Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografavimas (2 dalis)

QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 21:58)
Aš niekada nebandžiau daryti naktinių foto. Tarkim jei norėčiau padaryti foto kaip tavo pirmoji. Ką daryti....
1. Pastatyti fotoaparatą ant trikojo, jei ji po ranka nėra tada bent ant suoliuko.
2. nustatyti didesnį išlaikymą.
3. fokusuoti kur? Į lempa?
4. dar ką reguliuoti reikia, pvz. iso?

as darau taip:
1.pasistatau fotika.( suoliukas, trikojis ar kur tik iseina)
2.jei visiskai tamsu tai diafragma atidarau, jei nelabai tai siek tiek pridarau pvz 5.6
3.islaikyma irgi ziurint kokios salygos. dazniausiai pabandai 10s, matai kad tamsu, tada 20s ir taip ziuri....
3,5. fokusuoji i kazkoki sviesesni ruoza, ar i kazkoki objekta, arba ijungi MF ir nusuki i begalybe....
4.nusistatau kad fotkinciau su laikmaciu, pasidarau 2s kad speciau atsitraukti nuo fotiko ir jis visiskai nejudetu....
5. iso maziausias. nebent yra taip tamsu kad nepadeda nei 30s nei atidaryta diafragma, tada galima didinti ISO
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 19 spalio 2006 - 21:17
QUOTE(sannda @ 2006 10 19, 21:11)
na temikę tai super  thumbup.gif  radau.. jau spejau konspektus užsivesti ir su fotiku palakstyti - lašiukų iš krano pagaudyti  blush2.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Baubazz @ 2006 10 19, 21:22)
taigi tu turi 200mm objektyva, atsitrauk nuo objekto per koki metra ar pusmetri, priartink objekta su objektyvu, paspausk fotografavimo mygtuka iki puses, vaizdo ieskiklyje kairiam kampe atsiras geltonas taskiukas. jei dar mazai isdidina, bandyk dar arciau prieiti ir vel ta pati.
kai atsiranda tas taskiukas reiskia sufokusavo, jei ne reiskia ne...
as dar pasidares kad kai sufokusuoja objekta tai fotikas supypsi....

plem kiek prirasiau, tikiuosi suprasi smile.gif
jeigu ka tai klausk:)

drinks_cheers.gif

Siandien antra vakara laksciau lotuliukas.gif Jau sis tas ax.gif , bet man norisi dar labiau makro blush2.gif Kitu darbuose ziuriu, kad smulkiausi vabaliukai ar musytes vos ne per visa nuotrauka, man net ir su 200 mm tiek neprisitraukia schmoll.gif ir aisku trikojo reikia (neturiu dar), nes rankos dreba blush2.gif T
Tokia sio vakaro makro

user posted image
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2006 10 19, 22:04)
Baubaz, ka man daryt, kad ir as tureciau? gal yra kokiu nors budu tave prikalbint pasidalint savo turimu geru 4u.gif ?

na nzn, gal duok emaila ir as tau atsiusiu:))))
manau bedos nera:)
Papildyta:
[quote=ajas,2006 10 19, 22:13]
drinks_cheers.gif

Siandien antra vakara laksciau lotuliukas.gif Jau sis tas ax.gif , bet man norisi dar labiau makro blush2.gif Kitu darbuose ziuriu, kad smulkiausi vabaliukai ar musytes vos ne per visa nuotrauka, man net ir su 200 mm tiek neprisitraukia schmoll.gif ir aisku trikojo reikia (neturiu dar), nes rankos dreba blush2.gif T
Tokia sio vakaro makro

jei pameni mano ta bite, tai ji fotografuota su 100mm, tai manau su 200mm turetu geriau oavykti...nors galbut ir klystu...
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 21:58)
Aš niekada nebandžiau daryti naktinių foto. Tarkim jei norėčiau padaryti foto kaip tavo pirmoji. Ką daryti....
1. Pastatyti fotoaparatą ant trikojo, jei ji po ranka nėra tada bent ant suoliuko.
2. nustatyti didesnį išlaikymą.
3. fokusuoti kur? Į lempa?
4. dar ką reguliuoti reikia, pvz. iso?

kaip as darau:

1. visada ant trikojo.
2. nustatau diafragmos dydi, kokio man reikia.
3. pagal ja islaikymas pats nusistato.
4. fokusuoju irgi ten, kur man reikia. jei siaip kazkoki vaizda, o ne kazka konkretaus, tai ir fokusuoju tai, kas yra priekyje. jei bandytum fokusuot, pavyzdziui, svieciancias lempas, tai nuotrauka labai tamsi butu.. be tu lempu nieko nesimatytu, nes aparatas, pagalvojes, kad visur yra taip sviesu, kaip toj lempoj, parinks gerokai trumpesni islaikyma, negu reikia. ir atvirksciai.

kitas variantas:

pasirenku pati islaikyma. tarkim, noriu, kad liktu tos linijos nuo pravaziuojanciu masinu. paskaiciuoju, kiek sekundziu trunka, kol viena masina pro visa nuotrauka pravaziuoja, nustatau toki islaikyma, pagal ji nusistato atitinkama diafragma. ir viskas. jei matau, kad reikia ilgo islaikymo, o diafragma per placiai atsidaro, o noriu, kad ryskumo gylis butu didesnis, tada padidinu ISO. jautrumas padideja, ir nebereikes tokios dideles skyles:)
Papildyta:
QUOTE(Lindra @ 2006 10 19, 18:54)
user posted image

user posted image

o kaip , turi omenyje, pasukti?

nu va, ryskumas cia daug geresnis thumbup.gif thumbup.gif as tai zinai kaip darau biggrin.gif kad ryskus butu lasiukas, o ne kranas, pridedu kazka toj vietoj, kur lasiukas bus, sufokusuoju, neatleidziu mygtuko, ir sulaukus lasiuko fotkinu smile.gif

o apie aparato pasukima.. gal ne pats geriausias zodis biggrin.gif na, ne pasukti, bet taip vis bandyti kita vieta fokusuoti, siek tiek patraukiant aparata aukstyn, zemyn, i sona, kad jis vis neuzsikabintu uz tos pacios vietos. taip labai labai nedaug patraukti smile.gif ar aiskiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rsaulyte: 19 spalio 2006 - 21:22
na ir galiu parodyk, ko jūsų pagalba išmokau blush2.gif

user posted image

user posted image

P.S: krano čiaupas nukirptas, apskritai -iškirpau tik lašus ax.gif todėl ir kokybė suprastėjusi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sannda: 19 spalio 2006 - 21:25
Ačiū už patarimus, ryt vakare pabandysiu, gal kas išeis.
rsaulyte, ar galetum mano macro foto pakomentuoti? gal per daug sumažinau, bet bent ar kompozicija tinkama.

Baubazz, ten toj pirmoji (ne naktinėj) nuotraukoj, mano akimis, pirmam plane per daug visko prikrauta. Man gražiau atrodytų jei tos pirmosios lapų krūvos visai nebūtų
kažkaip taip

user posted image

na tada taip
user posted image

bet pradiniam variante dešinė pusė per daug sunki smile.gif

P.s. persukau netyčia, tik dabar pastebėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 19 spalio 2006 - 21:47
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 22:31)
rsaulyte, ar galetum mano macro foto pakomentuoti? gal per daug sumažinau, bet bent ar kompozicija tinkama.

Baubazz, ten toj pirmoji (ne naktinėj) nuotraukoj, mano akimis, pirmam plane per daug visko prikrauta. Man gražiau atrodytų jei tos pirmosios lapų krūvos visai nebūtų
kažkaip taip

user posted image

sitiap man visai nesiziuri...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baubazz: 19 spalio 2006 - 21:36
Ačiū Baubui(zz) ir Rsaulytei 4u.gif
už naudingus patarimus 4u.gif 4u.gif

QUOTE(rsaulyte @ 2006 10 19, 22:21)
  as tai zinai kaip darau biggrin.gif  kad ryskus butu lasiukas, o ne kranas, pridedu kazka toj vietoj, kur lasiukas bus, sufokusuoju, neatleidziu mygtuko, ir sulaukus lasiuko fotkinu  smile.gif

bigsmile.gif čia tai geras thumbup.gif

o apie aparato pasukima.. gal ne pats geriausias zodis  biggrin.gif  na, ne pasukti, bet taip vis bandyti kita vieta fokusuoti, siek tiek patraukiant aparata aukstyn, zemyn, i sona, kad jis vis neuzsikabintu uz tos pacios vietos. taip labai labai nedaug patraukti smile.gif  ar aiskiau?
taip, aiškiau, aš irgi kažkaip taip jau pradėjau bandyt daryt bigsmile.gif

Šaunuolė Sannda thumbup.gif tik aišku galėtų būti ryškesnis, gal kontrastas... g.gif bigsmile.gif

Baubai(zz) labai fainos naktinės foto wub.gif

aha, ir man nesižiūri persukta foto. man atrodo, gal reiktų nukirpti tos dešiniosios pusės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 19 spalio 2006 - 21:37
pamaciau kaip jus zaidziat su kranais tai ir as pabandziau biggrin.gif biggrin.gif

user posted image

tik nemoku su fotosopu nuplaut jo:)
o su kempine tingiu blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
gal kas gali dar paaiškinti kaip uždėti ant nuotraukos rėmelį su išsiliejusiais kraštais? ax.gif tiesų rėmelį, jūsų pagalba uždėti jau moku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2006 10 19, 22:31)

galiu, zinoma, tik nebelabai suspeju biggrin.gif biggrin.gif
tuoj
Atsakyti