Gal kas galėtų padėti perskaityti vardą ir pavardę, iš metrikos ? žemiau pridedu paveikslėlį. Pabraukiau raudonai, ko būtent nesigauna iššifruoti.. iš anksto dėkoju už bet kokią pagalbą
QUOTE(smokas @ 2014 03 01, 17:59)
Ieva Alshauskaite(Olshauskaite)?
Na kad nepanašu.. manau turetu būt lenkė.. nes iš senelio linijos eina vien lenkai..
QUOTE(Galakty @ 2014 03 01, 19:37)
Na kad nepanašu.. manau turetu būt lenkė.. nes iš senelio linijos eina vien lenkai..
na gal atsiras dar skaitančių, bet aš perskaitau Евы из Ольшевских
Sėkmės
QUOTE(smokas @ 2014 03 01, 18:43)
Na va, susikūriau savo vartotoją.. Vat rusiškai, kai parašei, tai manau gali būti.. :/ Dėkui kolkas, bet gal dar pas kažką bus minčių ?
QUOTE(Galakty @ 2014 03 01, 15:50)
Gal kas galėtų padėti perskaityti vardą ir pavardę, iš metrikos ? žemiau pridedu paveikslėlį. Pabraukiau raudonai, ko būtent nesigauna iššifruoti.. iš anksto dėkoju už bet kokią pagalbą
Manau Ieva Albšauskaitė (Olbševskich)
Kilmė gali būti iš baltų kaip Albutavičius, Albušaitis, panaši į prūsišką - Albuschat, Albushaite. Lenkų k. - panašus Albasz.
QUOTE(Elenajazz @ 2014 03 02, 22:37)
Manau Ieva Albšauskaitė (Olbševskich)
Kilmė gali būti iš baltų kaip Albutavičius, Albušaitis, panaši į prūsišką - Albuschat, Albushaite. Lenkų k. - panašus Albasz.
Ačiū labai už atsakymą, manau taip ir bus (Olbševskix).. Malonu matyti, kad vis dar aplanko šį skyrelį besidomintys geneologija.. Nes Lietuvoj nelabai tas populiaru.. kai Rusų forumai, didėja sulyg kiekviena valanda
QUOTE(sojar @ 2014 03 03, 12:10)
Ačiū labai už atsakymą, manau taip ir bus (Olbševskix).. Malonu matyti, kad vis dar aplanko šį skyrelį besidomintys geneologija.. Nes Lietuvoj nelabai tas populiaru.. kai Rusų forumai, didėja sulyg kiekviena valanda
Sveiki, kiek man matyti, tai Евы из Ольшевских, nes ta į "b" panaši raidė yra rusiškas "miagkij znak", t.y. minkštumo ženklas, čia jis taip kaligrafiškai išryškintas: Josifo (Juozapo, Juzefo) ir Ievos iš Olševskių Gaidukevičių ... t.t. Metrikų raštas vienok bjaurokas
Labai dažna pavardė Olszewski, o formą Olbszewski nelabai kur rasi.
Man taip smagu skaityti jūsų postus
Ir dar džiugu, kad Jolantukė dirba mylimą darbą
Aš pati stumiuosi į priekį, tik ne ta linija, kur pirma, o kita, kuri buvo irgi aklavietėje, ir manau, kad mane ištiko fantastiška sėkmė rasti porą dokumentų epavelde, kurie man labai padėjo.
Beje, viena mergina yra iš Žukovskių giminės, ištekėjusi 1814 m., ir panašu, kad ji yra duktė Žukovskio, kuris dirbo Kėdainių Zabielų dvare Labūnavoje (kuo, nežinau, pagal kontekstą lyg ūkvedžiu, ekonomu?). Šitie Žukovskiai yra nuo Vandžiogalos-Labūnavos apylinkių.
Dar rekonstravau vieno kunigo, mano tiesioginio protėvio sūnėno, biografiją nuo 18 a. vid. iki 19 a. pr.
Taip pat "prakrapščiau" dar vieną liniją, atsiremiu į 17 a.-18 a. sandūros jovalą, reikia dar metrikų, ir, kaip sakoma, žinau kur gauti (Vrublevskių bibliotekoje ir Paparčiuose), tik reikia ten rasti laiko patekti
Iš Apytalaukio epavelde daug visokių dokumentų, yra inventorių net, ten paprastai būdavo surašomi priklausančių kaimų valstiečiai.
Dėl Archeono - istorikė Sigita yra labai labai puiki ir profesionali, tik ji turi begales darbų ir nereikėtų pykti, jei ko nors nesiims. Esu su ja bendravusi.
QUOTE(oroboros @ 2014 03 29, 14:01)
Beje, viena mergina yra iš Žukovskių giminės, ištekėjusi 1814 m., ir panašu, kad ji yra duktė Žukovskio, kuris dirbo Kėdainių Zabielų dvare Labūnavoje (kuo, nežinau, pagal kontekstą lyg ūkvedžiu, ekonomu?). Šitie Žukovskiai yra nuo Vandžiogalos-Labūnavos apylinkių.
Pavardė Žukovski labai populiari. Vos ne kiekviename kaime galima rasti Žukovskių. Sunku tada giminystės ryšius nustatyti
Maniškiai mamos linijos Žukovskiai karta iš kartos - Vilniaus rajono gyventojai. Aš viena išemigravau arčiau tėvo gimtinės į Žematiją
P.S. ačiū
O kas nors ieškojot informacijos Europeana.eu ? Ten radau savo tėvų kaimo bažnyčios knygas !!!!
QUOTE(gude @ 2014 03 29, 20:58)
O kas nors ieškojot informacijos Europeana.eu ? Ten radau savo tėvų kaimo bažnyčios knygas !!!!
O kokiu būdu ten ieškoti? Kol kas radau tik sudubliuotą epaveldo informaciją.
QUOTE(Jolantuke @ 2014 02 18, 16:25)
Nea, neradau. Ir paieška neduoda nieko panašaus.
https://www.facebook...nian.genealogy/
gal taip pavyks per nuorodą