Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

Ciburaska labai grazhios foto wub.gif Net manishkiui parupo, kur chia taip grazhu LT ir... ar nera salia galimybes pazhvejot lotuliukas.gif
Dejavu, ar ne Latvijoj paveikslavai bigsmile.gif Lygtais ten Siguldos pilis ax.gif

Stovu nuorodoj pasidairiau. O kaip zhinot katras geriausias g.gif

Vakar su sesike vargom, bet lygtais jau turiu PS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 09:43)
O kaip šitas trikojis. labai prastas macro nuotraukoms?

nejuokaukit su tokiais trikojais, jie skirti tik pasideti fotika ant stalo, ir tai jei nesunki muiline, jei fotikas rimtesnis, su didesniu objektyvu gali apvirst, o tada verksit dramblio asarom....
as su tokiu trikoju buvau numetes savo ankstesni fotika nuo stalo,uzkliuvau biski o jis ir nuleke... visa laime kad prie pat zemes pagavau...o taip jau butu jam doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 11:08)
nejuokaukit su tokiais trikojais, jie skirti tik pasideti fotika ant stalo, ir tai jei nesunki muiline, jei fotikas rimtesnis, su didesniu objektyvu gali apvirst, o tada verksit dramblio asarom....
as su tokiu trikoju buvau numetes savo ankstesni fotika nuo stalo,uzkliuvau biski o jis ir nuleke... visa laime kad prie pat zemes pagavau...o taip jau butu jam doh.gif

O tai gal patartum kokį trikojį pirkt? g.gif Dabar "muilinei", bet kad vėliau būtų galima dėt ant jo ir kokį "krūtesnį" fotiką. Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70 ax.gif Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų? blush2.gif rolleyes.gif
Atsakyti
rsaulyte aciu uz patarima. 4u.gif
Noreciau suzinoti tavo nuomone apie sias nuotraukas ax.gif
user posted image
ir
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 25 spalio 2006 - 11:16
QUOTE(Samanta @ 2006 10 25, 12:12)
O tai gal patartum kokį trikojį pirkt?  g.gif Dabar "muilinei", bet kad vėliau būtų galima dėt ant jo ir kokį "krūtesnį" fotiką. Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70  ax.gif Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų?  blush2.gif  rolleyes.gif

va ir man įdomu.
Jei jis pvz, bus naudojamas tik macro fotografijai (užsisakiau macro lešius, dar adapteris netrukus turi ateiti. tai čia be trikojo neišeis nieko padaryti). O vyras nudės jei dar ir brangų trikojį nusipirksiu doh.gif, o jei nestabilus - dar sudaužysiu ką nors...

Tosk, taip, foto iš Latvijos, ta antroji kaip tu ir sakei, Turaidos pilis Siguldoj.

Bet ar kas nors pasakys tas tose foto blogai...

Valiute, pirmoji foto neryški kažkodėl išejo.
O antroji, man labai gražu gėlytė mėlyname fone, tik lapelio viršus ryškesnis už gėlytę. ne atvirkščiai turėjo būti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 25 spalio 2006 - 11:25
QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 12:23)
va  ir man įdomu.
Jei jis pvz,  bus naudojamas tik macro fotografijai (užsisakiau macro lešius, dar adapteris netrukus turi ateiti. tai čia be trikojo neišeis nieko padaryti). O vyras nudės jei dar ir brangų trikojį nusipirksiu  doh.gif, o jei nestabilus - dar sudaužysiu ką nors...

o su tais maziukasi as irgi pasimokiau.. lengvesni aparata dar nulaiko, bet jau dabartini mano, ypac su makro objektyvu (gerokai i prieki atsikises) - be sansu blink.gif tikrai siulau pirkti normalu auskta stova.. dazniausiai jo uztenka ir makro nuotraukoms (jei tas objektas nera labai labai arti zemes, ir butinai norisi aparata prie pat zemes nuleist). tokiam reikalui bandysiu ieskot mazdaug tokio, kad placiai issizergtu

user posted image

user posted image

dar vienas variantas yra tokie vadinami "bean bag" - kazkokiu granuliu pripildyti maiseliai, ir ant ju labai patogu tvirtai itaisyt aparata, ypac kai nesinori jo ant zemes, ar siaip kazko slapio det.

be to, noresit ne vien makro fotkint - ir naktinems nuotraukoms prireiks stovo. mirksiukas.gif

QUOTE(valiute @ 2006 10 25, 12:16)
rsaulyte aciu uz patarima.  4u.gif
Noreciau suzinoti tavo nuomone apie sias nuotraukas ax.gif
user posted image
ir
user posted image

aha, pirmoji ir neryski, ir ziedas gerokai isdeges - per sviesus mirksiukas.gif

antroji geresne, bat kaip jau dejavu pastebejo, ta zole virs ziedo ryskesne uz pati zieda.. truputi ne ten sufokusavo aparatas smile.gif bet ir cia keli ziedo lapiukai per sviesu.. tokia sviesia diena visai geras dalykas yra pabandyti EV i minusa pastumti (kad visa nuotrauka siek tiek patamsetu). o ir kompozicija tvarkyciau:

user posted image

dabar ir ziedas, ir pumpurelis telpa, ir siek tiek zoliu fone matosi.. daugiau ir nereikia mirksiukas.gif

spalvos cia labai grazios thumbup.gif

QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 12:23)

Bet ar kas nors pasakys tas tose foto blogai...

biggrin.gif biggrin.gif

yra toks budas tam bokstui patiesinti. abiems is karto smile.gif (jei photoshopa naudoji)

atsidarai ta nuotrauka, darai Select All, tada eini i Edit - Transform - Skew. tada paimi uz virsutiniu kampiuku, ir truputi patempi viena i kaire, kita - i desine mirksiukas.gif pamatysi, kaip issitiesina. bet jei per daug juos patempsi, tada visa nuotrauka taip "susistums". na pabandyk, pamatysi.
kas dar apie sita nuotrauka - man seseliai kiek per tamsus g.gif itariu, vaizdas butu buves geresnis, jei saule tau is nugaros butu svietus smile.gif

karve man visai patinka.. taip paprastai, tvarkingai.. pavyko tau cia be jokiu zmoniu pagauti smile.gif

ta pirmaja irgi tiesinciau truputi taip, kaip bokstus.. bet kazko man joje truksta, kas demesi patrauktu.. g.gif

o sviestuva turbut tikrai reikejo bandyt kazkaip kitaip.. smile.gif nes dabar ir jis pats toks smulkus, daug detaliu, ir fonas margas.. nelabai ziurisi..

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 25 spalio 2006 - 12:02
QUOTE(Samanta @ 2006 10 25, 12:12)
Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70  ax.gif Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų?  blush2.gif  rolleyes.gif

pats turiu nikon d70, ir kojas nusipirkau velbon cx460, panasias kojas galima rast ~70lt, foto parduotuvej tokios kainuoja 100lt, asmeniskai nematau uz ka moketi tokiu pinigu. pats tas kojas gavau uz 20lt (nedaug naudotos)
siaip reik imti aparata su sunkiausia optika, eit ir ziuret. uztetas aparatas netuetu judeti, virpeti, ir sakykim per baliu uzkliuvus trikoji kad neapsivoztu ant objektyvo visa yranga....
kaip daugelis sako uz 100lt galima rasti kojas, bet jos bus siek tiek klibancios, jei biudzetas leidzia reikia ieskoti kazko uz 150-200lt daugiau manau neprofam neverta....

geriausios yra manfroto kojos, bet jo vien vardas 100lt uzsideda:)))

na primaliau daug, tikiuosi supratote kazka;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 25 spalio 2006 - 13:37
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 13:38)
pats turiu nikon d70, ir kojas nusipirkau velbon cx460, panasias kojas galima rast ~70lt, foto parduotuvej tokios kainuoja 100lt, asmeniskai nematau uz ka moketi tokiu pinigu. pats tas kojas gavau uz 20lt (nedaug naudotos)
siaip reik imti aparata su sunkiausia optika, eit ir ziuret. uztetas aparatas netuetu judeti, virpeti, ir sakykim per baliu uzkliuvus trikoji kad neapsivoztu ant objektyvo visa yranga....
kaip daugelis sako uz 100lt galima rasti kojas, bet jos bus siek tiek klibancios, jei biudzetas leidzia reikia ieskoti kazko uz 150-200lt daugiau manau neprofam neverta....

geriausios yra manfroto kojos, bet jo vien vardas 100lt uzsideda:)))

na primaliau daug, tikiuosi supratote kazka;)

Bandysiu rinktis. Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
Turiu Velbon CX 460mini kojas.

user posted image

bet... Pameciau "ikistuka"
user posted image

(ar kaip jis ten vadinasi. Kazi ar gausiu kazkur toki daikciuka pirkt.

Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2006 10 25, 15:39)
Turiu Velbon CX 460mini kojas.

user posted image

bet... Pameciau "ikistuka"
user posted image
(ar kaip jis ten vadinasi. Kazi ar gausiu kazkur toki daikciuka pirkt.

neissivaizduoju ar tokiu buna pirkt, yra pora variantu, ieskoti skelbimuose gal kas papigiai parduoda arba turi atliekama, arba nueit i senukus , tipo apziurineti kojas ir nufyrint:)))))
as kai kojas tikrinau tai buvau uzsidejes fotika tai galejau puse koju i tase susikist:))))nieks ten neziuri
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 16:37)
neissivaizduoju ar tokiu buna pirkt, yra pora variantu, ieskoti skelbimuose gal kas papigiai parduoda arba turi atliekama, arba nueit i senukus , tipo apziurineti kojas ir nufyrint:)))))
as kai kojas tikrinau tai buvau uzsidejes fotika tai  galejau puse koju i tase susikist:))))nieks ten neziuri

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nu, baubazz, i kalejima tave lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iliuzija`` @ 2006 10 25, 16:55)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Nu, baubazz, i kalejima tave lotuliukas.gif

uz ka gi taip ziauriai??smile.gif
Atsakyti