Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(sannda @ 2006 10 20, 19:37)
kreipiuosi į visus Canon fotoaparato turėtojus  ax.gif  turiu bėdą -turiu canon, bet neturiu lietuviškos naudojimosi instrukcijos  doh.gif gal galit man skirti kas nors laiko ir paaiškinti tuos fotografavimo režimus, kurie žymimi šiomis raidelėmis:
P, TV, Av, M, C - kam konkrečiai fotografuoti jie skirti, kokie privalumai  ax.gif

P - Program. nenaudoju sito, bet cia lyg ir aparatas pats nustato ir diafragma, ir islaikyma. toks truputi kaip Auto smile.gif
Tv - Shutter Priority - pati gali nustatyti islaikyma. diafragma automatiskai nusistato.
Av Aperture Priority - pati nustatai diafragmos skyles dydi. islaikyma automatiskai nusistato.
M - Manual Exposure - poati ir islaikyma, ir diafragmos skyle nustatai. cia jau reikia suderinti abu dalykus.

o apie C nezinau.. nera pas mane tokio..
Papildyta:
QUOTE(Samanta @ 2006 10 20, 23:11)
O kokie tie rimtesni  g.gif

na, rimtas trikojis buna toks labai tvirtas, kad vejas nenupustu, ir nepradetu klebeti visaip, ilgiau panaudojus (kaip mano dabartinis blink.gif ), bet ne per sunkus.. pakankamai aukstas (aukstesno uz save gal nereikia biggrin.gif ), bet talpiai susilankstantis biggrin.gif dar noriu tokio su gera galvute, kad galeciau gerai panoramines fotkinti (sukant daug kadru padaryt persiklojanciu).. kas cia dar.. ai, dar esu maciusi, kaip kazkokie labai placiai issizergia, ir visai aparatas prie zemes nusileidzia.. reikia man tokio biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2006 10 20, 22:08)
Pabandysiu, bet galiu suklysti.
P - automatinis nustatymas
Tv - iŠlaikymo nustatymas
Av - diafragmos dydžio nustatymas
M - rankinis išlaikymo ir diafragmos nustatymas
C - išsaugojimas tam tikrų nustatymų
Kandangi verčiau įlietuvių kalbą, tai gali būti netikslu  blush2.gif  ax.gif

QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 20, 22:18)
P - Program. nenaudoju sito, bet cia lyg ir aparatas pats nustato ir diafragma, ir islaikyma. toks truputi kaip Auto smile.gif
Tv  - Shutter Priority - pati gali nustatyti islaikyma. diafragma automatiskai nusistato.
Av  Aperture Priority - pati nustatai diafragmos skyles dydi. islaikyma automatiskai nusistato.
M - Manual Exposure - poati ir islaikyma, ir diafragmos skyle nustatai. cia jau reikia suderinti abu dalykus.

aciū.. o man mokytis ir dar kartą mokytis.. nes kuo daugiau sužinau, truo mažiau moku doh.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 20, 22:18)
Tv  - Shutter Priority - pati gali nustatyti islaikyma. diafragma automatiskai nusistato.
Av  Aperture Priority - pati nustatai diafragmos skyles dydi. islaikyma automatiskai nusistato.

o apie C nezinau.. nera pas mane tokio..
Papildyta:
na, rimtas trikojis buna toks labai tvirtas, kad vejas nenupustu, ir nepradetu klebeti visaip, ilgiau panaudojus (kaip mano dabartinis  blink.gif ), bet ne per sunkus.. pakankamai aukstas (aukstesno uz save gal nereikia  biggrin.gif ), bet talpiai susilankstantis  biggrin.gif  dar noriu tokio su gera galvute, kad galeciau gerai panoramines fotkinti (sukant daug kadru padaryt persiklojanciu).. kas cia dar.. ai, dar esu maciusi, kaip kazkokie labai placiai issizergia, ir visai aparatas prie zemes nusileidzia.. reikia man tokio biggrin.gif  biggrin.gif

Vat tokį vieną išsižergiantį šiandien mačiau rolleyes.gif Dar pakilnojau kitus trikojus, visai nesunkūs rolleyes.gif O ta galvute, tai čia kas? blush2.gif g.gif Ir dėkui už info mirksiukas.gif
Atsakyti
Atiduodu teismui lotuliukas.gif porą nuotraukyčių. Jos nėra kažkui įspūdingos, bet bandžiau fotografuoti su macro funkcija
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 10 20, 23:25)
Vat tokį vieną išsižergiantį šiandien mačiau  rolleyes.gif Dar pakilnojau kitus trikojus, visai nesunkūs  rolleyes.gif  O ta galvute, tai čia kas?  blush2.gif  g.gif Ir dėkui už info  mirksiukas.gif

na galvute tai ta vieta, kur prisitvirtina aparatas, ir tokiuose rimtuose-brangiuose jinai irgi rimta buna biggrin.gif biggrin.gif

user posted image

visai nieko mirksiukas.gif tik jis cia neturi buti toks pakrypes, ar ne? biggrin.gif
arba dar galima is truputi arciau, maziau to rato paimt. as va irgi vasara pafotkinau:

user posted image

helsinkis biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(lyra @ 2006 10 20, 23:25)
Atiduodu teismui  lotuliukas.gif porą nuotraukyčių. Jos nėra kažkui įspūdingos, bet bandžiau fotografuoti su macro funkcija

lyra, labai graziai ryskiai pavyko smile.gif o dar arciau prieiti bandei? ar jau nebefokusuoja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 20 spalio 2006 - 22:38
QUOTE(lyra @ 2006 10 20, 23:25)
user posted image

man taip atrodo, kad čia sufokusuota ne į gėlytės centrą, o į kairiausią žiedlapį (esantį nuotraukos centre) g.gif
ale, kokia mandra jau pasidariau blush2.gif
ir šios foto kompozicija man kažkaip nesižiūri blush2.gif kažkas atrodo ne taip g.gif
o ta pirmoji nors ir nukąsta, bet geriau žiūrisi smile.gif

na, bet aišku labiau patyrusi akis pasakys geriau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 20, 22:38)
man taip atrodo, kad čia sufokusuota ne į gėlytės centrą, o į kairiausią žiedlapį (esantį nuotraukos centre)  g.gif
ale, kokia mandra jau pasidariau  blush2.gif
ir šios foto kompozicija man kažkaip nesižiūri  blush2.gif kažkas atrodo ne taip  g.gif
o ta pirmoji nors ir nukąsta, bet geriau žiūrisi  smile.gif
na, bet aišku labiau patyrusi akis pasakys geriau  ax.gif

Pritariu drinks_cheers.gif Čia panašiai kaip ir su mano gulbėm.
Lindra, mes juk mokomės čia mirksiukas.gif Dėka kelių forumiečių jau nemažai sužinojau. Ačiū dar kartą aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 20, 23:40)
lyra, labai graziai ryskiai pavyko  smile.gif o dar arciau prieiti bandei? ar jau nebefokusuoja?

Deja, arčiau darėsi blyški ir viskas liejosi.
Tiesa kompozicijos nelabai žiūrėjau, nes noriu išmokti pirma elgtis su fotoaparatu. Kol kas jis man tamsus miškas lotuliukas.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 10 20, 23:45)
Lindra, mes juk mokomės čia mirksiukas.gif Dėka kelių forumiečių jau nemažai sužinojau.

biggrin.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(lyra @ 2006 10 20, 23:50)
Deja, arčiau darėsi blyški ir viskas liejosi.
Tiesa kompozicijos nelabai žiūrėjau, nes noriu išmokti pirma elgtis su fotoaparatu.

tai čia juk ne tik tave mokom, o ir pačios mokomės tongue.gif biggrin.gif mirksiukas.gif friends.gif

na, va, ir aš priduodu teismui:

user posted image
(labai įdomu g.gif rolleyes.gif g.gif )
kadangi nelabai kokybiškas vaizdelis gavosi blush2.gif , tai gal apie kompoziciją ax.gif daugiau bigsmile.gif ) fotkinta su "muiline" , o neapdirbta štai taip atrodo: bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 20 spalio 2006 - 23:04
Sveikutes, fotoeksperimentatoses!!!

SVEIKINU NAUJOKES 4u.gif Valanda, Lindra, sannda malonu, kad isijunget i musu "sekta" biggrin.gif

Ginija, kaip idomuuuuu. Prasau pasidalinti portretines fotografijos pagrindais ir subtilybemis bigsmile.gif Koki ir kaip apsvietima naudojot? I ka svarbu kreipti demesi taip fotkinant? Koki fona naudojot? Gal destytojas/mokytojas ka nors patare, kaip namu salygomis kokia studijele isirengus ax.gif Idomu baisiai

Oi kiek jus cia grozybiu pridejot bigsmile.gif Man jau geda su savo nuotraukom... Samanta, ir as noooriu jau kruuto fotiko... Neisipaisau tarp toookiu foto mastau.gif

Visi cia su lasiukais zaidzia... grazu thumbup.gif

Valanda, man patiko ta foto su saulelydziu ir ratu. Idomi kompozicijos ideja, bet man ten kazko truksta g.gif Gal speces pasakys...
Fainai ziurisi foto su paukstukais ant kamino thumbup.gif ... noretusi didesne foto pamatyti... mirksiukas.gif Dabar labai smulki..
Dar patiko jura ir suoliukai

Lindra, labai patiko thumbup.gif foto su lasiuku varvanciu is krano... Sita labiausiai
user posted image
tik man uzkliuvo tos raides ant ciaupo detales...
Dar faina ta zalia gele... Nu ziurejau, ziurejau - faina thumbup.gif
Katinas patiko, tik norisi, kad daugiau vietos turetu tongue.gif Galima daugiau kareje puseje palikti ir jo neapkarpyti is virsaus ir kito sono...
Kastonai... man spalvos isdege... atrodo... kompozicijos idomesnes noretusi...

Papildyta:

dejavu, man labai, labai patiko sita foto. Nu ziurejau ir man grazu
user posted image

Nendrytes apelsino maudynes thumbup.gif Kiek kartu vargsa skandinai? lotuliukas.gif Prasau papasakoti kaip fotkinai rolleyes.gif O kaip ta melyna fona dejai... apelsinas tai nemeeeeeeelynas blush2.gif

Baubazzz, man labiausiai su lapais patiko foto... Ir kranas su lasiukais fainai isejo thumbup.gif Tik plaut reikia biggrin.gif pries fotkinant lotuliukas.gif
Sita, tik rsaulytes iskadruota, irgi thumbup.gif
user posted image

Sandda, lasiukai gerai pagauti

QUOTE(sannda @ 2006 10 19, 22:56)
aš dabar net arbatos ramiai išgerti negaliu  biggrin.gif

Ornellitta,patiko tavo foto su apzvalgos ratu thumbup.gif

user posted image

lotuliukas.gif Fotomanija jau biggrin.gif

QUOTE(Samanta @ 2006 10 20, 22:11)
O kokie tie rimtesni  g.gif Noriu prieš konsultacijas su konsultantu pasiaiškinti  blush2.gif  ax.gif Kokio aukščio trikojais jūs naudojatės  ax.gif Manau gal kokio iki 170cm. užtektų  g.gif

Va ir man idomu, nes jau vis dazniau apie trikoji susimastau... Rankos dreba new_russian.gif

user posted image
Zaisminga foto thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 20, 23:59)
biggrin.gif  drinks_cheers.gif
tai čia juk ne tik tave mokom, o ir pačios mokomės  tongue.gif  biggrin.gif  mirksiukas.gif friends.gif

Ir labai ačiū, kad mokote, nes juk aš iš esmės nieko nenutuokiu, o jūsų patarimai labai svarbūs. mirksiukas.gif blush2.gif Peržiūrėjau nuotrauką, manau, kad ištikro nesufokusavo į viduriuką. Kažkur mačiau patarimą, kaip padaryti, kad sufokusuotų reikiamą vietą, bandysiu. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Samanta @ 2006 10 20, 17:44)
Kokia faina foto  wub.gif Kiek suprantu ne pagal visas reikalaujamas taisykles, bet graži thumbup.gif

aciū
blush2.gif
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 20, 22:40)

visai nieko  mirksiukas.gif  tik jis cia neturi buti toks pakrypes, ar ne?  biggrin.gif
arba dar galima is truputi arciau, maziau to rato paimt. as va irgi vasara pafotkinau:

IS mano stovimos ten pozicijos taip gavosi, nepakreipiau fotiko, arciauprieit al ir galima buvo.. bet ten jau temze teka iskart, bet gal ir galejau prieiti. ir isvis is sitos mano kelones asaru pakalne wink.gif buvo daug graziu nuotrauku kurios tiesiog dingo is memory card... rode error. ir viskas sad.gif o tiek buvom pridare kadru:(
Atsakyti