QUOTE(zomša @ 2014 09 01, 12:11)
Panašu, kad tiesa. Bent kaip buvusi dažna anemikė rasdavau būtent tokią informaciją - kad geležies preparatų nereikėtų vartoti kartu su pieno produktais, kiaušiniais, kofeino turinčiais gėrimais (kava, arbata), tarp jų siūloma daryti 1-2 val. pertrauką. Kalcio preparatų taip pat nereikėtų vartoti kartu. Dėl tos pačios priežasties rekomenduojama vengti ir mėsos+pieno produktų derinio (na, kai mėsa troškinama su grietinėlės padažu ir pan.) - neturinčiam problemų turbūt nepakenks, o anemikui geležies įsisavinimą gali ir apsunkinti.
Geležies preparatus geriausia vartoti ryte (jei skrandis atlaiko), jei geležis - tablečių forma - įsisavinimą lengvina vitaminas C arba folio rūgštis (man liepdavo kartu gerti jos tabletes).
Geležies preparatus geriausia vartoti ryte (jei skrandis atlaiko), jei geležis - tablečių forma - įsisavinimą lengvina vitaminas C arba folio rūgštis (man liepdavo kartu gerti jos tabletes).
ok, supratau. Man jau galva skauda nuo mastymo; ka galiu valgyt ko ne. Dabar prisides dar ir ka kokiu metu galiu valgyt . Bet hemo pas mane normaliai; tik feritinas ant ribos, tai gydytojas israse menesiui tardyferon. Tikiuosi, kad po to galesiu pamirsti sita liga
Beje, kaip suprantu salotu su suriu irgi negalima valmgyti tokiu atveju, nes salotose gelezies nemazai, o suris mazins pasisavinima