nu va, pasigirsiu biskeli, siandien uzbegau i musu vietine labdaryte ir neblogai vaikams drabuziu (kelniu, dzinsu, dzemperiu) uzpirkau . Visos prekes po 1,99 (isskyrus striukes ir paltus) ir kas man patinka, kad vaikiski rubai ten buna labai geri, neretai ir visai nauju uztinku. Suaugusiems tai siaip sau pasirinkimas, sau nelabai ka randu, arba reikia tam daugiau laiko paskirt, o as vis patingiu
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 15:42)
ai, man viskas dzin
palikau pietus, o jis vis tiek koldūnus valgo
einu, nusišausiu
einu, nusišausiu
Ai, man tai gal nesveikai, bet atrodo, kad kiekviena problema - tai nesusikalbėjimas:
pirmiausia - negebėjimas išgirsti kito.
Kiekvienas veiksmas turi motyvą - sumąstytą ar pasąmoninį...
Jei išsiaiškintum, kodėl jis elgiasi taip, o ne kitaip (t.y. ne taip, kaip tu nori), būtų daug lengviau nepykti. Jei nepyksi, jam bus daug lengviau pajusti, kad jis yra reikalingas ir priimamas toks, koks yra. O jau tada atsivers keliai bent jau galimybei, kad suprastų ir tave.
Kad išlaviruočiau iš OT, tai dar pridursiu, kad, manau, vieningas (abipusis) taupymas yra pats efektyviausias.
Kai prisimenu, kaip sunku buvo iš pradžių save apriboti ... Tai ir asmeninių dramų, ir pasipriešinimo (net su savimi kova iki nukritimo )... na.. juk keistis niekam nėra lengva.
Bet ir naudinga
Beje, gaminti koldūnus yra gana nebrangu. Ir kokių skanių galima pagaminti (taip, kad skanu būt ir pačiai valgyti)!
QUOTE(ei tu @ 2009 03 20, 13:32)
Dėl košių: mano nuomone, žmogus gali pradėti valgyti nemėgiamą maistą tada, kai pakeičia nuomonę apie jį.
Žinoma, patogiausia keisti savo nuomonę, bet įmanoma pakeisti ir kito.
Geriausias pavyzdys - aš pati: pieno negeriu nuo kūdikystės, o vienintelė priimtina košė būdavo manų kruopų (įskaitant į nepriimtinas bulvių ).
Žinoma, patogiausia keisti savo nuomonę, bet įmanoma pakeisti ir kito.
Geriausias pavyzdys - aš pati: pieno negeriu nuo kūdikystės, o vienintelė priimtina košė būdavo manų kruopų (įskaitant į nepriimtinas bulvių ).
turbut kad imanoma ir kito nuomone pakeist. As vis kalu didziajam i galva, kad grikiu, avizine koses valgyti sveika, tai gal itikinsiu viena diena. Prie bulviu koses jau ipratinau per laika, nemego jos nuo darzelio laiku, nes ten tai ant vandens virdavo, as jau stengiuos kaip reikiant pagerinta paruosti
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 20, 13:48)
o maisto mėgimas tai keičiasi su amžium - kuo vyresnis, tuo mažiau išrankus tampi. na, bent jau aš pati. ir varškę tam tikromis formomis, ir silkę, ir net razinas praėjau valgyti
del sito irgi sutinku Su metais skonis keiciasi, pati irgi pradejau valgyti praktiskai viska, tik pieno iki siol negeriu, vaikystej atsigeriau iki soties.
Del taupymo, tai kadangi as perku visa maista, tai tik man kol kas ir aktualus tas taupymas maisto produktams. MB tai nelabai ir isivaizduoja turbut, kiek koks produktas kainuoja, o as jau mintinai zinau dazniausiai perkamu kainas
QUOTE(ei tu @ 2009 03 20, 15:30)
Beje, gaminti koldūnus yra gana nebrangu. Ir kokių skanių galima pagaminti (taip, kad skanu būt ir pačiai valgyti)!
Vat šito nemoku
QUOTE(Meger @ 2009 03 20, 14:31)
Vat šito nemoku
taigi yra specialių formų net koldūnams gaminti pasigamini faršą pagal savo skonį, miltus sumaišai su vandeniu, gali kiaušą dėl gerumo įmušt ir pagal formą padarai. viskas
Man įdomu dabar pasidarė O kaip elgiatės su taupymu šeimoje?
Ar taupote asmeniškai? Gal tik tėvai? O gal tai yra visos šeimos tikslas ir politika?
Ar taupote asmeniškai? Gal tik tėvai? O gal tai yra visos šeimos tikslas ir politika?
Mes taupome su dukromis. Iš pradžių jos matė tik tai, kad kritiškai trūksta pinigų, to negalim, ano negalim, skola smaugia ir t.t. Pamažu įsivažiavau, susitupdžiau abi prie kompo, pasinagrinėjom failą, susidomėjo. Dabar būna mažoji, kuri dažnai man į pardę kompaniją palaiko, stovi prie kasos ir pasidžiaugia: matai, kiek visko perkam, o į dienos normą įsipaišom! Išmokau ir tą normą proto ribose nustatyt, ir maistą geriau pasirinkt, ir gamint dažniau... Vyresnėlė maistu mažai domisi, bet kartais paprašo pinigus, skirtus jos tel. sąskaitos papildymui, duoti grynais - tada prisideda prie savo santaupų, ką nors įdomesnio nusiperka ar pasidaro pati.
Negaliu sakyt, kad taupymas - mūsų tikslas, veikiau priemonė turėti tai, ko reikia. Va, susitaupėm atostogoms, o ir skolas baigiu atiduot , liko tik pora smulkių lizingėlių.
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 13:42)
einu, nusišausiu
Pelėnuk, nenusišauk dar
QUOTE(ei tu @ 2009 03 20, 14:30)
O čia kaip pažiūrėsi. Man, kaip dirbančiai du darbus, laikas yra brangus, o koldūnų gamyba tikrai porą valandų paima - negaminu su jokiomis formomis, darau kaip mama - užpinu juos rankomis. Todėl koldūnus gaminu retai, bet tada - diiidelį kiekį
Na, taupymas man pamažu tampa gyvenimo būdas bei šioks toks sportinis interesas (bent jau maisto srityje).
kažkaip atrodo, kad, jei vaikai būtų sužavėti taupymu, įmanoma, kad pradėtų kiek nors valgyti košes. O gal atsisakytų košių, bet geriau pamėgtų salotas...
kažkaip atrodo, kad, jei vaikai būtų sužavėti taupymu, įmanoma, kad pradėtų kiek nors valgyti košes. O gal atsisakytų košių, bet geriau pamėgtų salotas...
Aš taupyme matau kitokią prasmę. Pats taupymas manęs neveža, man patinka jo suteikiama galimybė kitaip pažvelgti į maisto gaminimą, pramogas ir kt. dalykus susijusius su išlaidomis
Šeimoje kol gyvenau karu su jais, teko visko patirti, todėl taupymas nėra svetimas. Turėti juodai dienai išmokė mama Dabar su MB turim tikslą, kam taupom, tai nesutarimų nekyla. Taip pat turim vieningą požiūrį į poreikių tenkinimą, visuomet kalbamės apie didesnius pirkinius, nenumatytas išlaidas ir visus kitus reikalus apie pinigus. aptariame kartu. Nėra jokių paslapčių šitoj vietoj.
Kas dėl vaikų ir taupymo, tai nieko negaliu pakomentuoti, bet vaikai ne visada supranta taupymo esmę - jiems sunku atprasti nuo to, ką turėjo anksčiau...
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 20, 13:48)
o tos lėkštės kartai ne tokios baltos baltos, primenančios stiklą?
Taip, baltos Luminarc firmos.
MB gimtadieniui išlaidos maistui ir gėrimams atsiėjo 149,70lt (8 suaugę ir 1 vaikas). Karštų patiekalų negaminau, tik užkandžiai, nes eilinis gimtadienis Maisto atliko ir nemažai (nevalgadienis matyt visiems buvo) taigi šiandien maisto išlaidos =0, jaučiu, kad ir iki kitos savaitės su turimom maisto atsargom išgyvensim
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 13:42)
ai, man viskas dzin
einu, nusišausiu
einu, nusišausiu
tai duok jam valgyti koldunus ryte vakare per pietus ištisai pamatysi kaip greitai atsibos
QUOTE(ei tu @ 2009 03 20, 14:30)
ir su mėsa ir su bulviu koše ir su varše ir su grybais va jau kiek rūšiu
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 20, 14:36)
taigi yra specialių formų net koldūnams gaminti
aha pirkau aš iš tuperware tai tikv iena karta panaudojau nes gaunasi mažiukai tokie o be to ranka aš kažkaip greičiau pasidarau
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 20, 15:36)
taigi yra specialių formų net koldūnams gaminti pasigamini faršą pagal savo skonį, miltus sumaišai su vandeniu, gali kiaušą dėl gerumo įmušt ir pagal formą padarai. viskas
Kad pačios tešlos (ne per kietos) nemoku padaryti, gėda
QUOTE(Malena @ 2009 03 20, 14:52)
Jei as netaupanti,tik fiksuojanti islaidas kolkas maistui dienai isleidziu 12lt,o jus 10lt vienam zmogui per diena,tai kur taupymas?
Nebūtina taupyti maisto sąskaita. Gal švaistai kosmetikai, šmutkėms, pramogoms, spaudai, transportui...
QUOTE(Miaška @ 2009 03 20, 15:55)
Nebūtina taupyti maisto sąskaita. Gal švaistai kosmetikai, šmutkėms, pramogoms, spaudai, transportui...
Viskam svaistau bet tik supratau,kad daugelis cia maistui netaupo.