Įkraunama...
Įkraunama...

Giminės medis

Apklausa: giminės medį: (247 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(Skraiduolis50 @ 2013 09 24, 15:15)
Papildyta:
Šiaip tai duosiu vertingą patarimą----skelbkite čia----kas kokių pavardžių ieško.
Gali būti,kas jūs vienas kitą dubliuojate....o dar nesusipažine.
Štai aš turėjau dešimtis įrašų su pav.Požėla,man nereikalingi.Jiems padovanojau wink.gif
Papildyta:
Lietuvos Latvijos pasieny? O kokia pavardė? Aš tai irgi iš Žiemgalos,pasienio

o gal kas užklydote į Nutautų medį? Giminės vyresnieji sakė, kad turim labai artimų sąsajų su šia gimine iš Anykščių krašto
Atsakyti
O aš ieškau galų iš Klietkų giminės smile.gif
Pavardė nėra jau tokia dažna, bet gal kapstantis po archyvus užkliuvo?
Gyveno aplink Skaudvilę, atvyko ten iš Raseinių, o į Raseinius iš kur - dingo galai. Visos LT metrikų jau nebeištirsiu...
Atsakyti
Nuostabus :
//gramatas.lndb.lv/periodika2/
Kiek daug lietuviškų giminaičių pavardžių radau Latvijos spaudoj !
Tiesa buvo ir vokiškai 1898,1909 metais....
Į paieškos langelį suvedi pav.Kundrotas ir neužilgo randa straipsnius ,pavardé pažymėta laikrašty smile.gif
Ar epavelde galima pagal pavarde spaudoj paieškoti ?
Atsakyti
QUOTE(Skraiduolis50 @ 2013 09 26, 03:41)
Nuostabus :
//gramatas.lndb.lv/periodika2/
Kiek daug lietuviškų giminaičių pavardžių radau Latvijos spaudoj !
Tiesa buvo ir vokiškai 1898,1909 metais....
Į paieškos langelį suvedi pav.Kundrotas ir neužilgo randa straipsnius ,pavardé pažymėta laikrašty smile.gif
Ar epavelde galima pagal pavarde spaudoj paieškoti ?

tikrai galima smile.gif esu ieškojus ne kartą ir pagal pavardę ir pagl vietovę, bet paprastai dirbu su sena epaveldo versija, matyt iš papratimo patogesnė smile.gif kad nereiktų linksnių keitalioti vedu žodį be galūnės ir dedu žvaigždutę mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites,

Jungiuosi ir as i jusu gretas. Savo medi tyrineju jau 3-jus metus ir istrigau ties savo proproseneliais is mamos puses. Gal kas nors turite savo medziuose Gudavičių pavardes? Konkreciau Anastasija ir Juozapas Gudaviciai gyvene Vepriu raj. Taip jau nutiko kad Anastasija mire kai mano prosenele Ona (dukrele) buvo dar labai maza ir nekazka teprisimine budama gyva. Kapas yra, bet be paminklo. Toks vienisas kauburelis... Be Onos buvo dar sunus, bet kiek zinau vienas Kanadoj, o kitas Latvijoje. Google perkraciau skersai ir isilgai - neatitinka irasai. Visi kiti, kas galetu pagelbeti (kiek zinau) mire.
Laukiu atostogu - meginsiu i archyva keliauti. Nors sunku bus be gimimo ir mirties datu.
Idomu ir kas su Juozapu nutiko. Atrodo antra zmona isitaise. Nors nesu tikra... Vaikystej pasakojo prosenele.
Atsakyti
QUOTE(Skraiduolis50 @ 2013 09 24, 16:15)
Papildyta:
Lietuvos Latvijos pasieny? O kokia pavardė? Aš tai irgi iš Žiemgalos,pasienio

Mano propro... gyveno Rokiškio rajone Onuškio krašte. Visi įrašai apie juos eina Onuškio bažnyčioje, pavardė yra Orlanas, ar Orlonas, senesniuose dokumentuose rašo Orleanas. Iš Latvijos pusės jie vadinasi Orleans, tačiau, kaip minėjau, ten jie yra visi liuteronai. Esame jau beveik sukūrę po pasaulį išsimėčiusių Orleanų, kilusių iš Latvijos, tinklą, ir tik mano vienintelė šaka yra Lietuvoje; kol kas visi LT sutikti Orla(o)nai yra susiję su mano šaka. Biržų krašte yra tokia pavardė Orlinis, panašu kad jie irgi susiję, bet deja nesiseka su jais užmegzti ryšių, nenori jie bendradarbiauti.
Taipogi domina tame krašte gyvenę Matuliauskai, tik jie berods finale yra kilę iš Svėdasų krašto...
Atsakyti
Bandžiau šiek tiek pildyt smile.gif tačiau visi seneliai mirę, daugiau niekas nieko nežino biggrin.gif tik iš vienos pusės pasiekiau proprosenelius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elenajazz @ 2013 08 12, 17:40)
Bus nelengva.
Prosenelių duomenys pradedančiam tirti savo genealogiją - jau nemažai, jeigu dar žinoma iš kur jie kilę - tai beveik viskas ko reikia - toks būtų minimumas; vietovė, kurioje gyveno proseneliai, seneliai (arba bent vienas iš jų) jų gimimo, mirties arba santuokos metai. Raktas - metai ir vieta.
Ar yra žinomi tikslūs santuokos metai, bažnyčia?
Jeigu Vilniuje, dvi bažnyčios jau yra skaitmenintos, rasite epaveldo puslapyje.
Žinoma, tiek daug bažnyčių Vilniuje, reikia žinoti bent vieną dalyką, kuri buvo arčiausiai merginos gyvenamos vietos.
Archyvui nebus lengva surasti, jeigu nėra nei vieno žinomo fakto. Pagal datą tektų peržiūrėti labai daug knygų, tokia paieška labai brangi, nes neseniai įkainavo sugaištą laiką, ne dokumentų skaičių, kaip buvo anksčiau.
Galiu rekomenduoti užsukti į "Sibora" svetainę, jų terminai trumpesni, nei valstybinio archyvo ir įkainiai nėra labai didelį, bandykite užklausoje parašyti ir išsiaiškinti.

Aciu uz atsakyma, as zinau tai kad mano proprosenelis Piotr Adamovicz atsikele i Vilniu 1903metais, tai liudija zemes sklypo nuoma, tais paciais metais i gretima sklypa atsikelia Wilczewsku seimyna, kurios viena is dukru Stefanja tampa mano prosenelio zmona. Is kur tos seimynos atsikele as nezinau. Mano proseneliai susilaukia 3vaiku, vienas is ju mano prosenele gimusi 1911 01 16
Mirties datas zinau, ir turiu pazymas is baznyciu, bet ten nepazymeti prosenelio tevu vardai. O man butent norisi stumtis toliau. Galvoju kad reikia rasti santuokos liudijima Piotro ir Stefanijos tuomet gal ten bus prosenelio tevu vardai.
Atsakyti
QUOTE(kolege @ 2013 10 26, 18:16)
Aciu uz atsakyma, as zinau tai kad mano proprosenelis Piotr Adamovicz atsikele i Vilniu 1903metais, tai liudija zemes sklypo nuoma, tais paciais metais i gretima sklypa atsikelia Wilczewsku seimyna, kurios viena is dukru Stefanja tampa mano prosenelio zmona. Is kur tos seimynos atsikele as nezinau. Mano proseneliai susilaukia 3vaiku, vienas is ju mano prosenele gimusi 1911 01 16
Mirties datas zinau, ir turiu pazymas is baznyciu, bet ten nepazymeti prosenelio tevu vardai. O man butent norisi stumtis toliau. Galvoju kad reikia rasti santuokos liudijima Piotro ir Stefanijos tuomet gal ten bus prosenelio tevu vardai.

Labas, merginos,

mums medelį dėliojo merginos iš Istorinių ir genealoginių tyrimų instituto. Galiu pasakyti, jog dirba labai profesionaliai, greitai, labai malonios. Abi istorikės, iš pradžių supažindina ir parodo su kuo dirba, kaip atrodo visi dokumentai, medžių pavyzdžiai. Tikrai nesigailėjome, kad i jas kreipėmės. Šiaip užtruko apie 3 mėnesius. manau, kad tai normalu, o ir pinigų kosminių neėmė. Aišku, čia skonio reikalas rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žemaitukė00: 02 lapkričio 2013 - 17:13
QUOTE(kolege @ 2013 10 26, 19:16)

Neturėtų būti sudėtinga surasti santuoką. Turite daug žinių. Jeigu visų vaikų gimimo datos žinomos, paprastai, santuokos įrašo pradedama ieškoti - nuo vyriausio, pridedant apie metus. Jeigu žinote tik savo promočiutės gimimo datą, tai bent kiek buvo vaikų iki jos. Prie 1911 m pridedama apytiksliai 1,5 metų kiekvienam vaikui. Bet toks skaičiavimas netikslus. Tyrimui perskaityti 1903-1911 metų santuokos knygas nesudėtinga, tai mažas laikotarpis. Žinant kurioje bažnyčioje krikštyta promočiutė, toje pačioje turėtų būti įregistruota santuoka. Įraše bus abiejų prosenelių tėvų vardai, pavardės, sutuoktinių amžius, gyvenama vieta, santuokos liudininkai.
Linkiu sėkmės ir įdomių atradimų.
p.s. Rekomendavau "Sibora" genealogus, bet gavau blogų atsiliepimų ir pati nusivyliau, paslaugos stringa, tikiuosi, kad jūsų nesuklaidinau. Atsiprašau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elenajazz: 04 lapkričio 2013 - 18:00
Sveiki,

senai berašiau. Tyrinėju mamos perrašytus užrašus iš bažnytinių metrikų ir ne viską suprantu.

1. Vardas "Semion" rusiškai koks galėtų būti? gal Simonas?
2. mirties priežastis "ot gechotki". Kokia čia liga?
3. "ot goriacki"? sakyti mirė nuo karštinės?
Atsakyti
QUOTE(juzzzte @ 2013 11 11, 15:06)
Sveiki,

senai berašiau. Tyrinėju mamos perrašytus užrašus iš bažnytinių metrikų ir ne viską suprantu.

1. Vardas "Semion" rusiškai koks galėtų būti? gal Simonas?
2. mirties priežastis "ot gechotki". Kokia čia liga?
3. "ot goriacki"? sakyti mirė nuo karštinės?

1. Taip, turėtų būt Simonas
2. Greičiausiai чахотка - džiova
3. vat to tiksliai nežinau.. bet pažodžiui verčiant taip būtų
Atsakyti