Įkraunama...
Įkraunama...

Ar saugūs mūsų vaikai mokykloje?

QUOTE(jėga @ 2006 10 24, 19:04)
Cassandra, sakei, kad tavo sūnus jau suaugęs. Įdomu būtų sužinoti, kuo jis užsiima?
Jei nenori, gali neatsakyt ax.gif


IT technologijų specialistas, programuotojas. Dirba privačioje firmoje, teikiančioje produkciją užsienio partneriams.

Papildyta:
QUOTE(Aidar @ 2006 10 24, 19:01)
O vat sitoj vietoj tai net ir labai nesutinku. Deja, tikrai ne visada mokytojas teisus. Manau, kad bet kokiai problemai esant reikia pirmiausia kalbetis su vaiku. Nu nezinau kaip as pasielgsiu, bet taip atstumti vaika dar nesant problemai g.gif  g.gif


Vienas dalykas yra kalbėtis, kitas - leisti vaikui užimti poziciją "Aš nekaltas, aplinka kalta".
Atsakyti
QUOTE(leputė @ 2006 10 24, 16:12)
blink.gif  blink.gif  blink.gif  (Smurka vėl sakys "ko akis išpūtei" biggrin.gif )
Bet kaip suprasti "normaliomis aplinkybėmis"??? Išeitų, kad mokykla yra tokia ekstemali vieta, kad jis tampa ne savimi (ar kaip kitaip išsireikšti)??? Ar tai tikybos pamokos jame pažadina blogį  blink.gif?
Kažkas vistik čia ne taip... g.gif


Aš įsivaizduoju, kad "normalios aplinkybės" yra tada, kai vaikas visų pirma jaučiasi saugus. Nesvarbu kur - namie, mokykloje ar kieme. Nesu Santautas, negyvenu toje šeimoje, bet jei močiutė jį dusina prie svetimų akių, kas sakė, kad taip nesielgiama ir namie? O prievarta dažniausiai gimdo prievartą. Tik atsigriebiama dažniausiai ant sau lygių ar silpnesnių - prieš mamą juk peiliu nepamojuosi. Laikausi principo, kad bendravimo pagrindai padedami ir tobulinami šeimoje. Ir jei mano vaikas kada sugalvos klasėje mosikuotis peiliu - kaltinsiu tik save ir vyrą. Kad nepamatėme problemų, kurios iškilo mūsų vaikui (ar patys jų pridarėme g.gif ); kad nepadėjome ar neišmokėme jų spręsti. Vėl gi - nepažįstu Santauto mamos, bet jos pozicija - visi aplink niekšai, susimokė prieš mane vieną, tokią gerutę - daug apie ją pasako (bent jau man). Cassandra, man labai patinka tavo požiūris drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer @ 2006 10 24, 20:02)
Cassandra, man labai patinka tavo požiūris drinks_cheers.gif

IR MAN mirksiukas.gif PRITARIU KIEKVIENAM JOS POSTUI IR PRIPAŽĮSTU, JOG GERIAU NĖ NEPASAKYČIAU.
Atsakyti
QUOTE(Cassandra @ 2006 10 24, 16:33)
IT technologijų specialistas, programuotojas. Dirba privačioje firmoje, teikiančioje produkciją užsienio partneriams.

Papildyta:
Vienas dalykas yra kalbėtis, kitas - leisti vaikui užimti poziciją "Aš nekaltas, aplinka kalta".


Nieks nesako, kad reikia vaikui diegti "visi kalti isskyrus mane", bet tikrai yra situaciju kai vaikas nekaltas, o po pasakymo "as taves nepalaikysiu", naturalu, kad turedamas problemu neisdris i mam kreiptis. Ir kokio velnio, jeigu jai neidomu.
Atsakyti
QUOTE(Aidar @ 2006 10 24, 20:08)
Nieks nesako, kad reikia vaikui diegti "visi kalti isskyrus mane", bet tikrai yra situaciju kai vaikas nekaltas, o po pasakymo "as taves nepalaikysiu", naturalu, kad turedamas problemu neisdris i mam kreiptis. Ir kokio velnio, jeigu jai neidomu.


Aš ne Cassandra ax.gif , bet jei leisi biggrin.gif Manau, tai nereiškia, kad mama nepalaikys. Tai, bent jau mano vaiko atveju, būtų jo išmokta taisyklė "duok durniui kelią. Protingas pats tave apeis". Ji ypač galioja konfliktuose (mokytojo/mokinio taip pat): jei žmogus mąstantis, lankstus jis norės kartu ieškoti kompromiso. Jei ne - kokio bieso draskytis, kad "nesi kupranugaris" (kaip mėgsta sakyti mūsų tautos išrinktieji) biggrin.gif Tik dar labiau suerzinsi užsispyrusį asilą tongue.gif
Atsakyti
Summer, o iš kur tu sužinojai VRC išvadas? Šiaip įdomu, nes kiek man žinoma (o ir yra žinoma, nes pati esu ne analogiškoj, bet panašioj situacijoj), pašaliniams žmonėms apie vaiko diagnozę jokia info nesuteikiama. Tarkim, apie mano sūnaus būklę net mano kaimynas neturi teisės sužinoti, tik tėvas ir niekas kitas, išskyrus tėvą
Atsakyti
poster_offtopic.gif
Pasak vienos itin gerbtinos vaikų gyd. - Lietuvoje yra gal tik 2 geri židinių meistrai , bet mediku ir pedagogu gali būti kiekvienas, gali juos kritikuoti bei aiškinti, kaip reikia gerai dirbti...
Pritariu, bet...
Užaugau mokytojos šeimoje, mokytojų name - mokytojai po, šalia, virš, geriausia draugė iš mokytojos šeimos, vakarais pilna mokytojų virtuvė, kavos ir cigarečių kvapas ir vis mokyklos problemos... ten mane mama kartais vesdavosi gal nuo 2-3 metukų, tyliai sėdėdavau galiniam suole, o 5-6 metų jau gebėdavau atsakyt į kai kuriuos mamos užduodamus vyresniokams klausimus..
Mama dirba iki šiol-gyvenu mokykla jau 30 metų.
Taigis šiek tiek neoficialios statistikos - kažkas tikrai nutiko, ar vaikai sukvailėjo ar pedagogai daro kažką ne taip - visa pirmoji mamos laida sustojo į aukštasias, tarp jų buvo bent keli aukso medalininkai, kai kurių vardus ir pavardes iki šiol pamenu - mielas, kltūringas jaunimėlis.
Preitais metais suvedinėjau mamos auklėtinių pažymius - vidurkis 6 (mama dirba eilinėje mokykloje, t.y. ne kokioj prestižinėje gimnazijoje)
eeeeee viena jos mokinė aiškinosi policijoje dėl jaunesnės mergaitės sumušimo.
Dar šiek tiek statistikos - visos mano pažystamos bent kelioliką metų mokykloje dirbusios pedagogės turi problemų su sveikata, o labiausiai, eee kaip čia švelniau pasakius, su galva, ir aš jas suprantu ir užjaučiu - darbas sunkus, reikia jį mėgti, reikia mylėti vaikus, mediku ir pedagogu negali būt šiaip sau, tam reikia pašaukimo.
Nes vaikai yra vaikai... "adaptuoti", "modifikuoti", "normalus"... jie gi
vaikai, o ne problemos.
O tokių kaip Cassandra aš nesuprantu ir plem, nepateisinu.
siaubas, lai mano vaikai mokosi mokykloje kartu su "modifikuotais" bei "adaptuotai", lai mokosi užjaust, suprast, pritapt, ale neduok dieve mokytojos a la Cassandra ar ana nubėgusi slėptis direktorė.
Sakysit, aš skraidau padebesiais?
ka gi, prisiminkim mokyklą.
Koks geriausias mokytojas? Ne tada geriausias, o dabar, suaugusiųjų akimis, iš ko gavot daugiausia žinių, kurį prisimenam su meile?
Man patiko istorikas, lituanistė bei visad maloni inteligentiška fizikė, jie niekad "nemustravo", to ir nereikėjo, jie įdomiai dėstė. Norėčiau dabar juos sutikt, padėkoti.
Keletas per 2 aukštus rėkiančių pedagogų kol buvau mažesnė man kėlė siaubą, paaugus - juoką.
Iki grabo lentos atsiminsiu cerberi muzikę, sausą ir neidomią, jai dėmesį pavykdavo išlaikyti tik geležinio muštro dėka, viena iš jos bausmių buvo itin originali - prasikaltėlis mokinys turėdavo 2000 kartų parašyt pvz. "aš esu dvasios ubagas" smile.gif Ją sutikusi tikrai pažinsiu ir pasisveikinsiu, ale ne iš pagarbos, tiesiog taip išauklėta esu.
o jūs čia ditribambas muštrui giedat, pagalvokit ar patiems toks auklėjimas patiktų ir kiek naudos duotų.
Ką noriu visu tuo pasakyt, tėčiai ir mamos, auklėkit gražiai savo vaikus šeimoj, stenkitės jiems duoti kuo daugiau žinių, nenusiplaukite rankų, nepalikite visko pedagogams ir vaikams tada mokyklose saugiau bus.

p.s.
eee man kazkurioj ausyje zvimbia PINK FLOYD
QUOTE(Cassandra @ 2006 10 23, 09:51)
Vienintelis dalykas, kuris sukelia mokinio pagarbą, yra jėga. Jokia meile čia net nekvepia. Jei mokinys jaučia, kad jam "prisidirbus", tu jį "sudorosi", jis tave gerbs ir bijos, nes laikys tave stipresniu.

Kiekvienais metais atėjus penktokams iš pradinių (kur labai skatinama saviraiška), visą pirmą trimestrą skirdavau drausmei ir muštrui "juodai", po 10 minučių nuo kiekvienos pamokos (ir kalbu ne apie auklėtinius), mokydavomės įeiti į klasę be triukšmo ir rėkimo, tyliai išsiimti daiktus, tyliai pasiruošti pamokai, nelėkti viduryj pamokos be mokytojo leidimo "į valgyklą atsigerti", nevalgyti pamokos metu, garsiai nekalbėti bet kuriuo pamokos metu ir t.t. ir t.t. Manot, aš su jais cackindavausi? Nė velnio. Pas mane būdavo "karinis rėžimas". Įeinu į klasę, klasėj - šurmulys, kažkas laksto suolais ir palangėm, kažkas kažką iš kažko atėminėja, kažkas kažkam daužo per galvą, kažkas cypauja rėkauja, žodžiu, žvėrynas. Laukiu, kol pamatys mane. Pamato, palaipsniui aprimsta. O tada dešimt minučių stovim (ko jie baisiai nemėgsta), t.y. jie stovėdami išklauso mano dėstomą požiūrį į jų elgesį. Niekada nerėkiu. Kalbu ramiai, nepakeltu balsu, bet akcentuotai.Pabaigoje visada paklausiu: "Patiko?" Jie: "Ne". Aš: "Vadinasi, kartosim auklėjimo valandėles tol, kol įsisąmoninsit, kaip mokiniui pridera elgtis mokykloje". Va šitaip. Jokios meilės iš mano pusės, tik "geležinė rankelė".



QUOTE(Cassandra @ 2006 10 23, 10:12)
smile.gif Tik nesuprantu, ko ir didžiausi lodoriai buvę, visada mane gatvėj susitikę šypsosi, sveikinasi ir klausia "Kaip sekasi?" (turiu omenyje - po mokyklos baigimo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo g00te: 25 spalio 2006 - 00:12
QUOTE(Cassandra @ 2006 10 24, 17:32)
Saviškiui, kol jis dar mokėsi, aš pasakiau: "Kad neišgirsčiau nei vieno blogo žodžio nei apie tavo elgesį, nei vieno blogo žodžio apie mokytojus. Įsikalk į galvą, kad mokytojas yra teisus. Iš manęs tavo pusės palaikymo nebus."

Absurdas doh.gif
Teko pačiai bendraut ne su viena sūnaus mokytoja. Turiu pasakyt, kad yra tokių (iškart sakau - ne visos), su kuriom pabendravus darosi gaila vaikų, kuriuos jos moko: etikos - 0, bendravimo kultūros tiek pat... cool.gif Ir čia bendraujant su suaugusiais, o ką jau kalbėt apie bendravimą su vaikais. Su savo sūnumis to neaptarinėjau ir nesiruošiu to daryt, bet taip kategoriškai nukirst: mokytojas visada teisus... blink.gif schmoll.gif Gi vaikas automatiškai užprogramuojamas iškilus kokiai problemai - nutylėt. Uždelsta bomba, kuri kažkada gali sprogt a la Santauto metodu...
Na ne, Cassandra, nesutinku schmoll.gif Norėčiau, kad mano vaikai sakytų viską, ką galvoja, tik va, ką patart jiems tokiu atveju bandysiu spręst pati.

O dėl tavo sūnaus šiaip paklausiau. Įdomu buvo pažiūrėt, ar pasitvirtino Smurkos pasisakymas dėl vidutinybių tongue.gif Norėčiau prikibt, paklausčiau: kodėl ne firmos vadovas, o tik eilinis programuotojas... tongue.gif Tiek to...

QUOTE(Summer @ 2006 10 24, 20:02)
Ir jei mano vaikas kada sugalvos klasėje mosikuotis peiliu - kaltinsiu tik save ir vyrą. Kad nepamatėme problemų, kurios iškilo mūsų vaikui (ar patys jų pridarėme g.gif ); kad nepadėjome ar neišmokėme jų spręsti.

Sutinku drinks_cheers.gif

Ir beje, labai patiko g00tes pasisakymas good.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 10 25, 09:35)

O dėl tavo sūnaus šiaip paklausiau. Įdomu buvo pažiūrėt, ar pasitvirtino Smurkos pasisakymas dėl vidutinybių tongue.gif  Norėčiau prikibt, paklausčiau: kodėl ne firmos vadovas, o tik eilinis programuotojas... tongue.gif Tiek to...
Sutinku drinks_cheers.gif


ne visiems įdomu vadovauti, kitiems gal patrauklus kitoks darbas....
Papildyta:
QUOTE(g00te @ 2006 10 25, 02:07)
siaubas, lai mano vaikai mokosi mokykloje kartu su "modifikuotais" bei "adaptuotai", lai mokosi užjaust, suprast, pritapt, ale neduok dieve mokytojos a la Cassandra ar ana nubėgusi slėptis direktorė.
Sakysit, aš skraidau padebesiais?
ka gi, prisiminkim mokyklą.
Koks geriausias mokytojas? Ne tada geriausias, o dabar, suaugusiųjų akimis, iš ko gavot daugiausia žinių, kurį prisimenam su meile?
Man patiko istorikas, lituanistė bei visad maloni inteligentiška fizikė, jie niekad "nemustravo", to ir nereikėjo, jie įdomiai dėstė. Norėčiau dabar juos sutikt, padėkoti.

vaikas vaikui nelygus. jei tavo vaiką sužalotų toks modifikuotas - galbūt kalbėtum kitaip. kitais atvejais, teko ir man dirb su taip "kitokiais", man kai kurie buvo patys mieliausi vaikai.. na neduota žmogui išmokti tai, ką gali išmokti kiti, bet gal jis kitaip mielas...
iš to,k kad mokytojas griežtas, a la Cassandra, nereiškia kad jis blogas pedagogas
o dėl sudominimo, nors tu mane pakark, na neįdomi man ta fizika, nebent fizikas ant galvos būtų stovėjęs lotuliukas.gif ... būčiau turbūt 5 minutes į jį dėmesį sukaupus... kitais atvejais spręsdavau/sudarinėdavau kryžiažodžius istorijai, literatūrai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jėga @ 2006 10 25, 08:35)
Absurdas doh.gif
Teko pačiai bendraut ne su viena sūnaus mokytoja. Turiu pasakyt, kad yra tokių (iškart sakau - ne visos), su kuriom pabendravus darosi gaila vaikų, kuriuos jos moko: etikos - 0, bendravimo kultūros tiek pat... cool.gif  Ir čia bendraujant su suaugusiais, o ką jau kalbėt apie bendravimą su vaikais. Su savo sūnumis to  neaptarinėjau ir nesiruošiu to daryt, bet taip kategoriškai nukirst: mokytojas visada teisus... blink.gif  schmoll.gif  Gi vaikas automatiškai užprogramuojamas iškilus kokiai problemai - nutylėt. Uždelsta bomba, kuri kažkada gali sprogt a la Santauto metodu...
Na ne, Cassandra, nesutinku schmoll.gif  Norėčiau, kad mano vaikai sakytų viską, ką galvoja, tik va, ką patart jiems tokiu atveju bandysiu spręst pati.

O dėl tavo sūnaus šiaip paklausiau. Įdomu buvo pažiūrėt, ar pasitvirtino Smurkos pasisakymas dėl vidutinybių tongue.gif  Norėčiau prikibt, paklausčiau: kodėl ne firmos vadovas, o tik eilinis programuotojas... tongue.gif Tiek to...



Sutinku, kad toks kategoriskas pasakymas vaikui, kad "is manes tavo puses palaikymo nebus", yra per ziaurus. Taciau, jus jau atleisk man visos mamos, nepriimkit tai asmeniskai, dauguma vaiku yra labai lepinami, man net slykstu ziureti kai vaikas akvizdziai elgiasi nepagarbiai su suaugusiu zmogumi, o tevai eina salia ir nieko nesako, nes vaika aukleja su taisykle, kad negalima jam saketi "ne". Visada gina savo vaika, net neisklause, ar vaikas buvo to nusipelnes. taip jie zinosi, kad bus visada apginti tevu, todel ir toliau sau "isdykauja". Vaikas turi zinoti ka gali daryti, o ko ne. Juk dar musu laikais, kai mokinomes, mokytojas buvo gerbiamas ir jo buvo klausoma, o kas darosi siandiena. Pro vaika baisu praeiti, kad taves neapspjautu ar neapspardytu, ir jau nekalbant, kokiais zodziais svaidosi. Taip kad nenuostabu, jog mokytojai jau vaiku bijo, o ne vaikas mokytojo. Nepalaikau tik mokytoju, kurie naudoja smurta.
Atsakyti
Niekas nesakė gi, kad Cassandra, ar kitos čia pasisakančios, blogai išmano savo dalyką (kaip supratau, bent jau Cassandra dalykininkė, jei dėsto/ė vyresnėms klasėms), bet dėl vaikų auklėjimo drįstu pasiginčyt tongue.gif
Taip pat, ką norėjau pasakyt... Va, kažkaip čia buvo klausta, kodėl niekas nepamoko chirurgo, vairuotojo, virėjo, kaip jam dirbt. Tai vėlgi tas pats: niekas ir mokytojo nemoko, kaip jis turi mokyt. Bet jei kas netinkamai auklės-muštruos vaiką, tai lygiai tą pačią nuomonę išsakysiu/au tiek mokytojui, tiek, virėjui, tiek vairuotojui... Ar supratot, ką norėjau pasakyt g.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Marija_d @ 2006 10 25, 09:10)
Taciau, jus jau atleisk man visos mamos, nepriimkit tai asmeniskai, dauguma vaiku yra labai lepinami, man net slykstu ziureti kai vaikas akvizdziai elgiasi nepagarbiai su suaugusiu zmogumi
Nepalaikau tik mokytoju, kurie naudoja smurta.

Savo vaikams visada pasakau: jis - suaugęs ir vien dėl to amžiaus skirtumo, tu turi jam nusileist. Tegul, jis tavo manymu yra kvailas - apeik, bet šokt į akis, neturi teisės. Blogiausiu atveju, tepasako problemą tėvams, o tie jau, kaip lygus su lygiu bandys kažką išspręst. Betgi ne toks kategoriškas pasakymas: mokytojas visada teisus, aš visada būsiu jo pusėj, o tu patylėk... irnesakyk.gif blink.gif

Dėl tų anų laikų. Iki šiol prisimenu fizikę, savo klasės auklėtoją blink.gif Kuri ne kartą, viešai, koridoriuje, pertraukos metu aptampė mane už plaukų (tuomet jie vos siekė pečius), kad drįsau į mokyklą ateit nesusirišus doh.gif verysad.gif Taip, tuomet buvo jėgos, baimės ar dar kažkoks kultas ir visi to bijojo. Aš nenoriu savo vaikams tų laikų... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2006 10 24, 21:38)
Summer, o iš kur tu sužinojai VRC išvadas? Šiaip įdomu, nes kiek man žinoma (o ir yra žinoma, nes pati esu ne analogiškoj, bet panašioj situacijoj), pašaliniams žmonėms apie vaiko diagnozę jokia info nesuteikiama. Tarkim, apie mano sūnaus būklę net mano kaimynas neturi teisės sužinoti, tik tėvas ir niekas kitas, išskyrus tėvą


Juk paklausei, žinodama, kad neatsakysiu. Ir, by the way, nebūčiau jos viešinusi net forume, jei mažamečiui ji būtų nepalanki smile.gif Bet informacija, kad jis visiškai normalus vaikas, esu tikra, berniukui nepakenks smile.gif

Grįžtant prie temos. Mūsų lituanistė buvo a la Cassandros tipo. Per jos pamokas klasėje girdėdavosi kaip musė praskrenda. Bet visi be išimties mano klasiokai šiandien su ja sveikinasi. Ne todėl, kad "taip auklėti". Mes tiesiog esam dėkingi, kad anuomet ji puikiai atliko savo darbą: dėl lietuvių kalbos nė vienam nereikia raudonuoti. Ir geografė tokia buvo, ir istorikė, ir anglistė... Nebuvo jokių meilių-seilių. Ale dėstytus dalykus iš miegų pakelti galėtume išbildenti. Ar šiais laikais į mokyklą einama ieškoti meilės, o kad jau atėjom, tai, ai tiek to, tuo pačiu ir pasimokysim? smile.gif
Atsakyti