Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(sushi @ 2010 10 31, 02:17)
Gal kas žinote.. blush2.gif 
Ar gali taip būti, kad XIX amžiuje, mirus šeimos galvai, mirties metrikuose (lenkiškuose) tarp išvardintų vaikų būdavo surašomi tik likę sūnūs, o turėtos dukros – ne? Ar jei nėra įrašyti likusių dukterų vardai, tai turėtų reikšti, kad jos tuo metu jau buvo mirusios?..

Rašydavo visus likusius gyvus. Greičiausiai dukros jau buvo mirusios (arba ištekėjusios ir gyvenančios atskirai su savo šeimomis, nors šį faktą dar reiktų patikrinti, čia tik mano prielaidos). Na mano giminės paieškose buvo faktas, kad kaimo surašymo sąrašuose neradau savo senelio brolio. Tik vėliau pažiūrėjau, kad surašymo metu mama jo tik laukėsi, jis dar nebuvo gimęs.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2010 10 31, 04:45)
Rašydavo visus likusius gyvus. Greičiausiai dukros jau buvo mirusios (arba ištekėjusios ir gyvenančios atskirai su savo šeimomis, nors šį faktą dar reiktų patikrinti, čia tik mano prielaidos). Na mano giminės paieškose buvo faktas, kad kaimo surašymo sąrašuose neradau savo senelio brolio. Tik vėliau pažiūrėjau, kad surašymo metu mama jo tik laukėsi, jis dar nebuvo gimęs.
Ačiū, Jolantuke mirksiukas.gif
Kažkaip įtariu, kad pakartotinai aš vieno įrašo kopijos iš archyvų prašysiu, nes sukėlė abejonių... Juk paprastai jei įrašas baigiamas, gale dedamas taškas, ar ne? Čia gi tarsi įrašas užsibaigia kableliu, o kas toliau puslapyje yra, man neatšvietė... g.gif Prieš tą kablelį išvardinti visi likę sūnūs ir, turiu vilties, gal po kablelio dar kartais buvo vienos kitos dukros vardas... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 31 spalio 2010 - 23:54
QUOTE(sushi @ 2010 11 01, 01:51)
Ačiū, Jolantuke  mirksiukas.gif
Kažkaip įtariu, kad pakartotinai aš vieno įrašo kopijos iš archyvų prašysiu, nes sukėlė abejonių... Juk paprastai jei įrašas baigiamas, gale dedamas taškas, ar ne? Čia gi tarsi įrašas užsibaigia kableliu, o kas toliau puslapyje yra, man neatšvietė...  g.gif Prieš tą kablelį išvardinti visi likę sūnūs ir, turiu vilties, gal po kablelio dar kartais buvo vienos kitos dukros vardas...  mirksiukas.gif

g.gif įdomi situacija...
Gali būti, kad į kitą puslapį buvo nukelta... Bet šiaip ten atidžiai žmonės dirba. Na, bet pasitikslinti visada verta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2010 11 01, 04:32)
Gali būti, kad į kitą puslapį buvo nukelta... Bet šiaip ten atidžiai žmonės dirba. Na, bet pasitikslinti visada verta  4u.gif
Man irgi toks įtarimas... g.gif Kiek turiu metrikų, visuose, išskyrus minėtą atvejį, pasibaigus įrašui, padėtas brūkšnys apačioje - na, atidalinta nuo kito įrašo. Šitame gi – nėra to brūkšnio. Tai va, arba ne viską man atšvietė to įrašo, arba tikrai puslapio pabaiga... Na, bet kokiu atveju jau užklausiau akartotinai, gal gausiu kokį atsakymą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 10 31, 01:17)
Gal kas žinote.. blush2.gif 
Ar gali taip būti, kad XIX amžiuje, mirus šeimos galvai, mirties metrikuose (lenkiškuose) tarp išvardintų vaikų būdavo surašomi tik likę sūnūs, o turėtos dukros – ne? Ar jei nėra įrašyti likusių dukterų vardai, tai turėtų reikšti, kad jos tuo metu jau buvo mirusios?..

Mano paieskose po vyro naslio mirties rasoma mazdaug taip: mire tas ir tas, nuo..., sulaukes....., paliko sunus:...,...., ir dukteris...., ... . Nesvarbu, kad dukros buvo vyresnes uz sunus, bet pirmiausia rasydavo juos.
po motinos mirties, kai gyvas vyras, analogiskai, tik pries sunus irasydavo, kad nasliu paliko vyra, tada jau sunus, o po to dukteris.
Atsakyti
Gal kam prireiks Lietuvos savanoriu sarašų

http://www.versme.lt/sav_j.htm

Aš iš čia pasitikslinau senelio brolių gimimo datas,gimimo vietas ir gyvenamąją vietą apie 1930 metus
Atsakyti
Gal kam šitas puslapis padės http://www.network54.com/Forum/5317/

O aš šiuo metu masiškai siuntinėju laiškus per Facebook-ą. Jau tiek naujų vardų į medį prirašiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daugvaikuciu @ 2010 12 04, 21:55)
Gal kam prireiks Lietuvos savanoriu sarašų

http://www.versme.lt/sav_j.htm

Aš iš čia pasitikslinau senelio brolių gimimo datas,gimimo vietas ir gyvenamąją vietą apie 1930 metus

ačiū labai man tikrai pravers šitas puslapis bigsmile.gif jau radau žmogų, kuris tikrai yra giminė, nors nežinau dar kokia blush2.gif na dar tik pradedu domėtis gimine 4u.gif
Atsakyti
Mano reikalai su istorija ne kokie 4u.gif ... gal jūs žinosit...? Mano senelis su močiute susipažino apie 1919 metus kai jis buvo kareiviu ir sužeistas gulėjo ligoninėje. Tarp savanorių jo neradau. Ir dabar galvoju - ta ligoninė tai Tomske /kažkur Rusijos sibire/. Tai čia jau gal jis buvo ne Lietuvos savanoris, bet koks carinės Rusijos rekrūtas, kovojęs pilietiniame kare, ar pirmam pasauliniam ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gude: 06 gruodžio 2010 - 10:04
Prisijungiu prie diskusijos

Sudarant giminės medį galima pasinaudoti tarptautinėmis genealogijos programomis. Jų yra labai daug. Pradedantiems geriausia Myhertage nemokama 250 asmenų talpinanti programa, nes ji pateeikiama jau ir lietuvių kalba.
Adresas http://www.myheritage.lt
Kam kils klausimų pildant ar sudarant medžius, atsakau dienoraštyje Giminėsmedis.blogas.lt

Apie archyvus. Tai vienas patikimiausių informacijos šaltinių, lengviausias kelias į giminės istoriją, tik gal brangokas.
Aš pati augindama dukrą sėdėjau archyvo skaitykloje ir susirinkau didžiąją dalį medžio.

Dalį dokumentų padovanojo giminaitis iš oficialialaus užsakymo, deja, buvo netikslumų pavardėse, datose. Kiekvienoje knygoje rštininkai įrašydavo su visokiais netikslumais, jeigu naudosite perrašytą knygą galite net nepažinti savo giminaičio.
Niekas negali garantuoti 100 procentų kokybės.
aš pati daug klaidų dariau perrašant iš senųjų knygų, iš pasakojimų.
Dabar didelė dalis dokumentų suskaitmeninta ir patalpinta intenete. Apie tai mano blogame galima paskaityti.
Gražių švenčių!
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2010 12 28, 10:12)
Prisijungiu prie diskusijos

Kam kils klausimų pildant ar sudarant medžius, atsakau dienoraštyje Giminesmedis.blogas.lt
Ačiū už nuorodą, įdomu buvo paskaitinėti smile.gif

Pasinaudodama proga, sveikunu visus su su praėjusiomis šventėmis, o ateinančiais metais linkiu atrasti kuo daugiau savo giminės medžio šakų! 000059.gif
Atsakyti
kas ieško duomenų apie išvykusius gimines tai man labai padėjo http://www.ellisisland.org ir http://www.passengerlists.de/ puslapiuose esantys emigrantų sąrašai 4u.gif
Atsakyti