Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

QUOTE(prieblanda @ 2009 03 20, 10:38)
aš tai morkų į grikius patarkuotų dedu, net nekepinu. darau tokį troškinuką orkaitėj su mėsa, tai skaniai gaunasi, nors elementarybė visiška smile.gif

Va orkaitės mano namuos kol kas nėr ir greitai nebus - tai visos orkaitinės idėjos atkrinta...
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 11:37)
ai, man neviltis
maniškis kažkaip pasipiktino prieš kelias dienas, kad gaminu maistą jo neatsiklausdama ir jam tos mano troškintos daržovės, košės ir t.t.  doh.gif
tai žinokit, įsiutau. man ką, meniu pateikti kievieną savaitę? kad patvirtintų?
plius, kelis kartus suruošiau lauknešėlį, kad darbe pavalgytų, tai ne tik nevalgo, bet ir mieste pietauja, o juk dėl taupumo
pavalgo kaviėnje, grįžęs sušveičia ir lauknešėlį
kažkodėl aš nepietauju mieste, nes taupau, o jam mat va atsijungit nuo darbo reikia sad.gif o man tipo nereikia, ai, pribujojau čia, sorry už OT

iseitis yra - tegu gaminasi pats cool.gif arba sudaro meniu ir superka produktus cool.gif nevirsydamas skirtu pinigu kiekio tos savaites produktams cool.gif
o suvalgius laukneseli galima speti dar atsijungt i darba ir iseit pasivaiksciot ax.gif juk nereik laukt padavejos su laukneseliu biggrin.gif pavalgyt per 10 minuciu galima spet ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 20, 09:39)
Čia suintrigavot - nebuvau apie tai pagalvojus ax.gif

Šiandien kaip tik viriau grikių košių, dėjau džiovintų baklažanų, grybų, pomidorų, prieskonių (žolių: bazilikų, petražolių, čiobrelių, visko, kas auga ant lango), žalių žirnelių (šaldytų). Skanu!

Į taupiųjų taupyklę: neišmetu morkų sulčių išspaudų. Iš karto sumaišau su prieskoniais (jau minėtais), dedu į nedidelius konteineriukus ir į šaldiklį. Visada po ranka morkos sriubai, žuviai, makaronams, košėms paskaninti.
Citrinų ar apelsinų žieveles (dabar gi jiems akcijos) smulkiai pjaustau, džiovinu ir naudoju toms pačioms košėms gardinti, į pyragus, džemus, miuslius, kuriuos darau pati.

PS neišmetu praktiškai nieko. Diktuoja ne tiek taupymas, kiek neapykanta PC ir nenoras ten atliekamą kartą eiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo italiana vera: 20 kovo 2009 - 10:56
ai, neviltis man, nenoriu bendro gyvenimo sad.gif
jeigu aš jam atiduočiau gaminimą į jo nagus, tai valgytumėm dešreles ir koldūnus arba būtų gerai salotos ir iš maksimos sad.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 11:54)
jeigu aš jam atiduočiau gaminimą į jo nagus, tai valgytumėm dešreles ir koldūnus arba būtų gerai salotos ir iš maksimos sad.gif

o tada imi ir sakai - man tie tavo koldunai, salotos is maksimos ir desreles schmoll.gif kodel gamini manes neatsikluasdamas? blink.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(italiana vera @ 2009 03 20, 10:53)
Citrinų ar apelsinų žieveles (dabar gi jiems akcijos) smulkiai pjaustau, džiovinu ir naudoju toms pačioms košėms gardinti, į pyragus, džemus, miuslius, kuriuos darau pati.

Vat šito prisibijau: nežinia kuo tie citrusai apdoroti, nupurkšti, kažkaip nesiryžtu tų žievelių naudoti... unsure.gif

QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2009 03 20, 10:54)

Na, čia aš kaip tikra lietuvė pasidžiaugiu, kad neturiu tokios problemos, t.y. jos šaltinio biggrin.gif
Šiaip tai pasiūlytum pačiam sau gamintis, jei jau taip tavo maistas nepatinka, tegu valgo tas dešreles ir koldūnus, jei taip nori... Nors tada jau taupymo nesimatys... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 19, 22:48)
Nusipirkau Maximoj kelias lėkštes - 40% nuolaida. Senokai vis turguje tokių dairiausi, bet kad vis pobjaurės, o čia ir dailios, ir pigiai gavosi...

Vakar ir aš Kauno Akropoly pakilojau tas lėkštes, dar buvau susigundžius pirkti, bet pagalvojau, kd ne pirmo būtinumo prekė ir nepirkau.
QUOTE(sause @ 2009 03 20, 00:02)
O gal aš nežinau....gal tikrai reikia skirstyti smulkiai  g.gif

Aš tos pačios nuomonės kaip Miaška: skirstykit išlaidas taip, kaip Jums patogu ir nėra reikalo daryti taip, kaip čia forume kitos daro.
QUOTE(ingakyca @ 2009 03 20, 10:10)
Skanu, kartais pakepintų morkų įdedu čia aišku, jeigu į košę pieno nepilu  mirksiukas.gif Be to dar yra bulvių košė, o jau ją turėtų manau visi vaikai mėgti  g.gif Pati užsimaniau su raugintu agurkėliu dabar  doh.gif

Vaikams bulvių košę galima žaismingai pateikti su konditeriniu švirkštu darant visokius kringelius lėkštėje mirksiukas.gif Reikia tik šiek tiek kūrybiškumo, pavyzdžiui, galima suformuoti kokį žmogeliuką su žirnelių akimis ar automobilį su agurkų ratais ir pan. Vaikams tai tikrai patiks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 20, 11:22)
Vat šito prisibijau: nežinia kuo tie citrusai apdoroti, nupurkšti, kažkaip nesiryžtu tų žievelių naudoti... unsure.gif

Yra tiesos, bet aš nuplikau verdančiu vandeniu. Gal ir nėra labai protinga jas naudoti.
Atsakyti
QUOTE(italiana vera @ 2009 03 20, 12:43)
Yra tiesos, bet aš nuplikau verdančiu vandeniu. Gal ir nėra labai protinga jas naudoti.

Kažkada esu girdėjus per TV, kad citrusus reikia su drėgna soda nušveisti, jei žievelės naudojamos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 20, 12:52)
Kažkada esu girdėjus per TV, kad citrusus reikia su drėgna soda nušveisti, jei žievelės naudojamos unsure.gif

Nežinojau. Plaudavau su muilu, o paskui verdančiu vandeniu. Ačiū.
Atsakyti
Dėl košių: mano nuomone, žmogus gali pradėti valgyti nemėgiamą maistą tada, kai pakeičia nuomonę apie jį.
Žinoma, patogiausia keisti savo nuomonę, bet įmanoma pakeisti ir kito.
Geriausias pavyzdys - aš pati: pieno negeriu nuo kūdikystės, o vienintelė priimtina košė būdavo manų kruopų (įskaitant į nepriimtinas bulvių ax.gif ).
O dabar... kai pagalvoji... kiek daug gali duoti ryžto tikslo siekimas lotuliukas.gif
Na, taupymas man pamažu tampa gyvenimo būdas bei šioks toks sportinis interesas lotuliukas.gif (bent jau maisto srityje).

Man įdomu dabar pasidarė g.gif O kaip elgiatės su taupymu šeimoje?
Ar taupote asmeniškai? Gal tik tėvai? O gal tai yra visos šeimos tikslas ir politika?

kažkaip atrodo, kad, jei vaikai būtų sužavėti taupymu, įmanoma, kad pradėtų kiek nors valgyti košes. O gal atsisakytų košių, bet geriau pamėgtų salotas... ax.gif
Atsakyti
ai, man viskas dzin
palikau pietus, o jis vis tiek koldūnus valgo
einu, nusišausiu sad.gif
Atsakyti