Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(guodzik @ 2015 04 26, 22:48)
O gal kas bandet leistis gelezi? As labai netoleruoju gelezies preparatu, pykina nuo ju. Galiu gerti flexidin bet jis nelabai man padeda. Nuo anu metu istisai turiu anemija. Prasidejo viskas nuo zarnyno infekcijos ir mesos atsisakymo. Hemoglobinas per kelis menesius krito iki 90, gelezis 6siu. Atstate tom ruzavom tabeletem iki 125 bet nesilaiko. Kas tris menesius tikrinuosi. Tai koks 116 buna vel. Sugeriu skystos kursa, po keliu men ateinu, vel nukritusi. Nuo skystos ziauriai pykina, nuo tu ruzavu-stoja skrandis. Pastoviai paliegusi, kimba ligos. Snekejau su gydytoja del isisavinimo, na neturiu jokiu patalogiju, menesines normalios. Pasiule susileisti. Kaina rimta. Viena ampule 100 lt, man reiketu 6siu bet jau imu nuleisti rankas. Valgau mesa, kruopas, darzoves kurios turi gelezies ir nesilaiko vis tiek.
Papildyta:

Man tas pats. Galiausiai nuo jos eme tragiskai pykinti.

O ant pilno skrandžio geriant Tardyferon irgi pykina? Aš jas gerai toleravau ir greitai man užkėlė hemoglobiną viršun. O kažkokių tyrimų, kodėl jums mažakraujystė nesiūlo? Tą patį žarnyną ar skrandį tirtis, jeigu mėnesinės normalios?

Gal kas atsilieps iš tų, kur leidosi, man atrodo, kad veiksminga ir greitai įsisavinama tada, bet aš galvoju, kad gali pykinti irgi, net jeigu neina per skrandį, ten gi dozę nemažą suvaro g.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 04 27, 07:24)
O ant pilno skrandžio geriant Tardyferon irgi pykina? Aš jas gerai toleravau ir greitai man užkėlė hemoglobiną viršun. O kažkokių tyrimų, kodėl jums mažakraujystė nesiūlo? Tą patį žarnyną ar skrandį tirtis, jeigu mėnesinės normalios?

Gal kas atsilieps iš tų, kur leidosi, man atrodo, kad veiksminga ir greitai įsisavinama tada, bet aš galvoju, kad gali pykinti irgi, net jeigu neina per skrandį, ten gi dozę nemažą suvaro  g.gif

Ten sulasina i vena. Bet kaina. Gydausi privaciai taciau sio mano draudimas beveik nekompensuotu. Ampule 100 lt o ju reikia 6... taciau sake ta gelezis issiskaido per visa organizma, greit isisavinama ir is jos praktikos, pacientai kartoti kurso nera grize.
Dare. Tikrino vidaus oragnus po infekcijos, zarnyna, viskas ok. Sako, galetume siusti tikrinti krauja bet lauksi puse metu pas tuos hema kazkokius.
Pykina nuo visu. Skrandis sprogineja ir pan. O skysta geriu per siauduka taciau pilkeja dantys. Griestai nebegersiu sitos.
Atsakyti
bet tai hemoglob.116 visai gerai smile.gif ar ne? kam čia leistis, atsiras tada koks kitas pašalinis poveikis... rolleyes.gif
mano mamos žemas, mano pačios žemas, dabar sūnaus ir dukros prie žemesnių; žinoma, nieko gero, bet gal čia paveldima g.gif šiaip sveikatos (3kart tfu) - puikios 4u.gif

papirkau, gal kam bus naudinga..:
http://evaistine.cam...6...S&results=9
Atsakyti
kas gėrėte Ferro-Folgamma, kaip rezultatai...ačiū 4u.gif
http://ligos.sveikas.../ferrofolgamma/
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2015 04 27, 10:01)
bet tai hemoglob.116 visai gerai smile.gif ar ne? kam čia leistis, atsiras tada koks kitas pašalinis poveikis... rolleyes.gif
mano mamos žemas, mano pačios žemas, dabar sūnaus ir dukros prie žemesnių; žinoma, nieko gero, bet gal čia paveldima g.gif šiaip sveikatos (3kart tfu) - puikios 4u.gif

papirkau, gal kam bus naudinga..:
http://evaistine.cam...6...S&results=9

Negerai per zemas. As per greitai pavargstu, negaliu sportuoti, aktyviai gyventi, kabinasi visokios ligos, per sezona tris kartus sergu. Net gripavau siais metais.
Atsakyti
Laba ,mergaičiai smile.gif
Savarankiškai pasidariau tyrimus, hemoglobinas 115, o feritinas 1,5 blink.gif
Gydytojas nemato reikalo siųst pas hematologą ( o gal ir nereikia?). Paskyrė gerti kažkokias Tecnofer šnypščiančias tabletes . Gal vartojot kuri nors ir turit nuomonę?
...ir išvis - esu pasimetime.Pažiūrėjau, kokie produktai turi daugiausiai geležies - ogi daugiausiai tie, kurių negaliu valgyt, nes turiu dideeeelį cholesterolio kiekį doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Valatke: 22 liepos 2015 - 08:17
QUOTE(Valatke @ 2015 07 22, 09:16)
Laba ,mergaičiai smile.gif
Savarankiškai pasidariau tyrimus, hemoglobinas 115, o feritinas  1,5  blink.gif
Gydytojas nemato reikalo siųst pas hematologą ( o gal ir nereikia?). Paskyrė gerti kažkokias Tecnofer šnypščiančias tabletes . Gal vartojot kuri nors ir turit nuomonę?
...ir išvis - esu pasimetime.Pažiūrėjau, kokie produktai turi daugiausiai geležies - ogi daugiausiai tie, kurių negaliu valgyt, nes turiu dideeeelį cholesterolio kiekį doh.gif

Reikia reikia smile.gif O vien mityba tokio trūkumo jūs neatstatysit tikrai.
Atsakyti
O Tecnofer nekietina vidurių?
Žinau, yra Tardyferon - jis su ricinos aliejumi" tai gležis kietina, o ricinos aliejus minkština - tai sumoje viduriai normalūs
Atsakyti
Dabar tik pradejau gert, tai del viduriu kol kas nieko (nes neturejau niekad problemu). Sekantis vizitas pas mano BPG po dvieju menesiu. Kazin , ar as galiu prasyt, kad darytu pakartotini tyrima? O jei kas - siuntimo pas hematologa? Na, mano gydytojas doh.gif , nenoriu keiktis, bet reikia paciai ir tyrimus nusistatyt, ir siuntimo issireikalaut... Senai ruosiuos keist, ale va blink.gif blink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2015 07 27, 10:10)
Dabar tik pradejau gert, tai del viduriu kol kas nieko (nes neturejau niekad problemu). Sekantis vizitas pas mano BPG po dvieju menesiu. Kazin , ar as galiu prasyt, kad darytu pakartotini tyrima? O jei kas - siuntimo pas hematologa? Na, mano gydytojas doh.gif  , nenoriu keiktis, bet reikia paciai ir tyrimus nusistatyt, ir siuntimo issireikalaut... Senai ruosiuos keist, ale va blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif

Kad pakartotų geležies tyrimą, tai tikrai prašykit. O siuntimą pas hematologą duoda rimtais atvejais, jei nekyla hemoglobinas, geriant papildus ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Valatke @ 2015 07 27, 10:10)
Dabar tik pradejau gert, tai del viduriu kol kas nieko (nes neturejau niekad problemu). Sekantis vizitas pas mano BPG po dvieju menesiu. Kazin , ar as galiu prasyt, kad darytu pakartotini tyrima? O jei kas - siuntimo pas hematologa? Na, mano gydytojas doh.gif  , nenoriu keiktis, bet reikia paciai ir tyrimus nusistatyt, ir siuntimo issireikalaut... Senai ruosiuos keist, ale va blink.gif  blink.gif  lotuliukas.gif

dėl Feritino - bet kokiu atvėju mokami ar ne... o bendrą kraujo tyrimą galima daryti nors ir kas savaitę, nėra ribojimų.
Atsakyti
Reikia patarimo nes jau nebežinau ką daryti. 05.28 pasidariau feritino tyrima, ats- 9,5. Prisipirkau geriamos geležies Tot'Hema, gerdavau po 3 ampules per diena, jaučiausi lyg ir geriau. Pasidariau antrą feritino tyrimą 07.08-15,4. Tada pakeiciau geležį į ferretab, sugeriau 100 tablečių, jas pabaigus dar kelias dėžes Tot'hemos. 08.31 pasidariau trečią feritino tyrimą- 24,4. Dažnai kartu gerdavau ir folio rūgštį ir C vitaminą. Nesupranu, ar normalu, kad per tiek laiko pakilo tiek mažai feritinas. Juo labiau kad išgerta tiek daug geležies?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meamur: 01 rugsėjo 2015 - 11:03