Įkraunama...
Įkraunama...

Geležies stokos mažakraujystė (anemija)

QUOTE(zomša @ 2014 09 01, 12:11)
Panašu, kad tiesa. Bent kaip buvusi dažna anemikė rasdavau būtent tokią informaciją - kad geležies preparatų nereikėtų vartoti kartu su pieno produktais, kiaušiniais, kofeino turinčiais gėrimais (kava, arbata), tarp jų siūloma daryti 1-2 val. pertrauką. Kalcio preparatų taip pat nereikėtų vartoti kartu. Dėl tos pačios priežasties rekomenduojama vengti ir mėsos+pieno produktų derinio (na, kai mėsa troškinama su grietinėlės padažu ir pan.) - neturinčiam problemų turbūt nepakenks, o anemikui geležies įsisavinimą gali ir apsunkinti.smile.gif
Geležies preparatus geriausia vartoti ryte (jei skrandis atlaiko), jei geležis - tablečių forma - įsisavinimą lengvina vitaminas C arba folio rūgštis (man liepdavo kartu gerti jos tabletes).

ok, supratau. Man jau galva skauda nuo mastymo; ka galiu valgyt ko ne. Dabar prisides dar ir ka kokiu metu galiu valgyt doh.gif . Bet hemo pas mane normaliai; tik feritinas ant ribos, tai gydytojas israse menesiui tardyferon. Tikiuosi, kad po to galesiu pamirsti sita liga smile.gif
Beje, kaip suprantu salotu su suriu irgi negalima valmgyti tokiu atveju, nes salotose gelezies nemazai, o suris mazins pasisavinima verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amélie de Montmartre: 01 rugsėjo 2014 - 13:06
QUOTE(Amélie de Montmartre @ 2014 09 01, 12:59)
ok, supratau. Man jau galva skauda nuo mastymo; ka galiu valgyt ko ne. Dabar prisides dar ir ka kokiu metu galiu valgyt  doh.gif . Bet hemo pas mane normaliai; tik feritinas ant ribos, tai gydytojas israse menesiui tardyferon. Tikiuosi, kad po to galesiu pamirsti sita liga  smile.gif
Beje, kaip suprantu salotu su suriu irgi negalima valmgyti tokiu atveju, nes salotose gelezies nemazai, o suris mazins pasisavinima  verysad.gif

Dėl tardyferono rytais nustojau valgyti kiaušinius, pieną, gerti kavą ar arbatą. Ilgainiui atradau, kad košės skaniai valgosi su avižų pienu. Tad gerus 4 mėnesius rytinis ritualas būdavo - tardyferon tabletė, vanduo ir grikiai arba avižų košė su avižų pienu. Į troškinius nebepildavau grietinėlės. Varškės nebemaišiau su špinatais. Po pietų negėriau iš karto arbatos ar kavos. Šitaip maitinantis + geriant tardyferon efektas buvo geras. Dabar vėl darysiu tyrimus, nes papildų nebevartoju, maitinuosi laisviau ir vėl jaučiu jėgų stygių unsure.gif
Atsakyti
Sveikos merginos, turiu TOTHEMA, 25 ampules, galiu padovanoti, nes man ju nebereikia, o tvarkiau stalciu ir radau juos, tai galiojimas iki 2014 10, tai dar visa spali galima juos vartoti, jei kam reikia, PADOVANOSIU, rasikyte i az. smile.gif Esu Vilniete.
Atsakyti
Sveikos, mergaites. smile.gif Man yra ta pati problema, gydytoja priskyrė vaistų (Tardyferono ir milgammos N), tai nori nenori geriu, nors apskritai esu prieš vaistus, ypač kai vienas iš vartojamų (tik kuris negaliu pasakyt, bet greičiausi Tardy, nes jo gėriau dvi tabletes per dieną, o kito geriu vieną) sukėlė pašalinį poveikį. Na, lapelyje neparašyta, kad toks gali atsirasti, bet man jis sutapo su vaistų gėrimo pradžia, tai darau prielaidą, kad tai pašalinis poveikis. Ir naršant po interneto platybes radau, kad gera priemonė šiai ligai gydyti/kontroliuoti yra grikių medus. Gal kuri bandėte ar pažįstate bandžiusių?
Atsakyti
QUOTE(Elgim316 @ 2014 09 28, 20:00)
Sveikos, mergaites. smile.gif  Man yra ta pati problema, gydytoja priskyrė vaistų (Tardyferono ir milgammos N), tai nori nenori geriu, nors apskritai esu prieš vaistus, ypač kai vienas iš vartojamų (tik kuris negaliu pasakyt, bet greičiausi Tardy, nes jo gėriau dvi tabletes per dieną, o kito geriu vieną) sukėlė pašalinį poveikį. Na, lapelyje neparašyta, kad toks gali atsirasti, bet man jis sutapo su vaistų gėrimo pradžia, tai darau prielaidą, kad tai pašalinis poveikis. Ir naršant po interneto platybes radau, kad gera priemonė šiai ligai gydyti/kontroliuoti yra grikių medus. Gal kuri bandėte ar pažįstate bandžiusių?

o koks tas salutinis poveikis? unsure.gif negirdejau paie grikiu medu, bet lb sudomino, jis gelezies turi ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jauniute @ 2014 09 28, 19:36)
o koks tas salutinis poveikis? unsure.gif  negirdejau paie grikiu medu, bet lb sudomino, jis gelezies turi ar kaip? g.gif

Na, sakau, kad nežinau, ar tai šalutinis poveikis, bet juk negali "tos dieną" antrą kartą per mėnesį apsilankyti... smile.gif Ypač, kai ciklas buvo geras, o čia bats - vaistukai - bats ir jos pasirodo.. smile.gif Taip, turi daug geležies, baltymų, rekomenduojamas sergantiems šia liga bei kitoms (širdies ir kraujagyslių, virškinimo), atseit pats sveikiausias iš visų medų rūšių smile.gif Tad pamaniau, kad gal kas girdėjo apie šitokį medų ir ar bandė jį įtraukti (ar netgi gydytis) į savo sveikatos atstatymo procesą smile.gif
Atsakyti
kaip laikosi anemikes? as baigiau gert pries 1,5 men tardyferona...feritinas nuo 5,5 pakilo iki11 ...bet vel trecia diena pradejo svaiguliouti galva doh.gif doh.gif doh.gif , o tada taip ir atrado anemija- svaigdavo galva, pykindavo nzn kas darEsi, rado anemija ir pradejus gert gelezi svaigimu nebeuzeidavo...nzn ar del to ar tik sutapimas. negi taip greit galejo nukrist?GYDYTOJA SAKE , KAD DAR MAZAI pakilo, KAD REIKS GERTI, BET PIRMA ANGINA LIEPE TVARKYTIS(atsiprasau uz didziasIAS).kaip kitoms einasi?
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 10 04, 20:49)
kaip laikosi anemikes? as baigiau gert pries 1,5 men tardyferona...feritinas nuo 5,5 pakilo iki11 ...bet vel trecia diena pradejo svaiguliouti galva doh.gif  doh.gif  doh.gif , o tada taip ir atrado anemija

Kiek laiko gerete? Beje, ar buvote pas ginekologe? As sugeriau 2 tardyferono pakuotes, hemoglobinas pakilo, eisiu kita savaite sužinoti, koks feritinas. Pries geriant buvo 4 doh.gif
Atsakyti
geriau keturis men, bet buvo pertrauku( kai antibus geriau porakart) , nea nebuvau blush2.gif , bet tikrai nueisiu...
o kaip jum rado mazakraujyste? blogai jautetes? 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos. Man prieš mėn pirmą kart nustatė 112 hemoglobiną, bet buvo praėjus 2 sav po labai gausių menstruacijų. Tai išrašė tablečių, bet jos man netiko, nes pasireiškė šalutinis poveikis, labai padidėjo širdies pulsas. Nes ir šiaip jis man padidėjęs, o kraujospūdis per mažas. Tai iš mamos sužinojau, kad ji hemoglobina kelia su burokėlių sultimis+ morkų sultys. Bet aš dariau mišrainę burokėlių salotos + morkos. Tia po kelių mėn eiks žiūrėt koks bus hemoglobinas. Ir hemoglobino kiek kraujyje yra ne gaunamas nuo tike yra geležies, bet ir kiek yra vitamino A. Kai vartojau didelėmis dozėmis vit. A, tai hemoglobinas buvo virš 140, kai šiaip visą gyvenimą budavo 126.
Atsakyti
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 10 04, 23:12)

siaip tai man labai svaigo galva ir truko oro kuri laika 4u.gif bet as kazkaip nesiskundziau niekaip ir atsitiktinai pasidariau feritina ir buvo tik 5 berods, tai taip ir atradau 4u.gif vartoju as ta gelezi, bet labai pareina skrandis, butent as pastebejau, kad siek tiek toleruoju geriau gelezies glucanata nei ta sulfata, tai ir toliau ji vartosiu 4u.gif
Atsakyti
Na, mano feritinas tik 13, tai turbūt reikės dar draugauti su Tardyferonu. Gydytoja pavėpus, nepasakė, kiek man jį gerti. Nuo gausių mėnesinių patarė vartoti SMP-ok tabletes.
Papildyta:
QUOTE(sermuksnelis @ 2014 10 04, 23:12)
geriau keturis men, bet buvo pertrauku( kai antibus geriau porakart) , nea nebuvau blush2.gif , bet tikrai nueisiu...

Rado gan atsitiktinai, buvo ištinę sąnariai, todėl darė kraujo tyrimus. Nors aš dabar ir tuos sąnarius sieju su mažakraujyste. Šiaip prastai jausdavausi, labai trūkdavo jėgų, dusdavau, bet galvojau, kad čia žemas spaudimas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jearmaine: 08 spalio 2014 - 17:09