Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(Ispanė @ 2006 10 31, 18:29)
Superinės  thumbup.gif  wub.gif
o koks tavo fotikas?

Aciu, mergaites uz geruz zodzius blush2.gif
Bet nera viskas dar idealu... nes dar vis mokausi fotkinti su nauju fotiku (mano Canon 400D), o ten daug kas kitaip nei mano muiliniam Canon PowerShot A70... Pvz., atidziau paziurejus i "Pirmosios salnos" foto galima matyti, kad man AV rezime niekaip neisejo taip sufokusuoti lapo, kad jis visas butu ryskus... Kad ir kaip diafragma nustatinejau... man vis gaudavosi gazkokia ryski zona, kuri apimdavo tik dali lapo... g.gif Nesuprantu ka darau ne taip... Sename fotike buvo makro rezimas ir dar diafragma galima buvo pakoreaguoti, o cia makro rezime viskas automatu nusistato, o jei nori kitokius efektus isgauti, va ir neiseina rankiniu budu nureguliuoti...
Kas turit Canon 350D? Kaip pas jus su makro fotografavimu AV rezime?

QUOTE(rimulka @ 2006 10 31, 18:44)
dabar sakykit, jus ta krana atsukat vos vos ir laukiat kol tas lasiukas kris? ar ten lasa graiciau, o jus pyskinat?

As atsuku taip, kad gan daznai lasetu... ir pleskinu daug kadru... Geriausia nustatyti ta rezima kur paspaudus fotografavimo mygtuka kelis kadrus is eiles daro (Drive mode-> Continuous Shooting) mirksiukas.gif

Man fotkinantt buvo sunku sufokusuoti i lasiuka, tai galiausiai padariau taip - sufokusavau, nuspaudus fotografavimo mygtuka iki puses, i ciaupo krasta, paskui, neatleisdama mygtuko, fotika pasukau taip, kad fokuso taskas butu ties ta vieta, kur turi kristi lasa ir tada pykst spaudziu fotografavimo mygtuka iki galo ir leidziu fotikui padaryti kelis kadrus is eiles smile.gif

QUOTE(Samanta @ 2006 10 31, 18:51)
Kaip jūs taip pagaunate  blush2.gif Man tai niekaip neišeina. Išduokit kuri nors paslaptį biggrin.gif Tik aišku be jokių diafragmos ir t.t. nustatymų. Nes turiu tik muilinę  blush2.gif  biggrin.gif

Na cia jau kazkas surase krentanciu lasiuku fotkinimo nustatymus: 1/60s, F5.6, ISO 400, + blicas

O jei muiline... Tai bandyk sportini rezima, jau mineta Continuous Shooting, sufokusuok gerai ir bandyk, zaisk smile.gif
Atsakyti
Pas mane nustačius Sport - Continuous Shooting, padaro 16 foto. Sakykit, kaip jas paskui išskirstyti g.gif Apkarpyti su PS blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
user posted image

na stai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergina_: 31 spalio 2006 - 19:52
Sveikos
imetu tokia nuotraukele ir laukiu kritikos 4u.gif

http://images19.fotk....jpg?1162318417
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiukcia: 31 spalio 2006 - 20:16
QUOTE(Samanta @ 2006 10 31, 19:38)
Pas mane nustačius Sport - Continuous Shooting, padaro 16 foto. Sakykit, kaip jas paskui išskirstyti g.gif Apkarpyti su PS  blush2.gif  rolleyes.gif

Nesupratau... Kaip tai 16? g.gif Tu nelaikyk taip ilgai nuspaudus mygtuko... As tai isgirstu, kad kokius 3-5 kadrus padaro ir ziuriu.. pagavo ar nepagavo lasiuka...

QUOTE(Mergina_ @ 2006 10 31, 19:43)

Grazu... wub.gif
Galima pastabele? Geriau, kad horizontas nedalintu foto pusiau. Cia labai grazus dangus, tad as maziau imciau juros, o daugiau dangaus, nes labai grazios spalvos, idomus debesiukai...
Ir dar stengciausi sviesesne ta foto padaryti, nes jura labai tamsi... As kai su muilinuke fotkindavau naktini rezima nustatydavau... Zymiai sviesiau gaudavosi nei auto.. Na dar su ISO, eksozicija, diafragma galima butu pazaisti ir paieskoti variantu...
Papildyta:
QUOTE(chiukcia @ 2006 10 31, 20:14)
Sveikos
imetu tokia nuotraukele ir laukiu kritikos 4u.gif

http://images19.fotk....jpg?1162318417

labai mazyte.... g.gif Nelabai kas matosi
Atsakyti
QUOTE(ciburaska @ 2006 10 31, 22:21)
Nesupratau...  Kaip tai 16? g.gif Tu nelaikyk taip ilgai nuspaudus mygtuko... As tai isgirstu, kad kokius 3-5 kadrus padaro ir ziuriu.. pagavo ar nepagavo lasiuka...
Grazu... wub.gif
Galima pastabele? Geriau, kad horizontas nedalintu foto pusiau. Cia labai grazus dangus, tad as maziau imciau juros, o daugiau dangaus, nes labai grazios spalvos, idomus debesiukai...
Ir dar stengciausi sviesesne ta foto padaryti, nes jura labai tamsi... As kai su muilinuke fotkindavau naktini rezima nustatydavau... Zymiai sviesiau gaudavosi nei auto.. Na dar su ISO, eksozicija, diafragma galima butu pazaisti ir paieskoti variantu...
Papildyta:

labai mazyte.... g.gif Nelabai kas matosi

Cia kaip tik buvau nusistacius spec. saulelydziui fotkinti, nes tuo metu buvo dar sviesu pakankamai... tuoj dar ka imesiu smile.gif
Atsakyti
niekaip negaliu vaizdelio cia ikrauti
g.gif g.gif

http://images19.fotk....jpg?1162318417[/IMG]

cia didesne bet i langa nebeidedu blush2.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chiukcia: 31 spalio 2006 - 20:28
user posted image

ruduo smile.gif

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2006 10 31, 21:26)

man gal geriausia tas takelis, tik reikejo pritupti ir fotkinti is zemiau kad takelis testusi i kazkur toli...
ir siaip nuotraukose truksta kaip kontrasto spalvu ryskumo...
o su kuo fotkini???
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 31, 22:41)
man gal geriausia tas takelis, tik reikejo pritupti ir fotkinti is zemiau kad takelis testusi i kazkur toli...
ir siaip nuotraukose truksta kaip kontrasto spalvu ryskumo...
o su kuo fotkini???

casio zx5, na paprastas fotikas... cia nenaudojau jokio blitco, nes tada nuotraukos blankios gaunasi....
del takelio geras pastebejimas, aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergina_ @ 2006 10 31, 20:26)
ruduo  smile.gif

Takelis fainas thumbup.gif
Antroje nuotraukoje man nepatinka tai, kad nufotkinus tik medžių kamienų apančią nebelieka erdvės pojūčio unsure.gif Tada geriau jau jų visai nebūtų 4u.gif
Atsakyti
ciburaska, aciu tau uz patarimus, jau po truputi gaunasi tas laselis thumbup.gif

gal galit pasakyt, kaip reikia nufotografuoti menuli? dabar tok ryskus wub.gif

bet kai fotkinu tik toks sviesus taskas matos ir viskas unsure.gif
Atsakyti