[quote=Nijoliux,2007 07 24, 13:48]
Dar tokį klausimėlį turiu:
Berneliuose tuos blynelius patiekia su marinuotų-keptų burokėlių garnyru. Man tas derinukas niam niam koks skanus, vat gal netyč kuri nors žinot, kaip tuos burokėlius taip skaniai paruošti?
marinuotus burokelius reikia pakepti keptuveje, bet jei turi buti minksti is kietu nebus skanu.
svoguno galvute supjaustyti smulkia ir pakepti keptuveje, galima su spirguciais kas megst, kai apkeps sudeti nusunktus marinuotus burokelius ir viska troskinti keptuveje vis pamaisant. prieskoniu deti pagal skoni, man lbiausiai tinka juodi pipirai pora lauro lapeliu ir druskytes jei reikia.
skanu su karstom virtom bulvem
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 20, 11:39)
Sveikos ,
Na va ir aš šiandien pasigaminau skaniuosius grikių kotletukus .
Čia kepimo procesas vyksta
Čia galutinis rezultatas
Prikepiau pilną puodą, tai vos atsilaikiau kol kepėsi taip norėjosi griebt ir paragauti, o kai valgiau vos sustojau, manau ir tą pilną puodą būčiau sukapojus.
Tiesa, aš naudojau smulkintų grikių kruopas (galintos) perku mažiukui, tai pagalvojau, kad geriau bus nereiks jų malti .Sudėtis: smulkintų grikių kruopos, svogūnas, morka, grybai, truputukas faršo. Išėjo tikrai ir vaizdas, ir skonis
Na va ir aš šiandien pasigaminau skaniuosius grikių kotletukus .
Čia kepimo procesas vyksta
Čia galutinis rezultatas
Prikepiau pilną puodą, tai vos atsilaikiau kol kepėsi taip norėjosi griebt ir paragauti, o kai valgiau vos sustojau, manau ir tą pilną puodą būčiau sukapojus.
Tiesa, aš naudojau smulkintų grikių kruopas (galintos) perku mažiukui, tai pagalvojau, kad geriau bus nereiks jų malti .Sudėtis: smulkintų grikių kruopos, svogūnas, morka, grybai, truputukas faršo. Išėjo tikrai ir vaizdas, ir skonis
Vajeee,prisiskaiciau as cia ir daba sedziu ir seile varvinu
Jurgita-spurgyta,tavo kotletukai seper skaniai atrodo(itariu taip ir yra).
KAIP VALGYT NORIU!!
Butinai pameginsiu ir as issikept tu skanumynu
Na ka,ir as neiskenciau ir pasidariau kotletukus
Kita karta daryciau dar plonesnius ,nes man skaniau kai labiau apskrude ir traskesni.
Beje,i grikius dejau siektiek tarkuoto fermetinio surio.Neturejau farso tai dejau super smulkiai smulkintos shonines,morkas,akepintus svoguniukas + prieskoniai.
Liuks,labai patiko net ir mano vyrui
Kita karta daryciau dar plonesnius ,nes man skaniau kai labiau apskrude ir traskesni.
Beje,i grikius dejau siektiek tarkuoto fermetinio surio.Neturejau farso tai dejau super smulkiai smulkintos shonines,morkas,akepintus svoguniukas + prieskoniai.
Liuks,labai patiko net ir mano vyrui
Beje,i grikius dejau siektiek tarkuoto fermetinio surio.Neturejau farso tai dejau super smulkiai smulkintos shonines,morkas,akepintus svoguniukas + prieskoniai.
Liuks,labai patiko net ir mano vyrui
Atrodo ir turbūt tokie skanūs
Ir aš kitą kartą pamėginsiu sūrio, šoninės idėti, ir tikriausiai tai bus rytoj
Na, bandysiu ir as siandiena tuos blynus. Ziuresim kas gausis. Siaiap grikius laaaabai megstam, bet blynu is ju net nesu valgius
Niu skaniai jus cia parsinejat situos egzotiskus kotletukus . O butina tuos grikius malti? Kame blogis, jei as juos tokius, kokie yra sudeciau? Kiba biresni butu?
sveikos, as taip pat kepu grikiu kotletukus, kepu juos is grikiu koses, i ja imusu kelis kiausinius, idedu miltu, prieskoniu ir nemazai sviezio kopusto supjaustyto nedideliais kubeliais, man tai buna lb skanu...
Padariau ir as tos kotletukus, tiesiog virtus grikius su farsu ir pora kiausiniu sumaisiau, idejau pakepintu svogunu su morkomis, plius miltu, pakepiau ir pabaigai ipiliau vandens , kad truputi suminkstetu, nes mano mazam zuikiui dar kepinto maisto neduodu
patiko ne tas zodys , net du kotletus iskart suvalge
patiko ne tas zodys , net du kotletus iskart suvalge
aš darau taip:
į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu.
į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu.
QUOTE(Wild Flower @ 2006 10 18, 18:32)
Žinau, moku, kepu
Grikių kotletai
(maždaug 2 porcijos)
100g grikių kruopų
1 vid. dydžio morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
3 valg.š. bulvių krakmolo
prieskoniai
Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje.
Niam niam, skanu!
Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės
Grikių kotletai
(maždaug 2 porcijos)
100g grikių kruopų
1 vid. dydžio morka
1 svogūnas
1 kiaušinis
3 valg.š. bulvių krakmolo
prieskoniai
Iš vakaro užpilti grikius verdančiu vandeniu. Užpilti taip, kad vos vos apsemtų. Kitą rytą grikiai bus išbrinkę ir vandens jau nebelikę. Juos sumalti per mėsmalę (aš paprasčiausiai sutrinu). Smulkiai sutarkuoti morką ir supjaustyti svogūną, sudėti juos į maltus grikius, įmušti kiaušinį, įberti prieskonių, kiek širdutė geidžia ir suberti bulvių krakmolą. Viską gerai išmaišyti, formuoti nestorus kotletukus-blynukus ir keptį įkaitintoje keptuvėje.
Niam niam, skanu!
Nors ir nelabai kokios, tačiau štai ir vaizdinės priemonės
Mmmm... skamba skaniai, būtinai išbandysiu artimiausiu laiku galvojau su kviečių grūdais panašiai daryt, bet kažkaip nesugalvojau, kad ir grikiais galima kotletukus daryt
QUOTE(Leandra @ 2007 12 19, 15:24)
aš darau taip:
į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu.
į grikių košę šaltą įmušu porą kiaušinių, įdedu kepintų svogūnų su morkom, šaukštą miltų, daug žolyčių, šaukštą grietinės, pipirai, druska, išmaišau. tokią poskystę tešlą dedu šaukštu į įkaitintą keptuvę ir kepu. man labai skanu su pomidorų padažu.
na suviliojot ir mane, rytoj kepsiu ir as, ziuresiu kas gausis
Grikiai {mofinų keptuvėje}
1stilkinė grikių kruopų,
nepilnas dubinėlis tarkuotų ir truputėls nusunktų bulvių,
pora svogūnų,
pusė stiklinės tarkuoto padžiūvusio naminio arba fermentinio s9rio,
pora šaukštų grietinės,
vienas šaukštelis sviesto arba aliejaus,
prieskonių,
vienas šaukštas spirgių{aš pati naudoju virtą mėsytę pakepinta ant sviesto}
Kruopas pakepinti keptuvėje {sausoje}
Užpilti verdančiu vandeniu,kad,pabrinktų,
Pakepinti svogūnus,dalį jų sudėti į tarkius,dalį-į grikių kruopas.
Įberti susmulkintų lauro lapų.
Kepimo formos vietas ištepti sviestu ,arba aliejumi.
Įpilti tarkių sumaišytų su kruopomis ,padaryti duobutę įdėti spirgių arba mėsytės {galima tiesiogant tarkių užkresti kruopų sumaišytų su spirgais arba mesyte }
Paviršių užbarstyti tarkuotu turimu sūriu .
Iškepus atsargiai išimti valgyti su grietine arba jogurtu.
1stilkinė grikių kruopų,
nepilnas dubinėlis tarkuotų ir truputėls nusunktų bulvių,
pora svogūnų,
pusė stiklinės tarkuoto padžiūvusio naminio arba fermentinio s9rio,
pora šaukštų grietinės,
vienas šaukštelis sviesto arba aliejaus,
prieskonių,
vienas šaukštas spirgių{aš pati naudoju virtą mėsytę pakepinta ant sviesto}
Kruopas pakepinti keptuvėje {sausoje}
Užpilti verdančiu vandeniu,kad,pabrinktų,
Pakepinti svogūnus,dalį jų sudėti į tarkius,dalį-į grikių kruopas.
Įberti susmulkintų lauro lapų.
Kepimo formos vietas ištepti sviestu ,arba aliejumi.
Įpilti tarkių sumaišytų su kruopomis ,padaryti duobutę įdėti spirgių arba mėsytės {galima tiesiogant tarkių užkresti kruopų sumaišytų su spirgais arba mesyte }
Paviršių užbarstyti tarkuotu turimu sūriu .
Iškepus atsargiai išimti valgyti su grietine arba jogurtu.