Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(maskatukas @ 2015 10 12, 17:12)
Sveikos. Ar kam yra buve, kad hemoglobinas normalus, o gelezies ir feritino truksta?

O gal kam yra buvęs atvirkštinis variantas, t.y. - hemoglobino mažokai, o geležis normoj? Dukrai neseniai padarė kraujo tyrimus, hemoglobino 109, o geležis normoj. Gydytoja liepė pagert Feroglobin, bet man kažkaip atrodo keista gert, kai pačio geležies kaip ir netrūksta g.gif
Atsakyti
Gelezis-15 nkmol/l. Norma 8,8-27,0. Feritinas 23,6mkg/l. Norma 10-200. Dariausi santaruose. Tyrimai normoje. Reiskia priezasciu reikia ieskoti kitur.
Atsakyti
QUOTE(Biancca @ 2015 10 12, 17:02)
O gal kam yra buvęs atvirkštinis variantas, t.y. - hemoglobino mažokai, o geležis normoj? Dukrai neseniai padarė kraujo tyrimus, hemoglobino 109, o geležis normoj. Gydytoja liepė pagert Feroglobin, bet man kažkaip atrodo keista gert, kai pačio geležies kaip ir netrūksta g.gif

As jau 6 m gyvenu taip. Hemoglobino 102 o visa kita normose,istirta skersai isilgai, nuo feritino, folio, b12 iki kaulu ciulpu.
Atsakyti
Gal esat bandziusios tecnoFER tabletes? man pasiule seimiste vietoj Tardyferon, kai pradejau jo nebetoleruot. Skaitos naujos kartos gelezis, geriau isisavinama, aisku kainele irgi, virs 16 Eur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(-Chloe- @ 2015 10 20, 21:40)
Gal esat bandziusios tecnoFER tabletes? man pasiule seimiste vietoj Tardyferon, kai pradejau jo nebetoleruot. Skaitos naujos kartos gelezis, geriau isisavinama, aisku kainele irgi, virs 16 Eur  doh.gif

Čia gal tirpios vandenyje? Jei taip esu gėrusi, skonis tikrai pakenčiamas.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 10 20, 23:16)
Čia gal tirpios vandenyje? Jei taip esu gėrusi, skonis tikrai pakenčiamas.

aha tirpios, skonis apelsinu. nu man visai skanu biggrin.gif raso gerti per siaudeli, bet as geriu vakare, tai nesiterlioju, po to is kart einu dantu valytis smile.gif
Atsakyti
Pamėginkit sultis "stiprus kraujas", man labai padėjo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(barbyte26 @ 2015 09 10, 17:38)
Sveikos,jungiuosi prie jusu.nors visada feritinas pas mane mazas buvo,bet dabar pasidariau ir viskas aisku kodel as tokia nusilpus.vos paeinu,galva sukadi nezmoniska.feritinas 7.gelezis normoj 8.6,o hemoglobinas 118.jauciuosi tikrai siaubingai.geriu gelezi parvezta is uk Ferograd.tik ji man pakelia gelezi.hematologe sake,kad tai geriausia gelezis ir gaila kad lt jos nebera.gelezies kiekis vienoj tabletej 105mg.
O technoferas tikrai nieko gero.tik skanus gerimelis:)

tai vienintelis kuris man padėjo ir buvo aiškūs rezultatai 4u.gif technoFER smile.gif
Atsakyti
Hemogl.69, feritinas 2.
Šeimos gyd siunčia pas hematologa i Santariškes, tačiau eilė 3 mėn, pakliūčiau kovą.
Prašymas: gal turite pažįstamų ar kaip kitaip greičiau ten pakliūti (gal kas atsisako ar ne atvyksta).
Gyd.taip ir pasakė: ieškokite pažįstamų, jei kraujo liga, kiekviena diena svarbi unsure.gif
Prašau i AZ, liksiu dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2015 11 28, 16:51)
Hemogl.69, feritinas 2.
Šeimos gyd siunčia pas hematologa i Santariškes, tačiau eilė 3 mėn, pakliūčiau kovą.
Prašymas: gal turite pažįstamų ar kaip kitaip greičiau ten pakliūti (gal kas atsisako ar ne atvyksta).
Gyd.taip ir pasakė: ieškokite pažįstamų, jei kraujo liga, kiekviena diena svarbi  unsure.gif
Prašau i AZ, liksiu dėkinga 4u.gif

O nera galimybes už pinigus anksciau pakliūti? 4u.gif Jaučiat kokius simptomus?
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 11 28, 18:08)
O nera galimybes už pinigus anksciau pakliūti?  4u.gif Jaučiat kokius simptomus?

unsure.gif dėja, užrašė 2016m BALANDŽIO 11d. doh.gif kažkaip nesuprantu, juk kaniukus atmest iki tokio laiko galima.
Yra mokama, 40eur konsultacija (ji pati iš savęs nieko nereiškia) + tyrimai 80eur (!)
Negaliu sau to leist. Paskolos, kreditai, be to juk esu LR pilietė, moku visus mokesčius.
Esu visiškai pasimetusi, nes ir kiti rodikliai l.blogi (neišmanau, leukocitai netroc. ir t.t.)
Šalia siuntimo pas Hematologą, turiu ir siuntimą į stacionarą, bet gultis negaliu, turiu 2 mažus vaikus.

Nemaniau, kad pakliūsiu kada į tokią situaciją.
Atsakyti
QUOTE(pal_mė @ 2015 11 30, 16:49)
unsure.gif  dėja, užrašė 2016m BALANDŽIO 11d. doh.gif kažkaip nesuprantu, juk kaniukus atmest iki tokio laiko galima.
Yra mokama, 40eur konsultacija (ji pati iš savęs nieko nereiškia) + tyrimai 80eur (!)
Negaliu sau to leist. Paskolos, kreditai, be to juk esu LR pilietė, moku visus mokesčius.
Esu visiškai pasimetusi, nes ir kiti rodikliai l.blogi (neišmanau, leukocitai netroc. ir t.t.)
Šalia siuntimo pas Hematologą, turiu ir siuntimą į stacionarą, bet gultis negaliu, turiu 2 mažus vaikus.

Nemaniau, kad pakliūsiu kada į tokią situaciją.

Tai jus su siuntimu i stacionara vaziuojat i santaru priemima ir paguldo, vaikus tegu kas paziuri, mama ar vaiku tevas ar kokie gimines, nes mamos vaikam reikia sveikos, bet kokiu atveju su tokiais tyrimais sakyciau tiesiai i ligonine, nes gali but ir labai rimtu ligu. Nezaiskit su likimu.
Atsakyti