Kokius vartojat gelezies preparatus jus? Man tai vieninteliai kurie kazkiek padeda ir isisavina tai Tothema. Visu kitu tai ir mazos-vaikiskos dozes, o nuo tableciu labai jau skrandi grauzia, tai tenka naudoti tik geriamus. Man tai labai svaigsta galva, tik atsistoju ir jau akyse tamsiau
Is savo patirties zinau kad gydytojai nustate mazakraujyste sako jog jos isgydyti negalima pagerinus mityba. Bet taip pat is patirties zinau kad du kartus isgydziau mazakraujyste vien su mityba (burokeliai, jautiena (bet ne versiena jokiu budu), brokoliai ir pan). Arba tai nebuvo mazakraujyste
mano hemoglobinas tiksliai nežinau kiek bet nesiekia 80, tai kaip suprantu -nelabai gerai?
QUOTE(juodakava_ @ 2010 09 30, 19:29)
mano hemoglobinas tiksliai nežinau kiek bet nesiekia 80, tai kaip suprantu -nelabai gerai?
Tikrai negerai , moterims norma NUO 120
Bėk tirtis išsamiau, ligos gali užpulti, o pati negi nejauti silpnumo?
Pažystamai kraują perpylimą darė, kai hemoglobinas pasiekė 60...
Sveikos, man irgi si liga buvo diagnozuota, nes hemoglobinas nukrites iki 90, tai jausdavau nuovargi, jegu neturejima, silpnuma.Bet galvojau, kad taip turi but, kad darbe pavargdavau ir pan. Skeptiskai visada ziuriu i visokius maisto papildus, bet dabar paskirta gelezi geriu "nuo dusios". Geriu Tardyferona, bet su foline rugstim, o ne C vitaminu, tai rezultatai jauciami po menesio, po dvieju mano hemoglobinas jau siekia 127 ! Gydytoja liepe gerti ne maziau 3 menesius, nustojus gerti po menesio ateiti pasidaryti tyrimo.
QUOTE(Bielvesta09 @ 2010 10 01, 08:49)
Tikrai negerai , moterims norma NUO 120
jaučiu ir silpnumą/nuovargį,ir pastovų galvos skausmą apatinėj daly,bet vis nurašydavau ant neišsimiegojimo,nepailsėjimo. tyrė feritiną,ryt matysiu rezultatus.
Kai man hemoglobinas buvo 76, o aptiko per eilini pasitikrinima, tai issyk uzdare i ligonine ir siule kraujo perpylima. Na bet man buvo opinis kolitas (su kraujavimu is zarnyno). Kaip ten bebutu, toks rodiklis nieko gero, reikia eiti tikrintis, kol suras priezasti. Jau kiek turiu visokiu sveikatos bedu,bet jei issilaiko geri kraujo rodikliai, tai gydytojai buna sukalbamesni ir sutinka isbandyti ir netokius agresyvius gydymo budus. Siulyciau eiti tirtis ilgai nelaukiant. Bet gal ir nieko blogo, jei jus vegetare ilga laika, tai irgi gali taip buti
sveikos,itariu,kad ir man gali but mazakraujyste..einant pas gydytoja siuntimo,reikai but nevalgiu,kad paimtu krauja,ar nera skirtumo?ir dar noriu paklaust,ar is BENDRO tyrimo mato,kad mazakraujyste?nes karta gyd liepe pasidaryt tyrima kraujo,nuejau suzinojau kad jis man kainuo 90lt,nebepasidariau,pagailejau pinigu.... bendras sake kainuoja siai dienai 9lt
QUOTE(Aurio zmona @ 2010 10 27, 10:06)
sveikos,itariu,kad ir man gali but mazakraujyste..einant pas gydytoja siuntimo,reikai but nevalgiu,kad paimtu krauja,ar nera skirtumo?ir dar noriu paklaust,ar is BENDRO tyrimo mato,kad mazakraujyste?nes karta gyd liepe pasidaryt tyrima kraujo,nuejau suzinojau kad jis man kainuo 90lt,nebepasidariau,pagailejau pinigu.... bendras sake kainuoja siai dienai 9lt
Siaip rekomenduojama buti nevalgius, tikslesnis tyrimas tuomet bus. Bendras kraujas parodys hemoglobino ir eritrocitu kieki.
Jei bendras kraujo tyrimas, parodys, kad yra sumazejes hemoglobinas, galima dar pasidaryti feritino tyrima-parodys gelezies atsargas organizme. Sito tyrimo kaina apie 20-30lt, o bendras kainuoja 20lt priklauso kurioje klnikoje darysites
Pasidarykit feritino testa, jis aiskiai parodys gelezies kieki kraujyje
Man kaip parode , tai gydytoja sake, kad jei saziningai gersiu gelezi, rezultatu galiu tiketis po metu
Bet testas tikslus, kainuoja apie 30 lt
Man kaip parode , tai gydytoja sake, kad jei saziningai gersiu gelezi, rezultatu galiu tiketis po metu
Bet testas tikslus, kainuoja apie 30 lt
aciu uz atsakymus,paskambinau i savo poliklinika,tai pas gyd.talona gavau tik lapkricio 3dienai...eh kiek dar laukt...o galva svaigsta..einu ir toks jausmas kad kojomis zemes nesiekiu......
QUOTE(Aurio zmona @ 2010 10 27, 16:18)
aciu uz atsakymus,paskambinau i savo poliklinika,tai pas gyd.talona gavau tik lapkricio 3dienai...eh kiek dar laukt...o galva svaigsta..einu ir toks jausmas kad kojomis zemes nesiekiu......
oi klaip pazistama busena, as ir nualpus buvau vasara