QUOTE(Miaška @ 2009 03 19, 15:25)
Na taip, ir mes su savo ~10 Lt žmogui neatsisakom jogurtų kasryt (čia aš ir mažoji), vyresnioji vartoja tik pieną su dribsniais, abi dukros verdasi kakavą su pienu - nes kokią nesquick, o normalią, beje, ji visai pigi
Sumuštinius valgau vakarienei, kai radau pigaus skanaus sūrio tiekėją - tai su sūriu, o šiaip kas 2 sav. maždaug nusiperku turguje kokios skanios dešros, sumoku 7-10 Lt, valgau 2 savaites. Vaikai nemėgsta, tai ilgam man vienai.
Su mano dviem kacais maistas išeina apie 52 Lt/mėn, žvyras - apie 16 Lt mėn. Čia abiems. Tiesa, prieš savaitę priglaudėm trečią, tai bus nauji skaičiukai... Čia toks truputį antitaupymas gavosi, kažkas "sutaupė" - išmetė katę lauk, na o mes parsinešėm.
o kaip kakavą jos verda?
aš gyvūnų laikyti nenoriu, bet kadangi pasitaiko neatsakingų žmonių, tai savo 2 proc. šiemet pervedžiau pifas.lt ir visus agituoju tą daryt
QUOTE(Will @ 2009 03 19, 15:33)
oho
šiaip pieną geriau virti trumpai (2-3 minutes), todėl geriausia košę virti vandenyje ir tik prieš pabaigą įpilti pieno
O dar praktinis patarimas- jei ilgai verdančias kruopas (pvz grikius, kukurūzus) prieš tai pamirkysite (galima ir per naktį), tai vėliau užteks tik užvirinti ir košė bus gatava
Praktiška ne tik laiko taupymo sumetimais, bet ir elektros ar dujų
na mes verdam visada tą pačią 1 min. avižinę košę. pienas užverda, tada sudedu košę ir paverdu 1 min. ar čia labai jau nieko iš to pieno nebelieka?
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 19, 15:43)
Krazante tokia upe lyg ir.
io, Jonaitienė (dabar Blažytė) ją išgarsino