Įkraunama...
Įkraunama...

Ar saugūs mūsų vaikai mokykloje?

QUOTE(dainele @ 2006 12 10, 21:20)
Ak, Mireja, na ir kategoriskumas pacios doh.gif  As is anksto parasiau, kad mano isdestytos mintys nepretenduoja i asmeniskumus. Jei tau ta santvarka su visa svietimo sitema buvo gerai ir dabar tau priimtina esama svietimo sistema -tai tik ir sveikinu!
Tolerancija kitu nuomonei yra sveikas dalykas bigsmile.gif  Tad nepyk i tavo kategoriskus uzklausimus (nors kai kurie ir verti domes) ar komentarus nesiruosiu leistis.


Oi, ačiū, ačiū, premnogo blagodarna aciuks.gif

Dar kartą kartuoju: taip ir rašyk kad tai TAVO mintys, ir į savo mintis neįtrauk kitų. Aš tikrai KATEGORIŠKAI prieštarauju būti įtraukta į tavo "mes, mus, visi mes..." ir taip be galo. Kalbėk už save.
Papildyta:
QUOTE(dainele @ 2006 12 10, 21:20)
(Mirejai, "sedziu" uzsienyje neistekejus. Islaikau save labai idomiu ir kurybingu darbu)


O! malonu, taip sakant... Ir? Aš kaip ir irgi išsilaikau g.gif Darbelis irgi kaip ir nesiskundžiu... prie įdomų ir jau tikrai kūrybingų. Vyrą spėjau "pasigaut"... unsure.gif Sėdžiu čia, LT, kaip tam filmuke: "Taiti, Taiti, ne byli my na Taiti, nas i zdes' neploxo kormiat" hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirėja: 10 gruodžio 2006 - 20:37
Dainele, tas sovietmetis, kaip tu čia įsivaizduoji, fantazuoji tokiu buvusiu, man labiau primena gerus, amerikiečių sukurtus ,vesternus.Gal be reikalo taip nuvertini savo kūrybines galias g.gif .
Atsakyti
Alfija, aciu uz izvalguma ax.gif . Pati apie tai nesusimasciau, nes dar nuo mokyklos laiku man buvo pasakyta, kad plunksna geriau palikciau kurybiskesniems uz mane. g.gif

Atsakyti


QUOTE(alfija @ 2006 12 10, 20:33)
Dainele,  tas sovietmetis, kaip tu čia įsivaizduoji, fantazuoji tokiu buvusiu, man labiau primena gerus, amerikiečių sukurtus ,vesternus.Gal be reikalo taip nuvertini savo kūrybines galias g.gif .


Ne, ne amerikiečių čia vesternai, greičiau Malūko įtaka lotuliukas.gif

Čia truputis off, bet sorry, Dainele, tavo postai man panašūs į tokius pvz Delfyje, - apie ką berašytų, visuomet atsiranda personos pagatavos apkaltint:
1. Rusus, jų spectarnybas
2. Tarybinius laikus ir jų išdavas
3. Landsbergį
4. Brazauską
Nors rašoma, tarkim, apie kokią meno parodėlę Pasvaly.

(Sakyčiau, tavo vaizduotė itin jautri buvo/yra.)

Atsakyti
Ai, nu nesišaipykit, moteros ax.gif Kas ten žino, ... o jei tikrai buvo tokia mergaičiukė Dainelė, patekusi į kažkokį padugnių rajončiką, namą ir pnš. unsure.gif O jei? Jau vien dėl šito ,,jei" pamąsčius, baisoka, ką vaikas turėjo išgyventi, kaip augti, o dar mes... blush2.gif Pavyzdžiui, vaikystėje, gi nieko nėra baisiau, kai tikiesi supratimo pritarimo ar pagalbos, o tavim netiki, šaiposi, kaltina (dažnai tuo grįstas ir teroras mokykloje, ir dar blogiau - prievarta šeimoje,... ), juk ne labai jau kitaip jaučiamės ir jau suaugę pavaryti, išjuokti.

Nemanau, kad dabar Dainelei reikia kieno nors užtarimo irnesakyk.gif, ale, tai -tiesiog mano pamąstymai nevietoje tema ,,..o vistik jeigu?" ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 10 gruodžio 2006 - 23:32
QUOTE(dainele @ 2006 12 10, 20:20)
Rezultatai is prestizines m-klos, tik mano klases (20mokiniu). Viena, garsi prabangiu palydoviu savinininke, kita istekejus (sekmingai?) uz vieno is gaujos vadeivu. Du buve moksladraugiai sekmingai vysto prekyba moterimis ir narkotikais. Cia pateikiau "statistika" apie kuria "ne is antru lupu" zinau. Na daugeliu bendramoksliu merginu sekmingai istekejo i uzsienius. (Mirejai, "sedziu" uzsienyje neistekejus. Islaikau save labai idomiu ir kurybingu darbu)
[

Nelabai suprantu, prie ko cia verslas ir ziaurumas g.gif , arba skirtumas, kad istekejo ar neistekejo, nors gyvena tam paciam uzsieni. Tai is tu pvz. tik du moksladraugiai kazko galejo buti susije (jei ta prekyba ne VBS agenturos)su smurtu, bet nesuprantu kuo dabartinis gyvenimas itakotas gyvenimo mokykloje. As su vienu bendravau (tiksliau mano vyras, o kai apsizenijom ir as), kuris nuzude ne viena zmogu, svelnus, ramus, raustantis vaikas. Ir per koki 15m. kartu mokydamasis ir leisdamas laisvalaiki vyras nemate jokio smurto.
Dabar musu vaikai nesaugus, jie mato daug smurto ir jo nesupranta (pvz. multikai - kai suskaldai katinui galva jis pasipurto, pabega kraujas ir vel viskas gerai, o jei tai pabandzius su klasioku?)
Atsakyti
Atograza, aciu uz pagalba. manes ginti nereikia. O kadangi esame virt. erdveje, tai galiu bet kada uzdeti "ignora" ir nebeatsakineti. Taip viskas paprasta virt. erdveje. Bunant vaiku man nieko nereikejo irodineti, nes aprasytos baisybes vyko ne tik pries vienos mano akis. Jei tevai ir kt. kaimynai nebutu mate tu baisybiu, butume ir toliau tame rajone gyvene. Aciu Dievui, dauguma pagal tuometines galimybes, kam rupejo ramybe ir nesuluosinti vaikai, issikrauste i ramesnes vietoves. Mes taip pat.

O kad rajonas buvo baisus ir siuo metu net dar baisesnis, tai jau ka padarysi. Tik is atminties neisbrauksi. Paranojos, schizofrenijos, ar perdeto jautrumo, gydytojai nei anuomet nenustate, o ir dabar kasmet pasitikrinu sveikata. Atrodo, kad viskas O.K.
Man tik keista, kad jus vieningai kaltinate siuos laikus, kurie tarytum tik Shast! ir patapo baisus. Juokinga! Neatsirado is niekur toks a la Terminatoirus, griaunantis musu tyra ir tobula visuomene. g.gif

Mia, isiskaityk, KOKS verslas. Nejaugi prekyba moterims ar narkotikais yra "nekaltas" verslas? Jei ne, tuomet as nezinau, kokiais matais siais laikais matuojama morale g.gif .

Deire, Maluko nepazistu, i Delfi komentaru nerasau. Bet idomu buti "kategorizuotai". Atrodo, kad niekur nepavartojau nei necenzuriniu zodziu, nei grasinanciu issireiskimu.
Beje, nei vieno ruso savo auksciau isdestytuose pamastymuose nepaminejau, nekaltinau. Ivardinau, kaip man atrodo, totalitarine visuomenes buvusi gyvenima, kuris ir seja sios dienos vaisus: besiblaskanti antroka su peiliu, uzsakytus isprievartavimus ir pan. Taip pat skaitant sia tema, susidare ispudis, kad mamos koveiveikia siuolaikine svietimo sistema, suversdamos kalte mokytojams. Su tuo as nesutikau ir pasidalinau mintimis, kad VIEN mokytojos ar mokykla nera kalti uz siu dienu mokiniu elgesi ar poziuri i moksla. Mokytoju morales toks pats lygmuo ir supratimas, kaip ir tu paciu mamyciu, kurios aiskinasi sukrutas naujas metodikas, kurios jokiu poslinkiu neodo. Tiek.
Nei "Brazausko, nei Landsbergio(sen.), nei ruso nekaltinu". Viso labo tik pasidalinau savo poziuriu. Gaila, kad musuose kategoriskumas toks gajus ir neparenkame zodziu, ar neisiskaitoma i mintis, kuriomis is anksto perspejau, kad nieko nekaltinu, ir niekam asmeniskai netaikau. tai buvo tik mano pamastymai.
Yra idomu diskutuoti, kuomet kategoriskumai nerezia akiu. Taigi,a s uz taikia diskusija, be jokiu kaltuju ieskojimu. 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Atidžiai paskaičiau jūsų samprotavimus ir vis tik kaip ten būna su tais konfliktais mokykloje, tai vienas klausimas, bet man labai parūpo kitas dalykas.



Kaip jūs vertinate žurnalistų poelgį, kai Panevėžio įvykis buvo taip smarkiai pagarsintas su labai konkrečiomis detalėmis: mokytojos interviu dar tek kažkas iš ko galima atrinkti nukentėjusiąją. Juk Panevėžys toks miestelis, kur tikriausiai jau visi žino kam tai nutiko. Ar tokia viešuma nėra dar vienas teroras prieš nukentėjusią. Vis tik jauna mergina ir įvykis gana delikačiu klausimu. Ar ištvers ji dar ir antrą pasityčiojimo bangą.
Atsakyti
QUOTE(dainele @ 2006 12 11, 03:24)
Mia, isiskaityk, KOKS verslas. Nejaugi prekyba moterims ar narkotikais yra "nekaltas" verslas?  Jei ne, tuomet as nezinau, kokiais matais siais laikais matuojama morale g.gif .

As supratau, kad parasiau apie palydoviu firmu savininke (nu nematau tame nieko blogo), o narkotikus ir prekyba moterimis isskyriau. Lygiai taip pat parasiau apie zmogzudi, kuris buvo ypac svelnus ir romus. Todel nemanau, kad dabartinis gyvenimas iliustruoja praeiti.
Atsakyti
QUOTE(Enija @ 2006 12 11, 08:47)
Laba diena. Atidžiai paskaičiau jūsų samprotavimus ir vis tik kaip ten būna su tais konfliktais mokykloje, tai vienas klausimas, bet man labai parūpo kitas dalykas.
Kaip jūs vertinate žurnalistų poelgį, kai Panevėžio įvykis buvo taip smarkiai pagarsintas su labai konkrečiomis detalėmis: mokytojos interviu dar tek kažkas iš ko galima atrinkti nukentėjusiąją. Juk Panevėžys toks miestelis, kur tikriausiai jau visi žino kam tai nutiko. Ar tokia viešuma nėra dar vienas teroras prieš nukentėjusią. Vis tik jauna mergina ir įvykis gana delikačiu klausimu. Ar ištvers ji dar ir antrą pasityčiojimo bangą.

na, nukentėjusios mokykla nenurodyta, nei mokytojos nenufotografuotos... gal bendraamžių tarpe ir sklando kokios kalbos, bet taip juk visada būna... kol kas tikrai nieko neteko girdėti konkretaus..
Prieš pusmetį buvo įkliuvęs Šiaulių vienas prokuroras, prievartavęs savo podukrą. tai jau tikrai konkretus įvardinimas doh.gif nes to teisiamo žmogaus ir vardas ir pavardė buvo nurodyta. viena vertus gerai, antra vertus - šeimai papildoma stigma doh.gif ne vien nukentėjusiai mergaitei, bet ir jo tikriems vaikams..
Atsakyti
cia mano bendradarbes sunus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 11, 00:38)
As su vienu bendravau (tiksliau mano vyras, o kai apsizenijom ir as), kuris nuzude ne viena zmogu, svelnus, ramus, raustantis vaikas. Ir per koki 15m. kartu mokydamasis ir leisdamas laisvalaiki vyras nemate jokio smurto. 

Čia kaip suprast? g.gif
Atsakyti