Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

QUOTE(ooo @ 2009 03 19, 12:02)
klausimuks - kokiai kategorijai priskiriant tai ka perkat i darba - na saldumynus ir vaisius kad kolegoms prie kavos butu?

Mes jau prieš keletą metų susitarėm nieko nesinešt, nes naudos iš tų užkandžių - tik tuščios kalorijos ax.gif Kartais, aišku, sugriešijam blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 03 19, 13:02)
klausimuks - kokiai kategorijai priskiriant tai ka perkat i darba - na saldumynus ir vaisius kad kolegoms prie kavos butu?

As visa savo buhalterija vedu seimosbiudzetas.lt tai man ten tuom butent ir patinka, kad galima nurodyt suvartoto daikto "kaltininka" smile.gif Pvz, tu perki kolegems, tai itrauki prie saldumynu, o "kaltininka" nurodai kiti, ar dar ka nors smile.gif Juk islaidos vis tiek is tavo kisenes gaunasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 19, 10:36)
Mano 2 savaičių rezultatas ~ 10 Lt per dieną. Perkama 98 % maisto. Neperkamos tik uogienės ir konservuotos daržovės. O kaip dar pasispaust, nelabai išmanau ax.gif Mėsos, duonos, saldumynų, bulvių perkama minimaliai. Didžiausios išlaidos pieno produktams, šviežiems vaisiams ir daržovėms unsure.gif

Ar matei, daugumos rezultatai panašūs - apie 10 Lt dienai žmogui. Aišku, tos, kur iš kaimų ar tėvų kažką gauna, nesiskaito biggrin.gif . Tai gal nelabai yra kur spaustis, jau būtų nuostoliai sveikatai.
Mano tai didžiausios išlaidos tenka vaikų daliai: barankos, džiūvėsiai, bandelės, sausainiai, saldėsiai, arbatos... doh.gif Mažoji normalesnė valgytoja, tai jai perku ir "normalų" maistą, kaip ir sau.

QUOTE(Moteris @ 2009 03 19, 10:52)
Kaip Jums Akropolio Maximos naktine akcija? 40% visoms pramoninems prekems smile.gif Itariu, cia bando daryti atsaka Lenkijai smile.gif

Nesigrūsiu aš ten, ko reikia - artimiausiai ateičiai jau turiu.

QUOTE(liniote @ 2009 03 19, 11:23)
Pramonines prekes tai ne vien tik milteliai, tai ir apatinis trikotazas, ir indai, ir pagalves, ir irankiai, ir dar labai daug visko. Praktiskai tai visa maxima, isskyrus tik maisto produktus 4u.gif Vadinasi temps viska, kas tik po ranka pasitaikys biggrin.gif

Visų tų prekių Maximoje neperku - kažkaip labiau pasitikiu specializuotomis parduotuvėmis, t.y. įrankius perku Senukuose, rūbus - parduotuvėje ar turguje...

Maistas yra maistas, vis tiek priskirčiau prie maisto. Atsisakiau minties skirstyti kategorijomis - nematau prasmės - tai liko man jos trys maistinės: maistas darbe, turgus ir parduotuvė. Laimei, excelis leidžia pasireikšti fantazijai ir kurti kokias nori kategorijas biggrin.gif
Atsakyti
Na, su ta maxima - jei realiai zinai, ko tau reikia, tai vai not laugh.gif
Pvz. mano drauge planavo pirkti epiliatoriu - na, jei kainuoja virs 200, tai manau, verta del 100 litu nuvaziuoti. Aisku, man sikpopierio pirkimas 10 metu i prieki primena senus, deficito laikus. Mano anyta gal pries pora metu baige naudoti sovietini, ruda, tampoma ir siurkstu, tuoletini popieriu, kurio buvo prisisandeliavusi biggrin.gif

Kalbant apie islaidu rusiavima - pas mane yra maistas (tas, kas parduotuveje isleidziama), pietus darbe (jei nesuosi is namu, tai aisku, neiskirstau), sunaus pietus mokykloje. Jei nesu kokiu saldainiu i darba, ar turiu ka nors pavaisinti mieste (uz paslauga, pvz) rasau prie pramogu.
Atsakyti
Aš jei perku į darbą kavą/arbatą,cukrų rašau prie maisto išlaidų
Atsakyti
Kaip Jums Akropolio Maximos naktine akcija? 40% visoms pramoninems prekems smile.gif Itariu, cia bando daryti atsaka Lenkijai smile.gif

man tai atrodo, kad čia atsakas EUROPOS prekybos centrui, nes jie kažkurią naktį šį mėnesį irgi dirba bei spec nuolaidas taiko (beje, nuolaidas kiekvieną dieną kam nors taiko)- gimtadienis lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 19 kovo 2009 - 13:53

Kol kas nieko negirdėjau, bet pasiskaičius jūsų visų portus situacija aiški - Maxima siekia padidinti savo pelną. Beje, "Kauno dienoje" skaičiau, kad Maximai irgi krizė... Darbuotojus atleidinėja etc.
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 19, 11:17)
ouje, tai visi temps valiklius, šveitiklius ir miltelius vežimais. tada susikraus namie į spintas vietoj rūbų ir dejuos, kad niekas netelpa. paskui sulauks kitos akcijos ir vėl pirks ir t.t. tada ateis senatvė, gulės mirties patale ir galvos, kad *****, dar turiu 3 maišiukus skalbimo miltelių, reikėtų įkapes dar kartą prasiskalbti, bo gaila palikt tuos miltelius.
tuom pačiu principu vyksta žirnelių ir aliejaus kaupimas iš Lenkijos parduotuvių.

atsiprašau už makabrišką humorą, bet nesusiturėjau.

Prieblanda, bet tame yra realybės... 4u.gif
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 19, 11:26)
ė nu nesąžininga atmesti saldumynus iš maisto statistikos  schmoll.gif

Aš saldumynus ar alkoholinius gėralus skaičiuoju prie maisto, nes viskas į skrandį lotuliukas.gif Tokia logika pas mane mirksiukas.gif

Vienareikšmiškai - maisto produktų grupė rolleyes.gif

Na pas mus yra kaimas, daug gėrybių gaunam iš ten, bet va statistika tokia, kad žmogui sugebam išleisti dar 8-10lt per mėnesį. Jau susitaikiau su ta mintim, kad kovo mėnuo pagal planą neišeis, nes MB gimtadienis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 19, 12:36)
Mano 2 savaičių rezultatas ~ 10 Lt per dieną. Perkama 98 % maisto. Neperkamos tik uogienės ir konservuotos daržovės. O kaip dar pasispaust, nelabai išmanau ax.gif Mėsos, duonos, saldumynų, bulvių perkama minimaliai. Didžiausios išlaidos pieno produktams, šviežiems vaisiams ir daržovėms unsure.gif

pagalvojau.. žmogui per dieną išleista pinigų suma maistui gali labai varijuoti...
Pirma, pavyzdžiui, mes dviese esame mažavalgiai, be to mažai ir judėjimo. Antra, neturime vaikų - vien jau tiek skirtingų poreikių įvairesniam maistui nėra. Trečia, negeriam nei alkoholio, nei kavos (o juk tie suryja visai pinigų).
Kita vertus, dažnai einam į svečius - nešamės tortų, pyragų, saldainių... O ir šiaip mažumėlę užsiperkam sau lotuliukas.gif (na, tikslas - kad turėtume, kai svečiai ateis, bet kai jei ateina, supranti, kad belikę būna kur nors tolimoje spintelės kertėje padėtų riešutų ax.gif lotuliukas.gif ).

O užtat labai pastebėjau, kur susitaupo pinigai: atsisakėm sumuštinių (cry.gif) - beveik neperkam nei dešros (kartais - dešrelių), nei sūrio (išskyrus maisto gamybai), nei kepeninių, na, supratote... jei mėsą - tai gryną, jei sūrį - tai ne kokį ypatingą jo produktą.. Jogurto labai retai perkam - bandau keisti jį kefyru (žinoma, nesulyginami dalykai, bet maistiškai - apsimoka), grietinės retokai; bet užtat pieno - praktiškai kasdien (košės ir kt.).

Didžiajame skirsnyje "Maistas" turime kategoriją "Maistas, susijęs su darbu". ten priklauso ir darbo metu valgomi pietūs, ir gimtadienių šventimai, komandiruotės išleisti pinigai maistui, kt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ei tu: 19 kovo 2009 - 14:14
QUOTE(Sophi @ 2009 03 18, 23:06)
Noriu paklaust tų, kurios jau turi buhalterijos vedimo patirties. Kiek jums vidutiniškai dienos maistas išeina 1 žmogui, įskaičiuojant pusryčius, pietus ir vakarienę?

9-11 lt 4u.gif
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 23:10)

Sakykit, ar apsipirkinejat Tomas Philips? Ne karta girdejau, kad ten buitine chemija net be jokiu akciju iseina pigiau ir yra kokybiskesne, bet kazkaip vis patingiu iki ten palekt ir Maximose per akcijas uzsiperku.

Mano draugė perka skalbimo priemones sakė , kad geresnės nei Maximos.

QUOTE(prieblanda @ 2009 03 19, 12:17)

atsiprašau už makabrišką humorą, bet nesusiturėjau.

Iš tikrųjų tai būtų juokinga, jei nebūtų liūdna. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 19, 13:12)
Mes jau prieš keletą metų susitarėm nieko nesinešt, nes naudos iš tų užkandžių - tik tuščios kalorijos ax.gif Kartais, aišku, sugriešijam blush2.gif

mano kolegoms tuscios kalorios ir apskritai kalorijos nebaisios ax.gif laimingi zmones...

QUOTE(ei tu @ 2009 03 19, 15:12)
O užtat labai pastebėjau, kur susitaupo pinigai: atsisakėm sumuštinių (cry.gif) - beveik neperkam nei dešros (kartais - dešrelių), nei sūrio (išskyrus maisto gamybai),  nei kepeninių, na, supratote... jei mėsą - tai gryną, jei sūrį -  tai ne kokį ypatingą jo produktą.. Jogurto labai retai perkam - bandau keisti jį kefyru (žinoma, nesulyginami dalykai, bet maistiškai - apsimoka), grietinės retokai; bet užtat pieno - praktiškai kasdien (košės ir kt.).
Didžiajame skirsnyje "Maistas" turime kategoriją "Maistas, susijęs su darbu". ten priklauso ir darbo metu valgomi pietūs, ir gimtadienių šventimai, komandiruotės išleisti pinigai maistui, kt.

labai liuks ant sumustinio deti perpjauta kotleta ar kepsnio gabala jei jau labai sumustinio norisi ax.gif
dekui uz info ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ei tu @ 2009 03 19, 14:12)
O užtat labai pastebėjau, kur susitaupo pinigai: atsisakėm sumuštinių (cry.gif) - beveik neperkam nei dešros (kartais - dešrelių), nei sūrio (išskyrus maisto gamybai),  nei kepeninių, na, supratote... jei mėsą - tai gryną, jei sūrį -  tai ne kokį ypatingą jo produktą.. Jogurto labai retai perkam - bandau keisti jį kefyru (žinoma, nesulyginami dalykai, bet maistiškai - apsimoka), grietinės retokai; bet užtat pieno - praktiškai kasdien (košės ir kt.).

mastau.gif o mes tai kas rytą sumuštinius abu lapnojam unsure.gif
kątik suskaičiavau, kad vieno sumuštinio savaikaina išeina apie 1 Lt blink.gif
bet košės virimo savikaina tai irgi ne ką mažiau, nes mum sueina beveik visas pakelis pieno, kadangi dar ir kavą geriam kartu. čia savaitgaliniai pusryčiai.
Atsakyti
QUOTE(ei tu @ 2009 03 19, 14:12)
Jogurto labai retai perkam - bandau keisti jį kefyru (žinoma, nesulyginami dalykai, bet maistiškai - apsimoka), grietinės retokai; bet užtat pieno - praktiškai kasdien (košės ir kt.).

Be pieno produktų neįsivaizduoju gyvenimo. Jogurtas labai gerai sueina pusryčiams ir pietums nešuosi su dribsniais pasimaišyt. Grietinė irgi einamas produktas, be to, kacės delikatesas, ne kasdien, žinoma blush2.gif
Įv. košės ir kruopų sriubos irgi thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 19, 14:28)
mastau.gif  o mes tai kas rytą sumuštinius abu lapnojam  unsure.gif
kątik suskaičiavau, kad vieno sumuštinio savaikaina išeina apie 1 Lt  blink.gif

Pietums man 2-jų normalaus dydžio sumuštiakų užtenka. Pietūs už 2 Lt yra thumbup.gif
Atsakyti