Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(pal_mė @ 2016 04 22, 21:47)
1. Man irgi širdis vartosi (nors dariau kardiogramą, kaip ir gera), apart širdies dar būna spengia ausyse ir greit į 5 aukštą negaliu užlipt.

2. Gal tiksliai žinote kas kompensuojama?(sergant pripažista mažaukraujyste/anemija, taip pat dėl itin gausių mėn). Visada primoku darant Feritiną (gal 8eur).

3.Tardyferonas tarp kitko jas kažkaip tarsi sutvarko, pamažėja jų gausumas... rolleyes.gif

1. Į penktą aukštą aš užlekiu be problemų. Tie, kurie nepratę taip aukštai, kopia ženkliai lėčiau ir į svečius ateina padusę biggrin.gif Aš su tokiu krauju dar bandžiau sportuoti (namie su elipsiniu treniruokliu), bet greit pavargdavau, jautėsi toks raumenų silpnumas. O vasarą dviračiu važinėdavau, aišku, savo malonumui, neperspaudžiant. Kardiograma rodė permušimus. Ausyse kartais spengia.
2. Dar eisiu pas gydytoją, tai išsiaiškinsiu, kiek kompensuos Tardyferoną. Ginė išrašė pirmiau, tai pirkau be vaistų paso, o šeimos gydytoja apšvietė, kaip būtų pigiau. Už kraujo tyrimą teko primokėti tik dėl magnio ištyrimo. Žiūrėsiu, kokie dar rodikliai bus.
3. Nemanau, kad mano atveju padės tik geležies preparatai. Jei anemija išsivystė dėl kažkokių kitų priežasčių, tai gal geriama geležis pagelbėja ir su mėn., bet tikrai nestebuklingai. Mano atveju, reikia šalinti esminę problemą, kitaip gerk negėrus, organizmo atsargos neatsistatys. Jau svajoju, kada grįšiu į pilnavertį gyvenimą ir turėsiu energijos veikti rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramyra: 23 balandžio 2016 - 14:01
Man retai, bet būna, kad širdis pradeda "baladotis". Gydytoja sakė, kad anemojos atveju, tai normalu ir jokių papildomų tyrimų širdžiai neskyrė. Paskutinį kartą Hb tyriausi vasarį, tai buvo 84. Geriu Tardyferoną jau trečias mėnuo 3kartus per dieną. Pirmą mėnesį dar gėriau B grupės vitaminus. Kitą savaitę eisiu kartoti tyrimų, tikiuosi, kad pagerėję bus, nors savijauta tai tokia kada gerau, kada kaip visada. unsure.gif

Papildyta:
QUOTE(ramyra @ 2016 04 23, 13:55)
1. Į penktą aukštą aš užlekiu be problemų. Tie, kurie nepratę taip aukštai, kopia ženkliai lėčiau ir į svečius ateina padusę  biggrin.gif Aš su tokiu krauju dar bandžiau sportuoti (namie su elipsiniu treniruokliu), bet greit pavargdavau, jautėsi toks raumenų silpnumas. O vasarą dviračiu važinėdavau, aišku, savo malonumui, neperspaudžiant. Kardiograma rodė permušimus. Ausyse kartais spengia.
2. Dar eisiu pas gydytoją, tai išsiaiškinsiu, kiek kompensuos Tardyferoną. Ginė išrašė pirmiau, tai pirkau be vaistų paso, o šeimos gydytoja apšvietė, kaip būtų pigiau. Už kraujo tyrimą teko primokėti tik dėl magnio ištyrimo. Žiūrėsiu, kokie dar rodikliai bus.
3. Nemanau, kad mano atveju padės tik geležies preparatai. Jei anemija išsivystė dėl kažkokių kitų priežasčių, tai gal geriama geležis pagelbėja ir su mėn., bet tikrai nestebuklingai. Mano atveju, reikia šalinti esminę problemą, kitaip gerk negėrus, organizmo atsargos neatsistatys. Jau svajoju, kada grįšiu į pilnavertį gyvenimą ir turėsiu energijos veikti  rolleyes.gif

Man Tardyferoną kompensuoja 80 %, tik nepatogu, kad reikia kas mėnesį vis eiti ir išsirašyt iš naujo receptą.
Mano atvejis toks pat, kol nebus pašalinta priežastis anemijos, tol preparatais bus tik palaikymas. Dabar turiu tikslą pasikelti Hb bent iki 100 ir gultis ligoninėn priežasties šalinimui. Tikiuosi operacija tikrai padės.
Atsakyti
QUOTE(Desert Flower @ 2016 04 23, 17:56)

Man Tardyferoną kompensuoja 80 %, tik nepatogu, kad reikia kas mėnesį vis eiti ir išsirašyt iš naujo receptą.
Mano atvejis toks pat, kol nebus pašalinta priežastis anemijos, tol preparatais bus tik palaikymas. Dabar turiu tikslą pasikelti Hb bent iki 100 ir gultis ligoninėn priežasties šalinimui. Tikiuosi operacija tikrai padės.

Sekmės visokeriopos, laikom kumščius, kad būtų pakilęs 4u.gif
keista, kad mūsų šeimos daktarė nežino(?), kad Tardyfer kompensuojamas, niekad nesiūlė, nors knygelę turiu, o jo pakuočių sugėrus be skaičiaus.
Priežastis dažniausiai vidinis organų kraujavimas, opos, žaizdos,moterims- mėnes. Labai paplitusi problema. Man siūlė dėti harm.spiralę arba ...išimti gimdą. Po kol kas nieko nedarau.
Susgribau, kai "kažkas darėsi ir nesupratau kas", tada hemogl.74, ferit.2. Keliu jau pusmetis. Dbr 105, fer4, kyla, bet visvien tai yra mažai.
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 04 23, 17:13)
Man siūlė dėti harm.spiralę arba ...išimti gimdą. Po kol kas nieko nedarau.
Susgribau, kai "kažkas darėsi ir nesupratau kas", tada hemogl.74, ferit.2. Keliu jau pusmetis. Dbr 105, fer4, kyla, bet visvien tai yra mažai.

Labai linkiu įveikti negandas, nes jos pablogina gyvenimo kokybę 4u.gif
Man išrašė kontraceptikus, nors visą gyvenimą nuo jų bėgau ir nė karto nevartojau, o dabar "ant senatvės" prireikė doh.gif Bet aš taip pavargau nuo tų gausių mėn., kad viską pasiryžusi išbandyti. Stengiuosi nusiteikti optimistiškai, kad blogiau nei dabar yra jau nebegali būti, todėl pradėjus gydymą viskas eis tik geryn geryn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 04 23, 19:55)
Labai linkiu įveikti negandas, nes jos pablogina gyvenimo kokybę 4u.gif
Man išrašė kontraceptikus, nors visą gyvenimą nuo jų bėgau ir nė karto nevartojau, o dabar "ant senatvės" prireikė  doh.gif  Bet aš taip pavargau nuo tų gausių mėn., kad viską pasiryžusi išbandyti. Stengiuosi nusiteikti optimistiškai, kad blogiau nei dabar yra jau nebegali būti, todėl pradėjus gydymą viskas eis tik geryn geryn  smile.gif

Labai labai save stebėkite. Nes kontraceptikai, t.y.harmonai gal ir sumažina mėnes, bet keičia visą moters organizmą. Sveikatą ir visas funkcijas. Jei gyvenate su vyru, atkreipkit dėmesį. Kalbu ne šiaip sau (iš skaudžios patirties) pakitęs ciklas natūralus, nėra Pms ir pan.harmonų sulyginimas, net moters kvapas ir libido, nežinau nei kaip paaiškinti, bet manau tai dalis viso normalaus gyvenimo-iškreipiama. Čia kita tema.
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 04 22, 17:45)
Ar kam yra buvę nuo anemijos, kad širdis baladotų? Mano hemoglobinas 100, kitų rodiklių nepamenu (reiks nusifotografuoti tyrimų lapelį), bet gydytoją sakė, kad žemiau normos. Ligos priežastis aiški - gausios menstruacijos. Bet šitam reikalui sutvarkyti jau imtasi priemonių, dabar reikia kraują atstatyti. Paskyrė Tardyferoną 2xd, 3 mėn., o paskui 1xd., dar 3 mėnesius. Nepykina, organizmas toleruoja. Sakė ilgas procesas laukia. Beje, išsiėmiau kompensuojamų vaistų pasą, sakė padengs vaistų kainą. Reiks dar folio r ir vitamino C pavartoti kartu.
Labiausiai neramina širdies aritmija. Sako, gal ir magnio trūksta arba nuo mažakraujystės  g.gif Laukiu išsamių tyrimų rezultatų. Per gyvenimą tiek tablečių nesu gėrusi  biggrin.gif

Taip, tipiškas požymis. Kai Hb buvo 85, o feritinas apie 2-3, pajutau, kad visiškai nebegaliu sportuot net elemntaraus pilateso..reikia tarkim tiesiog pasilenkti, tai kylant galva apsvaigsta..Kokį pusmetį nesportavau išvis vien dėl to-nes tiesiog neįgali buvau bent kokį rimtesnį prastimą padaryt..Su tardyferonu HB pavyko pakelt iki normalaus lygio..Su ferintinu sunkiau-vos vos apie normą ir tai kas mėnesį pageriant geležies preparatus, nes problema nepašalinta..(gasios mėnesinės)

QUOTE(pal_mė @ 2016 04 23, 15:13)
Sekmės visokeriopos, laikom kumščius, kad būtų pakilęs 4u.gif
keista, kad mūsų šeimos daktarė nežino(?),  kad Tardyfer kompensuojamas, niekad nesiūlė, nors knygelę turiu, o jo pakuočių sugėrus be skaičiaus.
Priežastis dažniausiai vidinis organų kraujavimas, opos, žaizdos,moterims- mėnes. Labai paplitusi problema. Man siūlė dėti harm.spiralę arba ...išimti gimdą. Po kol kas nieko nedarau.

Man irgi kaip panacėją siūlė hormoninę spiralę, bet su savo amžium, kraujospūdžiu ir hormonų netoleravimu nesiryžtu..Kankinuosi toliau kas mėnesį..Nežinau kiek taip tempsiu.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2016 04 25, 11:36)
Man irgi kaip panacėją siūlė hormoninę spiralę, bet su savo amžium, kraujospūdžiu ir hormonų netoleravimu nesiryžtu..Kankinuosi toliau kas mėnesį..Nežinau kiek taip tempsiu.. doh.gif

Aš nežinau, ar mano organizmas priims tą reikalą. Nes siūlo ir man. Kol kas liepė gert KT. Bet prie jų "priprast" reikia apie 3 mėn. Tai visa vasara adaptacinis periodas? Aš ir maudytis, keliauti noriu. Pabandysiu dar pagerti dilgelių arbatos, gal kas bandėte?

Arba tikrai veikia vaistai, arba čia psichologinis nusiteikimas, bet po 4 dienų geležies ir magnio arklinių dozių, širdis nesibaladoja thumbup.gif Matuojant kraujospūdį nesigirdi aritmijos. Mieguistumo nėra.

Šeimos vyrai siunčia į sanatoriją pailsėti. Vienui vieną bigsmile.gif Ar gali būti gražesnė dovana mamos dienos proga wub.gif
Atsakyti
QUOTE(ramyra @ 2016 04 25, 12:54)
Aš nežinau, ar mano organizmas priims tą reikalą. Nes siūlo ir man. Kol kas liepė gert KT. Bet prie jų "priprast" reikia apie 3 mėn. Tai visa vasara adaptacinis periodas? Aš ir maudytis, keliauti noriu. Pabandysiu dar pagerti dilgelių arbatos, gal kas bandėte?

Arba tikrai veikia vaistai, arba čia psichologinis nusiteikimas, bet po 4 dienų geležies ir magnio arklinių dozių, širdis nesibaladoja  thumbup.gif Matuojant kraujospūdį nesigirdi aritmijos. Mieguistumo nėra.

Šeimos vyrai siunčia į sanatoriją pailsėti. Vienui vieną  bigsmile.gif Ar gali būti gražesnė dovana mamos dienos proga  wub.gif

Geriu ir dilgėlių arbatą, ir kraujažolių-na padeda nebent psichologiškai, ryškių pokyčių tikrai nesijaučia..

Poilsis labai gerai mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
informacija apie Kontraceptines tabletes:
http://www.delfi.lt/...i.d?id=70992474
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2016 04 27, 10:44)
informacija apie Kontraceptines tabletes:
http://www.delfi.lt/...i.d?id=70992474

Ačiū 4u.gif Kol kas ir aš susilaikau nuo tokios chemijos. Nors po 3 mėn. ginė bars. Bandysiu natūralius metodus, nors jie gali būti paremti tik ilgalaikiu naudojimu. O rudeniop žiūrėsim.
Atsakyti
Geležies stoka yra dažniausiai pasitaikantis negalavimas visame pasaulyje. Geležies stokos anemija serga iki 20 proc. moterų.
Kraujo netekimas per menstruacijas – viena moterų mažakraujystės priežasčių.

visas str.:

http://sveikata.lryt...ezies-stoka.htm
Atsakyti
Praėjusia savaite buvau eilines gelezies dozes menesiui issirasyti, tai ta proga padare tyrima. Tai hemoglobinas pakiles ir pasieke 100. Bet si menesi dar paliko 2 tabletes per diena. Po menesio vel kartos tyrima ir tada spres, ar sumazinti iki 1 tabletes/diena. Bandau kazkaip nusiteikti operacijai ir isitikinti, kad be jos nieko geriau nebus. Nes jauciu tas 100 dabar jau vel krites, nes kaip tik mmm su gausesniu nei iprasta kraujavimu . doh.gif
Atsakyti