Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

Si savaitgali Jetty avalynes parduotuveje bus 25% nuolaidos visai nenukainotai avalynei smile.gif
Atsakyti
Uzviriau diskusija offtopic blush2.gif

QUOTE(liniote @ 2009 03 18, 17:09)
Si savaitgali Jetty avalynes parduotuveje bus 25% nuolaidos visai nenukainotai avalynei smile.gif

O kur ta Jetty?Panoramoj gal?Yr ko grazaus ten?
Atsakyti
QUOTE(Malena @ 2009 03 18, 17:14)
O kur ta Jetty?Panoramoj gal?Yr ko grazaus ten?

Kiek domejausi, tai tik akropoliuose radau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 14:26)
mamytes, pamelavau truputi del Cestos, ne nugarine, o sprandine kainuoja 13,99  ax.gif

blogai, as jau buvau issiuntus dieda mesos, ir jau norejau rasyti, kad cesta melage [nes pastudijavau ceki, tai 18,99 lt/kg]
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 15:36)
Musu aukstojo mokslo diplomas nelabai ka domina uzsienyje

Absoliuti netiesa.
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2009 03 18, 16:24)
blogai, as jau buvau issiuntus dieda mesos, ir jau norejau rasyti, kad cesta melage [nes pastudijavau ceki, tai 18,99 lt/kg]

na atsiprasau, kad suklaidinau 4u.gif gal ne visose Cestose ta akcija g.gif nes siaip taigi turejo matyt, kuri ten po 13,99, jie paprastai isryskina tas akcijines kainas blush2.gif As tai niekad nesiunciu MB i parde, nes amziais nugrybauja, turiu kaip mazam viska ant lapelio surasyt, ir tai ne visad gerai nuperka doh.gif

pagalvojau, kad dar tokiu budu pataupau, kad kai reikia kazkokio vieno ar dvieju maisto produktu, tai nusiunciu vaiki nupirkt, pati neinu - nes kai pati nueinu, tai dazniausiai priperku ir ko reikia, ir ko nelabai doh.gif O pati stengiuos vis retint apsilankymus parduotuvese, stengiuos uzpirkt maisto ir kt. butinu prekiu bent jau savaitei (neskaitant greit gendanciu, kaip pienas ir pan., situ ir siunciu vaika)
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 03 18, 16:47)
aš nejuokauju- mano brolis nori magistrą užsienyje studijuoti ir bando tvarkytis dokumentus, laikytis reikiamus egzaminus, bet... nelabai realu susimokėti be paskolos, tai ir kaba viskas, nes dabar visiškai netinkamas metas paskoloms  doh.gif

o kiek planavo skolintis?
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 18, 16:32)
Absoliuti netiesa.

tam, kad galetum teigt, kad absoliuti netiesa, reikia zinot apie visus atvejus mirksiukas.gif Kiek pazistat zmoniu su aukstaisiais, kurie isvaziave i Anglijas, Airijas dirba pagal specialybe (pvz., mokytojais, biologais, zurnalistais)? smile.gif Nemenka problema yra jau diplomo ivertinimas pagal tos salies studiju kokybes kriterijus. Be to, mes kalbam apie siandienine situacija, kai emigrantams sunku rast bet kokio darbo rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bahama mama: 18 kovo 2009 - 16:39
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 16:34)
pagalvojau, kad dar tokiu budu pataupau, kad kai reikia kazkokio vieno ar dvieju maisto produktu, tai nusiunciu vaiki nupirkt, pati neinu - nes kai pati nueinu, tai dazniausiai priperku ir ko reikia, ir ko nelabai  doh.gif

Pas mane gaunasi atvirkščiai, todėl einu pati. O vakar dukra į kompaniją prisiprašė, tai "paimk dar šito, nupirk ano..." Maistui man negaila, bent jau vaikams, bet kai prasideda kolos ir čipsai... doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 16:37)
tam, kad galetum teigt, kad absoliuti netiesa, reikia zinot apie visus atvejus  mirksiukas.gif Kiek pazistat zmoniu su aukstaisiais, kurie i Anglijas, Airijas dirba pagal specialybe (pvz., mokytojais, biologais, zurnalistais)?  smile.gif

Visų atvejų nežino niekas, bet mažiausiai tris žmones tai pažįstu, sėkmingai dirbančius užsienyje pagal lietuvišką išsilavinimą. Tiesa, pažįstu ir sėkmingai dirbančių ne pagal išsilavinimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 18, 17:37)
Kiek pazistat zmoniu su aukstaisiais, kurie isvaziave i Anglijas, Airijas dirba pagal specialybe (pvz., mokytojais, biologais, zurnalistais)?  smile.gif Nemenka problema yra jau diplomo ivertinimas pagal tos salies studiju kokybes kriterijus.

Mano bakalaura ir magistra pripazino pagal Norvegijos nacionalinio mokslu vertinimo centro kriterijus, ir kiek pazistu zmoniu, kurie kreipesi - pripazino arba is dalies (dali dalyku). O kiek zinau mediku, biologu, zurnalistu ir t.t., kas dirba pagal diploma, sunku butu isvardint... Taip kad ir jus nezinote visu saliu situacijos... mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 18, 16:40)
Pas mane gaunasi atvirkščiai, todėl einu pati. O vakar dukra į kompaniją prisiprašė, tai "paimk dar šito, nupirk ano..." Maistui man negaila, bent jau vaikams, bet kai prasideda kolos ir čipsai... doh.gif

pas mane tuo klausimu tvarka griezta - jokiu cipsu ir kolu schmoll.gif be to, ir vaikis ne ypatingai megejas saldumynu ar visokiu ten suduku, tai tenkinasi tuo, kad perku surelius, vaisius, dar vasara ledus.

Del dirbanciu uzsieny, tai manau, kad visgi dauguma dirba ne pagal issilavinima ir dauguma is ju gana sekmingai (sprendziu pagal savo gimines ir pazistamus) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(KibirVibir @ 2009 03 18, 16:43)
Taip kad ir jus nezinote visu saliu situacijos...  mirksiukas.gif  cool.gif

tikrai nezinau, uztai ir rasiau neabsoliutindama: "nelabai ka domina uzsienyje" mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 18, 15:13)

Bet vaikus norėčiau išleisti į mokslus, juolab vyresnioji puikiai mokosi, ir noro turi, ir sugebėjimų - gaila būtų, jei viską metus eitų dirbti, kaip aš kadaise... Ir mečiau dėl tos pačios priežasties - pinigų reikėjo...

Mokslai yra gerai. Tik, mano nuomone, nebutina iskart po vidurines studijuoti. Kai as pagalvoju, kad budama 18-19 tikrai nezinojau, ko noriu, ir kurlink verta judeti... Gerai, kad netycia istojau i madinga specialybe ir diplomas man visai praverte, kai realiai atradau, ka noriu ir galiu veikti. Bet kai pagalvoju, kaip as mokiausi... doh.gif Man svarbu buvo islaikyti egzus ir gauti popieriu. Ech, kaip butu smagu studijuoti dabar, kai suprasciau ka ir del ko mokausi...
Dabar butinai po vidurines stoti - daznai bele kur (kur balai traukia), kad tik istoti. Po to kruva verkianciu, kad turiu "du diplomus ir nieks algos geros nemoka"... Manau, idealiausia po vidurines isvaziuoti, kad ir padirbti uzsienyje kur (kad ir aukle kokia), pazinti pasaulio, gauti gyvenimiskos patirties ir laukti nusvitimo - supratimo, ka nori veikti gyvenime smile.gif
Sio posto netaikau Miaskai - tiesiog pasirinkau citata, kuri labiausia atspindejo norima pakomentuoti dalyka. smile.gif

Sorry uz OT ax.gif Toliau pazadu rasyti apie pigu farsa ir nuolaidas wink.gif
Atsakyti