Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(jearmaine @ 2013 05 23, 18:26)
Aha, feritinas nekoks, nors čia dar skaitosi apatinė norminė riba  doh.gif Su geležim tai dar ilgai draugausiu. O kiek laiko sirgot? Kokie buvo prasčiausi rodikliai?

Aš su tuo pirmą kartą susidūrus buvau, todėl labai neišmaniai gydžiausi. Man kažkoks geležies papildas netiko-skaudėjo pilvą. Tai mečiau gydytis. Paskui kažkokį sirupą buvau nusipirkus, iš pradžių skanus buvo, paskui labai jutau geležies skonį, vėl mečiau. Dar po kažkiek laiko šeimos gydytoja paskyrė gerai toleruojamą geležies preparatą, kurį ilgai ir nuobodžiai gėriau. Na mažiau nei metus. O mėsos irgi nemėgstu, valgau retai. Padidinau racione špinatų, granatų, žemuogių, petražolių, kitų vit C turinčių produktų.
Atsakyti
Reikia gydyti ir pasekmę ir priežastį, o kodėl jums yra mazakraujyste?
Pvz., mano atveju kaltos buvo nenormaliai gausios menesines.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 05 24, 08:12)

Sutinku. Prisiskaičiau vakar apie įvairias priežastis, užsienyje beveik visada rekomenduoja ir viršutinio, ir apatinio virškinimo trakto tyrima dėl slapto kraujavimo, Lietuvoje man atrodo, rečiau. Bet negi dabar darytis tuos nemalonius tyrimus, jei jaučiuosi gerai? Mano mėnesinės irgi buvo gausios, na gal ne nenormaliai gausios, bet gausios, atsimenu, kad konsultavausi su ginekologe, ka daryti. Todėl galvoju, kad ilgainiui ir mažakraujystė nuo to. Bet kažkaip sutapo, kad pradėjus gerti geleži pastaruosius mėnesius ir mėnesinės nebegausios, o normalios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 24 gegužės 2013 - 11:31
QUOTE(jearmaine @ 2013 05 24, 12:30)
Sutinku. Prisiskaičiau vakar apie įvairias priežastis, užsienyje beveik visada rekomenduoja ir viršutinio, ir apatinio virškinimo trakto tyrima dėl slapto kraujavimo, Lietuvoje man atrodo, rečiau. Bet negi dabar darytis tuos nemalonius tyrimus, jei jaučiuosi gerai? Mano mėnesinės irgi buvo gausios, na gal ne nenormaliai gausios, bet gausios, atsimenu, kad konsultavausi su ginekologe, ka daryti. Todėl galvoju, kad ilgainiui ir mažakraujystė nuo to. Bet kažkaip sutapo, kad pradėjus gerti geleži pastaruosius mėnesius ir mėnesinės nebegausios, o normalios.

Manau, kd čia tik sutapimas, jog geriant geležį susitvarkė mėnesinės . Mano priežastis irgi buvau nenormalios mėnesinės, hemoglobinas 75. Pašalinus priežastį- 145.
Atsakyti
Daugelyje uzsienio portalu esu radusi, kad kuo stipresnis kraujas, tuo normalesnes pasidaro menesines ir kuo gilesne mazakraujuyste tuo sergama gausiau.
Na ka, issiemiau Mirena, per 4 menesiu feritinas krito is 43 iki 14 - sausi salinu gimda. Pasirinkimo neturiu, jeigu sitas organas varo mane i kapus - jo man nereikia. schmoll.gif
O merginos, kurioms pasalintos gimdos, kiek mazdaug jums buvo metu , kai darete sia operacija ir su kokiais kraujuko tyrimais operavotes?
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 05 24, 07:12)

Priežastį kodėl buvo aš žinau, o visam forumui nemanau kad reikia žinoti tongue.gif tongue.gif
Atsakyti
Labuka, niekas nebendrauja? Man pries kelias dienas, nustate anemija.idomiausia kad hemoglobinas 120, o stai feritinas tik 5.5. Gavau gert gelezi 2 kart dienoj, kompensuojama. Skundziausi, galvos svaigimu, pykinimu, silpnumais.
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 05 28, 19:11)
Labuka, niekas nebendrauja? Man pries kelias dienas, nustate anemija.idomiausia kad hemoglobinas 120, o stai feritinas tik 5.5. Gavau gert gelezi 2 kart dienoj, kompensuojama. Skundziausi, galvos svaigimu, pykinimu, silpnumais.

Hemoglobinas nieko nereiskia, pavalget kazka normaliau kelias dienas ir jis pakilo...reikia ziureti butent atsargas - feritina wink.gif Susitvarkysit smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Jungiuos į klubą smile.gif Mano hemoglobinas 103, prirašė gert tardyferoną 2 kartus per dieną.
Man darė bendrą kraujo tyrimą ir pasakė tik apie hemaglobiną. Grįžus pasidomėjau, kad nustatant anemiją svarbūs ir feritinas, ir hematokritas. Turbūt bendram tyrime jų nesimato? Apie feritino tyrimus matau, kad daro pvz. sorpo, endemik, o kaip dėl hematokrito?
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 05 28, 21:11)

Sveikos 4u.gif

Pas mane irgi tas pats- hemoglobinas 102, feritininas 4,5 . Jau 2 mėn. geriu tardyferoną, siunčia pas hematologa, pilvo organų echo darė, ten viskas o.k. Tikiuosi, nieko rimto neras. O feritiną pasitikrint sugalvojau dėl prasto plaukų būklės doh.gif
Atsakyti
Hematokritas matosi kiekviema eiliniame bendro kraujo tyrime, pasiziurekit ties raidelemis HTC. Nezinau, kiek cia jis turi prie mazakraujystes itakos, nes apskritai jsi rodo bendra plazmos tirstuma....zinoma, jeigu skysciu vartotumet per daug, kraujo klampumas atsiskiestu, bet mazakraujystei jsi nieko nezaidzia.
Atsakyti
Ačiū, nueisiu į polikliniką tyrimo rezultatų atsišviest. Aš manau, kad mano hemoblobinas nukrito dėl to, kad daug bėgioju, tai prie daug kur, kur rašo apie sportininkų anemiją, randu tą hematokritą paminėtą.
Atsakyti