Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

Mano 1metų mergytei hemoglobinas tik 106, gydytoja išrašė lašiukų, kiek laiko reikia vartoti ir kas kiek laiko reikia darytis tyrimus?
Gal kuri esate susidūrusi su vaikų mažakraujyste, kaip tokiam mažam vaikui maistu galima atstatyti kraują, gal kokius vitaminus naudojate?
Ačiū už atsakymus
Atsakyti
pirmai pradžiai reikia goooglėn suvesti geležies stokos anemija glitimas ir paskaitinėti.
rinktis glitimo neturinčius produktus. Duoti labai trumpai termiškai apdorotą raudoną mėsą.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 01 21, 16:25)
pirmai pradžiai reikia goooglėn suvesti geležies stokos anemija glitimas ir paskaitinėti.
rinktis glitimo neturinčius produktus. Duoti labai trumpai termiškai apdorotą raudoną mėsą.

Terminis apdoojimas neturėtų turėti įtakos, nes karštyje žūna vitaminai, bet ne mineralinės medžiagos. Aš irgi vėl mažakraujė doh.gif Hemoglobinas 104, geležis 5, feritino nesidariau. Pusgyvė jaučiuosi nuo rudens, bet galvojau, kad čia nuo fizinio aktyvumo stokos. Bandysiu dažniau valgyt jautieną, keisiu ja vištieną ir porą mėnesių gersiu Feroglobin.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 27 kovo 2013 - 16:26
QUOTE(jearmaine @ 2013 03 27, 15:26)
Terminis apdoojimas neturėtų turėti įtakos, nes karštyje žūna vitaminai, bet ne mineralinės medžiagos. Aš irgi vėl mažakraujė  doh.gif Hemoglobinas 104, geležis 5, feritino nesidariau. Pusgyvė jaučiuosi nuo rudens, bet galvojau, kad čia nuo fizinio aktyvumo stokos. Bandysiu dažniau valgyt jautieną, keisiu ja vištieną ir porą mėnesių gersiu Feroglobin.

o kur dingsta tavo geležis?
feritina pasidaryti butina ir gal net eiti pas hematologus....ziurint kaip atrodo visas tyrimas.
Atsakyti
QUOTE(JOGA @ 2013 03 27, 17:48)
o kur dingsta tavo geležis?
feritina pasidaryti butina ir gal net eiti pas hematologus....ziurint kaip atrodo visas tyrimas.

Sakot? g.gif Ta prasme, laboratorijos, kurioj dariausi geležies norma nuo 10, o mano 5, tai nebūtinai nereiškia, kad ji dingsta, aš gal jos tiesiog negaunu pakankamai. Mėnesinės ilgos ir gausokos mano ir mėsos vartojau nedaug.
Atsakyti
O jeigu išmatos nepatamsėja, vartojant geležies papildus, tai reiškia, kad neįsisavina organizmas, ar kad kaip tik įsisavina visą, be pertekliaus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2013 03 27, 23:38)
O jeigu išmatos nepatamsėja, vartojant geležies papildus, tai reiškia, kad neįsisavina organizmas, ar kad kaip tik įsisavina visą, be pertekliaus?  blush2.gif

Geriausiai geležis įsisavinama iš Spirulinos
Atsakyti
Sveikos, mamos,
gal kam padės mano patirtis smile.gif Mano mažei irgi kritęs hemoglobinas. Gydytoja išrašė lašiukus Hemofer, bet jie tokio šlykštumo, kad niekaip negalėjau metukų vaikui jų sugirdyti. Spjauna lauk nors tu ką ir aš ją labai gerai suprantu smile.gif
Dabar atradau sirupą Floravital. Jis pagamintas iš augalų ir daržovių, turi gan malonų salstelėjusi skonį, tiesa, šiek tiek geležies skonio yra, bet labai nedaug smile.gif Mažiuke geria be problemų smile.gif Susiradau švirkštą nuo kitų vaistų, pritraukiu reikiamą dozę ir sugirdau dukrytei, ji net čiapsi, kaip jai patinka smile.gif Taigi, jei kas niekaip negalit sugirdyti geležies preparato, tikrai rekomenduoju šį, bent mums tai buvo atradimas smile.gif
Atsakyti
Smagu, kad jums patinka, o ar tinka, matysit po tyrimuku.
As, pvz svao sunui sugirdziau reklamuojamo garsaus Floradix (augalinis) kokius 3 nepigius butelius ir jis visiskai nepadejo. O kai tik panaudojom sirupa Feroglobin B12, sitacija iskart pagerejo. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOGA: 23 gegužės 2013 - 10:24
O per kiek laiko turi atsistatyti hemoglobinas, jei geležies preparatai veiksmingi? Aš dariausi kovo vidury, buvo 104, dabar dariausi praėjus dviem mėnesiams, tai 112. Feritinas 15, pirmą kartą nesidariau jo. Visą laiką gėriau Feroglobin tabletes. Šiaip geriau jaučiuosi pati, tai gal tos dešimt padalų yra gerai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 23 gegužės 2013 - 12:16
QUOTE(jearmaine @ 2013 05 23, 13:15)
O per kiek laiko turi atsistatyti hemoglobinas, jei geležies preparatai veiksmingi? Aš dariausi kovo vidury, buvo 104, dabar dariausi praėjus dviem mėnesiams, tai 112. Feritinas 15, pirmą kartą nesidariau jo. Visą laiką gėriau Feroglobin tabletes. Šiaip geriau jaučiuosi pati, tai gal tos dešimt padalų yra gerai smile.gif

Ilgesnį laiką. Man gydytoja rekomendavo gerti geležį mažiausiai tris mėnesius po to kai tyrimas bus geras. Jūsų feritinas man nepatinka, pasikelkit bent iki 70.

Aš šiai dienai jau esu pasveikus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2013 05 23, 16:00)
Ilgesnį laiką. Man gydytoja rekomendavo gerti geležį mažiausiai tris mėnesius po to kai tyrimas bus geras. Jūsų feritinas man nepatinka, pasikelkit bent iki 70.
Aš šiai dienai jau esu pasveikus thumbup.gif

Aha, feritinas nekoks, nors čia dar skaitosi apatinė norminė riba doh.gif Su geležim tai dar ilgai draugausiu. O kiek laiko sirgot? Kokie buvo prasčiausi rodikliai?
Atsakyti