Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

QUOTE(arana81 @ 2009 03 18, 16:35)
o kiek planavo skolintis?

daug... viskas būtų normalu, jei ne smarkiai padidėjusios vartojamųjų paskolų palūkanos- per metus jos išaugo beveik dvigubai doh.gif

QUOTE(Moteris @ 2009 03 18, 17:10)
Mokslai yra gerai. Tik, mano nuomone, nebutina iskart po vidurines studijuoti

labai pritariu drinks_cheers.gif

QUOTE(**violeta** @ 2009 03 18, 21:30)
šiandien norfoje nusipirkau akcijiniu milteliu buvo 3 l už 2 l kaina plius pritaikė 27 proc  thumbup.gif  tik dabar pagalvojau kad reikėjo imti ne viena o kelis  g.gif

dar nevėlu, akcija visą savaitę lotuliukas.gif

QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 21:51)
dar pasidžiaugsiu: šiandien sužinojom, kad mūsų bute jau iš karto buvo įrengti dviejų tarifų elektros skaitliukai, tai nereikės keisti  assa.gif

kaip gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
naują butą perkat?
Atsakyti
Noriu paklaust tų, kurios jau turi buhalterijos vedimo patirties. Kiek jums vidutiniškai dienos maistas išeina 1 žmogui, įskaičiuojant pusryčius, pietus ir vakarienę?
Atsakyti
atsiprasau uz laikina nukrypima nuo temos, kazkaip taip jau issirutuliojo ta kalba apie studijas ne i ta puse blush2.gif

QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 21:51)
dar pasidžiaugsiu: šiandien sužinojom, kad mūsų bute jau iš karto buvo įrengti dviejų tarifų elektros skaitliukai, tai nereikės keisti  assa.gif

va ir mes ruosiames pasikeist i tarifini. Kol sedejau namie su vaikais, tai gal ir nebutu apsimokeje, nes vistiek daugiau el. diena isnaudojam. Bet MB atliko paskaiciavimus, tai iki el. pabrangimo su dvieju tarifu butume sutaupe kas men. mazdaug 10 Lt, o dabar, kai kainos pasikeite, tai dar daugiau turetu taupytis rolleyes.gif Gal ir ne prudai, bet litas prie lito ir susidaro ax.gif

Sakykit, ar apsipirkinejat Tomas Philips? Ne karta girdejau, kad ten buitine chemija net be jokiu akciju iseina pigiau ir yra kokybiskesne, bet kazkaip vis patingiu iki ten palekt ir Maximose per akcijas uzsiperku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 18 kovo 2009 - 22:13
QUOTE(**violeta** @ 2009 03 18, 21:46)
g.gif  ale gerai sakai pastebėjau kad kas pora mėnesiu tai tikrai buna panašios akcijos

Tikrai taip: kai jau man milteliai prie pabaigos - reiškia, tuoj nauja akcija biggrin.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 03 18, 22:06)
Noriu paklaust tų, kurios jau turi buhalterijos vedimo patirties. Kiek jums vidutiniškai dienos maistas išeina 1 žmogui, įskaičiuojant pusryčius, pietus ir vakarienę?

Pastaruosius porą mėnesių mums trims gaunasi maždaug 28 Lt per dieną. Tai, sakyčiau, žmogui - apie 10 Lt dienai, žinoma, kartais būna didesni pirkimai (turgus), kartais - jokių ("diena be parduotuvės").

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 22:10)
Sakykit, ar apsipirkinejat Tomas Philips?

Ne taip seniai atradau TP iš naujo - man ir nelabai toli, gal 15 minučių tik pėstute, ir iš darbo pakeliui. Dukros ten pirko akrilinių ir aliejinių dažų, aš - tualetinio popieriaus didelį paką pigiai, šiaip smalsu ten pablūdyt, daug visko yra pigiau, kad ir prekių gyvūnams...
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 21:34)
aš tai papirkau akcijinių maxės apelsinų - sultingi, saldūs, MB irgi įvertino smile.gif

Atsiprašau, kad klausiu, gal jau buvo kur minėta blush2.gif . Po kiek tie apelsinai ir iki kada akcija? Spaudžiam sultis iš jų, tai daug suvartojam, norėtusi pigiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 03 18, 22:05)
naują butą perkat?

naujutėlį bigsmile.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 03 18, 22:06)

man išeina ~10 Lt žmogui smile.gif

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 22:10)
Sakykit, ar apsipirkinejat Tomas Philips? Ne karta girdejau, kad ten buitine chemija net be jokiu akciju iseina pigiau ir yra kokybiskesne, bet kazkaip vis patingiu iki ten palekt ir Maximose per akcijas uzsiperku.

kaip kada, kaip ko. nuolat ten tikrai nesilankau, bet kai ko nors ieškau, būtinai užsuku ir ten, nes tikrai kai kas būna pigiau (pvz., reikėjo man maisto svarstyklių), kartais būna ko nors įdomesnio, tik į įdomienas kol kas tik pažiūriu, pirkti neteko biggrin.gif

QUOTE(Nome @ 2009 03 18, 23:04)
Atsiprašau, kad klausiu, gal jau buvo kur minėta  blush2.gif . Po kiek tie apelsinai ir iki kada akcija? Spaudžiam sultis iš jų, tai daug suvartojam, norėtusi pigiau  ax.gif

akcija iki 1dienio imtinai, apelsinai gal po 2,59? g.gif na, bet kuriuo atveju visada visas maximoas akcijas galiam rasti www.maxima.lt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2009 03 18, 17:10)
Mokslai yra gerai. Tik, mano nuomone, nebutina iskart po vidurines studijuoti. Kai as pagalvoju, kad budama 18-19 tikrai nezinojau, ko noriu, ir kurlink verta judeti...

Kai tikrai nežinai - tada tikrai neverta drinks_cheers.gif Aš žinojau ko noriu, tai nemadinga specialybė, kai kas galvojo , kad fool.gif bet aš buvau labai tvirtai nusprendusi ir niekas nelabai drįso atkalbinėti. Aš sakau, kad bet kokiam dalykui svarbiausia motyvacija.

Dabar apie taupymą blush2.gif Šiaip šį mėnesį lyg ir viskas eina pagal planą. Šiandien galingai apsipirkau Norfoje. Dabar reikes suktis su tais poduktais kurie yra. Tikiuosi nebus netikėtumų ax.gif
Atsakyti
Aš tai tik už. kad studijuot iš kart po vidurinės, oi kaip man dabar sunku,kai metų belekiek praėję, o tada atrodė na dar kitais ir dar kitais, o po to šeima vaikai ir t.t.,žodžiu geriau neatidėt,maximoj apelsinai su stora žieve,3 apelsinai-kilas, ale akcija, kur su plona žievele visas krepšelis 2,99lt, na neapsigaudinėkit su tom akcijom. Į filipsą kartais užlekiu, bet kažkaip nuprastėjo, kartais kosmetikos nusiperku pigiau, o su buitinės chemijos kokybe -nudegiau ir ne vieną kartą...
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 23:13)
1. akcija iki 1dienio imtinai, apelsinai gal po 2,59?  g.gif  na,
2. bet kuriuo atveju visada visas maximoas akcijas galiam rasti www.maxima.lt  rolleyes.gif

1. Ačiū 4u.gif
2. Žinau, tingėjau ieškoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Moteris @ 2009 03 18, 18:10)
Mokslai yra gerai. Tik, mano nuomone, nebutina iskart po vidurines studijuoti. Kai as pagalvoju, kad budama 18-19 tikrai nezinojau, ko noriu, ir kurlink verta judeti... Gerai, kad netycia istojau i madinga specialybe ir diplomas man visai praverte, kai realiai atradau, ka noriu ir galiu veikti. Bet kai pagalvoju, kaip as mokiausi...  doh.gif  Man svarbu buvo islaikyti egzus ir gauti popieriu. Ech, kaip butu smagu studijuoti dabar, kai suprasciau ka ir del ko mokausi...
Dabar butinai po vidurines stoti - daznai bele kur (kur balai traukia), kad tik istoti. Po to kruva verkianciu, kad turiu "du diplomus ir nieks algos geros nemoka"... Manau, idealiausia po vidurines isvaziuoti, kad ir padirbti uzsienyje kur (kad ir aukle kokia), pazinti pasaulio, gauti gyvenimiskos patirties ir laukti nusvitimo  - supratimo, ka nori veikti gyvenime smile.gif
Sio posto netaikau Miaskai - tiesiog pasirinkau citata, kuri labiausia atspindejo norima pakomentuoti dalyka. smile.gif

drinks_cheers.gif , pačiai teko mokintis dėl to antrą kartą doh.gif
Atsakyti
Aš apie mokslus nieko nerašysiu. Čia kiekvienas renkasi tai, kas jam atrodo geriau ir vsio. Gana poster_offtopic.gif

Pas mus šiandien MB gimtadienis. Svečių tik broliai pasisėdėt atvažiuos su antrom pusėm tai papildomos išlaidos neišvengiamos - kaip minimum 150lt šiam vakarui. Karštų maistų nebus, nes visų pirma nesugalvojau ką galima greito paruošti, o visų antra einu sportuoti tai nespėsiu. Užteks šaltų užkandžių mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 03 19, 12:13)
drinks_cheers.gif , pačiai teko mokintis dėl to antrą kartą  doh.gif

Sapnavau, kad dviese per mėnesį išleidžiam 600 Lt lotuliukas.gif
Sakau, gal miegodama skaičiavau mintyse čekius lotuliukas.gif
Kol kas apie 9 (8,4) Lt žmogui (čia su saldumynais), bet matau, kur yra tobulėti ax.gif (ypač kai bulvės - nepirktinės, o retkarčiais ir mėsos, kiaušinių gaunu...).
Bet tie saldumynai doh.gif viską gadina... ax.gif (kai kuriais mėn. net iki 2Lt/žm. per dieną) ax.gif

Pasiskaičiusi forume atradau supratau, kad nenaudodavo kopūsto, kas yra pigu, o ir bulves per retai valgom ax.gif
Atsakyti