Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(Ginija @ 2006 10 22, 19:06)
Šios popietės nuotraukos  ax.gif Nei kiek nekoreguotos kol kas 4u.gif

user posted image

user posted image

balandis ir man patinka drinks_cheers.gif tik man baiss norisi ji paryskinti ("pasharpinti") biggrin.gif

o kryziai is tiesu per mazi tokiai placiam fonui g.gif is arciau juos. spalvos cia labai grazios.. rudenines smile.gif
Papildyta:
QUOTE(valanda @ 2006 10 22, 20:04)

p.s. mano isivaizdavimai nera visiska tiesa. Visiska tiesa sneka profesionalai(laukiam rsaulytes 4u.gif )

cia tai labai noriu papriestaraut schmoll.gif as papasakoju tik tai, kas man atrodo grazu.. o mano skonis toli grazu nera vienintelis teisingiausias ax.gif nenoriu, kad priimtumet tai, kaip visiska tiesa.. tik kaip pasiulyma gal mirksiukas.gif ir jei nuomones nesutampa, priestaraukim biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Tosk @ 2006 10 22, 18:49)
Skaitau dabar  ta knyga *Skaitmeniniai fotoparatai*. Perskaichiau 2daly - Apie ekspozicija... Ir ne velnio nesupratau... blush2.gif Kaip jums skaitesi ta knyga is pirmo karto???

na nezinau, man ji nepasirode per daug sudetinga.. g.gif aisku, is leto, bet skaiciau, vis pabandydavau pati padaryt kazka, apie ka perskaitydavau , ir man ji labai patiko..
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 22, 22:42)

suraskit 5 skirtumus:) as matau 2:))))
Nera numerio ir uzraso ax.gif

Papildyta:
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 22, 23:11)
cia tai labai noriu papriestaraut  schmoll.gif as papasakoju tik tai, kas man atrodo grazu.. o mano skonis toli grazu nera vienintelis teisingiausias  ax.gif nenoriu, kad priimtumet tai, kaip visiska tiesa.. tik kaip pasiulyma gal  mirksiukas.gif ir jei nuomones nesutampa, priestaraukim 

Zinoma. Cia gal sypsenele reikejo uzdeti. Taciau tai, jog labiausiai ismanai foto imantrybes, leidzia Tavimi pasitiketi kalbant sia tema.Kaip pasitikeciau kepeja (kurios pyragus valgau ir man skanu)duodancia patarimus apie gaminima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 22 spalio 2006 - 22:21
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 22, 21:42)
nebloga programa, turi daug galimybiu ir lengviau perprasti nei fotosopa....
tavo lasas jega! gali ant jo iziureti kas vonioje yra:))) tik fonas nekoks....bet lasas tai  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:

suraskit 5 skirtumus:) as matau 2:))))

Aha, aš ir tik du matau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ispanė @ 2006 10 22, 23:00)
taip aš turiu LT instrukcija, bijau, kad ji gali būti sutrumpinta, todėl ir nėra kai kurių svarbių dalykų paminėta  g.gif Reiktų anglišką instrukciją iš kur nors parauti.

Irgi radau šone prie objektyvo Focus mygtuką, tačiau galiu spaudyti jį kiek noriu, niekas neužsistato jo pagalba  blink.gif Focusavimas reguliuojasi per Menu. Oj mistika čia man  unsure.gif
Papildyta:
Tosk, gal pas tave fotike irgi toks dalykas yra?
Eini į Meniu, tada C.AF.CONT.AF (dvi galimybes OFF ir ON), ir AF Trigger (dvi galimybes Focus ir mygtukas pavaizduotas). Kas čia per funkcijos?  bigsmile.gif

Pasizhiurejau... C.AF.CON to reikalo niekad nesu naudojusi, tad pas mane nustatytas OFF (butinai panagrinesiu). Pabandyk ir tu jy nustatyti ant OFF, o tada zhaisti su FOCUS prie objektyvo kaip as darau. O tos AF Trigger nerandu ax.gif
As ir su tuo fotiku grybauju bigsmile.gif Tad abi ishmoksim mirksiukas.gif

Faktas tas, kad man reikia PS. Nuvariau y skyrely, kur kalbama apie PS. Bet... Kur jy man gaut ir instaliuotis, be kazhkokiu tai "vaistuku", "nulauzhimu" ir pan.... Nes ranka prie shirdies pridejus galiu pasakyti - kompas man baubas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tosk: 22 spalio 2006 - 23:44
QUOTE(Tosk @ 2006 10 23, 00:39)
  Faktas tas, kad man reikia PS. Nuvariau y skyrely, kur kalbama apie PS. Bet... Kur jy man gaut ir instaliuotis, be kazhkokiu tai "vaistuku", "nulauzhimu" ir pan.... Nes ranka prie shirdies pridejus galiu pasakyti - kompas man baubas.

Jei kompas baubas geriau nuo paprastesnių programėlių pradėti. Pvz. Picasa2, jei nuotraukoms paryškinti, apkirpti. Arba ulead photoimpact, labai panaši į PS, bet paprastesnė naudojimui, su pavyzdžiais ir pan. Gali atsisiųsti pabandymui iš čia

QUOTE(Samanta @ 2006 10 22, 23:23)
Aha, aš ir tik du matau  ax.gif

ir jų atspindžiai vandenyje smile.gif bus 4 jau.
Atsakyti
Dar truksta firminio zhenklo ant rato mirksiukas.gif

Vakar gaudzhiau bite..kadangi ji judejo, tai neishejo geriai sufokusuoti doh.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrytė: 23 spalio 2006 - 08:20
Ka reikia fokusuoti, norint nufotkinti ryshkiai ugnele??? g.gif nu kiek prishaudzhiau - niekaip ryshkiai nesigavo doh.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nendrytė: 23 spalio 2006 - 08:48
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 22, 22:42)
nebloga programa, turi daug galimybiu ir lengviau perprasti nei fotosopa....
tavo lasas jega! gali ant jo iziureti kas vonioje yra:))) tik fonas nekoks....bet lasas tai  thumbup.gif  thumbup.gif
Papildyta:

As su Corel'iu ir dirbu, bet manau, kad reiktu dar photoshopa ivaldyt g.gif

Sakai fonas nekoks? blink.gif biggrin.gif Tau nepatinka mano sampunai? hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Nendrytė @ 2006 10 23, 09:20)
Ka reikia fokusuoti, norint nufotkinti ryshkiai ugnele??? g.gif nu kiek prishaudzhiau - niekaip ryshkiai nesigavo doh.gif

user posted image

kad nerodo nei vienos foto

o dėl žvakių fotografavimo radau patarimų čia, tik angliškai
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 23, 10:18)
Jei kompas baubas geriau nuo paprastesnių programėlių pradėti. Pvz. Picasa2, jei nuotraukoms paryškinti, apkirpti. Arba ulead photoimpact, labai panaši į PS, bet paprastesnė naudojimui, su pavyzdžiais ir pan. Gali atsisiųsti pabandymui iš  čia

Bet veik visi chia naudojas PS. Tai galvoju bus lengviau ishmokti. Juk bus galima paklausti, o atsakymai bus labai aishkus - eini ten ten ir ten, spaudi ta, ta ir ta.... Na as bent taip tikiuos ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2006 10 23, 10:27)
Bet veik visi chia naudojas PS. Tai galvoju bus lengviau ishmokti. Juk bus galima paklausti, o atsakymai bus labai aishkus - eini ten ten ir ten, spaudi ta, ta ir ta.... Na as bent taip tikiuos ax.gif  lotuliukas.gif

Aš nesinaudoju smile.gif Iš pradžių kompas nedraugavo, o paskuj pripratau ir nenoriu keisti.

Klausimas. Kaip nufotografuoti judantį objektą? Tarkim bėgantį šunį. Kur sufokusuoti, kad jis pats būtų ryškus o fonas pasiliejęs?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 23, 10:31)
Aš nesinaudoju smile.gif Iš pradžių kompas nedraugavo, o paskuj pripratau ir nenoriu keisti.

Klausimas. Kaip nufotografuoti judantį objektą? Tarkim bėgantį šunį. Kur sufokusuoti, kad jis pats būtų ryškus o fonas pasiliejęs?

fokusuoti suni, ir labai trumpo islaikymo reikia, kad jis butu ryskus.

bet jei nori tokio rezultato biggrin.gif

user posted image

tai yra toks vienas budas. reikia uzstatyti gana ilga islaikyma, 1/30 sekundes, ar maziau, ir pradeti sekti aparatu judanti suni, taip besekant sufokusuoti, ir jau kazkada nuspausti mygtuka iki galo, vis taip labai tolygiai sukant aparata.. ir tada tas judantis objektas, kuri fokusuoji ir fotkini, buna palyginti ryskus, o visas fonas issiliejes.. toks judesio jausmas jauciasi biggrin.gif
bet nera lengva taip padaryt blink.gif daug praktikuotis reikia..

(angliskai tai vadinasi Panning. jei idomu, gali daugiau informacijos paieskot ir pasiskaityt)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 23 spalio 2006 - 09:51