Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Jolantuke @ 2014 02 10, 22:25)
Ačiū už išsamų paaiškinimą.  4u.gif
Dar kartą peržiūrėjau. Matau, kad mokėti papildomai reikia už RecordMatches atitikimų peržiūras. Kadangi šiuo metu ieškau prieškariu į JAV išvykusio senelio brolio, tai vis ir susiduriu su RecordMatches, o pažiūrėti negaliu.

Jolantuke, esi FB radus grupę Lithuanian global geneology society?
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2014 02 18, 02:38)
Jolantuke, esi FB radus grupę Lithuanian global geneology society?

Nea, neradau. Ir paieška neduoda nieko panašaus.
Atsakyti

QUOTE(Reaqua @ 2014 02 18, 02:33)
Savo gimines medi pradejau kurti labai senai. Turiu virs 500 zmoniu (dalis yra tusciu langeliu, nes zinoma buvo kad turejo 3 vaikus bet jokiu duomenu nezino daugiau). Surasiau kiek galejau suzinoti gimimo,mirties, santuokos datas, kai kur kriksto, santuokos, gyvenamasias vietas. Bet taip noretusi daugiau info. Buvau archyvuose, bet nemoku rusiskai tai ten man beviltiska. Medi kuriau su My heritage programa. Galvoju kreiptis pagalbos. Dar zadejau prisesti ir atnaujinti visus duomenis ir tada jau prasyti pagalbos. Maciau kad galima kazko ieskoti e paveldas puslapyje. Ka ten galima rasti?
Patarkit koki genealoga patikima.
Kokios info galima dar prasyti jei giminej bajoru nebuvo, tiesiog turejo zemes, ukininkavo. Ar gali rasti info kur dirbo, gal kada buvo apie juos kas nors laikrasciuose aprasyta... Labai noretusi gauti kokiu dokumentu kopiju ar kazko panasaus. Ar cia jau nelabai tokia info iesko?
Kaip manot, kiek toks duomenu tikslinimas galetu kainuoti?

Gaila, kad nemokate rusų kalbos, bet aš jau rašiau, kad ir nemokant rusų, lenkų, lotynų kalbų galima šifruoti tuos įrašus.
Visas tekstas nėra svarbus, ten daug bendro pobūdžio sakinių, kurie genealogijai nėra labai svarbūs. Pasidomėkite kaip rusų kalboje užrašomi jūsų asmenvardžiai ir gyvenama vieta. Pavardė tekste (gimimo, mirties, santuokos dokumente) yra pabraukta. Tokiu būdu galima ieškoti tik pavardžių ir suradus įrašą su jums reikalinga pavarde - fotografuoti reikalingą puslapį, vėliau bet kas žinantis rusų kalbą jums perskaitys. Apie įrašų įvairovę rašiau My Webpage. Savo svetainėje skelbiu privačių genealogų svetainę Sibora, jų įkainiai nėra labai dideli.
Taip, virtualioje epaveldas svetainėje jau sukelta nemažai parapijų knygų.
Kokia jūsų parapija?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 21 vasario 2014 - 15:42
QUOTE(Elenajazz @ 2014 02 21, 16:41)
...Tokiu būdu galima ieškoti tik pavardžių ir suradus įrašą su jums reikalinga pavarde - fotografuoti reikalingą puslapį, vėliau bet kas žinantis rusų kalbą jums perskaitys.

Ar archyve leidžia fotografuoti? Prieš kurį laiką buvo uždrausta. Daugiau ir nebevažiavau ten smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2014 02 21, 17:41)
Gaila, kad nemokate rusų kalbos, bet aš jau rašiau, kad ir nemokant rusų, lenkų, lotynų kalbų galima šifruoti tuos įrašus.
Visas tekstas nėra svarbus, ten daug bendro pobūdžio sakinių, kurie genealogijai nėra labai svarbūs. Pasidomėkite kaip rusų kalboje užrašomi jūsų asmenvardžiai ir gyvenama vieta. Pavardė tekste (gimimo, mirties, santuokos dokumente) yra pabraukta. Tokiu būdu galima ieškoti tik pavardžių ir suradus įrašą su jums reikalinga pavarde - fotografuoti reikalingą puslapį, vėliau bet kas žinantis rusų kalbą jums perskaitys. Apie įrašų įvairovę rašiau My Webpage. Savo svetainėje skelbiu privačių genealogų svetainę Sibora, jų įkainiai nėra labai dideli.
Taip, virtualioje epaveldas svetainėje jau sukelta nemažai parapijų knygų.
Kokia jūsų parapija?

proseneliai vieni gyveno Apytalaukio kaime kedainiu raj, veliau persikele i netoli setos miestelio buvusi Galkantu kaima. Kiti proseneliai gyveno jaskaiciu kaime. Viskas yra kedainiu rajone. O per e pavelda bent jau tu vietu metriku knygu neradau, yra kitu rajonu. Dar reiks pasitikslint tas parapijas..
As daviau uzklausa genealogei is Archeonas. Bet dar negavau atsakymo.
Atsakyti
QUOTE(Reaqua @ 2014 02 21, 23:17)
As daviau uzklausa genealogei is Archeonas. Bet dar negavau atsakymo.

Archeone labai šauni moteriškė dirba. Tik kai aš pernai klausiau, buvo labai užimta.
Sėkmės paieškose 4u.gif
Atsakyti
Jolantuke, koks nuostabus jusu puslapis - 10 balu ! Kiek darbo ideta, kiek daug suzinota... Nuostabus palikimas ateities kartoms.
mano medelis pries toki darba atrodo visai menkutis biggrin.gif o maniau kad daug darbo idejau, aisku irgi uztruko, bet iki tokio uzbaigtumo man toli. Bet imsiu pavyzdi kaip reikia daryti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Reaqua @ 2014 02 27, 11:19)
mano medelis pries toki darba atrodo visai menkutis biggrin.gif o maniau kad daug darbo idejau, aisku irgi uztruko, bet iki tokio uzbaigtumo man toli. Bet imsiu pavyzdi kaip reikia daryti smile.gif

Ačiū už gerus žodžius.
Kiekvienas šeimos medis yra unikalus. Taip pat ir jūsų 4u.gif Svarbu, kad šeimoje yra bent vienas žmogus kuriam rūpi iš kur atėjome ir ką paliksime vaikams thumbup.gif
Labai smagu, kad besidominčių savo šeimos šaknimis vis daugėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolantuke: 27 vasario 2014 - 21:16
QUOTE(Jolantuke @ 2014 02 27, 22:16)
Ačiū už gerus žodžius.
Kiekvienas šeimos medis yra unikalus. Taip pat ir jūsų  4u.gif  Svarbu, kad šeimoje yra bent vienas žmogus kuriam rūpi iš kur atėjome ir ką paliksime vaikams  thumbup.gif
Labai smagu, kad besidominčių savo šeimos šaknimis vis daugėja.

Aš apie pavardes noriu paklausti - kodėl savo genealogijoje asmenvardžius rašote lietuvių lenkų ir mišriais raidynais? Aš gal palikčiau Žukovskių, o skliaustuose (Zukowskich).
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2014 02 28, 19:23)
Aš apie pavardes noriu paklausti - kodėl savo genealogijoje asmenvardžius rašote lietuvių lenkų ir mišriais raidynais? Aš gal palikčiau Žukovskių, o skliaustuose (Zukowskich).

Oi, gerai, kad priminėte. Seniai dariau ir buvau neapsisprendus kaip rašyti, tai taip ir liko.
Turint laiko reiks prisėsti ir sutvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Jolantuke @ 2014 02 21, 17:58)
Ar archyve leidžia fotografuoti? Prieš kurį laiką buvo uždrausta. Daugiau ir nebevažiavau ten smile.gif

Fotografuoti, galima tik su jų fotoaparatu. 15min darbo su juo - 15lt. buvau praeitą savaitę..
Atsakyti
QUOTE(Galakty @ 2014 03 01, 14:23)
Fotografuoti, galima tik su jų fotoaparatu. 15min  darbo su juo - 15lt. buvau praeitą savaitę..

Geras biznis smile.gif
Bet vis geriau, nei nieko 4u.gif Ačiū už žinias.
Atsakyti