Sveikutės gal žinot kur Klaipėdoje nusipirkti trikotažinio audinio( palaidinei)? kiek aplėkiau parduotuvių, tai arba iš vis neturi, arba baisiai jau negražios, arba kainas labai užsikėlę
Sveikos siuvėjėles, sakykit kur galėčiau rasti tokio audinuko kaip kaspininė blizgi medžiagyte, na iš jū vestuvines sukneles siuva , ne atlasas na tiesiog nežinau kaip ji vadinasi gal kas supras
Gal kas gali patarti, kur rasti audinių vaikiškai patalynei?
Paprastai užsegimo kraštus klijuoju flizelinu, o jį perku siuvimo reikmenų parduotuvėse. Apie organzą neteko girdėti, bet gal rimtesnės siuvėjos ir naudoja kažką tokio.
rimtos ne rimtos, koks skirtumas, svarbiausia kokybė
Aš irgi pirmąkart paskaičiau ir mane suintrigavo, gal iš tikro gerai
Dėl kraštų, tai būtinai reikia pakietintojo, kitaip ir neįsivaizduoju , bet čia supratau deda organzos tik kilpoms, ar ne taip?
http://www.danute.lt...iai/aksomas.htm
Dėl kraštų, tai būtinai reikia pakietintojo, kitaip ir neįsivaizduoju , bet čia supratau deda organzos tik kilpoms, ar ne taip?
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 17, 11:34)
rimtos ne rimtos, koks skirtumas, svarbiausia kokybė
Niekur nematau organos toj nuorodoj. Ar aš nematau, ar ne ta nuoroda pasitaikė?
nukopinau iš tos nuorodos
Siuvimas
Aksomo detalės susiuvamos plonais siūlais ir plona adata Nr. 70 arba Nr. 80, o panaksomas su trikotažo pagrindu trikotažo adata. Dygsnio ilgis 2,5 mm. Susiūnant plaušą prier plaušo iškarpų detalės lengvai pasislenka, todėl jas reikia sudėti statmenai siūlės linijos atžvilgiu ir sudaigstyti iš abiejų pusių smulkiais dygsniais. Prieš apmėtant kilpas, po audiniu ir virš jo padedame po gabalėlį organzos, kurie prisiuvami prie kilpos. Baigus kilpas nereikalingas audinys kruopščiai apkerpamas kuo arčiau dygsnių.
Siuvimas
Aksomo detalės susiuvamos plonais siūlais ir plona adata Nr. 70 arba Nr. 80, o panaksomas su trikotažo pagrindu trikotažo adata. Dygsnio ilgis 2,5 mm. Susiūnant plaušą prier plaušo iškarpų detalės lengvai pasislenka, todėl jas reikia sudėti statmenai siūlės linijos atžvilgiu ir sudaigstyti iš abiejų pusių smulkiais dygsniais. Prieš apmėtant kilpas, po audiniu ir virš jo padedame po gabalėlį organzos, kurie prisiuvami prie kilpos. Baigus kilpas nereikalingas audinys kruopščiai apkerpamas kuo arčiau dygsnių.
Turbūt neatidžiai perskaičiau, kažkaip galvojau, kad ten daugiau apie tą organzą parašyta.
O organzos taigi būna audinių parduotuvėse. Užuolaidų parduotuvėse gal kartais būna kokių atraižų, nes čia nedidelių gabaliukų reikia. Jyske yra organzos audinių irgi kartais prie atraižų pasitaiko. Pati esu pirkus, organzos gėlytėms daryti.
Vilniuje prie Kalvarijų turgaus irgi esu kažkada mačius vieną kitą atraižą, gal ir kitur būna
O organzos taigi būna audinių parduotuvėse. Užuolaidų parduotuvėse gal kartais būna kokių atraižų, nes čia nedidelių gabaliukų reikia. Jyske yra organzos audinių irgi kartais prie atraižų pasitaiko. Pati esu pirkus, organzos gėlytėms daryti.
Vilniuje prie Kalvarijų turgaus irgi esu kažkada mačius vieną kitą atraižą, gal ir kitur būna
QUOTE(gabe60 @ 2008 06 18, 17:57)
Mačiau Jyske kažkokių medžiagų pridėta, gal ir atraižų ten būna, kažkaip niekad nesidomėjau
Tai kiek supratau, niekas iš seniau siuvančių ir nededa jos , o naujokes mokina
Tai kiek supratau, niekas iš seniau siuvančių ir nededa jos , o naujokes mokina
Jyske būna atraižų, bent jau Vilniuje. Ne tiek daug. Ten prie medžiagų skyriaus kur nors būna toks konterineriukas nedidelis, kur būna pridėta atraižų.
O apie organzos naudojimą pirmą kartą išgirdau. Gal čia tik aksomui naudojama