Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip prieiti išpažinties

QUOTE(perfekta @ 2013 11 05, 09:10)
kazin ar isvis duos isrisima, nekalbant apie kitka  unsure.gif

Žinoma, kad duos. Bet kuri nuodėmė atleidžiama, jeigu ji apgailėta ir išpažinta. Atsimeni iš katekizmo, ko reikia, kad išpažintis būtų gera:
1. Nuodėmes atsiminti.
2. Dėl jų gailėtis.
3. Pasiryžti nebenusidėti.
4. Nuodėmes išpažinti.
5. Atlyginti skriaudas bei stengtis pasitaisyti.
Žiūrėk, čia labai tvarkingai surašytas pasiruošimas išpažinčiai. Sąžinės sąskaita vidutiniška, bet eigą bus patogu prisiminti. Neatidėliok savo pasiryžimo. Pasiruošk ir atsikratyk bereikalingos naštos. Jėzus tavęs laukia, jam kiekviena siela svarbi ir be galo mylima. Ir, man atrodo, nesunku atpažinti veikėją, kuris bando tave įbauginti ir atkalbėti nuo išpažinties. Nepasiduok. Dabar dar toks simbolinis laikas, kai meldžiamės už mirusius, priėjus išpažinties, komunijos ir aplankius kapines galėtum kažkam iš brangių mirusiųjų padovanoti visuotinius atlaidus.
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 11 05, 11:50)
Žinoma, kad duos. Bet kuri nuodėmė atleidžiama, jeigu ji apgailėta ir išpažinta. Atsimeni iš katekizmo, ko reikia, kad išpažintis būtų gera:
1. Nuodėmes atsiminti.
2. Dėl jų gailėtis.
3. Pasiryžti nebenusidėti.
4. Nuodėmes išpažinti.
5. Atlyginti skriaudas bei stengtis pasitaisyti.
Žiūrėk, čia labai tvarkingai surašytas pasiruošimas išpažinčiai. Sąžinės sąskaita vidutiniška, bet eigą bus patogu prisiminti. Neatidėliok savo pasiryžimo. Pasiruošk ir atsikratyk bereikalingos naštos. Jėzus tavęs laukia, jam kiekviena siela svarbi ir be galo mylima. Ir, man atrodo, nesunku atpažinti veikėją, kuris bando tave įbauginti ir atkalbėti nuo išpažinties. Nepasiduok. Dabar dar toks simbolinis laikas, kai meldžiamės už mirusius, priėjus išpažinties, komunijos ir aplankius kapines galėtum kažkam iš brangių mirusiųjų padovanoti visuotinius atlaidus.

Apie ta pati galvoju, bet jau kitaip nebebus, esu draskoma is vidaus, jei nenueisiu, kitaip gyventi negalesiu...ech, kaip pradejo lysti nuodemes, viena tokia kad ir sau prisipazinti geda...is tiesu gailiuosi del ju visu, esminis dalykas tas kad tai buvo praeityje, dabar gyvenu visai kitaip - meldziuosi kas ryta ir zinau kad tikrai esu Dievo globoje nes tik dabar supratau kas yra sviesus gyvenimas...dar turiu tokiu klausimeliu:
1.Kai "valgomas" Kristaus kunas (po ispazinties) ka reikia sakyti pries ji priimant?
2. Turbut reikia tureti su savimi maldaknyge nes nezinia ar viska zinosiu?
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2013 11 05, 10:04)
1.Kai "valgomas" Kristaus kunas (po ispazinties) ka reikia sakyti pries ji priimant?
2. Turbut reikia tureti su savimi maldaknyge nes nezinia ar viska zinosiu?

1. Amen (tai reiškia "taip", išpažįsti, kad tai Kristaus Kūnas).
2. Maldaknygę visada gerai turėti. Kartais kunigai nori užduoti atgailą iš maldyno, bet dažniausiai pasiklausia, ar turi. Atgailą, beje, galima atlikti ir vėliau, namuose, jei sunku tuo metu ar neturi maldaknygės, ar liepė atlikti gerą darbą, per Mišias gali nespėt susiorganizuot tokio mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 11 05, 12:25)
1. Amen (tai reiškia "taip", išpažįsti, kad tai Kristaus Kūnas).
2. Maldaknygę visada gerai turėti. Kartais kunigai nori užduoti atgailą iš maldyno, bet dažniausiai pasiklausia, ar turi. Atgailą, beje, galima atlikti ir vėliau, namuose, jei sunku tuo metu ar neturi maldaknygės, ar liepė atlikti gerą darbą, per Mišias gali nespėt susiorganizuot tokio mirksiukas.gif .

Aciu jums, vakare parasysiu kaip sekesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2013 11 05, 11:29)
Aciu jums, vakare parasysiu kaip sekesi 4u.gif

Pasimelsiu už tave ir tavo nuodėmklausį+
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 11 05, 13:41)
Pasimelsiu už tave ir tavo nuodėmklausį+

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_una_ @ 2013 10 30, 13:03)
Jei jau turite kitą šeimą, reikėtų susitarti su kunigu, kad bent išpažinties be išrišimo galėtumėte eiti, tai stiprina dvasinį gyvenimą, nors komunijos ir negalima priimti.

Sudėtinga pas katalikus. g.gif doh.gif
Atsakyti
Zodziu...likau nieko nepesus nes ispazinciu kunigas siandien neklause , priimu tai kaip likimo zenkla, mintyse ispazinau visas nuodemes , manau Dievas mane isgirdo, na, nenori nieks tos paklydusios aveles :-)
Atsakyti
QUOTE(perfekta @ 2013 11 05, 20:11)
Zodziu...likau nieko nepesus nes ispazinciu kunigas siandien neklause , priimu tai kaip likimo zenkla, mintyse ispazinau visas nuodemes , manau Dievas  mane isgirdo, na, nenori  nieks tos paklydusios aveles :-)

Gaila verysad.gif . Kaip tik taip ir man prieš keletą metų buvo Katedroj, net kelis kartus apėjau aplink ir nieko neradau. Gal ten skiriamas atskiras laikas išpažintims, ne per Mišias? Nors internetiniam puslapyje tokios informacijos nebuvo. Bet jeigu Jėzus laukė tavęs tiek metų, gal ir tu gali palaukti Jo dienelę kitą unsure.gif ?

Jėzus mėgsta atkakliuosius, kad ir Luko evangelijoj:
Ištverminga malda

5 Jėzus dar kalbėjo jiems: „Kas nors iš jūsų turės draugą ir, nuėjęs pas jį vidurnaktį, sakys: 'Bičiuli, paskolink man tris kepaliukus duonos, 6 nes draugas iš kelionės pas mane atvyko ir aš neturiu ko jam padėti ant stalo'. 7 O anas iš vidaus atsilieps: 'Nekvaršink manęs! Durys jau uždarytos, o aš su vaikais lovoje, negaliu keltis ir tau duoti'. 8 Aš jums sakau: jeigu nesikels ir neduos jam duonos dėl bičiulystės, tai dėl jo įkyrumo atsikels ir duos, kiek tik jam reikia“.

Gal tiesiog buvai apsaugota nuo nepasiruošusio nuodėmklausio? Nekasdieniškai išpažinčiai kartais labai gerai yra išankstinis susitarimas, tuomet kunigas skiria pakankamai laiko, nereikia skubėti. Pabandykim paklausti krikščionių temoj, ten tikrai atsiras turinčių tiesioginius kontaktus 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos!

Aš manau, kad nebūtinai savo nuodėmes turi išpažinti būtent kunigui, kad palengvėtų. Aš "išpažintis" darau pati sau arba Dievui, bet namuose. Sunkiais momentais arba kai jaučiu chaosą viduje, man dažniausiai padeda laiškų rašymas pačiai sau, būna, kad išdedu ir 10 lapų ir ranką paskausta, bet paskui būna taip gera, viskas nurimsta, susitvarko... Dar vienas būdas yra kalbėtis su Dievu žiūrint į žvakės liepsną, išsipasakoji nebijodama, kad kažkas tave teis ar ką pagalvos... Tai daryti reikia iš visos širdies, labai nuoširdžiai.
Sėkmės visoms ieškojimuose!
Atsakyti
jeigu galejai nuodeme padaryti tai ir ispazinti privalai. jeigu nesiklaupsi pries Dieva ispazinties metu kazkada atsiklaupsi pries velnia.

ismintingi zodziai
Atsakyti
Pritariu Saulitux.Kodel butinai reikia pries kuniga ispazinti nuodemes,juk jie patys nuodemingi.
Atsakyti