Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(Nendrytė @ 2006 10 19, 10:40)
taip, dejau melyna filtra mirksiukas.gif
nenaudoju schmoll.gif ...nebent sheimyninei fotografijai, kurioje noriu buti pati ax.gif
nu kaip kaip mastau.gif ...prisileidi i kriaukle vandens ir metai apelsinus hihihi.gif ....o paskui ishvalai apsemtas grindis lotuliukas.gif

Tik jau ne su skaitmenine "muiline" lotuliukas.gif Bet tavo foto tikrai gražios wub.gif
Atsakyti
Nendryte, thumbup.gif o tu nebijojai, kad fotikas apsitaškys? unsure.gif su kuo ir kaip jūs valot objektyvus? manasis kiek nučiupinėtas unsure.gif

o kas tas štatyvas?

o mano foto (apart tos su lašiuku) nepakritikuosit? unsure.gif ir dar klausiau, kaip sufokusuot, kad akys būtų ryškos...

Atsakyti
Shtatyvas, tai toks trikojis, ant kurio galima uzhfiksuoti fotika/kamera ,kad nejudetu vaizdas. user posted image
Atsakyti
Mano eksperimentų vaisius blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 12:29)
Nendryte,  thumbup.gif o tu nebijojai, kad fotikas apsitaškys?  unsure.gif su kuo ir kaip jūs valot objektyvus? manasis kiek nučiupinėtas  unsure.gif

Aš valau su specialiu šepetėliu. Pirkau BMS'e.
o mano foto (apart tos su lašiuku) nepakritikuosit?  unsure.gif ir dar klausiau, kaip sufokusuot, kad akys būtų ryškos...

Man dar daug mokytis, kad galėčiau kitų nuotraukas pradėti kritikuoti, bet mano nuomone dėl tos foto su kačiuku - norėtųsi daugiau vietos virš ausų, jų galiukas nukirptas, o kūnui lyg per daug vietos palikta, ir nufokusuota į katės kaklą, o galva tokia pasiliejusi. rsaulyte minėjo, kad fotografuojant gyvūnus jų akys turėtų būti ryškios. Ir reiktų palikti šiek tiek daugiau erdvės toje pusėje, į kurią ji žiūri
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 19 spalio 2006 - 12:12
dejavu, ačiū už pastabas. tai vat daba (vėl tas pats) klausimas... nu kaip sufokusuot į akis? ax.gif

tą katuką kai fotkinau, tai dariau aplamai (sorry, už nevartotiną žodžiuką blush2.gif ) kad jis matytųsi - nu kad fonas būtų neryškus, o jis ryškus, o vat kaip būtent į akis sufokusuot? ar tai įmanoma tik su rankiniu būdu sukinėjamu objektyvu, ar įmanoma ir su skaitmeniniu? dariau automatiniu režimu...

o jei daryt su tais, kur galima reguliuot diafragmą, išlaikymą... į katrą pusę juos ... unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 13:06)
dejavu, ačiū už pastabas. tai vat daba (vėl tas pats)  klausimas... nu kaip sufokusuot į akis?  ax.gif

tą katuką kai fotkinau, tai dariau aplamai (sorry, už nevartotiną žodžiuką  blush2.gif ) kad jis matytųsi - nu kad fonas būtų neryškus, o jis ryškus, o vat kaip būtent į akis sufokusuot? ar tai įmanoma tik su rankiniu būdu sukinėjamu objektyvu, ar įmanoma ir su skaitmeniniu? dariau automatiniu režimu...

o jei daryt su tais, kur galima reguliuot diafragmą, išlaikymą... į katrą pusę juos ...  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

Na aš sufokusuoju į vieną tašką esantį tuo pačiu atstumu, tada nuspaudžiu fotografavimo mygtuką iki pusės ir perstūmiu fotoaparatą į reikiama pusę. Man bent taip gavosi.., arba nustatyčiau didesnę diafragmą, kad visas fonas būtų ryškesnis.
Va kaip mano subjektyvia nuomone tavo kačiukas geriau žiūrėtųsi
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 19 spalio 2006 - 12:29
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 13:27)
Va kaip mano subjektyvia nuomone tavo kačiukas geriau žiūrėtųsi 
user posted image

thumbup.gif ir man taip gražiau smile.gif ačiuks. o kaip "dadėjai" fono į kairę pusę? bigsmile.gif

QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 13:27)
Na aš sufokusuoju į vieną tašką esantį tuo pačiu atstumu, tada nuspaudžiu fotografavimo mygtuką iki pusės ir perstūmiu fotoaparatą į reikiama pusę. Man bent taip gavosi.., arba nustatyčiau didesnę  diafragmą, kad visas fonas būtų ryškesnis.
bet taip neina nustatyti kitoj vietoj tokiu pat atstumu taško g.gif juk kaklas ir akys vos ne čia pat, o kaip atitaikyt kitą tokį tašką? mastau.gif

nu kol kas man tai mistika biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 15:02)
thumbup.gif  ir man taip gražiau  smile.gif  ačiuks. o kaip "dadėjai" fono į kairę pusę?  bigsmile.gif

pripaišiau su clone tool, tik reikėjo dar daugiau kairėj vietos palikti
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 18, 22:24)
sveikutės, o aš vis nedrįstu savo fotkių rodyt  blush2.gif bet kad jau raįšau, tai įkelsiu, pakritikavimui - minčių daugiau atsiras  bigsmile.gif

labas Lindra! 4u.gif

noriu apie tavo nuotraukas pakalbet biggrin.gif

user posted image

sita man labai patinka thumbup.gif , tik jai gerokai ryskumo truksta.. tokia pasiliejus, ne tiksliai sufokusuota.. o pats lasiukas man cia visai gerai issiskiria. dar vienas pastebejimas - jei imanoma, butu gerai is kadro patraukti ta tamsu dalyka desinej pusej, kad fonas lygesnis butu mirksiukas.gif o tokias nuotraukas darant svarbus yra blicas. va as irgi kazak panasaus esu dariusi, tai nustatymai tokie:

islaikymas - 1/60s, diafragma - f5.6, ISO 400 + blicas

user posted image

bet tavo nuotrauka man labiau patinka ax.gif del to, ka is arciau paimta, ir maloni akiai kompozicija thumbup.gif
Papildyta:
user posted image

sita tokia labai jau paprastute, mano nuomone ax.gif tikrai galima ir idomesne kompozicija sugalvoti, ir fona kitoki parinkti mirksiukas.gif man gal jie labiau patiktu naturalioj aplinkoj.. zolej, ar tarp lapu smile.gif va.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 19 spalio 2006 - 14:31
Asa ir Rsaulyte, aciu jums labai uz komentarus.

Labai malonios zvilgsniui nuotraukos su krano lasiuku ir apelsino skandinimu. Super.
metu dar pora :

Tiltas
user posted image

Suoliukas su per dideliais juodais remeliais(tinguliuoju juos perdaryti blush2.gif ) ir nelygiu horizontu blush2.gif
user posted image
Atsakyti