Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

Mano shiandienines nuotraukos. Kaip visad - nieko netvarkytos bigsmile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(valiute @ 2006 10 23, 16:53)
Va, dar vienas mano darbas, cia vaizdas iškirptas. Be to fotodrafuota velai vakare iš važiuojančios mašinos blush2.gif
user posted image

kaip pagauti zaiba????
Atsakyti
Kaip pagauti žaibą? g.gif

Čia sekmės reikalas... Aš gal kokių 100 kadrų padariau, kol pagavau kažką panašaus... Kitą vasarą dar bandysiu, gal pavyks dieną pagauti ax.gif

Originalas ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valiute: 23 spalio 2006 - 18:11
QUOTE(Tosk @ 2006 10 23, 18:28)
Mano shiandienines nuotraukos. Kaip visad - nieko netvarkytos bigsmile.gif
user posted image

grybšiai faini bigsmile.gif

o aš nefotkinu, nes fokusoti nemoku unsure.gif Tosk, o tu reguliuoji tuos skirtingus fokusavimus: 9 ar 3 taškų ir pan.?
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2006 10 23, 23:26)
o aš nefotkinu, nes fokusoti nemoku  unsure.gif Tosk, o tu reguliuoji tuos skirtingus fokusavimus: 9 ar 3 taškų ir pan.?

Nestatau as tu 9-3kvadrachiuku... Pas mane ten uzhstatyta ant vieno kvadrachiuko (ne ant tashko).
Achiu uz instrukcija, machiau dalis ir pas mane panashiai, tai panagrinesiu...

O tu bandei ta supaprastinta rezhima? Tavo instrukcijoj 34lape surashyti visi nustatymai kaip paveiksluoti supaprastintai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 23 spalio 2006 - 21:41
supaprastintas rezimas visai paprastas, dar blogiau nei P biggrin.gif
Nemanau, kad verta su juo fotografuoti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2006 10 24, 01:54)
supaprastintas rezimas visai paprastas, dar blogiau nei P  biggrin.gif
Nemanau, kad verta su juo fotografuoti  rolleyes.gif

Kad prastas tai as zhinau, bet tuomet pamatytum kaip vyksta fokusavimas, kas kur mirksi, kiek kartu pypsi ir pan... O tada perkelsi bandymus ant kitu ax.gif
Atsakyti
Atradau savo muilinėj funkciją Exp.+/- g.gif Ja galima nusistayti šviesiau, tamsiau ekrane fotkinant ax.gif Gal kas pasufleruos, ar tai kažkas panašau į ISO. Nes ISO nustatymų mano muilinėj nėra schmoll.gif O va draugės muilinėj vakar žiūrėjau, tai yra blink.gif Nuo 200 iki 800 rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 23, 23:30)
Kad prastas tai as zhinau, bet tuomet pamatytum kaip vyksta fokusavimas, kas kur mirksi, kiek kartu pypsi ir pan... O tada perkelsi bandymus ant kitu  ax.gif

o vargelis, pasirodžiau turbūt visiška vėpla unsure.gif Kad siūlai patį primytiviausią režimą biggrin.gif Gerai būtų, kad paaiškėtų kas nors apie fokusavimą, jį panagrinėjus, bet taip nėra doh.gif Paprastame režime net nėra fokusavimo pasirinkimo galimybių, kurios mane būtent ir domina. Keista, kad instrukcijoje irgi nieko neaprašyta unsure.gif
Nors įdomiausia, kad teko lankyti foto kursus kadaise (spėju tuos pačius kaip Ginijos), kišau savo fotiką fotografei, kuri dėstė, tai irgi nesugebėjo paaiškinti. Išvada - apie fokusavimą neverta aiškintis, per daug čia įsigilinau lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Samanta @ 2006 10 23, 23:32)
Atradau savo muilinėj funkciją Exp.+/-  g.gif Ja galima nusistayti šviesiau, tamsiau ekrane  fotkinant ax.gif Gal kas pasufleruos, ar tai kažkas panašau į ISO. Nes ISO nustatymų mano muilinėj nėra  schmoll.gif O va draugės muilinėj vakar žiūrėjau, tai yra  blink.gif Nuo 200 iki 800  rolleyes.gif

ne tas pats schmoll.gif
Su Exp +/- gali pareguliuoti foto tamsumą arba šviesumą, pagal situaciją, kokios reikia.
ISO - tai fotoaparato jautrumas šviesai. Pavyzdžiui, jeigu geros oro sąlygos, fotografuoji lauke, kai giedra, tai nereikia didelio jautrumo, užtenka ISO 100, o jei prastas apšvietimas, arba reikia fotografuoti judančius objektus - prireiks didesnio jautrumo, pvz. ISO 400.
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2006 10 24, 02:20)
o vargelis, pasirodžiau turbūt visiška vėpla  unsure.gif Kad siūlai patį primytiviausią režimą  biggrin.gif Gerai būtų, kad paaiškėtų kas nors apie fokusavimą, jį panagrinėjus, bet taip nėra  doh.gif Paprastame režime net nėra fokusavimo pasirinkimo galimybių, kurios mane būtent ir domina. Keista, kad instrukcijoje irgi nieko neaprašyta  unsure.gif
Nors įdomiausia, kad teko lankyti foto kursus kadaise (spėju tuos pačius kaip Ginijos), kišau savo fotiką fotografei, kuri dėstė, tai irgi nesugebėjo paaiškinti. Išvada - apie fokusavimą neverta aiškintis, per daug čia įsigilinau  lotuliukas.gif

Nu atsiprashau... ax.gif Tiesiog bandau suprasti koky tu zhvery rankose laikai mirksiukas.gif O gal gali nors kelias nuotraukas ydeti? Ydomu pasidare ka ten tas fotikas ishdarineja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2006 10 23, 22:50)
ne tas pats  schmoll.gif
Su Exp +/- gali pareguliuoti foto tamsumą arba šviesumą, pagal situaciją, kokios reikia.
ISO - tai fotoaparato jautrumas šviesai. Pavyzdžiui, jeigu geros oro sąlygos, fotografuoji lauke, kai giedra, tai nereikia didelio jautrumo, užtenka ISO 100, o jei prastas apšvietimas, arba reikia fotografuoti judančius objektus - prireiks didesnio jautrumo, pvz. ISO 400.

Dėkui už paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
Laba. Gal kas galite patarti kokią geriau naudoti programą skaitmeninių nuotraukų apdorojimui. Visada naudojau juostinį fotiką ir perėjusi prie skaitmenos pasijutau vėl nieko nemokanti. blush2.gif
Atsakyti