Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(Rudaakė @ 2006 10 29, 23:13)
Nugis pasikartosiu  ax.gif Ar cia jau taip nelabai noriai "konsultuojate" ?  g.gif

Vis bandau pagauti laseli, nu bet nesigaudo jis man  doh.gif  Ar galit pasufleruoti kokia diafragma, islaikyma, uzrakto paleidimo greiti nusistatote fotografuodamos makro funkcijoje? Ir ar taip is labai arti reikia fotografuot, fotika paskui po vandens pakisciau  lotuliukas.gif
Dar vis bandau susidraugauti su savo fotoaparatu  ax.gif

Ten kur buvo lashiuku foto, buvo parashyti ir nustatymai, tik dabar nebeatsimenu katram puslapy. As tik prisimenu, kad net ir nustachius tuos nustatymus, man taip iki galo ryshkaus lashiuko ir nepavyko pagauti... verysad.gif Nors ranku nenuleidzhiu, juk blinnn viena karta turi pavykti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 29, 21:59)
Ten kur buvo lashiuku foto, buvo parashyti ir nustatymai, tik dabar nebeatsimenu katram puslapy. As tik prisimenu, kad net ir nustachius tuos nustatymus, man taip iki galo ryshkaus lashiuko ir nepavyko pagauti... verysad.gif Nors ranku nenuleidzhiu, juk blinnn viena karta turi pavykti bigsmile.gif

Tai va, ir as medituoju prie ciaupo doh.gif Jau greiciau pati fotika po vandens pakisiu lotuliukas.gif

Ir dar, mane blondine, klin klin, apsvieskit kaip cia iseina islaikymas pas mani: yra nuo 4" iki 4000, tai cia kaip iseina tomis sekundemis? doh.gif
Atsakyti
Rudaake apie lashiuko nustatymus yra 8psl. Atkapschiau... islaikymas - 1/60s, diafragma - f5.6, ISO 400 + blicas
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 29, 20:07)
Na va... Pasirodysiu, ka ishmokau sy savaitgaly... Iki grazhios foto dar toli, bet nors jau ta vandens efekta sugebejau nupaveiksluoti bigsmile.gif
  user posted image
   Velnishkai sunku buvo del sniego... Kol pavyko, teko gerokai pavargti doh.gif

Labai graži, iškart tokia vėsuma padvelkė thumbup.gif Na ne dėl to, kad oras atvėso, pas mus įjungtas šildymas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lyra: 29 spalio 2006 - 23:09
QUOTE(Tosk @ 2006 10 29, 20:59)

Nuo ~20-22 psl. paskaityk. As pati bandziau mokytis lasiuka fotkint, tai [prasiau kaip tik patarimu merguciu rolleyes.gif
Man tada gavosi stai koks cool.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Rudaakė @ 2006 10 29, 22:48)
Tai va, ir as medituoju prie ciaupo  doh.gif  Jau greiciau pati fotika po vandens pakisiu  lotuliukas.gif

Ir dar, mane blondine, klin klin, apsvieskit kaip cia iseina islaikymas pas mani: yra nuo 4" iki 4000, tai cia kaip iseina tomis sekundemis?  doh.gif

Kaip viskas isgyventa hihihi.gif Kol pagavau pirma savo lasa, turbut kūbą vandens islasinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliuzija`` @ 2006 10 30, 09:31)

oj, koks liuksiškas gavosi... thumbup.gif net laše matosi tikriausiai pati fotografė? tik aišku tie buteliukai vaizdą gadina rolleyes.gif
O Tosk tas sraunusis upelis su varvekliais irgi labai fain wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Aidairi @ 2006 10 30, 10:49)
oj, koks liuksiškas gavosi...  thumbup.gif  net laše matosi tikriausiai pati fotografė? tik aišku tie buteliukai vaizdą gadina  rolleyes.gif
O Tosk tas sraunusis upelis su varvekliais irgi labai fain  wub.gif

Tai tuos buteliukus nesunku paslept- fona kita uzdeti ir viskas. Bet cia tikslas buvo ne fonas, o lasa pagauti PAGALIAU po ilgu bandymu hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 30, 00:12)
Rudaake apie lashiuko nustatymus yra 8psl. Atkapschiau... islaikymas - 1/60s, diafragma - f5.6, ISO 400 + blicas

Oij, aciu, gal mano meditacijos pagaliau baigsis lotuliukas.gif Ir kaip as praziurejau ax.gif Pora kartu tema verciau 4u.gif

QUOTE(Iliuzija`` @ 2006 10 30, 11:31)
Nuo ~20-22 psl. paskaityk. As pati bandziau mokytis lasiuka fotkint, tai [prasiau kaip tik patarimu merguciu rolleyes.gif

Nugis fainuolis tavo lasiukas tongue.gif
Atsakyti
Klausimelis: kokiu rezhimu fotkinti tamsioje patalpoje (pvz. klube), kad nuotraukos gautusi ryshkios, shviesios??? g.gif
dekui uzh ats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliuzija`` @ 2006 10 29, 18:11)
Ne photoshopo, o Coreliu truputeli paryskinau, taip sakant- pazaidziau hihihi.gif

mano manymu ziauriai peršarpinai..... ir stulpai griuna ant dešinės:))
pati nuotrauka idomi.
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2006 10 29, 20:07)
Na va... Pasirodysiu, ka ishmokau sy savaitgaly... Iki grazhios foto dar toli, bet nors jau ta vandens efekta sugebejau nupaveiksluoti bigsmile.gif
  user posted image
  Velnishkai sunku buvo del sniego... Kol pavyko, teko gerokai pavargti doh.gif

ei is kur varvekliai:))))
faina nuotrauka. is pirmo zvilgnio grazi:) daugiau nesigilinau labai:))))
speju sia savaite ir mes galesime pirmaji sniega fotkinti:)))
Papildyta:
QUOTE(Rudaakė @ 2006 10 29, 20:43)
Nugis pasikartosiu  ax.gif Ar cia jau taip nelabai noriai "konsultuojate" ?  g.gif

Vis bandau pagauti laseli, nu bet nesigaudo jis man  doh.gif  Ar galit pasufleruoti kokia diafragma, islaikyma, uzrakto paleidimo greiti nusistatote fotografuodamos makro funkcijoje? Ir ar taip is labai arti reikia fotografuot, fotika paskui po vandens pakisciau  lotuliukas.gif
Dar vis bandau susidraugauti su savo fotoaparatu  ax.gif

papasakosiu ka dariau ir ko nepadariau as...
1.diafragma atidariau, iki 3,5( bet kadangi zuuuuminau tai ji prisivere, kazkas apie 4,5) i
2.ijungiau aperture priority funkcija (fotikas pats parenka shuter'io greiti (išlaikyma)
3. ijungiau blica tai islaikymas pasidare 1/60s
4. prizuminau kiek imanoma
5. atsitraukiau minimaliu atstumu kokiu sugeba fokusuoti fotikas.
6. bandome fotografuoti:)))
as dariau taip: nusitaikiau i krano galiuka paspaudziau puse paspaudimo kad sufokusuotu, tada neatleides nusitaikau i ta vieta kur krenta lasiukas ir pirmyn.
6 punkta reiketu kartoti kokiuas 10 kartu, tai gal kokia viena ir bus pavykus:)))
galiu parasyti ko nepadariau as:
1. nenuvaliau krano
2. pritrukau kantrybes
3. net nežinau:))
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 30, 12:33)
mano manymu ziauriai peršarpinai..... ir stulpai griuna ant dešinės:))
pati nuotrauka idomi.

Baubazz, nevaryk biggrin.gif biggrin.gif
O kad stulpai griuva, tai taip ir turi buti, gi toks vejas lauke biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Baubazz reiks bandyt lashiuka gaudyt pagal tavo rekomendacijas. As jy pagaunu, bet jis pas mani toks nevisai ryshkus gaunas. Reiks toliau vandeny varvint lotuliukas.gif
Atsakyti