QUOTE(Marija_d @ 2006 10 25, 10:57)
Man irgi pasirode, kad Smurka gal per mazai skiria demesi savo vaikui. akivaizdu, kad
ji palaiko savo vaika ir jam leidzia sitaip elgtis. Na, mokytoja neturetu taip izeidineti, bet gal ji kazkaip norejo labiau jusu demesi atkreipti, kad pabandytumete vaika ikalbeti labiau stengtis, arba daugiau jam demesio skirti. nu jeigu jis, visai nebesistengia, tai nemanau, kad vien mokytojas kaltas. Manau labiau reiketu stebeti sia situacija. Gal su vaiku reikia moketi sneketi taip, kad jis suprastu, jog daro kazka ne taip, bet kartu, kad ji ir palaikote ir norite jam tik gero.
Ne ne, aš su savo vaiku visiškai nesišneku, nebendrauju
Man viskas absoliučiai dzin, lai paspringsta
Paleidau į pasaulį ir lai žinosi
Baikit čia nesąmones rašinėt
Aišku, dėmesio vaikui nebuvo per daug, bet ir kalbama, ir dirbama su juo tikrai buvo. Ir pamokas kartu ruošdavom, ir eilėraščius kartu mokydavomės. Beje, į mokyklą jis atėjo jau mokėdamas skaityti ir skaičiuoti, atlikti paprastus matematinius veiksmus dešimties ribose. Disgrafija buvo pastebėta tik tada, kai pradėjo mokytis rašyti.
O ką turėjai gavoje sakydama, kad "leidžia šitaip elgtis"? Kaip šitaip?
Papildyta:
Kita vertus, jei jau yra tie mokymosi sutrikimai, aš, kaip mama, tikrai kažką pražiūrėjau, kažkokiai veiklai skyriau per daug dėmesio, apleisdama kitą, ne mažiau svarbią vaiko vystymuisi.