QUOTE(g00te @ 2006 10 25, 01:07)
O tokių kaip Cassandra aš nesuprantu ir plem, nepateisinu.
siaubas, lai mano vaikai mokosi mokykloje kartu su "modifikuotais" bei "adaptuotai", lai mokosi užjaust, suprast, pritapt, ale neduok dieve mokytojos a la Cassandra ar ana nubėgusi slėptis direktorė.
Man labai patinka, kai mano darbas yra vertinamas net realiai nemačius, kaip aš dirbu
Noriu pasakyti, kad nors esu griežta, tačiau, kad ir kaip būtų keista kai kurioms iš jūsų, esu mėgstama mokinių. Niekada nesu pakėlusi balso ant vaiko, niekada nei vieno vaiko nesu pažeminusi viešai, mano nuostatuose bendraujant su vaikais pagrindiniu punktu eina PAGARBA asmenybei. Būtent pagarba, o ne jūsų taip apdainuojama meilė. Ne vienas mokinys man yra padėkojęs už tai "kad buvote griežta, bet labai teisinga", kad "jūsų pamokos būdavo vienos įdomiausių mokykloje", kad "mokėte mus ne tik mokytis, bet ir galvoti savo galva". Daug mano buvusių mokinių (ne tik auklėtinių), kol dirbau mokykloje, ateidavo po baigimo pas mane į svečius. Šiaip, pasikalbėti. Ne vienas, pasirinkęs mano kelią, sakė, būtent aš įkvėpiau pasirinkti šią specialybę. Kai išeidinėjau iš darbo, mažieji tiesiog prašė neišeiti, o vyresnieji apgailestavo, kad "labai gaila, kai išeina TOKIOS mokytojos". Nesigiriu, tik iš to darau išvadą, kad, matyt, nesu toks monstras, kokiu bandote ar norite kai kas mane matyti
Papildyta:
QUOTE(Aidar @ 2006 10 25, 12:00)
Mes kalbam ne apie Universitetus, o apie mokyklinio ikiegzamininio amžiaus vaikus. Taip, tikiu, kad vyresnių klasių mokiniai gali sau leisti diskutuoti ir ieškoti kompromiso su mokytoju, bet pradinukai????? Ka jiems daryti kai mama pasako, nepalaikysiu taves ir žinai, kad ir koks tas mokytojas būtų tu privalai jį gerbti. Nė velnio jis neprivalo, jeigu tas mokytas nėra vertas pagarbos. Jis gali nueiti į šalį ir "duoti durniui kelią" (čia to pradinuko suvokimu).
Labai daug yra dabartinėj visuomenėj diskutuojama apie vaikų teises, laisves ir pan., bet kazkodel yra pamirstamos vaikų PAREIGOS. Vaiko pareiga yra mokytis, tačiau niekada nesutiksiu, kad vaiko pareiga yra besalygiškai paklusti mokytojui. Taip, vaiko pareiga yra laikytis tam tikrų mokykloje nustatytų taisyklių, net jeigu jos ir nepatinka, bet lankstytis prieš mokytojus, na jau ne.
Kalbėjau apie savo vaiką ir savo asmeninę poziciją. Niekur nesakiau, kad visi pradinukų tėvai turi elgtis taip, kaip aš. Mano šeimoje aš buvau taip auklėta, ir mano vaikai taip auklėjami. Tai mano pasirinkta pozicija, kuri, kaip rodo gyvenimas, mano ir mano sūnaus atžvilgiu pasiteisino. Jūsų valia rinktis kitus būdus.