Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

nusipirkau 3 pakuotes:
http://www.hiperfarm...orst-500ml.html

bus matyt ar yra koks nors poveikis ir ar geras dalykas, dabar pasidariau tyrimus (pries vartojima), vartojant pasidarysiu ir kai baigsiu vartoti - bus matyt ar yra pokyciu.
Atsakyti
Laba,
Galvojau galvojau, ir visgi nusprendžiau užsirašyti pas gydytoją. Nors dar svarsčiau nueiti į vaistinę. Gal prieš gerą pusmetį kraujo tyrimas parodė gal 78 (o gal 98, tiksliai nepamenu jau..), tai liepė gerti ferro-folgamma, žinoma sugėriau. O šiaip, net buvau labai nustebusi, kai išgirdau apie mažakraujystę, nes tikrai jaučiausi ir jaučiuosi gerai. Tačiau pagalvojus, kažkoks nuovargis yra. Ir visai neseniai prisiminiau, kad taip ir pamiršau nueiti pakartoti tyrimo.... blush2.gif Sakau, gal mažakraujystė gali būti nuo gausių mėnesinių, nes jos, na tai tikrai itin gausios. Žiūrėsiu ką sakys gydytoja, pakliuvau po savaitės. Nes neramu, o juokauti tokiais dalykais negalima.... unsure.gif Man įdomu, ar įmanoma sureguliuoti mėnesinių gausumą, galbūt tai padėtų išvengti mažakraujystės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Panelee: 02 lapkričio 2014 - 22:30
Man šeimos gyd. sakė, kad moterims, kurioms buna gaussios menstruacijos ir turi ginekologinių problemų dažnai būna mažakraujystė, nes su krauju prarandam ir geleži ir kitus elementus. Tai kai man rado maža hemoglobina pirmas klausimas buvo ar nebuvo menstruacijų, tai jos buvo prieš porč sav. Ir skaičiau intike, kad hemoglobina reikia tikrinti prieš menstruacijas, o ne po jų, nes jis bus sumažėjęs. Man buvo silpna, bet va pavalgiau tos burokėlių, morkų, česnaku mišrainės ir viskas silpnumo nėra. Pakartotinai tirtis nėjau.
Atsakyti
Gavau kraujo tyrimų rezultatus - feritino - 1,2 ( gydytoja sakė tokio dar nemačiusi ), hemoglobinas 76.
Pas ginekologę buvau vakar - darė echoskopiją, viskas tvarkoje, rado randų, rado kažkiek laisvo skysčio. sakiau, kad ypatingai gausios kas antros mėnesinės, tai su mažakraujyste susiejo.
Šiaip siūlė spiralę, kad sureguliuoti mėnesių gausumą. Bet nenoriu, kiaušintakiai perrišti, tai būtų kaip dviguba apsauga.. unsure.gif
Ryt važiuoju siuntimo pas hematologus. Ir lyg rekomenduos leidžiamą geležį.
Atsakyti
QUOTE(Vaivos juosta @ 2014 11 13, 14:40)
Gavau kraujo tyrimų rezultatus - feritino - 1,2 ( gydytoja sakė tokio dar nemačiusi ), hemoglobinas 76.
Pas ginekologę buvau vakar - darė echoskopiją, viskas tvarkoje, rado randų, rado kažkiek laisvo skysčio.  sakiau, kad ypatingai gausios kas antros mėnesinės, tai su mažakraujyste susiejo.
Šiaip siūlė spiralę, kad sureguliuoti mėnesių gausumą. Bet nenoriu, kiaušintakiai perrišti, tai būtų kaip dviguba apsauga..  unsure.gif
Ryt važiuoju siuntimo pas hematologus. Ir lyg rekomenduos leidžiamą geležį.

O kiek geležies?
Aš siūlau vartoti Ferrous Fumarate geležies formą, nes ji geriausiai pasisavinama ir greit pakels rodiklius. Čia pavyzdukas http://www.ebay.co.u...4c26d3#shpCntId
Man pvz. daugelio daktarų skiriamas Tardyferon visai nepadeda. Siūlau atkreipti į tai dėmesį, taip sugaišit mažiau laiko.
Dar siūlau gerti granatų sultis ir vartoti spiruliną, kur daug geležies.
Atsakyti
pas mane hemoglobinas istisai 80, pakeliu tik smugiskai suvartojus papildus, iki max 90 ar 100. nustoju ir vel sauna zemyn, feritinas isvis ''rekordas'' 0.5 doh.gif
ir niekaip nepakeliam rodikliu jau n+n metu, savijautoje absoliuciai nieko nejauciu - nei nuovargis, nei silpnumas, nieko schmoll.gif valgau viska.. igimta... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2014 11 13, 13:56)
, savijautoje absoliuciai nieko nejauciu - nei nuovargis, nei silpnumas, nieko  schmoll.gif valgau viska.. igimta...  unsure.gif

Ir man tas pats. Aš kalnus galiu nuversti, kike jėgos ir energijos turiu - žolę pjaunu, sportuoju, daug judu, aplinka prie namo, šiltnamis. Absoliučiai nesijaučiu nusilpusi. Na, akyse kartais muselės paskraidžioja. Akis tyriausi, dugną žiūrėjo - viskas tvarkoje.
Atsakyti
QUOTE(estetė @ 2014 11 13, 13:02)
O kiek geležies?

Lygiai 2.
Išrašė šiandien leidžiamos geležies Mono Ferr.
Atsakyti
QUOTE(Vaivos juosta @ 2014 11 14, 20:12)
Lygiai 2.
Išrašė šiandien leidžiamos geležies Mono Ferr.

Papasakok kaip seksis. Kada sekantis tyrimas?
Atsakyti
Mergaites o kaip zymimas Feritinas?
Nes mano dukrai padare bendra kraujo tyrima,tad noreciau is analizuoti kas ir kaip blush2.gif
Nes ji paaugle,labai daug sportuojanti,dalyvaujanti varzybose,tad labai yra sekama jos sveikta,tikrino krauja sake labai blogas,hemogobinas zemas ir tttt...
Buvom pas ginekologe,sake viskas tvarkoje,apart kad kaip mergaitei jaunai ir smulkutei,per gausios menesines.Tad israse zoliniu pagrindu sureguliuoti menesines.Kraujukui paskyre gydima gere ampolytes ir dar daug visokiu papildu.Nusprendem mesti tas ampoles ir nupirkau Chlorofila,nes kaip man aiskino kad labai gerai atstato krauja,tad galvoju geriau isbandysim kazka naturalesnio ir pasieksim geresni efekta.
Panaudojus apie 1 men,pasidarem krauja,tad va ka rodo,gal galit pakomentuoti ,ar labai blogi RODIKLIAI?
Po menesio vel kartosim .Gaila kad neturiu palyginti su akstesniais rodikliais ,kur dare is sporto mokyklos,ir sake kad labai blogai,jie net neisivaizduoja kaip ji skina pergales su tokia sveikata doh.gif lotuliukas.gif
Neu 1.62
HGB 117
RBC 4.91
HCT 0.364
MCV 74
RDW 16.2
PLT 286
Atsakyti
Bendram kraujo tyrime FE neradau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Salvince @ 2014 12 12, 15:01)

Feritinas į bendrą kraujo tyrimą neįeina, jis daromas už papildomą mokestį 4u.gif Dabar hemoglobinas normalus atrodo, norma moterims lyg nuo 115, sportininkams gal kitaip g.gif
Atsakyti