dejavu variantas tikrai geriau ziurisi ne siaip sau ta "erdves i ten, kur ziuri" taisykle as dar viena pasiulyciau
dar kazkiek pritaikant ir trecdalio taisykle
o kaip akis sufokusuot.. na, kai kuriuose aparatuose tame vaizdo ieskilyje yra kazkiek taskiuku pazymeta (pas mane 7), kurie kiekvienas fokusuoja vaizda.. ir tas, arba tie, ties kuriais vaizdas susifokusuoj, suzybsi raudonai. ir galima paciam nustatyti, kad tik vienas kazkuris fokusuotu. tada labai paprasta. nustatau ta, kuris yra ant akiu, pavyzdziui, ir fokusuoju.
bet kai tokiu taskiuku nera.. as, atsimenu, su ankstesniu bandydavau fokusuoti vis siek tiek pasukdama aparata, kol jis pagaliau pagauna tas akis. ir kai jau matau, kad butent akis fokusuoja, tada neatleidus mygtuko sukomponuoju viska, kaip reikia, ir iki galo nuspaudziu. panasiai dejavu papasakojo
sitai tai siulyciau kitokia kompozicija paimt gal kiek is toliau, kad tilptu visi tie atsisakoje lapiukai, pats ziedas butu irgi kairiam virsutinam taske, o is priesingos puses ateitu kotelis.
o kerpes is kiek arciau, kad nebutu tu nereikalingu plotu aplink
pavyzdziui
Labas, kaip smagu sulaukti komentarų
Ačiū Rsaulytei už juos
Džiaugiuosi, kad patiko mano krano kompozicija
na, o tas lašiuko ryškumas.. (jo neišplaukimas) turbūt nuo fotografuotojo visdėlto priklauso, ar totaliai nuo fotiko?
bandžiau dar kartą tuos lašiukus gaudyti su tavo nurodytais nustatymais (islaikymas - 1/60s, diafragma - f5.6,) tik vat blicą nežinau kaip nustatyt, yra kelios padėtis - slow, ir dar kažkokie, tai dar nesuvokiau jų funkcijų.
(dar galvoju, gal klaida šiokia tokia to mano "išplaukusio" lašiuko tai, kad fokusuoju į patį kraną, o ne į vandenį... nu nežinau
šiandieniniai mano bandymai
va, kaip gerai čia jūsų patarimai dabar supratau, kad pas mane fokusaciją rodo raudonas kvadračiukas ech, taip ir norisi jau ant kokio ramaus gyvūno išbandyt nes vaikas labai juda, nenustygsta vietoj
Dėl kaštonų supratau tik įdėjau čia kritikai dėl to, kad kitoj temoj buvo pastebėta ši foto kaip " " tai norėjau, kad labiau patyrusi akis į ją pažvelgtų
apie kerpes ir aš panašiai pagalvojau, kad niekam nereik tos erdvės nieko nesakančios
ech, bet kol įpranti fotografuojant apie viską tuo momentu (galbūt intuityviai) pagalvot
o kaip , turi omenyje, pasukti?
Ačiū Rsaulytei už juos
Džiaugiuosi, kad patiko mano krano kompozicija
na, o tas lašiuko ryškumas.. (jo neišplaukimas) turbūt nuo fotografuotojo visdėlto priklauso, ar totaliai nuo fotiko?
bandžiau dar kartą tuos lašiukus gaudyti su tavo nurodytais nustatymais (islaikymas - 1/60s, diafragma - f5.6,) tik vat blicą nežinau kaip nustatyt, yra kelios padėtis - slow, ir dar kažkokie, tai dar nesuvokiau jų funkcijų.
(dar galvoju, gal klaida šiokia tokia to mano "išplaukusio" lašiuko tai, kad fokusuoju į patį kraną, o ne į vandenį... nu nežinau
šiandieniniai mano bandymai
va, kaip gerai čia jūsų patarimai dabar supratau, kad pas mane fokusaciją rodo raudonas kvadračiukas ech, taip ir norisi jau ant kokio ramaus gyvūno išbandyt nes vaikas labai juda, nenustygsta vietoj
Dėl kaštonų supratau tik įdėjau čia kritikai dėl to, kad kitoj temoj buvo pastebėta ši foto kaip " " tai norėjau, kad labiau patyrusi akis į ją pažvelgtų
apie kerpes ir aš panašiai pagalvojau, kad niekam nereik tos erdvės nieko nesakančios
ech, bet kol įpranti fotografuojant apie viską tuo momentu (galbūt intuityviai) pagalvot
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 19, 16:09)
bet kai tokiu taskiuku nera.. as, atsimenu, su ankstesniu bandydavau fokusuoti vis siek tiek pasukdama aparata, kol jis pagaliau pagauna tas akis. ir kai jau matau, kad butent akis fokusuoja, tada neatleidus mygtuko sukomponuoju viska, kaip reikia, ir iki galo nuspaudziu. panasiai dejavu papasakojo
o kaip , turi omenyje, pasukti?
QUOTE(Nendrytė @ 2006 10 19, 10:13)
labai gražu
QUOTE(Ginija @ 2006 10 19, 10:36)
Ar jūs fotografuojant naudojate štatyvus? Aš jo neturiu, bet galvoju, gal vertėtų pirkti. Skaitinėju apie firmas - visai susisuko galva
Naudojam. Nuotraukų su ilgu išlaikymu neįmanoma padaryti be stovo O firma, manau, nesvarbi. Rinkausi viena Nėemiau tik pačio pigiausio, turim jau daugiau nei metus, viskas jam gerai
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 12:29)
su kuo ir kaip jūs valot objektyvus? manasis kiek nučiupinėtas
Valau taip pat, kaip ir kitą optiką (ekranus, akinius) - su specialia servetėle.
štatyvo ir mes dairinėjamės, bet mums pirmenybė mažam, kad į tašiuką tilptų, tada jis automatiškai turi daug mažų kojyčių turėt, kad pakankamai išsididintų...
kažkaip vakar instrukcijoj nuskaičiau, kad aparatą dar ir sutepinėt reikia... logiška lyg, bet kuo??? jokio tepaliuko prdėto nebuvo
kažkaip vakar instrukcijoj nuskaičiau, kad aparatą dar ir sutepinėt reikia... logiška lyg, bet kuo??? jokio tepaliuko prdėto nebuvo
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 18:54)
tai kad ir gyvūnai nelabai ramūs . gal gali pradžiai pasibandyti ant vaiko žaisliukų, kad vienas būtų ryškesnis, o kitas pasiliejęs
o dėl fokusacijos pabandyk pavartyti fotoaparato instrukciją, bent pas mane tas kvadračiukas , jei blogai susifokusuoja, spalvą pakeičia.
Tavo pirma foto su kranu gražiai išėjo, ir lašiukas toks ryškus... Reiks ir man kada pabandyti su vandeniu pažaisti.
[quote=ajas,2006 10 18, 23:25]
Visa vakara laksciau po namus su fotiku, bandydama ka nors makro nufotkinti (ir lasiuka gaudziau , ir geles piesteli su kuokeliais bandziau iziureti ar kaktuso spyglius), bet niekaip
Toli man dar merginos iki jusu ir geras fotikas nei kiek nepadeda
Pati "makriskiausia" sio vakaro nuotrauka
taigi tu turi 200mm objektyva, atsitrauk nuo objekto per koki metra ar pusmetri, priartink objekta su objektyvu, paspausk fotografavimo mygtuka iki puses, vaizdo ieskiklyje kairiam kampe atsiras geltonas taskiukas. jei dar mazai isdidina, bandyk dar arciau prieiti ir vel ta pati.
kai atsiranda tas taskiukas reiskia sufokusavo, jei ne reiskia ne...
as dar pasidares kad kai sufokusuoja objekta tai fotikas supypsi....
plem kiek prirasiau, tikiuosi suprasi
jeigu ka tai klausk:)
Visa vakara laksciau po namus su fotiku, bandydama ka nors makro nufotkinti (ir lasiuka gaudziau , ir geles piesteli su kuokeliais bandziau iziureti ar kaktuso spyglius), bet niekaip
Toli man dar merginos iki jusu ir geras fotikas nei kiek nepadeda
Pati "makriskiausia" sio vakaro nuotrauka
taigi tu turi 200mm objektyva, atsitrauk nuo objekto per koki metra ar pusmetri, priartink objekta su objektyvu, paspausk fotografavimo mygtuka iki puses, vaizdo ieskiklyje kairiam kampe atsiras geltonas taskiukas. jei dar mazai isdidina, bandyk dar arciau prieiti ir vel ta pati.
kai atsiranda tas taskiukas reiskia sufokusavo, jei ne reiskia ne...
as dar pasidares kad kai sufokusuoja objekta tai fotikas supypsi....
plem kiek prirasiau, tikiuosi suprasi
jeigu ka tai klausk:)
dabar tik skaitau fotiko instrukciją, nors jį turiu jau metai ir mėnuo
na, bet ir tai gerai
tai vat, būtų tokis klausimuks:
kokiais atvejais yra naudotinas ilgas užlaikymas (mažas užrakto greits - t.y. pvz net 4 s)
trumpas (sekundės dalys) tai greitai judantiems objektams. bent jau mano supratimu
o pilnai tikiu, kad dar daug ko nežinau, todėl kviečiu pasidalinti
na, bet ir tai gerai
kokiais atvejais yra naudotinas ilgas užlaikymas (mažas užrakto greits - t.y. pvz net 4 s)
trumpas (sekundės dalys) tai greitai judantiems objektams. bent jau mano supratimu
o pilnai tikiu, kad dar daug ko nežinau, todėl kviečiu pasidalinti
Jei jau apie instrukcijas. Gal kas turit NIKON D70 instrukcija lietuviskai?
[quote=Lindra,2006 10 19, 21:25]
na, bet ir tai gerai
ilgas islaikyamas naudojamas kai yra labai tamsu, pvz fotografuojant nakti. buvau idejes kur masinu sviesos susiliejusios, ten islaikymas 30s...
tuoj dar idesiu nakti fotografuotu...
tiesa, su ilgu islaikymu rankomis nepafotografuosi.....butinas statyvas (trikojis)
Papildyta:
[quote=valanda,2006 10 19, 21:33]Jei jau apie instrukcijas. Gal kas turit NIKON D70 instrukcija lietuviskai?
[/quote]
as turiu...
na ir dar idedu savo pora nuotrauku,
tingejau karpyt, sharpint, nieko su jom nedaryta...
sitai kazkas negerai su desine puse....
na ir kelios naktines
komentarai ir kritika niekada nepamaise:)
na, bet ir tai gerai
ilgas islaikyamas naudojamas kai yra labai tamsu, pvz fotografuojant nakti. buvau idejes kur masinu sviesos susiliejusios, ten islaikymas 30s...
tuoj dar idesiu nakti fotografuotu...
tiesa, su ilgu islaikymu rankomis nepafotografuosi.....butinas statyvas (trikojis)
Papildyta:
[quote=valanda,2006 10 19, 21:33]Jei jau apie instrukcijas. Gal kas turit NIKON D70 instrukcija lietuviskai?
[/quote]
as turiu...
na ir dar idedu savo pora nuotrauku,
tingejau karpyt, sharpint, nieko su jom nedaryta...
sitai kazkas negerai su desine puse....
na ir kelios naktines
komentarai ir kritika niekada nepamaise:)
Aš niekada nebandžiau daryti naktinių foto. Tarkim jei norėčiau padaryti foto kaip tavo pirmoji. Ką daryti....
1. Pastatyti fotoaparatą ant trikojo, jei ji po ranka nėra tada bent ant suoliuko.
2. nustatyti didesnį išlaikymą.
3. fokusuoti kur? Į lempa?
4. dar ką reguliuoti reikia, pvz. iso?
1. Pastatyti fotoaparatą ant trikojo, jei ji po ranka nėra tada bent ant suoliuko.
2. nustatyti didesnį išlaikymą.
3. fokusuoti kur? Į lempa?
4. dar ką reguliuoti reikia, pvz. iso?
Baubaz, ka man daryt, kad ir as tureciau? gal yra kokiu nors budu tave prikalbint pasidalint savo turimu geru ?