Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

Mane apėmus nuojauta, kad mažakraujystė išprovokuoja gausesnes mėnesines.

Hematologas padarė visokiausių tyrimų, gal 6 rodiklius iš kraujo. Visi puikūs smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Malena: 05 gegužės 2016 - 13:10
skambinau šeimos daktarei, tai Tardyferonas tikrai nekompensuojamas. Taip man pasakė. Tik atskirai žmonių grupei, pvz.pensininkams, neįgaliesiems ir pan.
Atsakyti
Aš taip ir nenuėjau pas šeimos gydytoją dėl tų kompensacijų. Tingėčiau kas mėnesį eit, jei pusei metų neišrašo. O šiandien iš vis paaiškėjo, kad Gintarinėj Tardyferonas deficitu tapo. Reiks kitam tinkle paieškot.

Man jis pamažino mmm, bet vis tiek nenormalios... sad.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 05 05, 15:24)

O jei atstačius geležį, gal ir jos susitvarkytų. Man taip buvo ax.gif

Eurovaistinėje visada randu Tardyferono.

Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 05 05, 15:52)
O jei atstačius geležį, gal ir jos susitvarkytų. Man taip buvo ax.gif

Eurovaistinėje visada randu Tardyferono.

o su kuo Jūs atstatėte geležį...? (jei ne paslaptis)
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 05 05, 14:23)
skambinau šeimos daktarei, tai Tardyferonas tikrai nekompensuojamas. Taip man pasakė. Tik atskirai žmonių grupei, pvz.pensininkams, neįgaliesiems ir pan.

Man kompensavo, kai hemoglobinas rodos maziau, nei 100 buvo, tokia kompensacijos salyga. Mamai irgi kompensuodavo, kai hemoglobinas ~90 buvo.
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 05 05, 13:23)

Kaip nekomensuojamas? unsure.gif Geriu jį nuo vasario ir kas mėnesį gaunu 80% kompensaciją jam. Paskutinį kartą su kompensuojamų vaistų pasu pirkau jį balandžio 27. Nesu nei pensininkė, nei neįgali, nebent anksčiau papuoldavau į grupę, kuriems hmb mažesnis nei 100, bet šįkart ir ta grupė nebe tinka.
Atsakyti
QUOTE(Desert Flower @ 2016 05 05, 14:11)
Praėjusia savaite buvau eilines gelezies dozes menesiui issirasyti, tai ta proga padare tyrima. Tai hemoglobinas pakiles ir pasieke 100. Bet si menesi dar paliko 2 tabletes per diena. Po menesio vel kartos tyrima ir tada spres, ar sumazinti iki 1 tabletes/diena. Bandau kazkaip nusiteikti operacijai ir isitikinti, kad be jos nieko geriau nebus. Nes jauciu tas 100 dabar jau vel krites, nes kaip tik mmm su gausesniu nei iprasta kraujavimu . doh.gif

kazka busiu praleidus. o kokios operacijos laukiate. ?
Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2016 05 05, 16:24)
Aš taip ir nenuėjau pas šeimos gydytoją dėl tų kompensacijų. Tingėčiau kas mėnesį eit, jei pusei metų neišrašo. O šiandien iš vis paaiškėjo, kad Gintarinėj Tardyferonas deficitu tapo. Reiks kitam tinkle paieškot.

o man viskas susitvarke po operacijos. nzn ar taip vadinasi si procedura kai pasalina gimda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(_delete_ @ 2016 05 06, 06:33)
o man viskas susitvarke po operacijos. nzn ar taip vadinasi si procedura kai pasalina gimda blush2.gif

mano atveju apie jokias operacijas nebuvo kalba. Bet faktas, kad ji pašalintų mažakraujystės priežastį, bet aš nenoriu tokių drastiškų metodų.

Malena, man mmm visą gyvenimą gana gausios buvo, bet per paskutinius metus tapo itin nenormalios, kas privedė prie mažakraujystės. Taip kad nustojus gerti geležį, vis tiek jos sekins organizmą. Nebent visą gyvenimą ir teks vartoti geležį.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 05 06, 09:45)

Malena, man mmm visą gyvenimą gana gausios buvo, bet per paskutinius metus tapo itin nenormalios, kas privedė prie mažakraujystės. Taip kad nustojus gerti geležį, vis tiek jos sekins organizmą. Nebent visą gyvenimą ir teks vartoti geležį.

O mažakraujystė kiek laiko? smile.gif

Kas klausė kaip atstačiau geležį, tai dar iki galo neatstačiau, geriu chlorofilą, bet feritinas šiuo metu 44, tai neblogai jau kaip man smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2016 05 06, 11:55)
O mažakraujystė kiek laiko? smile.gif

O kas čia žino. Nuovargį jaučiau pora metų, nurašydavau pervargimui, dideliam darbo krūviui, miego stokai ir t.t. Kai ėmė slinkti plaukai, atsirado nervingumas neišpasakytas ir ėmė baladotis širdis, pagalvojau, kad jau laikas pas medikus. Po diagnozės nustatymo dar tik 2 sav. ir 1 Tardyferono dežutė biggrin.gif
Hemoglobinas 100.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 06 gegužės 2016 - 12:19
QUOTE(ramyra @ 2016 05 06, 13:16)
O kas čia žino. Nuovargį jaučiau pora metų, nurašydavau pervargimui, dideliam darbo krūviui, miego stokai ir t.t. Kai ėmė slinkti plaukai, atsirado nervingumas neišpasakytas ir ėmė baladotis širdis, pagalvojau, kad jau laikas pas medikus. Po diagnozės nustatymo dar tik 2 sav. ir 1 Tardyferono dežutė  biggrin.gif

Jei yra polinkis gal visą gyvenimą didesnis ar mažesnis geležies stygius mirksiukas.gif Siūlau neprarasti vilties, kad sutvarkius mažakraujystę susitvarkys ir kasmėnesiniai moteriški reikalai.

Atsakyti