Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 16:37)
tam, kad galetum teigt, kad absoliuti netiesa, reikia zinot apie visus atvejus  mirksiukas.gif Kiek pazistat zmoniu su aukstaisiais, kurie isvaziave i Anglijas, Airijas dirba pagal specialybe (pvz., mokytojais, biologais, zurnalistais)?  smile.gif Nemenka problema yra jau diplomo ivertinimas pagal tos salies studiju kokybes kriterijus. Be to, mes kalbam apie siandienine situacija, kai emigrantams sunku rast bet kokio darbo  rolleyes.gif

problema diplomo vertimas?

nejuokinkit, o tik turekit pinigu, verciat pries isvaziuojant ir tvirtinat Lt, ir kreipiates i institucija, galit net budama LT issiusti ir parsius jums nemokamai prilyginta diploma tos salies sistemai, pati prisilyginau ir drauge budama LT issiunte tiesiogiai i organizacija, kuri pryligina ir atsiunte viska atgal, jokiu bedu, tik noro turet, visos formos internete uzpildyt, bakalaura pryligina 8 lygiui, 9 lygis magistras, jokiu bedu nera, kitiems dar net pakelia lygi, jei truksta nedaug kokiu dalyku, tai net nemokamai pasiulo ka pasimokyt ir ka padaryt...nebe tie laikai, kad butu beda su lietuviskais diplomais...

ir bet kokio darbo emigrantams nesunku rasti, jei nori dirbti, didesne problema, kad nesinori, ir vegetuoja su uzsienio saliu pasalpomis...

pati buvau praeita savaite Lt ir zmones verkia, todel kad visi verkia, kodel bijo visi prisipazinti, kad man gerai ir nieko netruksta, nes jei taip pasakytum ir dar, kad neturi paskolu busi vos nenormalus g.gif

Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 18, 17:11)
problema diplomo vertimas?
nejuokinkit, o tik ...
ir bet kokio darbo emigrantams nesunku rasti, jei nori dirbti, didesne problema, kad nesinori, ir vegetuoja su uzsienio saliu pasalpomis...

kalbam labai jau ne i tema cool.gif
nematau cia visiskai nieko juokingo ir kitu nesistengiu prajuokint, tik matau, kad jus kazkodel kalbat apie diplomo isvertima, o as - apie jo reikalinguma uzsienio darbo rinkoj, vat ir viskas smile.gif
bandet per paskutinius keleta men. kazkur uzsieny isidarbint? Jei ne, tai nesnekekit mirksiukas.gif Speju, kad ir apie anglu protestus pries uzsienieciu idarbinima nieko negirdejot. Patikslinu, kad kalbam apie cia ir dabar beigi artimiausias ateities perspektyvas studijuoti ir dirbti uzsienyje, o ne apie tai, kokios tos perspektyvos buvo pries keleta metu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 18 kovo 2009 - 17:21
Tingiu gincytis ir ne ta tema, bet jus esate nevisai neteisi ir i situacija ziurite labai vienpusiskai.
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 18, 17:29)
Tingiu gincytis ir ne ta tema, bet jus esate nevisai neteisi ir i situacija ziurite labai vienpusiskai.

cia butent jus esat neteisi, nes sios temos neispletojau, o is dvieju postu turbut nelabai imanoma nuspresti, kaip as ziuriu i sia situacija. Kalbant is esmes, tenorejau pasakyt tiek, kad tikrai nebutina baigt aukstojo, kad sekmingai isitvirtintum uzsieny - daugybe emigrantu tai jau padare. Kita vertus, siandienineje situacijoje sudetinga sieti savo ateiti su uzsieniu, nesvarbu, turi aukstojo diploma, ar ne. Baigiu diskusija ne i tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 17:18)
kalbam labai jau ne i tema  cool.gif
nematau cia visiskai nieko juokingo ir kitu nesistengiu prajuokint, tik matau, kad jus kazkodel kalbat apie diplomo isvertima, o as - apie jo reikalinguma uzsienio darbo rinkoj, vat ir viskas  smile.gif
bandet per paskutinius keleta men. kazkur uzsieny isidarbint? Jei ne, tai nesnekekit  mirksiukas.gif Speju, kad ir apie anglu protestus pries uzsienieciu idarbinima nieko negirdejot. Patikslinu, kad kalbam apie cia ir dabar beigi artimiausias ateities perspektyvas studijuoti ir dirbti uzsienyje, o ne apie tai, kokios tos perspektyvos buvo pries keleta metu  rolleyes.gif

gyvenu Airijoj ir puikiai matau kas darosi mirksiukas.gif o tie patys anglai gali protestuot kiek nori, o visokiu gamykliniu darbu neina kazkodel uz minimuma dirbt, taip kad...o studijuot yra dideles galimybes ir dar plius gali dirbti puse etato, ka didele dalis pazistamu ir daro ir darbdaviai taip pat priima studentus uzdarbiaut...ne vien delfio lygio naujienom reikia remtis, o tai patyrusiu zmoniu patirtim, nebutinai mano mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 03 18, 18:12)
gyvenu Airijoj ir puikiai matau kas darosi mirksiukas.gif  o tie patys anglai gali protestuot kiek nori, o visokiu gamykliniu darbu neina kazkodel uz minimuma dirbt, taip kad...o studijuot yra dideles galimybes ir dar plius gali dirbti puse etato, ka  didele dalis pazistamu ir daro ir darbdaviai taip pat priima studentus uzdarbiaut...ne vien delfio lygio naujienom reikia remtis, o tai patyrusiu zmoniu patirtim, nebutinai mano mirksiukas.gif

mano visi artimiausi gimines gyvena ir dirba Airijoj, tik as viena ir belikus LT. Pati irgi esu dirbus uzsieny, uzdarbis buvo vienodai geras ir baigusiems savo salyje du aukstuosius, ir nebaigusiems vidurines, nes vieninteliai reikalavimai darbinantis buvo gerai moketi anglu kalba ir "right attitude towards the clients and the management". Taip kad tikrai ne delfio ziniom remiuosi, jei ka smile.gif
Atsakyti
Gal jau metas grįžtį į temą unsure.gif
Atsakyti
grižtu į tema biggrin.gif

šiandien norfoje nusipirkau akcijiniu milteliu buvo 3 l už 2 l kaina plius pritaikė 27 proc thumbup.gif tik dabar pagalvojau kad reikėjo imti ne viena o kelis g.gif
Atsakyti
QUOTE(**violeta** @ 2009 03 18, 21:30)
grižtu į tema  biggrin.gif

šiandien norfoje nusipirkau akcijiniu milteliu buvo 3 l už 2 l kaina plius pritaikė 27 proc  thumbup.gif  tik dabar pagalvojau kad reikėjo imti ne viena o kelis  g.gif

o kam? bus tų akcijų irnesakyk.gif

aš tai papirkau akcijinių maxės apelsinų - sultingi, saldūs, MB irgi įvertino smile.gif
Atsakyti
Aš žadu rytoj "Maximoj" akcijinių ryžių, greipfrutų ir gal dar sūrio varškės paimt, žinoma, jei bus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 21:34)
o kam? bus tų akcijų  irnesakyk.gif

aš tai papirkau akcijinių maxės apelsinų - sultingi, saldūs, MB irgi įvertino smile.gif

g.gif ale gerai sakai pastebėjau kad kas pora mėnesiu tai tikrai buna panašios akcijos

nebuvau maksei nors šalia namu ax.gif
Atsakyti
dar pasidžiaugsiu: šiandien sužinojom, kad mūsų bute jau iš karto buvo įrengti dviejų tarifų elektros skaitliukai, tai nereikės keisti assa.gif
Atsakyti