Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

Noriu paklausti, kas kiek laiko darotės kraujo tyrimą? Atsitiktinai sužinojau, kad vėl hemoglobinas artėja prie ribos (kraujo tyrimai pasigavus peršalimo virusą), visai nenoriu vėl peršokti tą ribą, kai jau reikia gerti tardyferoną (nepatinka jis man dėl šalutinio poveikio), bandysiu reguliuoti mitybą, bet nežinau, ar bus nauda, ir nežinau ar reikėtų pakartoti kada kraujo tyrimą ne atsitiktinai ir kada tai reikėtų padaryti? Jau kelinti metai, kai tik pasidarau tyrimus, vis hemoglobinas arba ant ribos, arba jau žemiau ribos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ispamas: 16 balandžio 2015 - 10:28
QUOTE(ispamas @ 2015 04 16, 11:20)
Noriu paklausti, kas kiek laiko darotės kraujo tyrimą? Atsitiktinai sužinojau, kad vėl hemoglobinas artėja prie ribos (kraujo tyrimai pasigavus peršalimo virusą), visai nenoriu vėl peršokti tą ribą, kai jau reikia gerti tardyferoną (nepatinka jis man dėl šalutinio poveikio), bandysiu reguliuoti mitybą, bet nežinau, ar bus nauda, ir nežinau ar reikėtų pakartoti kada kraujo tyrimą ne atsitiktinai ir kada tai reikėtų padaryti? Jau kelinti metai, kai tik pasidarau tyrimus, vis hemoglobinas arba ant ribos, arba jau žemiau ribos.

O ką jūsų šeimos gydytojas veikia? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 04 16, 11:22)
O ką jūsų šeimos gydytojas veikia? cool.gif

Na, mano šeimos gydytoja pasakė, kad reikėtų vėliau pakartoti tyrimą, bet kol supratau, kad reikėtų paklausti, po kiek laiko, tai jau ir kita diena atėjo doh.gif lotuliukas.gif Gydytoja nepasakė, aš nesusipratau paklausti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ispamas @ 2015 04 16, 16:03)
Na, mano šeimos gydytoja pasakė, kad reikėtų vėliau pakartoti tyrimą, bet kol supratau, kad reikėtų paklausti, po kiek laiko, tai jau ir kita diena atėjo doh.gif  lotuliukas.gif Gydytoja nepasakė, aš nesusipratau paklausti blush2.gif

Kai turėjau problemų su per mažu hemoglobinu, mano BPG sakė, kad tyrimą (jei nėra kritinė situacija arba jei neblogėja savijauta) net ir geriant medikamentinius preparatus tikslinga kartoti po ~3 mėnesių. Ar tai tiesa netikrinau, bet BPG pasitikiu.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2015 04 16, 15:21)
Kai turėjau problemų su per mažu hemoglobinu, mano BPG sakė, kad tyrimą (jei nėra kritinė situacija arba jei neblogėja savijauta) net ir geriant medikamentinius preparatus tikslinga kartoti po ~3 mėnesių. Ar tai tiesa netikrinau, bet BPG pasitikiu.

Ačiū smile.gif Mano savijauta gal ir ne pati geriausia, bet tam yra kitų lyg ir svaresnių priežasčių - didelis darbo krūvis, miego stoka, įtempti savaitgaliai (sergančio slauga), tai šalia bendro fizinio ir psichinio nuovargio nieko ir nepastebiu, bet ta hemoglobino problema jau erzina - kažkaip reikėtų kapanotis, ir be to yra ką veikti cool.gif Tik tiek, kad pas savo gydytoją aš retas svečias, tai net nesiorientuoju, kada ko pasiklausti reikėtų, jei nepasako doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ispamas: 17 balandžio 2015 - 07:45
QUOTE(ispamas @ 2015 04 17, 08:44)
bet tam yra kitų lyg ir svaresnių priežasčių - didelis darbo krūvis, miego stoka, įtempti savaitgaliai (sergančio slauga), tai šalia bendro fizinio ir psichinio nuovargio nieko ir nepastebiu, bet ta hemoglobino problema jau erzina - kažkaip reikėtų kapanotis, ir be to yra ką veikti cool.gif

Bent iš asmeninės patirties galėčiau pasakyti, kad Jūsų išvardinti veiksniai tikrai gali turėti nemažą įtaką tam „ant ribos“ svyruojančiam hemoglobinui. smile.gif
Atsakyti
Tardyferono naują pakuotę turiu, galiu perleisti pigiau, į AZ, Vilnius, siunčiu 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif perskaičiau visą temutę.
Nustatė man mažakraujystę, hemogl.82. Kiek save atsimenu, visą laiką jis mažas buvo, bet jaučiuosi normaliai, energingai, du vaikus puikius pagimdžiau (su max90) hemogl.

Tik dabar, gal pavasaris, gal amžius, jaučiu nuovargį ir silpnumą. Dar užeina neapsakomi alkio priepuoliai, tarsi nori kažko...
Nutariau pagerti Geležį. Kaip čia kažkuri mergina rašė, gydytoja nesusimąsčiusi Tardyferon'ą parašė.
Pradėjau gilintis pati. Visada stengiuos susirinkti bet kokią informaciją. Ir tai visada pasiteisina.
Sakykite, geležies yra įvarios, pvz :
- geležies fumaratas
- geležis (iš albumino ir geležies sulfato)
- geležies glukonatas

atitinkamai ir papildai skirtingi :

http://www.vaistine....o...7&ID=350903

http://www.vaistine....o...7&ID=340103

http://www.vaistine....o...7&ID=343312

ką geraiusiai pirkti (kaina nesvarbu) o gal tik hemotologas nustato, kuri būtent geležis tinka... o gal yra universalus variantas (be Tardyf.) kas tikrai padėjo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~oho~: 23 balandžio 2015 - 09:25
QUOTE(~oho~ @ 2015 04 23, 10:22)

http://www.vaistine....o...7&ID=350903

http://www.vaistine....o...7&ID=340103

http://www.vaistine....o...7&ID=343312

ką geraiusiai pirkti (kaina nesvarbu) o gal tik hemotologas nustato, kuri būtent geležis tinka... o gal yra universalus variantas (be Tardyf.) kas tikrai padėjo 4u.gif

Pas hemotologą nesu lankiusis, bet mano hemoglobino rodikliai niekada nebuvo tokie žemi kaip Jūsų, maždaug visada svyruoja apie apatinę normą.

Pirmojo papildo neteko matyti. Tot`hema man dažė dantis, bet gydytoja šį papildą minėjo labai geru žodžiu. Ferretab yra iš karto su folio rūgštimi, kas lengvina geležies įsisavinimą. Man šios kapsulės tiko.
Atsakyti
QUOTE(~oho~ @ 2015 04 23, 10:22)
ką geraiusiai pirkti (kaina nesvarbu) kas tikrai padėjo 4u.gif

Kai reikėjo - efektyviausia būdavo tothema. 2 ampulės kasdien ryte. Trijų mėnesių kursas. Skonis šlykštus.smile.gif O tam, kad nedažytų dantų, reikia gerti per šiaudelį.

Bet su Jūsų hemoglobinu gal jau tikrai reikėtų pasirodyti hematologams, jei dar nebuvote?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 23 balandžio 2015 - 12:07
QUOTE(zomša @ 2015 04 23, 13:07)
O tam, kad nedažytų dantų, reikia gerti per šiaudelį.

Taip ir dariau, dar ir skiedžiau kaip tik begalėdama, bet vistiek įkibo. Buvo baisiai gaila, kad mėnuo po dantų higienos, o dantys vėl su pilkšvais ruoželiais. Individualu turbūt.

Atsakyti
O gal kas bandet leistis gelezi? As labai netoleruoju gelezies preparatu, pykina nuo ju. Galiu gerti flexidin bet jis nelabai man padeda. Nuo anu metu istisai turiu anemija. Prasidejo viskas nuo zarnyno infekcijos ir mesos atsisakymo. Hemoglobinas per kelis menesius krito iki 90, gelezis 6siu. Atstate tom ruzavom tabeletem iki 125 bet nesilaiko. Kas tris menesius tikrinuosi. Tai koks 116 buna vel. Sugeriu skystos kursa, po keliu men ateinu, vel nukritusi. Nuo skystos ziauriai pykina, nuo tu ruzavu-stoja skrandis. Pastoviai paliegusi, kimba ligos. Snekejau su gydytoja del isisavinimo, na neturiu jokiu patalogiju, menesines normalios. Pasiule susileisti. Kaina rimta. Viena ampule 100 lt, man reiketu 6siu bet jau imu nuleisti rankas. Valgau mesa, kruopas, darzoves kurios turi gelezies ir nesilaiko vis tiek.
Papildyta:
QUOTE(kuti kuti @ 2015 04 23, 14:57)
Taip ir dariau, dar ir skiedžiau kaip tik begalėdama, bet vistiek įkibo. Buvo baisiai gaila, kad mėnuo po dantų higienos, o dantys vėl su pilkšvais ruoželiais. Individualu turbūt.

Man tas pats. Galiausiai nuo jos eme tragiskai pykinti.
Atsakyti