Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(Baubazz @ 2006 10 19, 22:35)
pamaciau kaip jus zaidziat su kranais tai ir as pabandziau biggrin.gif  biggrin.gif

O cia mano lasiukas tongue.gif (kranas tai jau aprudijes, ir kempine nebepadeda doh.gif )

user posted image

Pagalvojau, kad cia tokie kaip internetiniai foto kursai gaunasi, kai viens kitiems patariam, darom "namu dabus" lotuliukas.gif , po to juos aptariam thumbup.gif
Atsakyti
user posted image user posted image

kad visai gerai man cia ziurisi smile.gif klevams gal po milimetra prideciau virsuj ir apacioj, nes man vis norisi, kad objektas laisvai tiltpu i kadra, o ne verztusi lauk. na dazniausiai taip ax.gif
dobilas graziai issiskiria is fono. galima dar vertikaliai pabandyt, kad daugiau jo kotelio matytusi, ir man patinka, kad jis cia taip soniuke patalpintas thumbup.gif

user posted image

cia tai matosi, kad gerokai padirbta su ja smile.gif bet visai malonus rezultatas.. tik man idomu, kaip tos gelytes naturaliam fone atrodo mirksiukas.gif

Atsakyti
[quote=ajas,2006 10 19, 22:52]
O cia mano lasiukas tongue.gif (kranas tai jau aprudijes, ir kempine nebepadeda doh.gif )

na ir neiseina su 200mm kazko is arti paimti???? smile.gif smile.gif
saunuole
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2006 10 19, 22:52)
O cia mano lasiukas  tongue.gif (kranas tai jau aprudijes, ir kempine nebepadeda doh.gif )

user posted image

Pagalvojau, kad cia tokie kaip internetiniai foto kursai gaunasi, kai viens kitiems patariam, darom "namu dabus"  lotuliukas.gif , po to juos aptariam  thumbup.gif

thumbup.gif

ryskiai lasiuka pagavai. tik galejai leisti tam kranui labiau i kaire issikisti mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ajas @ 2006 10 19, 22:52)
O cia mano lasiukas  tongue.gif (kranas tai jau aprudijes, ir kempine nebepadeda doh.gif )

Pagalvojau, kad cia tokie kaip internetiniai foto kursai gaunasi, kai viens kitiems patariam, darom "namu dabus"  lotuliukas.gif , po to juos aptariam  thumbup.gif

jo, labai thumbup.gif
na, o kadangi patariam vieni kitiems - tai manau, kad tavo thumbup.gif superlašiukas pakrypęs gavosi g.gif biggrin.gif (čia panašiai, kaip ir apie horizontus ax.gif )
Atsakyti
user posted image

user posted image

ajas, ar cia su blicu darei? jei truksta apsvietimo, paimk pora kokiu staliniu lempu, is sono, is virsaus apsviesk, visaip pabandyk mirksiukas.gif jei diena, tai tiesiog prie lango sviesos bandyk.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 19 spalio 2006 - 22:06
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 19, 22:53)
cia tai matosi, kad gerokai padirbta su ja  smile.gif  bet visai malonus rezultatas.. tik man idomu, kaip tos gelytes naturaliam fone atrodo mirksiukas.gif

kd nelabai ir dirbta, apkarpiau su crop ir šešėlius padariau -15, netyčia taip gavosi.

va naturali

user posted image

dar turiu klausimą dėl lašelių fotografavimo. Prikišti objektyvą labai arti vandens ar iš kiek toliau, su zoomu pritraukti? Jei labai arti prikišiu nemes objektyvas šešėlio nuo blykstės?
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 23:05)

dar turiu klausimą dėl lašelių fotografavimo. Prikišti objektyvą labai arti vandens ar iš kiek toliau, su zoomu pritraukti? Jei labai arti prikišiu nemes objektyvas šešėlio nuo blykstės?

as per atstuma, nes arti prikisus objektyvas nefokusuoja...
atsistoju minimaliu atstumu kokiu fokusuoja mano objektyvas (t.y. ~40cm)
su zoomu priartinu ir viskas, aisku nesakau kad pas mane labai jau cia macro nuotraukos.......tam reikalui reikia macro objektyvo...
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 23:05)

joo, gali mesti. pabandyk, kaip bus.
Atsakyti
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 23:01)
na, o kadangi patariam vieni kitiems - tai manau, kad tavo  thumbup.gif superlašiukas  pakrypęs gavosi  g.gif  biggrin.gif (čia panašiai, kaip ir apie horizontus  ax.gif )

lotuliukas.gif tiksliai
Papildyta:
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 19, 23:04)

ajas, ar cia su blicu darei?  jei truksta apsvietimo, paimk pora kokiu staliniu lempu, is sono, is virsaus apsviesk, visaip pabandyk  mirksiukas.gif jei diena, tai tiesiog prie lango sviesos bandyk.

Kadangi tamsiu paros metu mokymaisi vyksta rolleyes.gif , tai su blicu. Bet itariu, kad reikia ir jo instrukcija issitraukti blush2.gif

Bandysiu toliau mirksiukas.gif
Atsakyti
Baubazz

user posted image

sitoj nuotraukoj pas tave vel viskas krypsta blink.gif o antras dalykas, nelabai man patinka tai, kaip lapai ir gatve dalina nuotrauka per puse. gal del to ir kazka negerai.. o dejavu apkirptas variantas man geriau ziurisi smile.gif cia gal reiktu apsispresti, ka tu labaiu nori parodyti. ar lapus, ar gatve.. jei lapus, tai gal taip buvo galima

user posted image

ka manai?
Papildyta:
user posted image

o cia tai man taip norisi pasisukti i desine biggrin.gif tas tuscas plotas kairej,manau, visai nereikalingas.. o ir tas ilgas daiktas vel per viduri.. o ten desinej lyg ir visas grozis prasideda.. tai va biggrin.gif ir dar White Balance paraudonaves biggrin.gif uzdejus koki Tungsten spalvos naturalesnes turetu buti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 19, 23:19)
Baubazz

sitoj nuotraukoj pas tave vel viskas krypsta  blink.gif  o antras dalykas, nelabai man patinka tai, kaip lapai ir gatve dalina nuotrauka per puse. gal del to ir kazka negerai.. o dejavu apkirptas variantas man geriau ziurisi  smile.gif  cia gal reiktu apsispresti, ka tu labaiu nori parodyti. ar lapus, ar gatve.. jei lapus, tai gal taip buvo galima

user posted image

ka manai?

ammm.....horizontas lyg ir nevirsta.... tie medziai auga pakrype.
na nzn kas joje netaip, turbut pati nuotrauka lieva:)))
bandziau as ja visaip apkrapyt ir vistiek nieko gero nemaciau:))
Atsakyti