Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pataupyti? kur pigiau?

as tai manau, kad siuo metu apskritai neverta stot i aukstaji Lietuvoj (turiu omeny tuos, kas sunkiai isgali susimoket uz moksla), jau nekalbu apie magistro studijas. Reikia galvot, kaip isgyventi, o mokytis niekada nevelu. Musu aukstojo mokslo diplomas nelabai ka domina uzsienyje, o Lietuvoj juo labiau darosi bevertis. Turiu ne viena drauge, kurios baigusios magistrantura (daugiausiai specialybes susijusios su statybom) ir dabar sedi be darbo sad.gif Labai liudna, kad iki to priejom...
Atsakyti
Mano planas prieš kokius porą metų buvo toks: laukiuosi antro vaiko, jį auginu ir mokausi magistrą. Tačiau laikas eina, žmogus planuoja, dievas juokiasi verysad.gif Viskas keičiasi. šiuo metu finansiškai ir vaikelis būtų sūdėtinga, bet susitvarkytumėmė ir labai džiaugtumėmės o va studijų tai kogero tikrai atsisakyčiau - ir dėl kokybės ir dėl finansų.
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 03 17, 22:34)
Naivu tikėtis imant paskolą 20 ar 30 metų, kad visus tuos metus nebus jokių duobių unsure.gif

ačiū dievui neėmiau tokiam ilgam laikui pas mane viena paskola 10 metu kita5 metams paimta unsure.gif

QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 03 17, 22:38)

Mano vyras norėjo trijų kambarių buto, ir mašinos lizingu,

o va mes pasiėmėm bustui ir mašinai tik ne lizinga o vartojama paskola mašinai doh.gif tik džiaugiuosi tuok kad nors viena paskola ir fiksuota

QUOTE(Will @ 2009 03 17, 23:22)
Aš šiandien gavau sąskaitą iš omnio, tai net supykau- pvz vyro telefonui priskaičiuota 100 mb duomenų perdavimo,

skambink neskambines manbitė siuntinėjo visokias žinutes už kurias reikėjo mokėti kiek skambinau vis neatjungdavo truko kantrybė nuėjau į salona ir atjungė

QUOTE(Bahama mama @ 2009 03 17, 23:24)
as irgi vis dazniau i Cesta uzsuku, dazniausiai perku vistiena.

perkuosi mėsa ir aš šioje parduotuvėje ax.gif

QUOTE(Malena @ 2009 03 18, 13:49)
Mano aplinkoj jaunimas 15-17metu smarkiai sneka apie stojimus i uzsienio univerus,LT jiem atrodo nieko gero,ypac po pastaruju keliu skandalu del kysiu.

o užsieni kainuoja irgi nepigiai schmoll.gif mokosi mano puseserė londone tai kainuoja ir mokslai ir pragyvenimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2009 03 18, 14:30)
Bet užsienyje irgi mokslas mokamas, tad ta paskola kaip ir nelabai išvengiama, skiriasi tik kokybė smile.gif

Dukros draugė Danijoje studijuoja - nemokamai smile.gif
Aišku, kainuoja vaiko pragyvenimas ten, bet mokslai visai kitokie...

QUOTE(sause @ 2009 03 18, 14:48)
o va studijų tai kogero tikrai atsisakyčiau - ir dėl kokybės ir dėl finansų.

Mane pernai irgi įkalbinėjo magistantūrai - atsisakiau, pirmiausia - nematau prasmės investuoti į dar vieną diplomą, antra - žiauriai pavargau su tokiu režimu, kai laiko miegui praktiškai nelikdavo.
Bet vaikus norėčiau išleisti į mokslus, juolab vyresnioji puikiai mokosi, ir noro turi, ir sugebėjimų - gaila būtų, jei viską metus eitų dirbti, kaip aš kadaise... Ir mečiau dėl tos pačios priežasties - pinigų reikėjo...
Atsakyti
QUOTE(Pause @ 2009 03 18, 14:30)
Bet užsienyje irgi mokslas mokamas, tad ta paskola kaip ir nelabai išvengiama...

drinks_cheers.gif
ir kainuoja begalo daug doh.gif aišku, nuo specialybės irgi priklauso, bet... ne krizės metu tokius planus kurti lotuliukas.gif
Atsakyti
lendam į offtopic, bet kelių aukštųjų turėjimas man atrodo nelabai suprantamas, nes aukštasis yra išsilavinimas, o ne profesija. turi aukštąjį universitetinį, vadinasi, gali mokytis savarankiškai. gauti žinių ir ugdyti kompetenciją juk gali ir nebūtinai trindamasis universitete. tik kad pas mus to išsilavinimo suvokimas toks išsigimęs - jei ne diplomas, tai nesiskaito. o ir diplomo turėjimas dar nieko negarantuoja.
man likę tik magistrinį apsiginti, bet daugiau neketinu universitetuose studijuoti, nes neketinu siekti akademinių aukštumų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 18, 15:13)
Dukros draugė Danijoje studijuoja - nemokamai smile.gif
Aišku, kainuoja vaiko pragyvenimas ten, bet mokslai visai kitokie...

Bet vaikus norėčiau išleisti į mokslus, juolab vyresnioji puikiai mokosi, ir noro turi, ir sugebėjimų - gaila būtų, jei viską metus eitų dirbti, kaip aš kadaise... Ir mečiau dėl tos pačios priežasties - pinigų reikėjo...

kad mokslai kitokie pilnai pritariu 4u.gif mano puseserė net neorėjo lietuvoj stoti nes ji net nesieja ateities su lietuva blush2.gif

šaunuolė dukra kad gerai mokosi ir galvoja apie gyvenima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 03 18, 15:15)
ir kainuoja  begalo daug  doh.gif  aišku, nuo specialybės irgi priklauso, bet... ne krizės metu tokius planus kurti  lotuliukas.gif

Bepigu taip juokaut, kai vaikai maži, o maniškė už poros metų vidurinį baigs, tai ką, pasakyt "krizė" ir neleist mokytis? Vat ir kuriu planus, ieškau informacijos...

QUOTE(prieblanda @ 2009 03 18, 15:17)
lendam į offtopic, bet kelių aukštųjų turėjimas man atrodo nelabai suprantamas, nes aukštasis yra išsilavinimas, o ne profesija.

Sutinku... Man asmeniškai kur kas daugiau davė studijos kolegijoje, negu vėliau KTU ir VGTU, o ir ten daugiausia viskas vyko savarankiškai, tik tiek, kad "popierius" gavau...

Jo, atrodo, jau įsiofftopinom biggrin.gif
Atsakyti
Dar aš įkišiu trigrašį apie aukštuosius moklsus cool.gif
Užsienyje įmanoma mokytis ir nemokamai palei apsikeitimo programą mirksiukas.gif pati taip mokinausi ir net stipendiją gaudavau,už kurią padoriai šmutkių užtekdavo nusipirkti(tuo metu tas laaabai buvo aktualu) bigsmile.gif
Atsakyti
mamkos, o kuri nors ar esate pirkusi šitą faršą MAXIMA akcija - Šaldytas GASPADINĖS faršas (400 gr) - 2,49 Lt (buvo - 3,59 Lt) ar įmanoma jį valgyt?
Atsakyti
QUOTE(furyy @ 2009 03 18, 15:40)
mamkos, o kuri nors ar esate pirkusi šitą faršą MAXIMA akcija - Šaldytas GASPADINĖS faršas (400 gr) - 2,49 Lt (buvo - 3,59 Lt) ar įmanoma jį valgyt?

Mums tai buvo neimanoma ax.gif
Bet cia skonio reikalas
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2009 03 18, 15:25)
Bepigu taip juokaut, kai vaikai maži, o maniškė už poros metų vidurinį baigs, tai ką, pasakyt "krizė" ir neleist mokytis? Vat ir kuriu planus, ieškau informacijos...

aš nejuokauju- mano brolis nori magistrą užsienyje studijuoti ir bando tvarkytis dokumentus, laikytis reikiamus egzaminus, bet... nelabai realu susimokėti be paskolos, tai ir kaba viskas, nes dabar visiškai netinkamas metas paskoloms doh.gif
Atsakyti