Azalija, aš nekalbu apie tuos, kurie rodos nuo gimimo yra užprogramuoti būt nusikaltėliais. Nors labai norėčiau tikėt, kad ir tokiems galima būtų padėt
Bet va, yra vaikų, reikalaujančių daugiau dėmesio, hiperaktyvių (ko kasmet daugėja
), turinčių dėmesio sutrikimų. Ir tokie yra iškart nurašomi, nes jie neatitinka visuotino standarto, nepaklusta bendrom taisyklėm, jie yra "stabdys"
QUOTE(Silvute @ 2006 10 24, 09:08)
Prisimenu savo lietuviu kalbos mokytoja, kuris ir buvo butent toksai zmogus - jo mokiniai labai daug is jo gavo: tiek dalyko ziniu, tiek gyvenimo mokslo. Ir kas svarbiausia, jisai nestovedavo ir nepamokslaudavo pries mus... net negaliu tiksliai pasakyti kaip jisai sugebedavo isreikalauti is musu ziniu ir pasiruosimo kiekvienai pamokai, bet jisai tai padare. Ir tie, kas rinkosi ( tada buvo galima taip daryti) lietuviu kalbos egzamina zodziu - ji islaike labai gerai.
Kol dar mokiaus mokykloj, dirbo tokia istorijos mokytoja. Ji mums nedėstė ir aš jos asmeniškai beveik nepažinau. Bet artimiau teko susipažint, kai pakeitėm gyvenamą vietą. Šiandien ji - mano kaimynė
Ji ir dabar tebedirba toj pačioj mokykloj, prieš kelis metus pelnė Miesto metų Mokytojo vardą
Ji ir šiandien mėgiama savo mokinių. Kad matytumėt, kokio "šviesumo" tai yra žmogus
Visada besišypsanti, maloni, niekada nepraeis pro vaiką (bet kokį, didelį ar mažą), jo nepakalbinus, nepaglosčius... Va čia tai yra Pedagogas iš didžiosios raidės