Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(DiJuKe* @ 2010 10 27, 16:58)
oi  klaip pazistama busena, as ir nualpus buvau vasara

o as pries savite buvau nuapusi,bet nurasiau viska sprando "susukimui"is skausmo nakty pabudau bloga pasidare,nukritau...bet cia is skausmo...nu zodziu nezinau....baisu man....... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, mergytes, nejuokaukit su tokiais hemoglobinais, kraujo tyrimas cia jau tikrai blogas jei hb žemas! Kuo skubiau pas gydytojus! Moterims reiktų kraujo tyrimus daryti prieš mėnesines arba ciklo viduryje, o jei kraujuojama gana gausiai ir nemėgstama mėsos, reikia atlikti kraujo tyrimus, nes organizmas geležies iš niekur kitur negauna, tik iš maisto ax.gif O jei jau pradedama gerti geležis, būtina ją gerti mažiausiai 3, geriausiai 6 mėn. ir tada pakartoti tyrimus - ypač feritino. Jei su tais kraujo tyrimais neaišku, yra visokių puslapių, kur galima plačiau paskaitinėti - angliškai labai geras labtestsonline. org, o lietuviskai kraujotyrimas.lt smile.gif nesirkit, mielosios mirksiukas.gif
Atsakyti
aš labai neblogai geležies atsargas ir hemoglobiną pakėliau gerdama tardyferoną su foline rūgštim,nes ji,kaip ir vit.C padeda įsisavint geležį.Šiuo metu visi tyrimai puikūs,o hemoglobinas net 130 thumbup.gif
Atsakyti
Siandien buvau pas gydytoja, tai nustate mazakraujyste, hemoglobinas vos 102 unsure.gif
Gersiu Tardyferon + folio rugsti...po menesio vel eisiu, tikiuosi, pageres...

Ir mityba reik reguliuoti, o kaip ta padaryti, jei nuo mazens nemegstu mesos? verysad.gif Teks prisiversti mesa valgyti verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Man karts nuo karto pasitaiko mažakraujystė. Paprastai hemoglobino kiekis nukrinta iki 103-110 maždaug. Ir net atstačius jo kiekį kraujyje, jaučiu nuovargį, beveik visada atrodo, kad neišsimiegojau, paakiai patamsėję. Keisčiausia, kad valgau ir mėsą, ir beveik visus maisto produktus, nesu liesa... na , bet jau pripratau prie šios būsenos , tai per daug nesijaudinu smile.gif tik va dabar pagalvojau, ar tokia būklė negali pakenkti planuojamam nėštumui? Ir galbūt tai gali būti susiję su lėtiniu inkstų pielonefritu... nežinau, gal ką apie tai esat girdėjusios?
Atsakyti
Mergaitės,gerkit granatų sultis.Jos labai pakelia hemoglobiną.
Atsakyti
as su mazakraujyste kovoju daugiau nei 5 metai. buta yvariu rezultatu, bet iki normos jau 5 metus nepakylu. visas organizmas istirtas, niekur priezasciu neranda. tai beliko tik krauja persipilti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(shvyzy @ 2011 03 16, 17:36)
as su mazakraujyste kovoju daugiau nei 5 metai. buta yvariu rezultatu, bet iki normos jau 5 metus nepakylu. visas organizmas istirtas, niekur priezasciu neranda. tai beliko tik krauja persipilti  doh.gif

Bandykit pasikonsultuoti su kitu ginekologu, greičiausiai turit kokią bėdą, gal gausios mėnesinės? Jei viskas tikrai gerai, bandykit dilgėlių arbatą ir geležies preparatus ( tik skrandžiui tai visai nepatinka). Sveikatos Jums.
Atsakyti
Na stai, daugiau nei menesi geriau tardyferon+ foline rugsti ir hemoglobinas nuo 102 pakilo iki 119...Tesim gydyma toliau... thumbup.gif
Ko gero darysiuos dar ir ta feritino tyrima, gydytoja taip patare...kiek suprantu, jis visur mokamas? unsure.gif
Atsakyti
mano situacija tokia: HB 138, o feritinas labai žemas. Gavau gerti tothema ampules. Tik nepasakė gydytoja, kiek mėnesių reikia tą daryti, bet kaip suprantu ne mėnesį ir ne du. Anksčiau mažakraujystę kiti gydytojai man gydydavo tik iki kol atsistatydavo hemoglobinas, o čia, še tau, rašo, kad reikia gydyti, dar 2-3mėn po hemoglobino susinormalizavimo pravartu žinoti

O feritino tyrimas, tai mokamas. Aš mokėjau 29Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zmonaite: 02 liepos 2011 - 17:51
Pas mane taip pat mazakraujyste.Man gyd. liepe issitirti Fe kieki kraujyje.Idomu,cia tas pats tyrimas,kaip ir feritino? g.gif Pas mane gelezies buvo tik 3,2,kai min turi buti-9 doh.gif As geriau Floradix-augalinis preparatas geleziai kelti.Tai per menesi ir pakilo iki 9,3.
Atsakyti
QUOTE(glossi @ 2011 07 02, 18:06)
Pas mane taip pat mazakraujyste.Man gyd. liepe issitirti Fe kieki kraujyje.Idomu,cia tas pats tyrimas,kaip ir feritino?  g.gif Pas mane gelezies buvo tik 3,2,kai min turi buti-9  doh.gif As geriau Floradix-augalinis preparatas geleziai kelti.Tai per menesi ir pakilo iki 9,3.

Mano supratimu, Jums darė feritino tyrimą , nes feritino apatinė riba yra kažkur apie 9.
O Floradix negraužia skrandžio? Jį gerdama nepastebėjot, kad imtų pykinti? blush2.gif
Galbūt kas dar iš čia besilankančių ilgai gėrė geležies preparatus ir juos kaitaliojo? Pvz, mėnesį skystą geležį, kitą mėnesį tabletėmis...
Ir dar klausimas, kodėl vienoms skiria šalia geležies preparatų folio rūgštį arba vit C, o kitoms - ne?
Atsakyti