Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(Kirkė @ 2016 05 19, 21:54)
Ar esat kas nors vartoję Biofer (geležis su folio r.ir vit.C). Aprašyme rašo, kad labai gerai įsisavinamų formų geležis įeina į sudėtį.
Kaip suprantu, mano mažakraujystės priežastis greičiausiai bus gausios MM dėl spiralės. Bet kitų tinkamų variantų apsisaugojimui kaip ir nėra  g.gif

Laba diena 4u.gif labai aktuali tema.
Norėčiau paklausti ar padėo BIOFER. Randu jį tik lenkišką, ar čia Lietuvoje pirkote?
Mano anemijos priežastis - labai gausios mėn. Labai.
Dabar geriu visiškai "švarią" geležį :
user posted image
Atsakyti
Šiandieniniai tyrimai : Geležis 3, Ferit 4, Hemogl.95.
Nebeįsivaizduoju ką daryt. Išbandžiau tikriausiai viską kas atrasta. Per metus geležies nepakėliau.
Anemijos, žiaurios, priežastis - dėl menustracijų. Ginekologė, išeitis : harmoninė spiralė, harm.tabletės, žodžiu harmoninė terapija.Bert aš nenoriu!!! (žinau kas man darosi nuo tų harmonų, esu gėrusi). O daugiau kaip ir sprendimo nėra. Ir tai 21-am amźiuj.
Nejaugi aš viena moteris ant svieto, kuriai gausios mėn.!!!
Nebežinau iš tikrųjų ką daryt...
Jaučiu širdis streikuoja, permušimai atsiranda, oro kartais trūksta... Ir tai nuo mėnes!kurias patiria kiekviena pasaulio moteris. Nu kažkoks absurdas ir gaunasi užburtas ratas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pal_mė: 22 liepos 2016 - 22:46
Hormonai ne harmonai. Išmokit gi pagaliau.
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 05 30, 12:20)
apie Mažakraujystę jau pati traktatą galėčiau parašyti biggrin.gif
Domiuosi, o ir  išbandžiusi esu nemažai: ir chlorofilą, ir visokius Fera...sirupus, iš Livnn ale aultis, iš Iherb Iron Gentle siunčiausi... Žaidimai. Brangūs. Visgi Tardyferonas geriausiai kėlė. Bet stebuklų nedarė.

Dabar besidomint toliau, mintis yra, kad varis kartu su geležimi dalyvauja gaminant eritrocitus (raudonuosius kraujo kūnelius)
Ir vienintelė Tot'hema (Prancūzija) yra su variu!
Mano klausimas: gal kam teko vartoti, ar pakėlė visus rodiklius?
ačiū 4u.gif

gera info :
http://www.delfi.lt/...s.d?id=19438729

čia apie Tot'hemą:
http://www.vaistai.l...tml?Itemid=1139

as geriau Tothema. Vienintelis minusas, ziauriai daze dantis net geriant per siaudeli ir mane lb nuo jos pykino smile.gif bet kai sugeriau normaliai visa kursa, viskas susitvarke. Kartais dar pageriu naturaliu papildu kai jauciuosi pasilpusi bet kai paskautini karta dariausi kraujo tyrima, gydytojas sake senai tokiu geru tyrimu nesu mates smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 07 23, 15:25)
Hormonai ne harmonai. Išmokit gi pagaliau.

ne tame gi esmė!ne lietuvių k.pamokoj;)harmonai tai harmonai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 07 22, 23:39)
Nebeįsivaizduoju ką daryt. Išbandžiau tikriausiai viską kas atrasta. Per metus geležies nepakėliau.
Anemijos, žiaurios, priežastis - dėl menustracijų. Ginekologė, išeitis : harmoninė spiralė, harm.tabletės, žodžiu harmoninė terapija.Bert aš nenoriu!!! (žinau kas man darosi nuo tų harmonų, esu gėrusi). O daugiau kaip ir sprendimo nėra. Ir tai 21-am amźiuj.
Jaučiu širdis streikuoja, permušimai atsiranda, oro kartais trūksta... Ir tai nuo mėnes!kurias patiria kiekviena pasaulio moteris. Nu kažkoks absurdas ir gaunasi užburtas ratas.

Jūs ne vienintelė, turbūt daugumai moterų, kuriom mažakraujystė, ji būna nuo gausių mėnesinių. Specialioj vaistažolių vaistinėj galima nusipirkti arbatos, mažinančios mėnesinių gausumą. Taip pat mano ginekologės patarimai - kelias dienas prieš mėnesines ir per jas gerti daug vitamino C, per mėnesines gerti ibuprofeną (jis ne tik nuima skausmą, bet ir mažina kraujavimą kažkiek). Aš šitų patarimų pati nebandžiau ir turbūt, jeigu tikrai labai gausios mėnesinės, jie nepadės. Kiek jums metų? Dar gimdos šalinimo operacija galimas variantas.

Tiesa, o ne hormoninė spiralė nepadėtų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 24 liepos 2016 - 08:59
QUOTE(jearmaine @ 2016 07 24, 09:58)
Jūs ne vienintelė, turbūt daugumai moterų, kuriom mažakraujystė, ji būna nuo gausių mėnesinių. Specialioj vaistažolių vaistinėj galima nusipirkti arbatos, mažinančios mėnesinių gausumą. Taip pat mano ginekologės patarimai - kelias dienas prieš mėnesines ir per jas gerti daug vitamino C, per mėnesines gerti ibuprofeną (jis ne tik nuima skausmą, bet ir mažina kraujavimą kažkiek). Aš šitų patarimų pati nebandžiau ir turbūt, jeigu tikrai labai gausios mėnesinės, jie nepadės. Kiek jums metų? Dar gimdos šalinimo operacija galimas variantas.

Padeda. + būtinai mėnesinių metu vartoti geležies preparatus, + mityba- mėsa, raudonų vaisių ir daržovių sultys (juodieji serbentai, pvz.,- aš tiesiog juos pertrintus sumaišau su vandeniu ir geriu, labai padeda, tiesa, dedu cukraus, nes kitaip per rūgštu man, galima trintų su cukrum prisišaldyti visai žiemai, dar spanguolės). Tiesa, pirktinės sultys kažin ar turi kažkokios vertės, gal tik kaip skysčiai sueina. Valgyti grikių košę (virtą vandeny, ne piene). Ir vartoti daug skysčių mėnesinių metu ypač. Aš irgi iš tų, kurioms gausios, bet visą gyvenimą hemoglobinas kažkaip laikėsi, nepaisant retkarčiais pasitaikančių kraujoplūdžių- gal dėl teisingos mitybos. dabar- krenta, gydytoja liepė per kiekvienas mm būtinai pavartoti geležies. Bet jau vien tik per mm neužtenka. Tiesa, išlindo skydliaukės problemos, tai labai gali būti, kad su tuo susijęs ir hemoglobino sumažėjimas. Man jau mm eina į pabaigą, laukiu nesulaukiu, kad nebebus to košmaro mano gyvenime, būna ir po pusantro mėnesio tarpas, tai beveik spėju atsigauti smile.gif

Tais sovietiniais laikais moterys, ypač nėštukės, keltavo hemoglobiną tokiu anais laikais brangiu receptu, gal įmanoma būtų kur nors rasti, ginekologai anais laikais rekomenduodavo kaip vienintelį ir 100 proc. padedantį vaistą. bet nepamenu recepto, iš sudėtinių daliu ten įėjo burokėlių sultys, konjakas, medus ir dar kažkas... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 24 liepos 2016 - 11:30
QUOTE(ramyra @ 2016 04 25, 15:54)

Matuojant kraujospūdį nesigirdi aritmijos.

o kaip jei girdisi ? - girdit aiškiai neritmišką širdies plakimą ?
Atsakyti
QUOTE(pupik @ 2016 07 29, 09:28)
o kaip jei girdisi ? - girdit aiškiai neritmišką širdies plakimą ?

Taip, jei matuojatės kraujo spaudimą su elektroniniu aparatu, garsiai pypsi ir tai sutampa su pulsu. Jei aritmija, aiškiai girdėti pauzės, sutuksi ir vėl pauzė, kuris laikas ritmiškai ir vėl didesnis tarpelis. Vyras matuojasi - jam širdelė tuksi vienodu ritmu.

Eisiu ir aš rugpjūčio pabaigoje priduoti kraują. Bus jau 3 mėn., kaip Tardyferonas 2xd, vit C ir B gr vitaminai. Bet kartais per atostogas aš jį pamiršdavau išgert arba išgerdavau tik 1 tabletę. Per menstruacijas plaukiu kaip plaukusi, bet iš organizmo signalų jaučiu, kad geležis padeda. Tomis dienomis iš viso būdavo silpna, o dabar visai normaliai jas išgyvenu. Labiausiai džiaugiuosi sustiprėjusia emocine būkle.

Rudeniop dėsiu hormoninę spiralę. Nes tokios mmm nuvarys į kapus. Šį mėnesį labai reikėjo atitolinti keliomis dienomis, vietoj vit C geriau askorutiną (2 kart per dieną) 1 savaitę ir per mmm. Atitolino pradžią, bet pikas buvo toks pats gausus. O gal ryžtis operuotis... Ir bus baigtas kriukis
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 07 22, 23:39)

Jusu vietoj geriau pasvarstyciau kas man geriau ar bent kelis men.(kol atstatysit hemoglobina) pavartot hormonus ir turet gera savijauta ar kest prasta savijauta su zemu hemoglobinu.
Kitas dalykas ar geriat gelezi per menesines ir ar esat hemoglobina atstacius i normas ?
Atsakyti
QUOTE(kramtuskee1 @ 2016 08 01, 21:59)
Jusu vietoj geriau pasvarstyciau kas man geriau ar bent kelis men.(kol atstatysit hemoglobina) pavartot hormonus ir turet gera savijauta ar kest prasta savijauta su zemu hemoglobinu.
Kitas dalykas ar geriat gelezi per menesines ir ar esat hemoglobina atstacius i normas ?

Įkišiu savo trigrašį: juk žmogus rašo, kad per metus gerdamas įvairius geležies preparatus, neatstatė rodiklių iki normos. O pažengusi anemija nepraeina per kelis mėnesius, reiškia nepageidaujamus hormonus reikia vartoti ilgai ilgai unsure.gif

Pal me, Jūsų pavyzdys rodo, kad nepašalinus pagrindinės priežasties, kodėl išsivystė mažakraujystė, labai sunku susitvarkyti rodiklius. Tai rodo, kad kiek geležies suvartojate su vaistais, maistu, tiek netenkate su mmm. Logiška. Nustojus kas mėnesį kraujuoti, visas gaunamas geležis keliaus į atsargas, o ne išplauks su krauju. Tada organizmas atstatys prarastą, o rodikliai pakils iki normos. Kai pagalvoju, su tais nepilnaverčiais eritrocitais alinamas visas organizmas: nuo širdies iki smegenų. Vietoj to, kad eritrocitai perneštų deguonį, jie dirba "puse etato". O tada ir prasideda: silpnumai, dusimai, širdies bildesiai, o man dar plaukai slenka... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 08 02, 19:26)
Įkišiu savo trigrašį: juk žmogus rašo, kad per metus gerdamas įvairius geležies preparatus, neatstatė rodiklių iki normos. O pažengusi anemija nepraeina per kelis mėnesius, reiškia nepageidaujamus hormonus reikia vartoti ilgai ilgai unsure.gif

Na tu keli menesiai neturejau omeny 2. Bent 6men.tikrai teks. Bet alint organizma,prastai jaustis nera iseitis. Nebent lasinti gelezies preaparatus i vena, kol pasieksi norma, o tada gert pastovias palaikomasias dozes tabletemis.
Atsakyti