TARYBINIAI ČEBUREKAI
Jei darysite viską, kaip rašau čia, gausis gryni tarybiniai čeburekai (kaimynė dar tarybiniais laikasi dirbo čeburėkinėje, tai išmokė, iki šiol tokiu savo šeimynai kepu

)
Į dubenį pilkit vandenį (geriau iš filtro - jis minkštesnis, todėl tešla bus elastingesnė), berkit druskos, miltus rinkitės aukščiausios rūšies - geresnis glitimas ir vėlgi dėl tešlos kokybės.
Dabar išminkykit tešlą. Aš nelabai žiūriu proporcijų, taciau galite imt stiklinę vandens - jei ruošite 1-2 žmonėms. O miltų berkit tiek, kad minkant nebeliptų prie rankų ir prie indo sienelių. Tuomet pasiimkit kočėlą ir tą tešlą gerai išmuškit. Taip, taip - išmuskit. Muškit kol pasidarys plokščias paplotys, toliau lenkit pusiau ir vėl muškit ir taip muškit lankstant 5-6 kartus. Tešla paruošta.
Galima ruošti įdarą.
Nepirkit šaldyto faršo - jame kristalizuojasi vanduo ir atvesinus bus labai skystas. Geriau pirkit sveriamą kiaulieną ar avieną (galima maišyti).
Svarbu į mėsą pridėti sviesto bent pora šaukštų, pridėti mėsos prieskonių ar vegetos, druskos, pipirų, susmulkintų svogunų, labai nedaug - pora šaukštų vandens. Viską išmaisykit. Nenustebkit, kad atrodo riebiai. Vanduo ir sviestas bei prieskoniai kepant virs sultiniu ir mėsytė skaniai jame pakeps, o kai valgysit, labai atsargiai, nes mėsa bus labai sultinga ir sultinys gali ištekėti iš vidaus.
Na va, dabar turite tešlą ir mėsą. Formuokit čeburekus.
Iškočiokit tešlos gabaliukus labai labai plonai - kai kočiosit, pastebėsit, kad tešla išties elastinga, nes ji vis trauksis atgal. Taigi, iškočiokit kiek galima ploniau - iki 1-2 mm storio lakštus. Mėsą "išklokit" nestoru sluoksniu ant pusės iškočioto tešlos paplotelio. Palik kraštus, kad galėtumėt sukibdyti, tuomet lenkit iškočiotą lakštą per vidurį ir sulipinkit galus (bet butinai gerai, nes jei kepant prasiskleis - labai šaudys riebalai - juk mėsoje bus sultinys, o vanduo patekęs į karštus riebalus spraigosi, tiesa dėl tos pačios priežasties pažiūrėkit, ar neįplyšo kur tešla (jei pernelyg persistengsit kočiojant)

Belieka kepti.
Prieš kepant, įsitikinkit, kad riebalai tikrai gerai įkaite (įmesk mažą, tarp pirštų atžnybtą tešlos gabalėlį į riebalus, jei jis čirkšdamas ir putodamasi škils į paviršių - riebalai įkaitę, o jei nugrimz, dar ne). Čeburėkus kepti apverčiant abi puses.
Svarbu:
1. Nusipirkti aukščiausios kokybės miltus;
2. Naudoti minkštą vandenį;
3. Gerai išmušti tešlą;
4. Į mėsą dėti sviesto ir pilti šiek tiek vandens;
5. Plonai iškočioti tešlą;
6. gerai įkaitinti riebalus (tik neperkaitinti, kad jie nedegtu).
7. Kad čeburėkai nebūtų didesni už kepimo indą ir nepripilti riebalų sklidiną kepimo indą.
Turbūt nereikia sakyti, kad prie čeburekų labai tinka karšta saldi arbata ar sultinys
Skanaus
Idesiu nuotraukele, kur dariau vakar ceburekus pagal si savo recepteli ir tuo paciu priminsiu recepta