QUOTE(Reaqua @ 2014 02 18, 02:33)
Savo gimines medi pradejau kurti labai senai. Turiu virs 500 zmoniu (dalis yra tusciu langeliu, nes zinoma buvo kad turejo 3 vaikus bet jokiu duomenu nezino daugiau). Surasiau kiek galejau suzinoti gimimo,mirties, santuokos datas, kai kur kriksto, santuokos, gyvenamasias vietas. Bet taip noretusi daugiau info. Buvau archyvuose, bet nemoku rusiskai tai ten man beviltiska. Medi kuriau su My heritage programa. Galvoju kreiptis pagalbos. Dar zadejau prisesti ir atnaujinti visus duomenis ir tada jau prasyti pagalbos. Maciau kad galima kazko ieskoti e paveldas puslapyje. Ka ten galima rasti?
Patarkit koki genealoga patikima.
Kokios info galima dar prasyti jei giminej bajoru nebuvo, tiesiog turejo zemes, ukininkavo. Ar gali rasti info kur dirbo, gal kada buvo apie juos kas nors laikrasciuose aprasyta... Labai noretusi gauti kokiu dokumentu kopiju ar kazko panasaus. Ar cia jau nelabai tokia info iesko?
Kaip manot, kiek toks duomenu tikslinimas galetu kainuoti?
Gaila, kad nemokate rusų kalbos, bet aš jau rašiau, kad ir nemokant rusų, lenkų, lotynų kalbų galima šifruoti tuos įrašus.
Visas tekstas nėra svarbus, ten daug bendro pobūdžio sakinių, kurie genealogijai nėra labai svarbūs. Pasidomėkite kaip rusų kalboje užrašomi jūsų asmenvardžiai ir gyvenama vieta. Pavardė tekste (gimimo, mirties, santuokos dokumente) yra pabraukta. Tokiu būdu galima ieškoti tik pavardžių ir suradus įrašą su jums reikalinga pavarde - fotografuoti reikalingą puslapį, vėliau bet kas žinantis rusų kalbą jums perskaitys. Apie įrašų įvairovę rašiau
My Webpage. Savo svetainėje skelbiu privačių genealogų svetainę Sibora, jų įkainiai nėra labai dideli.
Taip, virtualioje epaveldas svetainėje jau sukelta nemažai parapijų knygų.
Kokia jūsų parapija?