QUOTE(jearmaine @ 2016 07 24, 09:58)
Jūs ne vienintelė, turbūt daugumai moterų, kuriom mažakraujystė, ji būna nuo gausių mėnesinių. Specialioj vaistažolių vaistinėj galima nusipirkti arbatos, mažinančios mėnesinių gausumą. Taip pat mano ginekologės patarimai - kelias dienas prieš mėnesines ir per jas gerti daug vitamino C, per mėnesines gerti ibuprofeną (jis ne tik nuima skausmą, bet ir mažina kraujavimą kažkiek).
Aš šitų patarimų pati nebandžiau ir turbūt, jeigu tikrai labai gausios mėnesinės, jie nepadės. Kiek jums metų? Dar gimdos šalinimo operacija galimas variantas.
Padeda. + būtinai mėnesinių metu vartoti geležies preparatus, + mityba- mėsa, raudonų vaisių ir daržovių sultys (juodieji serbentai, pvz.,- aš tiesiog juos pertrintus sumaišau su vandeniu ir geriu, labai padeda, tiesa, dedu cukraus, nes kitaip per rūgštu man, galima trintų su cukrum prisišaldyti visai žiemai, dar spanguolės). Tiesa, pirktinės sultys kažin ar turi kažkokios vertės, gal tik kaip skysčiai sueina. Valgyti grikių košę (virtą vandeny, ne piene). Ir vartoti daug skysčių mėnesinių metu ypač. Aš irgi iš tų, kurioms gausios, bet visą gyvenimą hemoglobinas kažkaip laikėsi, nepaisant retkarčiais pasitaikančių kraujoplūdžių- gal dėl teisingos mitybos. dabar- krenta, gydytoja liepė per kiekvienas mm būtinai pavartoti geležies. Bet jau vien tik per mm neužtenka. Tiesa, išlindo skydliaukės problemos, tai labai gali būti, kad su tuo susijęs ir hemoglobino sumažėjimas. Man jau mm eina į pabaigą, laukiu nesulaukiu, kad nebebus to košmaro mano gyvenime, būna ir po pusantro mėnesio tarpas, tai beveik spėju atsigauti
Tais sovietiniais laikais moterys, ypač nėštukės, keltavo hemoglobiną tokiu anais laikais brangiu receptu, gal įmanoma būtų kur nors rasti, ginekologai anais laikais rekomenduodavo kaip vienintelį ir 100 proc. padedantį vaistą. bet nepamenu recepto, iš sudėtinių daliu ten įėjo burokėlių sultys, konjakas, medus ir dar kažkas...