Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

Del gelezies trukumo gali issivystyti mazakraujyste, kiek zinau yra tyrimai feritino(atrodo taip vadinasi) ten gelezies atsargu tyrimas. O siaip mityba reguliuoti reikia. Gal Rasucci turejai galvoje Ferro Folgama vaista, apie ji esu girdejusi gelezies trukumui atstatyti vartojama. wink.gif
Atsakyti
Mano hemoglobino kiekis irgi mazesnis, tai as geriu tardyferon tabletes, kurias paskyre gydytoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bimkutele @ 2009 01 04, 14:40)
sveikutės 4u.gif
reikia pagalbos help.gif man yra geležies trukūmas.mb nupirko floradix tabletes.bat man atrodo,kad tose tabletėse per mažai geležies.gal galima jų vartoti daugiau kaip dvi į parą,ar geriau pasirinkti kitus vaistus g.gif nelabai išmanau,gal jose ir pakankamai gelezies blush2.gif  g.gif  doh.gif

Gelezies ten nera didelis kiekis. Beje, kodel geri tabletes? Yra toks pats sirupas, skrandziui geriau thumbup.gif
Beje nezinau ar tai sutapimas, bet kai pradejau naudoti sita sirupa, uzsinorejau rukyti doh.gif g.gif cool.gif Tai dabar derinu abu siuos dalykus doh.gif
Atsakyti
Aš kai neesu didelė mėsos gerbėja (tiksliau nebuvau) hemoglobinas dažnai pastaruosius metus buvo gan žemas.Vienu metu-prieš kokius metus buo apie 90,bet tada sirgau smarkiai..
Mėsą teko pamėgt,kai nusprendžiau,kad noriu būti kraujo donorė visų pirma,todėl,kad labai noriu padėt sergantiem,visų antra mano kraujo grupė prie retesnių- IV+
Donorystei ima tik tada kai hemoglobinas ne mažesnis nei 125...Man pradžiai tai atrodė lyg kosmosas...nes vis nepavyko pakelt aukščiau nei iki 110.. doh.gif
Bet pradėjau kas antrą dieną valgyt mėsą (veršieną,jautieną,vištieną),valgyt burokėlių salotas,brokolius,hematogenus (po 3 per dieną doh.gif ),grikius ir dar gėriau Feroglobin sirupą,bei gėriau vitaminus nestuke.gif (ten geležies 60mg.) ir atsistatė per kokius 2 mėn tokios veiklos rolleyes.gif Kai ėjau duot kraujo hemoglobinas buvo 132!!!!! lotuliukas.gif thumbup.gif Gyvenime neesu tokio turėjus! wub.gif Va dabar tikiuos vėl eit duot,tai reiks vėl mėsą valgyt ir tt.
Atsakyti
Man taip pat buvo nustate per zema hemoglobino kieki, kartu ir mazakraujyste.

Atstaciau vartodama gelezies preparatus. Esu vartojusi ir tabletemis ir geriama- skonis tikrai ir vaikuciams tinkamas.

Ir is karto rezultatu nelaukite, bent menesi reikia vartoti, kad ne tik atstatyti, bet uzpildyti atsargas organizme.
Atsakyti
Aš geriu Tardyferona,gydytoja įspėjo,kad gali nuo jų paleisti vidurius....Šalia vaistų valgau ir burokėlius,geriu sultis,o viduriai užkietėjo....Gydytoja gūžčioja pečiais unsure.gif Kaip ten ištikrųjų turi būti vartojant geležies preparatus?smile.gif
Atsakyti
Man kai rado mazakraujyste, hemoglobino buvo 108. tada pageriau feroblobin, paskui tardyferon, kai padare tyrima hemoglobino rado tik 103! blink.gif priezastis gali but gausios menesines pirmom 2 dienom, bet tai kaip issigydyt? rodos viska teisingai dariau, gelezi gerdavau pries valgi, tuo metu nevalgydavau jokiu kiausiniu, pieno produktu, negerdavau arbatos, kavos, geriau vitamina C.
ar kam yra buvus tokia situacija? reikia patarimu unsure.gif
Atsakyti
O gal kas buvo susidūręs su pjautuvine anemija, vadinama talasemija?
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 06, 12:55)
Man kai rado mazakraujyste, hemoglobino buvo 108. tada pageriau feroblobin, paskui tardyferon, kai padare tyrima hemoglobino rado tik 103!  blink.gif priezastis gali but gausios menesines pirmom 2 dienom, bet tai kaip issigydyt? rodos viska teisingai dariau, gelezi gerdavau pries valgi, tuo metu nevalgydavau jokiu kiausiniu, pieno produktu, negerdavau arbatos, kavos, geriau vitamina C.
ar kam yra buvus tokia situacija? reikia patarimu unsure.gif

Pas mane mazakraujyste jau daugiau nei 1.5 metu, hemoglobinas geriant gelezies preparatus laikosi apie 119, auksciau nepakyla doh.gif Jauciu silpnuna, nuovargi tai neisivaizduoju kas butu jeigu negerciau gelezies preparatu..Tai uzsiregistravau pas hematologus, kad istirtu issamiau, nes mazakraujyste gali buti signalas, kad yra dar kazkokia liga doh.gif
Amellie, gal turi problemu su skrandziu?
Atsakyti
QUOTE(Tresor @ 2010 07 07, 12:50)
Pas mane mazakraujyste jau daugiau nei 1.5 metu, hemoglobinas geriant gelezies preparatus laikosi apie 119, auksciau nepakyla doh.gif Jauciu silpnuna, nuovargi tai neisivaizduoju kas butu jeigu negerciau gelezies preparatu..Tai uzsiregistravau pas hematologus, kad istirtu issamiau, nes mazakraujyste gali buti signalas, kad yra dar kazkokia liga doh.gif
Amellie, gal turi problemu su skrandziu?

Tresor, su skrandziu problemu tikrai neturiu. Jauciu as ta mazakraujyste puse gyvenimo turiu, nes paakiai mano visa laika juodi. tik vat neseniai issityriau krauja ir suzinojau, geriu gelezi kelis men, bet niekas negereja verysad.gif siaip su skydliauke turiu bedeliu, bet kazin ar cia susije g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2010 07 07, 14:29)
Tresor, su skrandziu problemu tikrai neturiu. Jauciu as ta mazakraujyste puse gyvenimo turiu, nes paakiai mano visa laika juodi. tik vat neseniai issityriau krauja ir suzinojau, geriu gelezi kelis men, bet niekas negereja verysad.gif siaip su skydliauke turiu bedeliu, bet kazin ar cia susije  g.gif

Dar pasidaryk kraujo tyrima - feritina, parodo gelezies atsargas organizme smile.gif Pas mane tai jo rodikliai per viduriuka, bet hemoglobinas zemas g.gif Kokius tik negeriau gelezies preparatus, bet viskas tas pats..Tai dabar susigriebiau issitirti issamiai, tikiuosi nieko blogo neras..O nuo skydliaukes tai neturetu buti mazakraujyste, tik nuo jos prisideda dar visi negerumai ir blogumai doh.gif
Atsakyti
Sirgau du kartus mažakraujyste, dabar nebesergu lygtais. Bet mano paakiai irgi pajuodę ir silpna dažnai būna, o kraują tyria ir nebeaptinka jokių ligų. g.gif
Atsakyti