Įkraunama...
Įkraunama...

Ar saugūs mūsų vaikai mokykloje?

Prisiminiau savo mokyklos laikus, kai mano klasiokai mus skriausdavo, t.y. mergaites ir su mėlynėmis grįždavom oi visko buvo lotuliukas.gif Gaila sužalotų vaikų, bet tas berniukas manau turi psichologinių pasekmių, nes mokykloje oi kaip kai kurie vaikai tyčiojasi iš kitų mokinių, pas mus irgi būdavo tokių bjaurių, kokių man tik minčių nekildavo ir ko tik nenorėdavau kad atsitiktų tiems užgauliotojams blush2.gif Gaila, kad kokios karatė nelankiau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lepOŽKA @ 2006 12 11, 18:51)
Dažniausiai taip ir būna... Tie patys vaikai, kurie siautėja mokykloj,jei paklausinėt mamų - sakys, geras vaikas, padeda ir t.t. Ir, tikiu, kad jos nemeluoja. O išeina į viešą vietą (mokyklą ar miestą), tai atrodo, pasiunta...


Kuri mama apie savo vaika kalbetu blogai?Reta...Katais sunku ir paaiskinti is kur vaikai pasinesa ta ziuaruma, gal is namu kur tevas nuolat musa mama?taciau jeigu seimoje tokie dalykai nevyksta is kur tada?Nepamirskime, kad dar yra draugai ir gatve. Draugu itaka labai vaikui svarbi, o kartais net svarbiuasia.O jeigu ideali seima, idealus draugai? g.gif Bet ar tokiu buna?Ziurumo pilna visur, televizijoje, laikrasciuose. Juk isijungus zinias dazniuasiai pirma isgirstame kas ka papjove, primuse, ne kas gera filma pastate ar gera darba padare. Taigi, nuo savo vaiku ziuarumo nesam apsidraude, kaip ne visada stengiames gilintis i savo vaiko mintis. Mums gali atrodyti kad MANO seima tikrai nuostabi, taciua gerai pagalvokime, gal kazko truksta: nuosirdaus bendravimo, pasitikejimo...Dazniuasiia viskas nuo smulkmenu ir prasideda.
Vistik tai kas siandiena darosi nekuriu vaiku galvelese, tai kaip auga ju agresija gerai pamascius plaukai piestu pasistoja. Katais kai paklausau kas vyksta mokyklose ar uz jos ribu, paaugliu rate pradedu galvoti kad salia gyvenantis piktas ir siek tiek agresyvus kaimynas yra vieni niekai palyginus su salia gyvenanciu antrokeliu...
Atsakyti
Ir teisus tevai, kurie abejoja del savo vaiku saugumo mokyklose. Dirbau mokykloje 7 metus tai tokiu parazitu prisiziurejau, kartais pagalvoju, kad ir pats mokytojas turetu nesaugiai jaustis.Policininko etatas butu pats tas mokykloje.
Atsakyti
vaikai mokyklose visiskai nesaugus! ir ne vienas nuo nieko ten neapsaugotas. Esi letesnis, teveliai turi maziau pinigu, atejai i mmokykla ne taip susisukaves arba, neduok dieve, tau reikia nesioti akinius: tapsi patyciu auka. Busi "kietas"? Su ruukymu, alkoholiu ir narkotikais susidursi dar tada, kai mazius lieptu zaisti lelemis ir masinelemis.
Is kur tai? Is seimos, pirmiausia. Tevai istisai dirba, grizta pavarge ir nori ramybes. O vaikui reikia demesio, reikia bendravimo... daug ko jam reikia. Ir ne tada jis nori buti pastebetas, kai ka nors negero padaro, bet nori uz gerus darbus buti giriamas. Tik teveliai vaikui randa laiko tik tada, kai uz blogus darbus juos mokyklon iskviecia.
Sorris, gal labai piktai cia parasiau, bet pati mokykloj dirbu ir matau sia situacija kiek kitaip. Beje, esu ne mokytoja, taigi ir i mokytojus ziuriu kiek kitaip... smile.gif
tik siaip kartais skaudu, kai tu nori su tevais pakalbeti apie ju vaika, o jie neranda tam laiko.. Va tas daznai labiausiai ir nuvilia..
Atsakyti

Mačiau už kampo nuošaliau mokyklos, pertrauka, paaugliai vienas iš kitos perka narkotikus.Mačiau sėdi vaikas šeštokas, mano klasiokai penktokai atsistoja spjaudo, tyčiojasi. Einu su drauge apsirengus uniformom - tyčiojas. Draugej akis nekokia, reikia operacija daryti. Draugės nėra ateina klasiokas varo ant draugės... Sėdžiu klasėje klasiokas praeiti negali nepasakęs mums su draugėm "sūkos" (atsiprašau už keiksm.). Einu namo su drauge, 20 vaikų prie draugės namų laukia jos primušti, išsiaiškinti už smulkmeną.
Mokykla - gerai. Sutinku. Ten puiku, daug išmoksti, eini vis toliau, vis daugaiu sužinai, vis daugiau pasieki... Klausimas kyla tik vienas : kiek mokykloje vaikas yra saugus ? Laiminga aš sau eidavau ir nueidavau į kitų replikas nusispjaudavau, nors mane jos nelabai dažnai pasiekdavo... Tik dar buvo kartas kai mane su keleta draugių buvo žadėta mat "nuo vaizdo nuspirti, primušti". Neprimušė - pristigo drąsos... Draugė auklėtojai pasakė, tai taip užpurtė jaunają banditę, kad į mūsų pusę žiūrėt nebenorėjo. Einu kolidoriumi, nors ir pasakydavo kas ką, bet nusišvilpt - man visai nesvarbu... Juokas ima... Tik jau dabar nežinau ar juoktis ar verkti kokie debilai vaikai... Gal man ir nesvarbu, bet kiek nesvarbu yra tiems kas pastoviai užgauliojami, skriaudžiami, išnaudojami... Ir tiesą pasakius man gaila vaikų, sužlugdytų.. Inikęs į kompiuterinį žaidima, sugryžęs į realų pasaulį jis save tokį toliaruoja... Jis gali viską, kiti negali nieko, jis turi viską, kiti neturi nieko, jis žino viską kiti nežino nieko... Man asmeniškai buvo baisu būti mokykloje, ten juk baisu... Bent kai lankiau pradinę mokyklą buvo gera... Kai perėjau į pagrindinę, tai ir prasidėjo... Jau viena klasiokė verkkai, kita verkadama iš klasės išbėga, o aš nesuprasdama kas man irgi žliumbiu...
Norint baigti mokyklą reikia ne tik proto, žinių ir mokslo, bet daug daug stiprybės savyje, daug ištvermės...
Atsakyti
arba reikia persikraustyt į normalią valstybę, kur žmonės turi teises
Atsakyti
QUOTE(F @ 2008 05 07, 17:36)
arba reikia persikraustyt į normalią valstybę, kur žmonės turi teises

kad ir normali valstybė dar nėra garantas. aišku, normalioj valstybėj yra daugiau šansu sukelti triukšmą, paduoti į teismą, kreiptis į visokias įstaigas.
svarbiausia tėvams nepravėpsoti. nes dažnu atveju atrodo niekai, ar net nepastebima, o paskui būna per vėlu.
Atsakyti
QUOTE(F @ 2008 05 07, 17:36)
arba reikia persikraustyt į normalią valstybę, kur žmonės turi teises

Ar į tas, kur mokyklose automatu šaudo mokiniai?
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2008 05 07, 18:22)
Ar į tas, kur mokyklose automatu šaudo mokiniai?

žinotų lietuviukai kur automatą gaut, jau senai būtų išsišaudę mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(F @ 2008 05 07, 17:36)
arba reikia persikraustyt į normalią valstybę, kur žmonės turi teises

Mhmm... Gerai ten kur mūsų nėra ar ne ? ;] O kodėl savo gimtoje šalyje vaikai negali būti saugūs net mokykloje... ?
Atsakyti
kazkoks kosmaras doh.gif kur visi darbuotojai buvo, mokytojai, pavaduotoja ar direktorius siaubas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(DakoOta @ 2008 05 08, 17:57)
Mhmm... Gerai ten kur mūsų nėra ar ne ? ;] O kodėl savo gimtoje šalyje vaikai negali būti saugūs net mokykloje... ?

Nes daug iš jų niekam nerūpi, nes jų tėvai dirba dirba dirba ir pavargsta ir liepia atsiknist, ir jie gali pasijust saugūs tik tada, kai priverčia nesaugiai pasijusti kitus.
Atsakyti