Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(Malena @ 2015 02 15, 22:58)
Siaubas, kaip jūs randate jėgų iš lovos atsikelti? O kaip dirbti kai tokie "fontanai"? Darbe mažai kas turi galimybę apsiprausti rekomenduojamus kelis kartus per dieną.

Manęs kai gydytojos teiravosi ar gausios mėnesinės visada klausdavau - o kas yra gausios? Man labai neaiški riba kokios laikomos normaliomis o kurios jau gausios.

Gal kuri bandėte šį papildą iš Iherb?
http://www.iherb.com...5...r=null&ic=1

patys didziausi fontanai ir yra ryte, paskui normaliau, speju pasikeist 4u.gif po ilgesnio sedejimo, tik atsistojus jauti , kad teka, bet diena imanoma isgyventi, rytai tik tragedija, eisiu po koki poros men pasitikrint feritina, gal nenukrito per metus ? nes savijauta normali smile.gif
Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2015 02 16, 19:07)
Supratau. Bet tada man vis tiek keista, kai gydytoja nesiima siūlyti jokių kitų dalykų, kaip tik dėl mėnesinių gausumo "mesti lauk gimdą".  schmoll.gif Juk moterų, kurioms mmm yra gausios, gali būti iš ties nemažai, tai negi visoms iš eilės išoperuoti gimdas? Ar jos paskui jausis geriau, negu dabar, nors ir su anemija? Abejoju. Gal paprasčiau būtų pavartoti geležies karts nuo karto?...
Papildyta:
Malena, o ką jums atsakydavo gydytoja, kai jūs perklausdavot, kas yra gausios mėnesinės?

esat jauna, bandykit kitus budus, salinima rinkciausi jai nebepadetu niekas kitas, ir grestu rimtas pavojus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Niki* @ 2015 02 16, 18:07)
Supratau. Bet tada man vis tiek keista, kai gydytoja nesiima siūlyti jokių kitų dalykų, kaip tik dėl mėnesinių gausumo "mesti lauk gimdą".  schmoll.gif Juk moterų, kurioms mmm yra gausios, gali būti iš ties nemažai, tai negi visoms iš eilės išoperuoti gimdas? Ar jos paskui jausis geriau, negu dabar, nors ir su anemija? Abejoju. Gal paprasčiau būtų pavartoti geležies karts nuo karto?...
Papildyta:
Malena, o ką jums atsakydavo gydytoja, kai jūs perklausdavot, kas yra gausios mėnesinės?

Siūlė kontraceptines vartoti arba dar kažkokį žolinį preparatą SPM-OK, taip pat gerti vitaminą C ir ibuprofeną mėnesinių dienomis, nors man ir neskauda, bet jis taip pat mažina ir kraujavimą. Anot gydytojos, čia maždaug vienodai kenksminga: kontraceptikai, geležies preparatai ar ibuprofenas mėnesinių dienomis. Aš kažkiek atsistačiau su Tardyferon, man nebuvo pašalinių poveikių, o dabar laukiuosi ir atrodo, kad mano organizmui lengviau pernešti nėštumą negu mėnesines, nes kol kas hemoglobinas geras, bet źiūrėsiu kaip toliau smile.gif

O dėl mėnesinių gausumo nustatymo, tai ginekologai turi kažkokią sistemą, klausia, kas kiek laiko keičiamas paketas. Mano bėda, kad mėnesinės dar ir ilgos būdavo, 6-7 dienos, nors paskutinės dienos ir nebegausios.
Papildyta:
QUOTE(sermuksnelis @ 2015 02 16, 22:09)
patys didziausi fontanai ir yra ryte, paskui normaliau, speju pasikeist 4u.gif po ilgesnio sedejimo, tik atsistojus jauti , kad teka, bet diena imanoma isgyventi, rytai tik tragedija, eisiu po koki poros men pasitikrint feritina, gal nenukrito per metus ? nes savijauta normali smile.gif
Papildyta:

esat jauna, bandykit kitus budus, salinima rinkciausi jai nebepadetu niekas kitas, ir grestu rimtas pavojus 4u.gif

Pažįstamas jausmas biggrin.gif aš dar džiaugiuosi, kad man nėra skausmų per mm, nes tos draugės, kuriom skauda, tai irgi kankinasi su tabletėm ir nėjimais į darbą.
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2015 02 16, 21:09)

Taip, pritariu jums, tikrai nesirinkčiau tokiu būdu pagerinti kraujo būklę. Suprantu tas moteris, kurios sutinka pašalinti gimdą, jei serga vėžiu ar yra tokios būklės, kad niekas daugiau nebepadeda.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2015 02 12, 14:55)
Labai man naudinga jūsų žinutė-esu labai kritinėj situacijoje šiuo klausimu.Visą gyvenimą kankinuosi su gausiom mėnesinėm, bet organizmas buvo prisitaikęs-anksčiau nebūdavo blogi kraujo tyrimai, ypač jie pasitaisydavo nėštumo metu.Dabar neseniai pasidariau tyrimus po ilgo laiko-hemoglobinas 93, feritinas 2 doh.gif  Jau seniai jaučiuosi tragiškai-dusimas, takichardija, žiaurus nuovargis-po pietų skaičiuoju kiekvieną žingsnį-taupau jėgas.Visi ginekologiniai tyrimai geri-hormonai kontraindikuotini, vienintelis pasiūlymas -šalinti gimdą-bet bijau tokios intervencijos, nors jau nesiruošiu gimdyt ( man virš 40)..Geriu dabar tardiferoną, bet didelio efekto dar nepajutau, dar tik pora mėnesių. nežinau ar tai padės-gal tikrai ryžtis drąsesniems sprendimams.
Kaip dėl tos intraveninės geležies, ar yra kokių pavojų? Kol kas man gydytoja nesiūlo, tardyferonas man geriasi normaliai-jokių blogesnių reakcijų, tik kol kas perdaug pagerėjimo nejaučiu, sakė tyrimą kartot po 3 mėn..

Pagerkit burokeliu sulciu,pradekit nuo maziausio kiekio ,ir kiekviena diena didinkit wink.gif Butina isspaudus sultys palaikyti 1-2 val kad isgaruotu eteriniai aliejai,nes kai kuriems zmonems buna bloga.Mano dukrai niekas taip nepadejo kaip burokeliu sultys ir Chlorofilas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvince @ 2015 02 18, 10:17)
Pagerkit burokeliu sulciu,pradekit nuo maziausio kiekio ,ir kiekviena diena didinkit wink.gif Butina isspaudus sultys palaikyti 1-2 val kad isgaruotu eteriniai aliejai,nes kai kuriems zmonems buna bloga.Mano dukrai niekas taip nepadejo kaip burokeliu sultys ir Chlorofilas wink.gif

Nežinau, ar kai feritinas 2 dar gali padėti natūralios priemonės unsure.gif Čia reikia geležies preparatų ir stiprių.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2015 02 12, 15:55)
Labai man naudinga jūsų žinutė-esu labai kritinėj situacijoje šiuo klausimu.Visą gyvenimą kankinuosi su gausiom mėnesinėm, bet organizmas buvo prisitaikęs-anksčiau nebūdavo blogi kraujo tyrimai, ypač jie pasitaisydavo nėštumo metu.Dabar neseniai pasidariau tyrimus po ilgo laiko-hemoglobinas 93, feritinas 2 doh.gif  Jau seniai jaučiuosi tragiškai-dusimas, takichardija, žiaurus nuovargis-po pietų skaičiuoju kiekvieną žingsnį-taupau jėgas.Visi ginekologiniai tyrimai geri-hormonai kontraindikuotini, vienintelis pasiūlymas -šalinti gimdą-bet bijau tokios intervencijos, nors jau nesiruošiu gimdyt ( man virš 40)..Geriu dabar tardiferoną, bet didelio efekto dar nepajutau, dar tik pora mėnesių. nežinau ar tai padės-gal tikrai ryžtis drąsesniems sprendimams.
Kaip dėl tos intraveninės geležies, ar yra kokių pavojų? Kol kas man gydytoja nesiūlo, tardyferonas man geriasi normaliai-jokių blogesnių reakcijų, tik kol kas perdaug pagerėjimo nejaučiu, sakė tyrimą kartot po 3 mėn..

Nepamirskit tik savaite iki tyrimo nebegert gelezies, bes briedus rodys.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 02 18, 09:29)
Nežinau, ar kai feritinas 2 dar gali padėti natūralios priemonės  unsure.gif Čia reikia geležies preparatų ir stiprių.

Na mums atvirksciai stiprus preparatai ne ka padejo ,maximu pakeldavo hemoglobina iki 117 ,tik nustojus vartoti,vel greit nukrisdavo sad.gif Jau nekalbu kaip sugadino dantis ir ttt.... O su burokeliu sultim per menesi pakelem iki 142 hemoglobina,tai net daktare buvo netekus amo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 02 15, 18:58)
Siaubas, kaip jūs randate jėgų iš lovos atsikelti? O kaip dirbti kai tokie "fontanai"? Darbe mažai kas turi galimybę apsiprausti rekomenduojamus kelis kartus per dieną.

Manęs kai gydytojos teiravosi ar gausios mėnesinės visada klausdavau - o kas yra gausios? Man labai neaiški riba kokios laikomos normaliomis o kurios jau gausios.

Gal kuri bandėte šį papildą iš Iherb?
http://www.iherb.com...5...r=null&ic=1

Na nėra pas jus gauios mėnesinės turbūt, jei abejojate-tikrai neabejotumėte, jei taip būtų-viskas kas jau čia buvo paminėta ir dar blogiau.

QUOTE(Salvince @ 2015 02 18, 07:17)

geriu dabar ir burokėlių ir kitas sultis kasdien-užgeriu geležies tabletes jomis.kai rašiau pirmą žinutę buvau tiesiog nevilty po eilinio sirgimo, dabar antra ciklo pusė-tai vėl nuotaikos geresnės.
Atsakyti
QUOTE(svetima @ 2015 02 19, 16:56)
Na nėra pas jus gauios mėnesinės turbūt, jei abejojate-tikrai neabejotumėte, jei taip būtų-viskas kas jau čia buvo paminėta ir dar blogiau.

Aš neabejoju cool.gif Čia gydytoja sužinojus, kad mažakraujystė automatiškai bandė viską gausiom mėnesinėm nurašyt. Tai ir klausiau kokios tos gausios. Tikslaus atsakymo negavau.
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2015 02 19, 18:47)
Aš neabejoju  cool.gif Čia gydytoja sužinojus, kad mažakraujystė automatiškai bandė viską gausiom mėnesinėm nurašyt. Tai ir klausiau kokios tos gausios. Tikslaus atsakymo negavau.

O nuo ko buvo mažakraujystė?
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2015 02 16, 19:36)
Siūlė kontraceptines vartoti arba dar kažkokį žolinį preparatą SPM-OK, taip pat gerti vitaminą C ir ibuprofeną mėnesinių dienomis, nors man ir neskauda, bet jis taip pat mažina ir kraujavimą. Anot gydytojos, čia maždaug vienodai kenksminga: kontraceptikai, geležies preparatai ar ibuprofenas mėnesinių dienomis. Aš kažkiek atsistačiau su Tardyferon, man nebuvo pašalinių poveikių, o dabar laukiuosi ir atrodo, kad mano organizmui lengviau pernešti nėštumą negu mėnesines, nes kol kas hemoglobinas geras, bet źiūrėsiu kaip toliau smile.gif

Acha, kai būdavau nėščia, visi kraujo tyrimai buvo idealūs..Ištikrųjų viskas pablogėjo praėjus keletui metų po pakutinio nėštumo, gal su laiku organizmas pradėjo sunkiau atsistatinėt..
Aš irgi geriu visada vitaminą C, ascorutiną, ibuprofeno nebandžiau-įdomu ar veikmingas poveikis? Nesinori nuodytis dėl menko efekto..
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Mano hmg 108, feritinas 9. Paskyrė tardyferoną, man jis tinka, bet esu maitinanti mama, mano dukrai baisiausiai pradėjo kietėt pilvukas, su ašarom tuštinasi, gaila žiūrėt.
Gydytoja patarė kol kas nutraukt tardyferoną ir pažiūrėt ar jai pagerės.
Jaučiuosi siaubingai... Su rimtesne mėsa nedraugauju, nes nuo jos stoja skrandis.
Norėjau paklaust, kuriuos papildus paskirdavo žindančiom mamom?
Atsakyti