Ciburaska labai grazhios foto Net manishkiui parupo, kur chia taip grazhu LT ir... ar nera salia galimybes pazhvejot
Dejavu, ar ne Latvijoj paveikslavai Lygtais ten Siguldos pilis
Stovu nuorodoj pasidairiau. O kaip zhinot katras geriausias
Vakar su sesike vargom, bet lygtais jau turiu PS
QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 09:43)
nejuokaukit su tokiais trikojais, jie skirti tik pasideti fotika ant stalo, ir tai jei nesunki muiline, jei fotikas rimtesnis, su didesniu objektyvu gali apvirst, o tada verksit dramblio asarom....
as su tokiu trikoju buvau numetes savo ankstesni fotika nuo stalo,uzkliuvau biski o jis ir nuleke... visa laime kad prie pat zemes pagavau...o taip jau butu jam
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 11:08)
nejuokaukit su tokiais trikojais, jie skirti tik pasideti fotika ant stalo, ir tai jei nesunki muiline, jei fotikas rimtesnis, su didesniu objektyvu gali apvirst, o tada verksit dramblio asarom....
as su tokiu trikoju buvau numetes savo ankstesni fotika nuo stalo,uzkliuvau biski o jis ir nuleke... visa laime kad prie pat zemes pagavau...o taip jau butu jam
O tai gal patartum kokį trikojį pirkt? Dabar "muilinei", bet kad vėliau būtų galima dėt ant jo ir kokį "krūtesnį" fotiką. Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70 Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų?
rsaulyte aciu uz patarima.
Noreciau suzinoti tavo nuomone apie sias nuotraukas
ir
Noreciau suzinoti tavo nuomone apie sias nuotraukas
ir
QUOTE(Samanta @ 2006 10 25, 12:12)
O tai gal patartum kokį trikojį pirkt? Dabar "muilinei", bet kad vėliau būtų galima dėt ant jo ir kokį "krūtesnį" fotiką. Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70 Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų?
va ir man įdomu.
Jei jis pvz, bus naudojamas tik macro fotografijai (užsisakiau macro lešius, dar adapteris netrukus turi ateiti. tai čia be trikojo neišeis nieko padaryti). O vyras nudės jei dar ir brangų trikojį nusipirksiu , o jei nestabilus - dar sudaužysiu ką nors...
Tosk, taip, foto iš Latvijos, ta antroji kaip tu ir sakei, Turaidos pilis Siguldoj.
Bet ar kas nors pasakys tas tose foto blogai...
Valiute, pirmoji foto neryški kažkodėl išejo.
O antroji, man labai gražu gėlytė mėlyname fone, tik lapelio viršus ryškesnis už gėlytę. ne atvirkščiai turėjo būti?
QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 12:23)
va ir man įdomu.
Jei jis pvz, bus naudojamas tik macro fotografijai (užsisakiau macro lešius, dar adapteris netrukus turi ateiti. tai čia be trikojo neišeis nieko padaryti). O vyras nudės jei dar ir brangų trikojį nusipirksiu , o jei nestabilus - dar sudaužysiu ką nors...
o su tais maziukasi as irgi pasimokiau.. lengvesni aparata dar nulaiko, bet jau dabartini mano, ypac su makro objektyvu (gerokai i prieki atsikises) - be sansu tikrai siulau pirkti normalu auskta stova.. dazniausiai jo uztenka ir makro nuotraukoms (jei tas objektas nera labai labai arti zemes, ir butinai norisi aparata prie pat zemes nuleist). tokiam reikalui bandysiu ieskot mazdaug tokio, kad placiai issizergtu
dar vienas variantas yra tokie vadinami "bean bag" - kazkokiu granuliu pripildyti maiseliai, ir ant ju labai patogu tvirtai itaisyt aparata, ypac kai nesinori jo ant zemes, ar siaip kazko slapio det.
be to, noresit ne vien makro fotkint - ir naktinems nuotraukoms prireiks stovo.
QUOTE(valiute @ 2006 10 25, 12:16)
aha, pirmoji ir neryski, ir ziedas gerokai isdeges - per sviesus
antroji geresne, bat kaip jau dejavu pastebejo, ta zole virs ziedo ryskesne uz pati zieda.. truputi ne ten sufokusavo aparatas bet ir cia keli ziedo lapiukai per sviesu.. tokia sviesia diena visai geras dalykas yra pabandyti EV i minusa pastumti (kad visa nuotrauka siek tiek patamsetu). o ir kompozicija tvarkyciau:
dabar ir ziedas, ir pumpurelis telpa, ir siek tiek zoliu fone matosi.. daugiau ir nereikia
spalvos cia labai grazios
QUOTE(dejavu @ 2006 10 25, 12:23)
yra toks budas tam bokstui patiesinti. abiems is karto (jei photoshopa naudoji)
atsidarai ta nuotrauka, darai Select All, tada eini i Edit - Transform - Skew. tada paimi uz virsutiniu kampiuku, ir truputi patempi viena i kaire, kita - i desine pamatysi, kaip issitiesina. bet jei per daug juos patempsi, tada visa nuotrauka taip "susistums". na pabandyk, pamatysi.
kas dar apie sita nuotrauka - man seseliai kiek per tamsus itariu, vaizdas butu buves geresnis, jei saule tau is nugaros butu svietus
karve man visai patinka.. taip paprastai, tvarkingai.. pavyko tau cia be jokiu zmoniu pagauti
ta pirmaja irgi tiesinciau truputi taip, kaip bokstus.. bet kazko man joje truksta, kas demesi patrauktu..
o sviestuva turbut tikrai reikejo bandyt kazkaip kitaip.. nes dabar ir jis pats toks smulkus, daug detaliu, ir fonas margas.. nelabai ziurisi..
QUOTE(Samanta @ 2006 10 25, 12:12)
Kad tarkim imkim ir Nikon d50-d70 Trikojus reikia rinktis "stabilesnės konstrukcijos" ir sunkesnius, kad nenuvirstų?
pats turiu nikon d70, ir kojas nusipirkau velbon cx460, panasias kojas galima rast ~70lt, foto parduotuvej tokios kainuoja 100lt, asmeniskai nematau uz ka moketi tokiu pinigu. pats tas kojas gavau uz 20lt (nedaug naudotos)
siaip reik imti aparata su sunkiausia optika, eit ir ziuret. uztetas aparatas netuetu judeti, virpeti, ir sakykim per baliu uzkliuvus trikoji kad neapsivoztu ant objektyvo visa yranga....
kaip daugelis sako uz 100lt galima rasti kojas, bet jos bus siek tiek klibancios, jei biudzetas leidzia reikia ieskoti kazko uz 150-200lt daugiau manau neprofam neverta....
geriausios yra manfroto kojos, bet jo vien vardas 100lt uzsideda:)))
na primaliau daug, tikiuosi supratote kazka;)
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 13:38)
pats turiu nikon d70, ir kojas nusipirkau velbon cx460, panasias kojas galima rast ~70lt, foto parduotuvej tokios kainuoja 100lt, asmeniskai nematau uz ka moketi tokiu pinigu. pats tas kojas gavau uz 20lt (nedaug naudotos)
siaip reik imti aparata su sunkiausia optika, eit ir ziuret. uztetas aparatas netuetu judeti, virpeti, ir sakykim per baliu uzkliuvus trikoji kad neapsivoztu ant objektyvo visa yranga....
kaip daugelis sako uz 100lt galima rasti kojas, bet jos bus siek tiek klibancios, jei biudzetas leidzia reikia ieskoti kazko uz 150-200lt daugiau manau neprofam neverta....
Bandysiu rinktis. Ačiū už info
Turiu Velbon CX 460mini kojas.
bet... Pameciau "ikistuka"
(ar kaip jis ten vadinasi. Kazi ar gausiu kazkur toki daikciuka pirkt.
QUOTE(valanda @ 2006 10 25, 15:39)
Turiu Velbon CX 460mini kojas.
neissivaizduoju ar tokiu buna pirkt, yra pora variantu, ieskoti skelbimuose gal kas papigiai parduoda arba turi atliekama, arba nueit i senukus , tipo apziurineti kojas ir nufyrint:)))))
as kai kojas tikrinau tai buvau uzsidejes fotika tai galejau puse koju i tase susikist:))))nieks ten neziuri
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 25, 16:37)
neissivaizduoju ar tokiu buna pirkt, yra pora variantu, ieskoti skelbimuose gal kas papigiai parduoda arba turi atliekama, arba nueit i senukus , tipo apziurineti kojas ir nufyrint:)))))
as kai kojas tikrinau tai buvau uzsidejes fotika tai galejau puse koju i tase susikist:))))nieks ten neziuri
Nu, baubazz, i kalejima tave
QUOTE(Iliuzija`` @ 2006 10 25, 16:55)
Nu, baubazz, i kalejima tave
uz ka gi taip ziauriai??