Visa vakara laksciau po namus su fotiku, bandydama ka nors makro nufotkinti (ir lasiuka gaudziau , ir geles piesteli su kuokeliais bandziau iziureti ar kaktuso spyglius), bet niekaip
Toli man dar merginos iki jusu ir geras fotikas nei kiek nepadeda
Pati "makriskiausia" sio vakaro nuotrauka
QUOTE(Samanta @ 2006 10 18, 23:10)
O man ši foto laaabai graži O čia kokią puokštę fotkinai
ne, ne puokštę. Tokią paprastą lauko gėlytę smulkiais baltais žiedeliais, kraujažolė berods vadinasi...Tik su macro viskas kitaip atrodo.
Papildyta:
QUOTE(ajas @ 2006 10 18, 23:25)
Visa vakara laksciau po namus su fotiku, bandydama ka nors makro nufotkinti (ir lasiuka gaudziau , ir geles piesteli su kuokeliais bandziau iziureti ar kaktuso spyglius), bet niekaip
O kas neišeina, susilieję gaunasi? Gal per arti fotografuoji, ar rankos dreba. Pabandyk padėjus fotoaparatą kur ant stalo ar kėdutės ir esant geram apšvietimui, turėtų pavykti.
QUOTE(dejavu @ 2006 10 18, 23:37)
ne, ne puokštę. Tokią paprastą lauko gėlytę smulkiais baltais žiedeliais, kraujažolė berods vadinasi...Tik su macro viskas kitaip atrodo.
ir man ji labai labai dar čią norėjau parodyt, nu man būtent taip norisi, kad ta gėlytė būtų iš viršaus, nes niekaip kitaip man ji nesižiūri, gal kurios akis geriau įgudus, kaip čia su ja geriau elgtis?
ajas, o tu makro funkciją įjungei?? dažniausiai su gėlytės ženkliuku ji būna...
pvz, aš kai makro fotkinu, tai dažniausiai automatiniu nustatymu, ir vis tą fotografavimo mygtuką nestipriai paspaudinėju, kol man parodo vaizdą, kurio noriu patraukinėju, pirmyn atgal fotiką, nu turėtų gautis , juk geras fotikas
QUOTE(valanda @ 2006 10 18, 21:29)
Horizonta -pastebiu pati, bet siuo atveju, deja, daugiau gaudziau saule, nei stebejau horizinta .Prie progos. Klausimukas toks. Ar visais atvejais horizintas turi buti islaikytas tiesioje linijoj. Jei ne, tai kokie tie isimtini atvejai.
Papildyta:
Kaminas
Papildyta:
Kaminas
aš, aišku, ne ekspertė, bet apie tai namie diskutavau ir mano nuomone, kad ne visais, t. y. jei kartais fotkini kitu kampu ar pan., jis gal būti ir pakrypęs (pvz., tavojoj foto js man nė kiek nekliūna ), man čia svarbiau pakrypimo kampas: jei horizontas nuotraukoj nueina į viršų, tai gerai, o jei žemyn - tada nea žodžiu, kairiam kampe horizontas turėtų būti žemiau, o dešiniam gali aukštėt (čia iš psihologijos - optimizmą reiškia, tai ir nuotrauka tokia šiltesnė, mielesnė ). Tiesa, ši taisyklė negalioja, jei fotografuoji tiesiai, iš prekio, pvz., jūros pezažą su kokiu laiveliu ar pan. - vaizdelis tada būtų ne super
QUOTE(Supergirl @ 2006 10 18, 15:00)
Tai kad Rsaulytės patarimai, manau, geriausi iš geriausių, viskas taip aiškiai ir išsamiai Nebelieka daugiau ką ir patart
na na, gal kiti labiau uzsieme, negu as
Sveiki,
Nu labai nuostabiai atidarete nauaj tema
PAstaruoju metu isvis apleidau fotografavima. REIks pasitaisyt
Nu labai nuostabiai atidarete nauaj tema
PAstaruoju metu isvis apleidau fotografavima. REIks pasitaisyt
QUOTE(valanda @ 2006 10 18, 20:12)
Sveikos. Radau jus. Gavau fotoaparata dovanu. Fotografuoju daugiau is nuojautos, nei is zinojimo. Turiu labai daug klausimu, nes, matyt, savo fotiko neikirsiu dar ilgai. I kursus buvau uzsirasius, bet nepavyko nueiti. Pasilikau ateiciai. Kolei kas semsiuos is Jusu.
labas labas
pasistengsim i klausimus atsakyt
visai patinka pirmoji tavo nuotrauka.. toks siluetas grazaus dangaus fone tik, manau, as buciau gal is truputi toliau paemus, kad ta visa konstrukcija butu lengvai tilpus i kadra.. dabar jau remiasi i krastus
o del horizonto cia tai man tiksliai norisi, kad jis tiesus butu.. bet taip, yra atveju, kai kreivas horizontas labai gerai ziurisi.. bet biski veliau apie tai parasysiu
strutis tai tikrai liudnas ir visai gerai tu ji cia pakankamai ryskus jis, o fonas graziai issiliejes. kaip tik portretui tik siulyciau ji kitaip pakomponuot
cia pagal sita:
Apelsino maudynės
Nendryte wow, super, bent jau man oc ia spalvas dar dailinai?
Nendrytė, foto. Tikrai laaabai graži. Ir kaip jūs taip pagaunate tokius kadrus
QUOTE(Ornellitta @ 2006 10 19, 10:23)
Nendryte wow, super, bent jau man oc ia spalvas dar dailinai?
taip, dejau melyna filtra
QUOTE(Ginija @ 2006 10 19, 10:36)
Ar jūs fotografuojant naudojate štatyvus? Aš jo neturiu, bet galvoju, gal vertėtų pirkti. Skaitinėju apie firmas - visai susisuko galva
nenaudoju ...nebent sheimyninei fotografijai, kurioje noriu buti pati
QUOTE(Samanta @ 2006 10 19, 10:57)
Nendrytė, foto. Tikrai laaabai graži. Ir kaip jūs taip pagaunate tokius kadrus
nu kaip kaip ...prisileidi i kriaukle vandens ir metai apelsinus ....o paskui ishvalai apsemtas grindis