Man kompensacijà šeimos gydytoja išrašė, kai hemoglobinas 107 buvo, o feritinas apie 8. Tada nuėjus į vaistinę nusipirkau kelias pakuotes iškart Tardyferon, nereikėjo kas mėnesį eiti. Bet čia buvo 2014 m. Ir man kompensacija 50% buvo, o ne 80%.
Dabar reikalus patvarkė nėštumas ir vaiko žindymas, ty mėnesinių nebuvimas - hemoglobinas 126, įdomu, kiek feritinas pakilo. Tokio hemoglobino gal gyvenime nesu turėjus.
QUOTE(Malena @ 2016 05 06, 12:55)
O mažakraujystė kiek laiko?
Kas klausė kaip atstačiau geležį, tai dar iki galo neatstačiau, geriu chlorofilą, bet feritinas šiuo metu 44, tai neblogai jau kaip man
Kas klausė kaip atstačiau geležį, tai dar iki galo neatstačiau, geriu chlorofilą, bet feritinas šiuo metu 44, tai neblogai jau kaip man
kurį? iš Iherb'o..?jei veiksmingas, pasidalykite kuris
QUOTE(Malena @ 2016 05 06, 12:19)
Jei yra polinkis gal visą gyvenimą didesnis ar mažesnis geležies stygius Siūlau neprarasti vilties, kad sutvarkius mažakraujystę susitvarkys ir kasmėnesiniai moteriški reikalai.
Visą gyvenimą buvo normalus kraujas, net esant gausiom (bet pakenčiamom mmm). Juk du vaikai išnešioti ir pagimdyti be jokių problemų dėl mažakraujystės. Be to, mano darbas susijęs su medicina, tai pagal visus fiziologinius dėsnius suprantu, būtent ekstremaliai gausios mmm pastaraisiais metais (dėl hormonų disbalanso? dar ieškos priežasčių ginė) lėmė mažakraujystę (dėl nuolatinio kraujo netekimo, kai per mėnesį organizmas nesugeba iš turimų atsargų atstatyti nuostolių). Taigi, gerti tik geležį ir nekoreguoti mmm, tas pats kaip gydyti simptomus, bet palikti pačią pagrindinę priežastį.
Kol kas planuoju, kad pasalintu polypus is gimdos, tikiuosi, tai pades sumazinti gausuma mmm ir atsikratyti anemijos.
Man visada budavo baisiai skausmingos, bet kraujavimo atzvilgiu vidutines. Paskui seke 6 metu periodas, kai buvau arba nescia, arba maitinanti, arba nescia ir maitinanti. Visa laika hmb budavo normalus, jokio nuovargio, plauku slinkimo ar sirdies baladojimusi nebuvo. Tiesa mmm po gimdymu prasidedavo labai anksti, praejus vos 4-6 savaitems, nors ir pati maitindavau. Po paskutinio gimdymo labai gausios prasidejo mmm, ejau pas gydytoja, bet kol hmb nekrito, tol sake, kad tai norma. Bet viena karta, kai per mmm del kraujavimo gausumo is lovos negalejau atsikelti, alpdavau, nusprendziau taskas, reikia keisti gydytoja.
Dar klausimas iskilo, o kaip ENG, ar labai padidejes?
Man visada budavo baisiai skausmingos, bet kraujavimo atzvilgiu vidutines. Paskui seke 6 metu periodas, kai buvau arba nescia, arba maitinanti, arba nescia ir maitinanti. Visa laika hmb budavo normalus, jokio nuovargio, plauku slinkimo ar sirdies baladojimusi nebuvo. Tiesa mmm po gimdymu prasidedavo labai anksti, praejus vos 4-6 savaitems, nors ir pati maitindavau. Po paskutinio gimdymo labai gausios prasidejo mmm, ejau pas gydytoja, bet kol hmb nekrito, tol sake, kad tai norma. Bet viena karta, kai per mmm del kraujavimo gausumo is lovos negalejau atsikelti, alpdavau, nusprendziau taskas, reikia keisti gydytoja.
Dar klausimas iskilo, o kaip ENG, ar labai padidejes?
QUOTE(bartukas @ 2016 05 11, 10:37)
kai hemogl.buvo 72, Santariškėse hematologė perspėjo, kad geležies lašinės (lašelinė į veną) nerekomenduoja, gali būti net pavojinga gyvybei, šalutinis poveikis.
Gal turite omenyje leidžiamą geležį (ukolais iš ampulių)
Iki 110 pasikėliau su Tardyferonu, ryte ir vakare po 1vnt.
QUOTE(pal_mė @ 2016 05 11, 10:17)
kai hemogl.buvo 72, Santariškėse hematologė perspėjo, kad geležies lašinės (lašelinė į veną) nerekomenduoja, gali būti net pavojinga gyvybei, šalutinis poveikis.
eina sau , man sake pirktis i vena lasinama, nes organizamas nebepasisavina gelezies, ir geriama bus neveiksminga,
o tie lasinami vaistai ir brangus,
reiks pasiklausinet daugiau,
aciu uz atsakyma
QUOTE(ramyra @ 2016 05 06, 13:16)
O kas čia žino. Nuovargį jaučiau pora metų, nurašydavau pervargimui, dideliam darbo krūviui, miego stokai ir t.t. Kai ėmė slinkti plaukai, atsirado nervingumas neišpasakytas ir ėmė baladotis širdis, pagalvojau, kad jau laikas pas medikus. Po diagnozės nustatymo dar tik 2 sav. ir 1 Tardyferono dežutė
Hemoglobinas 100.
Hemoglobinas 100.
QUOTE(ramyra @ 2016 05 06, 16:00)
Visą gyvenimą buvo normalus kraujas, net esant gausiom (bet pakenčiamom mmm). Juk du vaikai išnešioti ir pagimdyti be jokių problemų dėl mažakraujystės. Be to, mano darbas susijęs su medicina, tai pagal visus fiziologinius dėsnius suprantu, būtent ekstremaliai gausios mmm pastaraisiais metais (dėl hormonų disbalanso? dar ieškos priežasčių ginė) lėmė mažakraujystę (dėl nuolatinio kraujo netekimo, kai per mėnesį organizmas nesugeba iš turimų atsargų atstatyti nuostolių). Taigi, gerti tik geležį ir nekoreguoti mmm, tas pats kaip gydyti simptomus, bet palikti pačią pagrindinę priežastį.
beveik ta pati situacija ir man Niekad gyvenime neturėjau bėdų su mažakraujyste. Kažkaip šią žiemą pradėjau dažniau jausti nuovargį, mieguistumą, širdies tabalavimąsi be jokios priežasties. Viską nurašiau vitaminų trūkumui, pavasariui. Net nepagalvojau, kad kas nors blogai, nes HB buvo 126-130. Neseniai buvau pas neurologę, tai ji dėl dažnų migrenos priepuolių liepė išsitirti feritiną. Pasidariau ...ir lengvas šokas: feritinas, tik 5,4 (tokio žemo niekada nesu turėjusi)
Radau naudingos info pasiskaitinėjus, bet turiu keletą klausimų.
Ar gali būti, kad geležies organizmas neįsisavina dėl blogos žarnyno terpės (pagal tyrimą pas mane gerųjų bakterijų nerasta ). Kažkur esu skaičiusi, kad jei vyrauja blogosios bakterijos, organizmas neįsisavina geležies.
Ar esat kas nors vartoję Biofer (geležis su folio r.ir vit.C). Aprašyme rašo, kad labai gerai įsisavinamų formų geležis įeina į sudėtį.
Kaip suprantu, mano mažakraujystės priežastis greičiausiai bus gausios MM dėl spiralės. Bet kitų tinkamų variantų apsisaugojimui kaip ir nėra
Bandysiu su mityba dar geležį kelti. Per nėštumą Hb buvo 90, bet vien tik su mityba per porą mėn atsistačiau.
Ai, ir dar klausimas. Ar gali dėl žemo feritino padidėti apetitas. Niekad nebuvau ėdrūnė, bet kažkaip sunkiai pradėjau kontroliuoti apetitą. Vis norisi kažką valgyti, atrodo, kad skrandis tuščias. O jei tarpas tarp valgymų ilgesnis, darosi silpna.
QUOTE(bartukas @ 2016 05 11, 14:02)
eina sau , man sake pirktis i vena lasinama, nes organizamas nebepasisavina gelezies, ir geriama bus neveiksminga,
aciu uz atsakyma
aciu uz atsakyma
Lasinausi i vena ir nekart. O ir savo pacientam daznai lasinam. Kas netoleruoja gelezies gali ivykti anafilaksinis sokas. Bet tai yra labai labai retais atvejais. Man lasinimas pasiteisino. su tabletem zaidziau beveik metus ir nieko nepakele, o sulasinus 4amp.feritina si 4 pakeliau iki 15, hemoglobinas ir kiti rodikliai atsistate ir jau virs pusmecio laikosi normos ribose Pigus ir geras yra venoferas. sudetis identiska monoferui tik dvihubai pigiau
apie Mažakraujystę jau pati traktatą galėčiau parašyti
Domiuosi, o ir išbandžiusi esu nemažai: ir chlorofilą, ir visokius Fera...sirupus, iš Livnn ale aultis, iš Iherb Iron Gentle siunčiausi... Žaidimai. Brangūs. Visgi Tardyferonas geriausiai kėlė. Bet stebuklų nedarė.
Dabar besidomint toliau, mintis yra, kad varis kartu su geležimi dalyvauja gaminant eritrocitus (raudonuosius kraujo kūnelius)
Ir vienintelė Tot'hema (Prancūzija) yra su variu!
Mano klausimas: gal kam teko vartoti, ar pakėlė visus rodiklius?
ačiū
gera info :
http://www.delfi.lt/...s.d?id=19438729
čia apie Tot'hemą:
http://www.vaistai.l...tml?Itemid=1139
Domiuosi, o ir išbandžiusi esu nemažai: ir chlorofilą, ir visokius Fera...sirupus, iš Livnn ale aultis, iš Iherb Iron Gentle siunčiausi... Žaidimai. Brangūs. Visgi Tardyferonas geriausiai kėlė. Bet stebuklų nedarė.
Dabar besidomint toliau, mintis yra, kad varis kartu su geležimi dalyvauja gaminant eritrocitus (raudonuosius kraujo kūnelius)
Ir vienintelė Tot'hema (Prancūzija) yra su variu!
Mano klausimas: gal kam teko vartoti, ar pakėlė visus rodiklius?
ačiū
gera info :
http://www.delfi.lt/...s.d?id=19438729
čia apie Tot'hemą:
http://www.vaistai.l...tml?Itemid=1139
VARIO STOKA
Trūkstant vario kūdikiai gali susirgti anemija. Vario rezorbcija susilpnėja vartojant daug cinko ir vitamino C. Vario daug netenkama gausiai prakaituojant. Vario trūkumas susilpnina imuninę sistemą. Ryškiausias vario trūkumo požymis yra mažakraujystė, tačiau maisto produktuose varis gana paplitęs ir todėl mažakraujysčių dėl jo trūkumo pasitaiko ypač retai.
PERTEKLIUS
Vario perteklius žmogaus organizmui kenksmingas. Perdozavus vemiama, viduriuojama; galima susirgti kepenų ligomis.
Reiktu jo nepadaugint.
Man labai neblogai viska sutvarke Tardyferonas, kartu su foliu ir vit. C.
Trūkstant vario kūdikiai gali susirgti anemija. Vario rezorbcija susilpnėja vartojant daug cinko ir vitamino C. Vario daug netenkama gausiai prakaituojant. Vario trūkumas susilpnina imuninę sistemą. Ryškiausias vario trūkumo požymis yra mažakraujystė, tačiau maisto produktuose varis gana paplitęs ir todėl mažakraujysčių dėl jo trūkumo pasitaiko ypač retai.
PERTEKLIUS
Vario perteklius žmogaus organizmui kenksmingas. Perdozavus vemiama, viduriuojama; galima susirgti kepenų ligomis.
Reiktu jo nepadaugint.
Man labai neblogai viska sutvarke Tardyferonas, kartu su foliu ir vit. C.
QUOTE(Ramce @ 2016 05 30, 13:58)
Aš vartoju visą B grupės vitaminų kopleksą (kartu su vit C ir Tardyferonu). Nes kraujodarai reikia ne tik folio r. (B9), bet ir B 12 vitamino.