As irgi neseniai atradau grikiu kotletus
As darau taip: paiskepinu tarkuota morka ir susmulkintas desreles. Kai atvesta, tada dedu i isvirtus grikius. Musu du kiausinius ir viska sumaisau. Tada kepu blynukus
Man tai skanumelis tikras
Rytoj bus isbandyti grikiu kotletai su saulegrazomis dekui JulijaiR uz ideja
Ka tik iskepiau grikiu blynelius pagal si recepta:
Dariau paga recepta, rasta viename bloge
1 maišelis virtų grikių
1 nemažas smulkiai sukapotas svogūnas
1 vidutinio dydžio morka
1/2 paprikos
2-3 kiaušiniai
šlakelis pieno (3-4 šaukštai)
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (aš dėjau indiškos Sambar masalos, bet puikiai tiktų ir karis)
druska, pipirai
Svogūną su morka ir paprika pakepiname, sumaišome su virtais grikiais, sudedame visus kitus ingredientus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti ir šalti.
Mano pakeitimai: dejau 3 saukstus miltu, is prieskoniu naudojau kari. Labai skanu
Dariau paga recepta, rasta viename bloge
1 maišelis virtų grikių
1 nemažas smulkiai sukapotas svogūnas
1 vidutinio dydžio morka
1/2 paprikos
2-3 kiaušiniai
šlakelis pieno (3-4 šaukštai)
1 kupinas sriubinis šaukštas miltų
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (aš dėjau indiškos Sambar masalos, bet puikiai tiktų ir karis)
druska, pipirai
Svogūną su morka ir paprika pakepiname, sumaišome su virtais grikiais, sudedame visus kitus ingredientus. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukštu dedame nedidelius kauburėlius. Skanūs ir šilti ir šalti.
Mano pakeitimai: dejau 3 saukstus miltu, is prieskoniu naudojau kari. Labai skanu
As darau tokius
Grikių blynai - tai kažkurio LT krašto patiekalas, tiksliai nepamenu kurio. Lyg Dainavos.
Tikslaus recepto nežinau. Šį patiekalą nužiūrėjau iš kavinės, man jis labai patinka.
Reikia:
virtų grikių
virtų tarkuotų burokėlių
svogūno ar poro
žalumos
kiaušinio
miltų š.
grietinės
grybų
Iš grikių, kiaušinio, druskos ir šaukšto (tik sulipinimui) miltų padaryti masę. Su šaukštu dėti į keptuvę ir iškepti blynus.
Svogūną sukapoti, pakepti aliejuje, tada į keptuvę sudėti burokėlius, paprieskoniauti.
Padažas - šiaip grybų idealiausias, kavinėj būtent grybų buvo.
Į lėkštę įdėti blynų, šalia karšto burokėlių garnyro ir ant blynų užpilti padažo.
Skanaus
Paprasta bet labai skanu ir sveika
Grikių blynai - tai kažkurio LT krašto patiekalas, tiksliai nepamenu kurio. Lyg Dainavos.
Tikslaus recepto nežinau. Šį patiekalą nužiūrėjau iš kavinės, man jis labai patinka.
Reikia:
virtų grikių
virtų tarkuotų burokėlių
svogūno ar poro
žalumos
kiaušinio
miltų š.
grietinės
grybų
Iš grikių, kiaušinio, druskos ir šaukšto (tik sulipinimui) miltų padaryti masę. Su šaukštu dėti į keptuvę ir iškepti blynus.
Svogūną sukapoti, pakepti aliejuje, tada į keptuvę sudėti burokėlius, paprieskoniauti.
Padažas - šiaip grybų idealiausias, kavinėj būtent grybų buvo.
Į lėkštę įdėti blynų, šalia karšto burokėlių garnyro ir ant blynų užpilti padažo.
Skanaus
Paprasta bet labai skanu ir sveika
As daznai gaminu grikiu blynelius. Nusiziurejau Neringos blog'e . pagal si receptuka:
2-3 stiklinės virtų grikių
1 morka
1 svogūnas
2 kiaušiniai
3 šaukštus miltų
1/2 stiklinės pieno
druskos, pipiru
Labai skanus, lengvuciai, tokie dietiniai, puikiai tinka pusryciams ar vakarienei. valgome su grietine. Cia kazkada daryta foto
Dabar galvoju pasigaminti kotletuku pietums su farsu. O sakykit ar dar koki garnyra prie jo darot, ar tik darzoviu?
2-3 stiklinės virtų grikių
1 morka
1 svogūnas
2 kiaušiniai
3 šaukštus miltų
1/2 stiklinės pieno
druskos, pipiru
Labai skanus, lengvuciai, tokie dietiniai, puikiai tinka pusryciams ar vakarienei. valgome su grietine. Cia kazkada daryta foto
Dabar galvoju pasigaminti kotletuku pietums su farsu. O sakykit ar dar koki garnyra prie jo darot, ar tik darzoviu?
As irgi meistrauju kotletukus grikiu
Isviriau grikius, pakepinau sonines su svoguniuku, sumaliau marinuotus grybukus, savus ir eisiu pakaluoti kai atves grikiai imusiu pora kiausiniu, sudesiu ingridientus , miltu arba krakmolo, nz ka namie turiu ir kepsim
Isviriau grikius, pakepinau sonines su svoguniuku, sumaliau marinuotus grybukus, savus ir eisiu pakaluoti kai atves grikiai imusiu pora kiausiniu, sudesiu ingridientus , miltu arba krakmolo, nz ka namie turiu ir kepsim
Sveikutes. Seniai noriu issikepti grikiu blynu, nes dievinu grikius! Bet tas kepimas keptuveje burbuliuojanciame aliejuje manes nelabai vilioja
Gal kuri nors kepet orkaiteje? Isivaizduoju reiktu kepti aukstoj temperaturoj, kad apskrustu...
Gal kuri nors kepet orkaiteje? Isivaizduoju reiktu kepti aukstoj temperaturoj, kad apskrustu...
QUOTE(Angel*ina @ 2011 04 07, 09:24)
Sveikutes. Seniai noriu issikepti grikiu blynu, nes dievinu grikius! Bet tas kepimas keptuveje burbuliuojanciame aliejuje manes nelabai vilioja
Gal kuri nors kepet orkaiteje? Isivaizduoju reiktu kepti aukstoj temperaturoj, kad apskrustu...
Gal kuri nors kepet orkaiteje? Isivaizduoju reiktu kepti aukstoj temperaturoj, kad apskrustu...
Perversk lapus atgal, yra receptas orkaitei, keksiukų skardoje.
Ir kodėl aš anksčiau nepamačiau šitų receptų Kaip tik vakar išmečiau daug grikių, nes per daug išviriau ir nebesuvalgėm
Žiūriu daugelis iš jūsų pagamintos masės nemala/ netrina. Man kažkaip skaniau, kai grikius šiek tiek "sublenderiuoju", gaunasi vientisesnė masė. Dar dedu pakepintų svogūnų ar poro, morkų ir kartais rūkytos mėsytės ar dešrelių, mušu kiaušinį, dedu prieskonių, krakmolo.
O šiaip tai visai buvau pamiršus apie šitą skanų patiekalą, reikės artimiausiu metu būtinai išsikepti.
Aš burokėlių nelb. mėgėja, tai valgom tokius blynelius/kotletukus su pievagrybių padažu
O šiaip tai visai buvau pamiršus apie šitą skanų patiekalą, reikės artimiausiu metu būtinai išsikepti.
Aš burokėlių nelb. mėgėja, tai valgom tokius blynelius/kotletukus su pievagrybių padažu
[quote=coffee.cake.cinamon,2010 05 09, 13:46]
As darau tokius
Grikių blynai - tai kažkurio LT krašto patiekalas, tiksliai nepamenu kurio. Lyg Dainavos.
Tikslaus recepto nežinau. Šį patiekalą nužiūrėjau iš kavinės, man jis labai patinka.
[Kaip norejau sio recepto aciu,valgiau Berneliu uzeigoj ,nu taip patiko,gaminsiu butinai
kazkaip niekad neuzmaciau sios temos
As darau tokius
Grikių blynai - tai kažkurio LT krašto patiekalas, tiksliai nepamenu kurio. Lyg Dainavos.
Tikslaus recepto nežinau. Šį patiekalą nužiūrėjau iš kavinės, man jis labai patinka.
[Kaip norejau sio recepto aciu,valgiau Berneliu uzeigoj ,nu taip patiko,gaminsiu butinai
kazkaip niekad neuzmaciau sios temos