Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 30, 15:04)
gal taip pavyks per nuorodą 4u.gif

Ačiū, pavyko 4u.gif
Atsakyti
Gal kam bus įdomu: 1939 m. Lietuvos telefonų knyga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 08 balandžio 2014 - 07:47
Labas vakaras,

Gal kuriai teko susidurti su Subatės bažnyčios metrikais (Latvija )? Raduraksti yra tik 1896-1907 m. gimimo metrikai. Jei teko su šios bažnyčios metrikais dirbti ar susidurti, tai gal žinote kur jų daugiau yra?
Atsakyti
QUOTE(smokas @ 2013 11 21, 19:41)
Vincentas

jei dar kils klausimų apie vardus, gan naudingas žodynėlis:
Vardų žodynėlis

Kažkada klausiau apie vardus... Su Jūsų pagalba sėkmingai nagrinėjau savo giminių vardus, o dabar nėra šio puslapio g.gif Kur dar daugiau galima "atkurti" vardus lietuviškai ?
Dar vienas klausimas, ar yra kur nors koks nors sąrašas, kas išvyko po pirmo pasaulinio karo į Argentiną (tuo metu daug kas emigravo) ir į Ameriką?
Ačiū iš anksto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sivita: 11 balandžio 2014 - 14:01
Dokumentuose galime surasti daugybę vieno vardo užrašymo variantų. Apie įvairias formas ir lietuviškus vardus rašiau Nuoroda. "Vardai lotynų, lenkų, rusų, lietuvių kalbomis" - surašiau dažniausiai sutinkamus krikščioniškus vardus.
Temoje "Vardų kelionės (jų kilmė ir reikšmė)" - reti vardai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 11 balandžio 2014 - 17:14
Sveiki, kadaise, kažkurio žmogaus tinklapyje, buvau radęs informaciją, apie kapines, tai yra, detalųjį kapinių planą su sunumeruotomis vietomis, ir sąrašais, palaidotų žmonių tose vietose.. Tačiau tai buvo man nereikalingos vietos, todėl ir nesureikšminau viso to.. Gal žinote, ar Istorijos archyve, yra tokie sąrašai ? ar turėtų būti tos parapijos bažnyčiose ?
Atsakyti
QUOTE(sojar @ 2014 04 28, 13:56)
Sveiki, kadaise, kažkurio žmogaus tinklapyje, buvau radęs informaciją, apie kapines, tai yra, detalųjį kapinių planą su sunumeruotomis vietomis, ir sąrašais, palaidotų žmonių tose vietose.. Tačiau tai buvo man nereikalingos vietos, todėl ir nesureikšminau viso to.. Gal žinote, ar Istorijos archyve, yra tokie sąrašai ? ar turėtų būti tos parapijos bažnyčiose ?

Gal čia?
Dar yra Atminimo knyga.

Gegužės 17 dieną, šeštadienį, 10 val. Kaune, Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje asociacija “Lapkričio 2-osios draugija” organizuoja organizacijų ir kraštotyros entuziastų, kurie užsiima kaimo kapinaičių registrais, seminarą-konferenciją. Šiame renginyje numatoma pasidalinti įvairių žmonių ir organizacijų patirtimi, inventorizuojant vietos kapines.

Dar vienas faktas, kad 1958 metais Ministrų taryba buvo išleidusi įsakymą inventorizuoti-surašyti visas Lietuvos kapines. Bet niekaip negaliu rasti kur tie surašymo rezultatai yra saugomi.
Papildyta:
Išdrįsiu čia įkelti savo prašymą:
user posted image
Atsakyti
Taip, būtent pas Jus ir mačiau smile.gif mane domintų Zarasų kapinių registras.. arba Degučių miestelio..Irgi niekur nerandu..
Atsakyti
QUOTE(sojar @ 2014 04 28, 14:17)
Taip, būtent pas Jus ir mačiau smile.gif mane domintų Zarasų kapinių registras.. arba Degučių miestelio..Irgi niekur nerandu..

Tokio, kaip kapinių registro niekas nedaro.
Kiek ieškojau, net atsakingieji už pačias kapines ir jų priežiūrą, neturi jokio sąrašo.
Vienintelis oficialus surašymas Lietuvos mastu turėjo vykti 1958 metais, bet niekaip nerandu galų kur tie dokumentai įslaptinti.
Atsakyti
Beja, turiu sukaupęs nemažai metrikų knygų.. Lavoriškių (viskas kas yra paveldę, saugojau po vieną puslapį) ir Zarasų parapijos (ePavelde jų nėra).. Jei yra tokių, kuriems labai reikėtų šių knygų (elektroninių), galėčiau pasidalinti:)
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 03 30, 14:04)

Nelabai supratau kaip ten ieškoti kažko.. skyrelyje failai, tik pora failų yra.. gal patarsit ?
Atsakyti
Gal kas žino, kaip vadinasi liga "vereda"? labai dažnai sutinku, mirties metrikose ~1890m.. labai reikia..
Atsakyti